Gss Borcu=Açık Öğretim Üniversitesi

bu ayın sonuna kadar gitmen lazım galibaa haberin olsun

tamam hocam bu aralar aklımda belki yarın gidebilirim bu konu hakkında geçenlerde gazetede bi haber okudum sanırım hürriyetin haberiydi bu borçlar dondurulacakmış öyle bi haber vardı ya bakalım işi sağlama almakta her zaman fayda var bilgiilendirme için teşekkürlerr..
 
bu arada kimse cevap yazmıyor konuya şaşırıyorum gerçekten.

Millet nasıl olsa borcum yoktur diye düşünüyor herhalde? bilmediği için.
 
1324 TL borç var bende. Açık öğretim lisesinde okuyorsunuz diyelim kayıt yenileme yapmadınız bu dönem boş gözüküyorsunuz deyip silmiyorlar.
Açıkcası bende pek yenilemedim o yüzden sildirmem zor gibi. Ama ödemeyeceğim de bakalım ne olacak sonumuz...
 
Bende 2k borç var.
Takan varmı?
Yok.
Gelip alabilen varsa alsın.

Boşu boşuna gidip borç yapılandırmayın, 36 ay taksite bölerler borcunuzu, heray 48tl borç yazmaya devam ederler.
Bir cacık olmaz korkmayın, yok bloke koncak yok hacze gelcez diye milleti yemliyorlar.
 
-----ödemeyin, ödetmeyin----

öğrenciyseniz 6 ayda bir belge götürmek zorundasınız. yoksa sildirdiğiniz borç tekrar gözüküyor.
.

liseden mezun oldunuz ve üni kazandınız. üniye başlayana kadar geçen o üç aylık arayı da sizden istiyorlar. aynı şekilde 2 yıllık üni. bitirdiniz dgs ile 4 yıllığa geçiş yaptınız gene o 3 aylık arayı da ödemenizi istiyorlar.

tabi bu aöften yaralanıp sildirme şansınız da 25 yaşınaa kadar geçerli.(bu aöfte olmasa memleketin erkekleri ne yapardı bilmem:D kimisi var askerlik tecili için yıllarca işletme, iktisat okuyor, kimisi var metrobüse 3.50 yerine 1,10 tl vermek, sosyal aktivitelerdeki öğrenci indiriminden faydalanmak için okuyor, kimisi de sırf şu sgk haracından muzdarip olmamak için okuyor.
bir kişi de diploma almak için okumuyor arkadaş.)

-----ödemeyin, ödetmeyin-----------
 
Son düzenleme:
-----ödemeyin, ödetmeyin----

öğrenciyseniz 6 ayda bir belge götürmek zorundasınız. yoksa sildirdiğiniz borç tekrar gözüküyor.
.

liseden mezun oldunuz ve üni kazandınız. üniye başlayana kadar geçen o üç aylık arayı da sizden istiyorlar. aynı şekilde 2 yıllık üni. bitirdiniz dgs ile 4 yıllığı geçiş yaptınız gene o 3 aylık arayı da ödemenizi istiyorlar.

tabi bu aöften yaralanıp sildirme şansınız da 25 yaşınaa kadar geçerli.(bu aöfte olmasa memleketin erkekleri ne yapardı bilmem:D kimisi var askerlik tecili için yıllarca işletme, iktisat okuyor, kimisi var metrobüse 3.50 yerine 1,10 tl vermek için okuyor, kimisi de sırf şu sgk haracından muzdarip olmamak için okuyor.
bir kişi de diploma almak için okumuyor arkadaş.)

-----ödemeyin, ödetmeyin-----------

yaş 21 25 e kadar var o zaman ödemem siliniyorsa :) hoş açık öğretime senede 500 veriyoruz :D iyi haber.
 
Okumuyorum ve işsiz olduğum dönemler için faiziyle birlikte yaklaşık 1500 TL'ye yakın borç çıkardılar. İşe girdikten sonra gelir tespiti yaptığım için zengin çıktım ve borcumu azaltmadılar. Borcumun silinmesi veya azaltılması için işten çıkıp başvurmam gerekiyormuş. Halbuki bu borç işsizlik dönemini kapsıyor. İşsiz olduğum dönemdeki gelirimi hesaplamıyorlar da bugünü hesaplıyorlar. Ayrıca oturduğumuz ev 25 yıllık ve anneme ait. Sanki düzenli gelir elde ettiğimiz bir şeymiş gibi kazanç olarak işliyorlar. Ne güzel adalet.
 
Okumuyorum ve işsiz olduğum dönemler için faiziyle birlikte yaklaşık 1500 TL'ye yakın borç çıkardılar. İşe girdikten sonra gelir tespiti yaptığım için zengin çıktım ve borcumu azaltmadılar. Borcumun silinmesi veya azaltılması için işten çıkıp başvurmam gerekiyormuş. Halbuki bu borç işsizlik dönemini kapsıyor. İşsiz olduğum dönemdeki gelirimi hesaplamıyorlar da bugünü hesaplıyorlar. Ayrıca oturduğumuz ev 25 yıllık ve anneme ait. Sanki düzenli gelir elde ettiğimiz bir şeymiş gibi kazanç olarak işliyorlar. Ne güzel adalet.

ne güzel saray yapıyorlar hocam size isyan etmeyin.
 
ben gittim dedim öğrenciyim dedi yaşın kaç dedim 24 :D dedi 25 olsa silinmezdi tak sildi anında sıfır borç şimdi ne oldu bilemiyorum bir uğramak lazım yine
 
bana da bugün devlet yasladı. ödemem en yüksek primden üstüne bi ton da borç çıktı.
 
Soygunun adı gss olmuş başka birşey değil ulan arkadaş o borç başladıktan sonra bir sefer
dahi hastanenin yanından geçmedim.2350 tl borç var neyin borcu neyin yapılandırılması
bu.Emekliliği yok birşeyi yok
 
özgün çalışan sokak röportajı yapan arkadaş varsa şunu yapsın. dediğim doğru çıkmazsa her türlü iddaya girerim.

eline alsın kamerayı, mikrofunu sokakta gördüğü işsizlere(zaten kimi çevirse işsiz çıkacaktır), 25 yaşını doldurmamış erkeklere sorsun bakalım. hükümetin çıkardığı gss prim borcundan haberiniz var mı? ne kadar borcunuz gözüküyor? diye sorsun. idda ediyorum en az %80'i bilmiyordur böyle bir borcunun olduğunu. ben soruyorum çevremdeki üni mezunlarına onlar bile bundan bihaber. millet cahil, gazete okumuyor, haber dinlemiyor, muhalefetse bunu yeteri kadar dillendirmiyor.
 
Son düzenleme:
özgün çalışan sokak röportajı yapan arkadaş varsa şunu yapsın. dediğim doğru çıkmazsa her türlü iddaya girerim.

eline alsın kamerayı, mikrofunu sokakta gördüğü işsizlere(zaten kimi çevirse işiz çıkacaktır), 25 yaşını doldurmamış erkeklere sorsun bakalım. hükümetin çıkardığı gss prim borcundan haberiniz var mı?diye sorsun? iddaa ediyorum en az %80'i bilmiyordur böyle bir borcunun olduğunu. ben soruyorum çevremdeki üni mezunlarına onlar bile bundan bihaber. millet cahil, gazete okumuyor, haber dinlemiyor, muhalefetse bunu yeteri kadar dillendirmiyor.

aynen öyle bundan sadece internette takılan %40 kesimi biliyordur en fazla. Bende ilk duyduğumdan 1 sene önce çıkmış bu olay. Arkadaşlara söylüyordum hep ünideki hiç bilmiyorlardı. Neyse mezun olmadan borçları sıfırlayın falan diyordum umursamıyorlardı.
 
[MENTION=11791]bojan54[/MENTION] %40 bile abartı hocam. zaten o internetin de %95'i adult içerik ve oyun.
 
Bu para ne ise yariyor tam olarak?
Hastane gittiginizde bedava tedavi olmak icin mi?
 
Benden size tavsiye eğer şuan hala borç yazmaya devam etmiyorlarsa gelir testi falan yaptırmayın tuzaktır gelir testi.

2013 sonrasında borç yazılmamaıştı bana sgk'ya gittim gelir testi yaptır öyle gel dediler.Gelir testi yaptırdık 2014 ve 2015 nisana kadar prim borcu işlenmiş, ve her ay da işlenmeye devam edecek.

Ben böyle soygun görmedim, pederin maaşını evini benim gelirim olarak sayıyorlar.

E devlet sayfasında, sigortalı çalışmadığınız ve gelirinizin olmadığı tespit edilmiştir yazıp altyına 3 senelik prim borcunu döşemişler.

Her zaman dediğim gibi işte bunlar hep yeni türkiye...

---------- Spam Engelliyici 05:34 ---------- Önceki Mesaj 05:29 ----------

Bu para ne ise yariyor tam olarak?
Hastane gittiginizde bedava tedavi olmak icin mi?

Evet bedava hastaneye gitmek için, tabi yersek...

Şöyle hesaplayalım senede 3 defa hastaneye gitsen grip, soğuk algınlığı vs gibi sıradan sebeplerden.alacağın tanesi 10 liradan 3 kutu ilacın %80'ini devlet ödesin diye 1000 lira ödüyorsun.

Muayene ücreti 5 tl, reçete ücreti 3 tl de bunun ekstrası.Gördüğün gibi bedava...
 
Gecen arastirdim ama bu ay sonu, son odeme tarihi degil. Yanlis hatirlamiyorsam;

Mart sonu daha once gelir testi yapmamis olan ve yaptirmak isteyen kisiler icin son gun.

Nisan sonu borcu yapilandirmak isteyenler icin son gun.

Mayis sonu ise faizsiz olarak toplam borcu odemek isteyenler icin son gun.
 
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

  • Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

    Alternatif header

    Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

    Görünüm Modu Seçimi

    Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

    Izgara Görünümü

    Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

    Resimli Izgara Modu

    Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

    Yan Paneli Kapat

    Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

    Sabit Yan Panel

    Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

    Box görünüm

    Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

    Köşe Yuvarlama Kontrolü

    Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

  • Renginizi seçin

    Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri