1080p kalite/hız render oranı yüksek program

• Kullanıcı Mtkn58
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - 🧠 İçerik Planlama & Strateji

Mtkn58

Kayıtlı Üye
Başlıkta söylediğim gibi. Oyun videoları çekiyorum. Bunu fraps ile yapıyorum. Fraps gayet iyi bir şekilde render yapıyor ama 8-10 bin kb/s arası kaliteli bir video oluşturabilecekken bunu 500 bin civarı bir kb/s oranı ile yaptığı için oran inanılmaz büyük. Amacım öncelikle bunu küçültmek. Ama şöyle ki program bunu küçültürken kendi videoyu yeniden yapıyor.

Bu program 1080p - 60fps bir video oluşturabilmeli. 6.000 kb/s oranında bile kaliteli görüntü sağlayabilmeli. Örneğin sony vegasta 14.000 kb/s oranında bile video da yırtılmalar gözüküyor.

Şuan handbrake adlı basit bir program kullanıyorum. 6000 kb/s de fena görüntü vermiyor yalnız video çok soluklaşıyor. 15.000 kb/s ye çıkartsam bile program solukluğu gideremiyor. Sony vegas 20.000 de iyi görüntü veriyor ama inanılmaz yavaş ve dosya boyutu çok büyük.

Sony vegas'ın kalitesini handbrake'nin hızını aradığım bir program lazım anlayacağınız. Kullandığınız kaliteli program önerilerinizi bekliyorum. Crackli program kullanıyorum benim o açıdan sıkıntım yok belirteyim.

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Çok fazla iyi seçenek olduğunu sanmıyorum oyun videoları yapanlar genelde bu işler için

adobe premier ve sony vegas kullanıyor

efekler montajlar ile üzerinde oynamak isteyen ise ayrıca adobe after effects'i aynı anda kullanırlar benim sana önerim adobe premier

o programı eğer denemediysen değişik ayarlarda bir göz at belki farklı sonuçlar alırsın

Çok fazla iyi seçenek olduğunu sanmıyorum oyun videoları yapanlar genelde bu işler için

adobe premier ve sony vegas kullanıyor

efekler montajlar ile üzerinde oynamak isteyen ise ayrıca adobe after effects'i aynı anda kullanırlar benim sana önerim adobe premier

o programı eğer denemediysen değişik ayarlarda bir göz at belki farklı sonuçlar alırsın

Efekt vereceğim zaman sony vegas kullanıyorum. O zaman süresi çok mühim olmuyor. Yani zaten video üzerinde saatler uğraştığım için render süresine zamanla alıştım çok koymuyor.

Ama efekt vermeyip sadece ekran görüntüsü aldığım bir videonun boyutunu küçültürken zaman kaybetmek istemiyorum. Zamandan daha önemlisi kalite kaybetmek istemiyorum. Farklı programlar aynı özellikte ki render da farklı kaliteler ve zamanlar ortaya koyuyor.

Şuan handbrake en iyi kalite/hız oranına sahip. Efekt vermeyip normal video çekimlerinde tavsiyeler bekliyorum. Biraz kendim araştırmam gerekecek. 4-5 farklı program denedim. Fraps'ın kpbs oranını ayarlayamamak çok kötü işte.
Belki bu ayarları yapacağım oyun kaydetme programı bulurum belli olmaz. Böylelikte videosunu çektiğim oyunu direk youtube'de yayınlarım.

zamanında forumda bu işler için mirilis action kullanıldığını okumuştum,nedir ne değildir bilmiyorum.Birde bandicam ı önereceğim ama dediğim gibi 2 programda senin işine ne kadar yarar bilmiyorum,bi araştır istersen hocam

Efekt vereceğim zaman sony vegas kullanıyorum. O zaman süresi çok mühim olmuyor. Yani zaten video üzerinde saatler uğraştığım için render süresine zamanla alıştım çok koymuyor.

Ama efekt vermeyip sadece ekran görüntüsü aldığım bir videonun boyutunu küçültürken zaman kaybetmek istemiyorum. Zamandan daha önemlisi kalite kaybetmek istemiyorum. Farklı programlar aynı özellikte ki render da farklı kaliteler ve zamanlar ortaya koyuyor.

Şuan handbrake en iyi kalite/hız oranına sahip. Efekt vermeyip normal video çekimlerinde tavsiyeler bekliyorum. Biraz kendim araştırmam gerekecek. 4-5 farklı program denedim. Fraps'ın kpbs oranını ayarlayamamak çok kötü işte.
Belki bu ayarları yapacağım oyun kaydetme programı bulurum belli olmaz. Böylelikte videosunu çektiğim oyunu direk youtube'de yayınlarım.

Hocam xilisoft tarzı programlar format - fps,bitrate ve codec gibi ayarları düzenleyip tekrardan kaydetmeni sağlayabiliyor basit ve hızlı

ama senin videolarda işini görür mü bilmiyorum çünkü o alanda denemedim xilisoft un "hızlı" dendiğine bakma tamamen reklam o platform'da en iyisi "Wondershare Video Converter Ultimate" ve gerçekten xilisoft da 10 dk da kaydettiğimi wondershare ile 1-2 dk sürmeden kaydediyorum ayrıca daha kaliteli ve stabil.

Video boyutu garanti düşürürsün fakat codec ayarlarını vs iyi ayarlaman gerek sanırım yoksa sony vegas,adobe premier kadar fark göremeyebilirsin

edit: bu arada fraps yerine video kayıtlarını obs ile yaparsan düşük boyutlu videolar kaydedebilirsin bitrate vs herşeyi ayarlayabiliyorsun genelde neredeyse tüm oyun kanalları youtuberların kullandığını duydum sadece canlı yayın değil offline kayıtlarda da fazlasıyla başarılı

YW5l7a.png

https://obsproject.com/

Son düzenleme:
Videolarını lisanslı Xsplit Gamecaster programından çekersen sorun olmaz. Ben gamecaster kullanıyorum şahsen. Hem kaliteli çekim yapıyor hem de boyutları düşük oluyor yüksek kalitedeki videoların. Sonra da Camtasia ile introyu ekleyip (Yeni version xsplitte otomatik yapıyor) 1.5gb'lık dosyayı 1 Gb olarak kaliteli şekilde alıyorum.

Başlıkta söylediğim gibi. Oyun videoları çekiyorum. Bunu fraps ile yapıyorum. Fraps gayet iyi bir şekilde render yapıyor ama 8-10 bin kb/s arası kaliteli bir video oluşturabilecekken bunu 500 bin civarı bir kb/s oranı ile yaptığı için oran inanılmaz büyük. Amacım öncelikle bunu küçültmek. Ama şöyle ki program bunu küçültürken kendi videoyu yeniden yapıyor.

Bu program 1080p - 60fps bir video oluşturabilmeli. 6.000 kb/s oranında bile kaliteli görüntü sağlayabilmeli. Örneğin sony vegasta 14.000 kb/s oranında bile video da yırtılmalar gözüküyor.

Şuan handbrake adlı basit bir program kullanıyorum. 6000 kb/s de fena görüntü vermiyor yalnız video çok soluklaşıyor. 15.000 kb/s ye çıkartsam bile program solukluğu gideremiyor. Sony vegas 20.000 de iyi görüntü veriyor ama inanılmaz yavaş ve dosya boyutu çok büyük.

Sony vegas'ın kalitesini handbrake'nin hızını aradığım bir program lazım anlayacağınız. Kullandığınız kaliteli program önerilerinizi bekliyorum. Crackli program kullanıyorum benim o açıdan sıkıntım yok belirteyim.

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
hocam camtasia en iyisi

Sağolun arkadaşlar. Önce nako adlı arkadaşın dediklerini yapacağım. Olmazsa xplit kurarım. Ama sony vegas yerine başka bir program kullanmam gibi. Sony vegas ı çözene kadar çok zaman harcadım.

Zaten ilk bakacağım şey camtasia. Sony vegas da daha çok sorun yaşarsam.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri