17 Ağustos 1999 Saat 03:02 Unutmadık.

maihes

Kayıtlı Üye
Orada kimse var mı?
Bu cümleyi o sesi unutmak mümkün değil. Unutmadık.
Tam 15 yıl önce 18.373 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Depremde hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin. O günleri çok iyi hatırlıyorum :(

Depremin nasıl birşey olduğunu o zamana kadar bilmiyordum 12-13 yaşlarındaydım.3 gece bahçede çadırda kaldığımızı hatırlıyorum.Allahım o günleri yaşatmasın bir daha.
Depremde ölenlere allahtan rahmet diliyoruz..

Allah bir daha yaşatmasın.Çok kötü günlerdi.

Bina duvarının üstümüze doğru geldiğini hatırlıyorum en son. Çok kötü günlerdi allah bi daha yaşatmasın hiç kimseye.

Çocuklukta yaşamış biri olarak psikolojik etkisi hala devam ediyo.. Unutulmaz.. Gece rüzgar olup bi kapı vurduğunda deprem oluyo diye yataktan fırlıyorum.. Ve garip bi nokta, bu kadar korkunun üstüne Jeoloji müh. okuyorum :)

Allah bir daha yaşatmasın.. hayatını kaybedenlerin mekanı cennet olsun.
Konudaki giriş yazısı güzel olmuş, az değiştirip twitter'de paylaştım

Dün gibi aklımda, bu acıyı bir daha yaşamayız İnş.

Biz ozamalar istanbul bağcılar göztepede oturuyorduk , internet cafelerin yeni yeni moda oldugu zamanlar Mirc32 chat moda olmuştu , bende ozamanlarda 24 saat açık olan cafede oyun aç kapa , format , ve kullanamayan müşterilere yardımcı olma adına orda çalışırdım akşam 8 den sabah 8 kadar ama ogün hasta oldugumdan dolayı , gece 2 de yakın olan evime gelmiştim. babam çok içki içen bir insandı ve olaylar evin içinde hem çok büyür , hemde çok kavgalı devam ederdi. Depremin oldugu akşam babam çok içkiliydi ve kendinde değildi. ben oakşam hasta oldugumdan yatmıştım ama hatlıkdan devamlı dönüyordum yatakda çokta sıcaktı çünkü o gece neyse ve o an geldi , önce bir kükreme sesi gibi uğultu başladı , ardından derinden gelen ilahi bir kudretle her saniye dahada yükselen sallantı ve ses o anda ne yapıcağımı şaşırmıştım , bir oda da 2 kardeşimle kalıyordum babam bir oda da ve annemle diğer kardeşimde bir oda da kalıyordu. Bir anda medeni cesaretimi toplayarak yataktan kalktım ve bağırarak evdeki herkezi uyandırdım , elektrikler gitmişti etraf çok karanlıktı , hepsi ne oldugunu anlamadan çığlık içindeydi , babam desen adam uyanıktı ama sarhoşlukdan yerlerde sürünüyo du kimseye yardım edemezdi. Neyseki hemen koştum karanlıktan kurtulmak için gazı olmayan çakmakla tüpü yaktım , sonra o ateşle mumu yaktım ve evdekilerini kapı önüne toplayarak hadi çıkın dışarı kaçın dedim , o anda babam ayağa kalkıp çıkmayın kapat kapıyı dedi ve bizi evde tuttu. bunun sebebi ise içkili olmasından ve olayı daha tam anlamı ile anlamayıp dışarı çıkmamıza izin vermemesinden kaynaklanıyordu. biz 5 katlı apartmanın zemin altı dairesinde oturdugumuzdan evden çıkmak için tek şansımız kapıydı ve o şansımızı babam yüzünden değerlendiremedik , ben o yaşta bir çocuk olarak 20 sn içinde ocak yakıp , mum yakıp , kapıyı açıp dışarı çıkmak yol açmıştım ama dediğim gibi babam yüzünden bunu yapamadık ve korkuyla kapıyı kapatıp korku içinden depremin geçmesini bekledik.

Allah öyle günleri milletimize bir daha yaşatmasın. Çok zor günlerdi dışarı çıktığımızda karşıda yeni yapılan binaların tuğlaları teker tekerdökülüyor,insanlar panik içinde bir yere kaçışıyor, 2 sokak üste binaların yıkıldığının haberini alıyorsun acaba tanıdık birileri varmı endişesi...

Ogün henüz 5 yaşındaydım ama okadar büyük bi felakettiki aklıma nasıl kazındıysa hala dün gibi hatırlıyorum ozamanlar halamla yatıyodum başladığında halam vitrini üstümüze düşmesin diye tutuyodu ozamanlar vitrin modaydı..bana bağırıyodu evdekilere felan..herkes bi anda dışardaydı. herkes şok ve korku içindeydi kimse eve girmeye cesaret edemiyodu. en sonunda babam girip yorgan ve battaniye getirmişti sokakta yatmıştık.. çocukluk aklı işte yer altından dev yılanların geçtiğini depreme onların sebep olduğunu düşünüyodum :D Allah birdaha yaşatmasın..şükürler olsunki ailecek kazasız belasız atlatmıştık.. gebze...

Son düzenleme:
O gün bende yatıyordum bi an da uyandırdılar. Ne oluyor demeye kalmadı herkes dışarı. Rahmetli dedem dışarı gel dememize rağmen biz ne depremler gördük dedi yattı uyudu :).

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri