(2 Yıllık) Mekatronik Mi Bilgisayar Programcılığı Mı ?

Bilgisayar programcılığı okudum. İş hayatından sonra, üniversite hayatına başladım. Tam tersi olunca sadece okulda ki bilgiler yetersiz kalıyor. Ayrı bir heves, ilgi gerekiyor, iyi bir maaş ve iş için.

[MENTION=15947]tugayy[/MENTION]

İyi geceler öncelikle bende dışardan okudum ,meslek lisesi,bende senin gibi tercih yapacam..

Benim Tercih Edebileceğim Bölüm,

Bu Bölümler İçersinde Mekatronik,İş Sağlığı ve Güvenliği ,Makina benim tercihim,

Mekatronik,Makina,bölümleri el becerisi isteyen bölümler, elinin yağ olmasından rahatsız olmaz farbıka ortamında gürültülü işlerde çalışabilirim dersem tercih edebilirsin...

Düz Lise Mezunu isen Mekatronik, 2 yıllık okuman senin için zor olur, mezun oldukdan sonra piyasada iş bulmak istediğin vakit sıkıntı yaşarsın,çünkü düz lise çıkışlı bir insanın meslek lisesine göre temel olarak mesleki eğitim eksikliğini yaşarsın,iş yerleri tercübe yeteneğine bakar, piyasada iş verenler 2 yıllık diplomana bakmazlar,4 yıllık olmuş olsaydı o zamanda diplomanı satardın :)

[MENTION=8355]serce[/MENTION]

Ben Anadolu Teknik Lisesi / Bilgisayar Bölümü / Veritabanı Programcılığı Alanı Mezunuyum..

Bilgisayar Okumak İstiyorum Ama Bildiğiniz Gibi Her Kafadan Ayrı Bir Ses Çıkıyor :)

[MENTION=8355]serce[/MENTION]

Ben Anadolu Teknik Lisesi / Bilgisayar Bölümü / Veritabanı Programcılığı Alanı Mezunuyum..

Bilgisayar Okumak İstiyorum Ama Bildiğiniz Gibi Her Kafadan Ayrı Bir Ses Çıkıyor :)

Mekatronik o kadar genişki, elektrik elektronik,programlama,ve makina parça üretimi, bunların birleşimiyle meydana geliyo,

egerki bölümünü seviyon devam etmeni söylerim,

Hocam 2 üniversite birden okunabiliyormu mesela ben makine mühendisliği okurken bilgisayar mühendisliğide okuyabilirmiyim?

MEKATRONİK okursan senden bir şey olmaz. Kuzenim okudu şu an tezgahtar. Kesinlikle okuyup hayatını karartma... Bilgisayar programcılığı daha iyi hatta bin kat daha iyi !

Kamu da mı özel sektör de mi çalışmak istediğine karar ver öncelikle.

Eğer önlisans okuyup KPSS girip kamuda çalışmak istiyorum dersen Adalet, Bilgisayar Proğramcılığı,Elektirik teknikerliği,Posta hizmetleri gibi bölümleri tecih edip KPSS düzenli çalıştığın takdirde geçersin.

Özel sektörde çalışırım kendimi geliştirip daha yüksek gelir elde etmek istiyorum dersen sigorta ve bankacılık, web proğramlama, pazarlama gibi özel sektörde eleman ihtiyacı olan bölümleri tercih edebilirsin.

Nacizane tavsiyem;Kazancı yüksek diye bir ömür pişmanlık duyacağın işi yapmak yerine az gelirli sevebileceğin bir işi yap.

Makine mühendisiyim ve keşke mekatronik mühendisi olabilseydim diyorum. Bizim zamanımızda sadece İTÜ'de vardı o bolüm. 2 yıllık mekatronikten 4 yıla dgs ile geçmeye çalışacaksın. yolun bu olsun.

4 yıllık bilg. mühendisliği okuyorum bi sene uzattım. bir kere çok iyi bir okul kazanamadığın sürece mühendislik okumanın bir anlamı yok. mezun arkadaşlarım var. beraber proje falan geliştiriyoduk dedim linux kullanalım hem windows kadar ram yemez hem sunucu masrafı az olur. linux siyah ekran ya tek thread zaten dediler :) . hayvan gibi işletim sistemi dersi aldık, sınıfın yarısı döküldü, ne öğretmişler ortada yani. web programcılığında javascript kütüphanesine örnek olarak node.js veren hocalarımız falan oldu şaka gibi, sınıfın yarısını bırakıyor bi de bu adam adam gibi bir şey öğretmeden. sql import edemeyen hocalar var, dersini veren vs. kriptoyla ilgili bi kaç bir şey sor gayet akedemik, kaynak sor ya bitti zaten o işler para yok onlarda vs diye cevap veren hocalar oluyor :D . ha sağlam hocalar yok mu. mesela benim okuduğum okulda 2 tane var. sırf o iki hoca için kalan 12 tanesine katlanılır o kadar da dolu ve karakterli insanlar.

kısacası türkiyede sayılı okullardan birine girmeyeceksen mühendislik vs. tamamen hikaye, 2 yıllık mezunu olup bırak bizim mezunları, bizim hocaları bile cebinden çıkartacak bi ton adam var piyasada. ama etiket vs için diyosan tekrar hazırlan 4 yıllık mühendislik oku, çoğu okuldan eşek bağlasan mezun oluyor zaten artık ben eşek de olamadığım için uzattım :D . bir de 2 yıldan dgs ile 4 e geçmek inanılmaz kolay. bizim okul mesela deli kontenjan açıyor çok komik puanlarla gelenler var dgs ile. bunu da düşünebilirsin. açık olarak adalet düşünebilirsin 2 yıllık diyorsan. okuyorum mutluyum ama biraz ilgi meselesi. hukuğa ilgin varsa okuyabilirsin fakat paralellik göstermeyen tamamen hukuksal süreçlere yönelik dersler de var, onlar biraz sıkıcı olabiliyor.

Son düzenleme:
dostum ben de 4yıldır giriyorum sınava yazılım muh istiyordum benımde puanlarım senın gibi geldiginden yalan oldu .sırf sevdigim icin 2yıllık pc programlama okuyacagım.bence sende sevdigin mesleği tercih et paranın bi önemi yok 2bin tl maas alıp hergun soverek işe gidecegine 1000 tl al sevdigin işi yap.

hiçbir okulda hiçbir işi sana tamamen öğretmezler. sen kendini geliştirmek istersen öğrenirsin. bu her yerde böyledir. programcılıkda adamlar tutupda sana işletim sistemi yazmayı öğretecek deiller. kendiniz geliştireceksiniz ve 2 yıllık 4 yıllık hiçbir farklı yok. sizin referanslarınız yaptığınız yazılımlar olacak.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri