285 Bine 79 Bin KDV 32 Bin Gelir Vergisi ? Ne Yapabilirim

mehmet121

Kayıtlı Üye
Selamlar. Ya bu maliye çıldırmış olmalı galiba. Benim 2022 yılında 284 bin tl para yatmış hesabıma bana 79 bin KDV ödemesi 32 bin gelir vergisi ödemesi çıkarttılar. Bu normal mi herkese böyle mi çıkıyor gerçekten

Selamlar. Ya bu maliye çıldırmış olmalı galiba. Benim 2022 yılında 284 bin tl para yatmış hesabıma bana 79 bin KDV ödemesi 32 bin gelir vergisi ödemesi çıkarttılar. Bu normal mi herkese böyle mi çıkıyor gerçekten

Kazancını geçenler var :) Boşuna bas bas bağırmıyor, uğraşmıyor herkes adsense - citybank gelirleri çok güzel inceleniyor yakalanırsanız mucuk yapıyorlar bunlar youtuber, veletler, bir şey bilmezler yolun yolabildiğinizi stili.

Varlık barışı, vergisini ödememe rağmen ceza kesip dava ile uğraştırmışlardı beni o yıllar. Ne yolabildiyseniz yolun diyorlar sonuna kadar zorluyor o müfettişler, adam hiç unutmam her giriş çıkıştan vergi almaya çalışıyordu dolar al sat gelirimden bile... Zaten vergisi otomatik kesilmiş. Neyse geçmiş olsun.

Kimliksiz yaşarım ödemem diyorsan sorun yok, ancak aksini istiyorsan uzlaşmaya git düşürebildiğin kadar düşür derim.

Kazancını geçenler var :) Boşuna bas bas bağırmıyor, uğraşmıyor herkes adsense - citybank gelirleri çok güzel inceleniyor yakalanırsanız mucuk yapıyorlar bunlar youtuber, veletler, bir şey bilmezler yolun yolabildiğinizi stili.

Varlık barışı, vergisini ödememe rağmen ceza kesip dava ile uğraştırmışlardı beni o yıllar. Ne yolabildiyseniz yolun diyorlar sonuna kadar zorluyor o müfettişler, adam hiç unutmam her giriş çıkıştan vergi almaya çalışıyordu dolar al sat gelirimden bile... Zaten vergisi otomatik kesilmiş. Neyse geçmiş olsun.

Kimliksiz yaşarım ödemem diyorsan sorun yok, ancak aksini istiyorsan uzlaşmaya git düşürebildiğin kadar düşür derim.

Uzlaşma için ne yapmamız lazım hocam şimdi bana bugün muhasebeci kağıtları gönderdi şukadar KDV bu kadar vergi cezası diye de. Ben bu paraları ödemeden mi uzlaşmaya gideceğim

Uzlaşma için ne yapmamız lazım hocam şimdi bana bugün muhasebeci kağıtları gönderdi şukadar KDV bu kadar vergi cezası diye de. Ben bu paraları ödemeden mi uzlaşmaya gideceğim

İzaha davet edecektir vergi müfettişi, orada ara yol bulmayı deneyeceksin. Çok deneyimli değilim, ben gidip kavga etmiştim sadece. O yüzden pek yardımım dokunmaz bu konuda :D Muhasebecin yada bu konuda bilgili bir muhasebeci varsa tanıdığın danışma hizmeti alabilirsin, benzer durumda birisi varsa onlarda yardımcı olabilir. Kimse olmazsa danışma ücretiyle sosyal mecra ve cezaları konusunda deneyimli bir muhasebeciden destek al derim ama muhtemelen paranı alıp uzlaş diyerek gönderecektir seni... Malesef durum iç açıcı değil dürüst olmam gerekirse, bazı kişilerin ağzı iyi laf yaparak (hiç görmedim ama) iyi niyetli müfettişlere denk geldiyse, giderim oldu şu bu diye bahanelerle bir nebze indirebildiğini duymuştum. Yapabileceğin şey önce gidip seni izaha davet eden müfettişle konuşup uzlaşma denemen, ödeyemem gibi lafları dinlemeyecektir bu arada sadece faizden iyi niyetten bir indirim alabilirsin.

Bir de bir şey eklemek istiyorum, eğitim sistemimizden tiksiniyorum. Lise bitene kadar kreşe gider gibi oyalıyorlar sadece, hayata dair hiçbir önemli bilgi yok. Ülkede çalışıp vergi nedir, maaşından kesilir mi gelir vergisi nedir vs o kadar çok bilmeyen var ki anlatamam...
Bana hayatı ailem düzgünce öğretmedi, okulda öğretselerdi nasıl olduğunu ben arkamı sağlama alır çok daha iyi bir başlangıç yapabilirdim...

Son düzenleme:

O paraları önce ödeyeceksin 1 ay içerisinde
Yoksa vergi ziyai ile hepsi ×2 olacak

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri