3. taraf eşleşmesi nasıl alınır?

F
  • Kullanıcı fth
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
F

fth

Guest
Arkadaşlar soru garip gelebilir. Kamera ile çektiğim videolarım başkaları tarafından devamlı çalınıyor. Bundan dolayı bir çok kişinin karşısına çıkan 3. taraf eşleşme telifinin nasıl alındığını öğrenmek istiyorum. Eğer bunu yapan birileri varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Benim durumum da olan çok fazla kişi vardır eminim. Bu konuda hiç bir kaynak bulamadım. Şimdiden teşekkürler..

Arkadaşlar soru garip gelebilir. Kamera ile çektiğim videolarım başkaları tarafından devamlı çalınıyor. Bundan dolayı bir çok kişinin karşısına çıkan 3. taraf eşleşme telifinin nasıl alındığını öğrenmek istiyorum. Eğer bunu yapan birileri varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Benim durumum da olan çok fazla kişi vardır eminim. Bu konuda hiç bir kaynak bulamadım. Şimdiden teşekkürler..

Bildiyim kadariyla video kendine aitse eyer video yukledikden sonra islemlerden standart lisans yerine creative commonsu sec ve videonun tamamen sana ait oldugunu bildir. Boyle calintilar zamani diger kisilere 3 taraf eslesmesi cikacaktir :)

Bildiyim kadariyla video kendine aitse eyer video yukledikden sonra islemlerden standart lisans yerine creative commonsu sec ve videonun tamamen sana ait oldugunu bildir. Boyle calintilar zamani diger kisilere 3 taraf eslesmesi cikacaktir :)

Bumuymuş ya bende o lisansın neye yaradığını merak ediyordum. Bunu deneyeceğim. Çok saol teşekkürler..

Content ID başvurusu yapman gerek youtube önce diye biliurum bu başvuradan sonra senden sonra yükleyenlere 3. Eşleşen gelmesi lazım ve istersen sen videolarını usa da yada başka yerde yasaklatadabilirsin yani şuan senin content ıd alman gerekli tek çözüm yolun budur...

Content ID başvurusu yapman gerek youtube önce diye biliurum bu başvuradan sonra senden sonra yükleyenlere 3. Eşleşen gelmesi lazım ve istersen sen videolarını usa da yada başka yerde yasaklatadabilirsin yani şuan senin content ıd alman gerekli tek çözüm yolun budur...

Content ID itirazları açık bende. Ama lisanlar hepsi standart lisans. Acaba bunları common lisansa çevirsem ne olur.. Denemek lazım..

ben cevirdim lisansi ama dun yine kendi ozgun videomu basqasi yuklemis reklamda acik :( Content ID basvurdum cevap gelmedi

Creative commons'un eşleşen 3.taraf ile akalası yok arkadaşlar.Büyük firmalar,büyük siteler materyallerinin telifini sağlamak için bir miktar para ödeyip izin çıkartırlar biliyosunuz.Creative Commons'da bu parayı ödemek istemeyen veya durumu yeterli olmayanlar için sanal bir telif hakkı yaratır.
Yani siz elinizdeki materyali Creative Commons'a tanıtırsınız o da onaylaması durumunda o materyalin sosyal ağlardaki telifi sizde olur.
Örnek vermek gerekirse siz videonuzu Creative Commons'ta tanıttınız ve Youtube'ye yüklediniz daha sonra birisi sizin videonuzu yükleyip size telif atarsa siz Creative Commons kaydınızı gösterip karşı bildirim yapabilirsiniz ve Youtube'de karşı bildiriminizi kabul etmek zorunda kalır.Genel olarak böyle çalışır.
Websiteleri olanlar bilir ve genelde DMCA kullanırlar Creative Commons'ta aynı mantıkla çalışır.

Eşleşen 3.Taraf almak için Contend ID başvurusu yapmalısınız ki çok yüksek izlenimler almadığınız ve videolarınızın size ait olduğunu kanıtlamayacak durumdaysanız bu zaten kabul edilmez.

2.seçenek partnerliğe başvurun kabul edilir iseniz videolarınızı Creative Commons ile lisanslandırın.Zaten neredeyse tüm partnerlik sitelerinde 3.taraf eşleşmesi yapılabiliyor. Eğer sizin videonuzu kullanan kişi bir boş bulunmuşlukta bulunup 3.Tarafı kabul etmez ve size karşı bildirim yollar ise Creative Commons lisansınızı iletip karşı bildirimi başarıyla tamamlarsınız.

Creative commons'un eşleşen 3.taraf ile akalası yok arkadaşlar.Büyük firmalar,büyük siteler materyallerinin telifini sağlamak için bir miktar para ödeyip izin çıkartırlar biliyosunuz.Creative Commons'da bu parayı ödemek istemeyen veya durumu yeterli olmayanlar için sanal bir telif hakkı yaratır.
Yani siz elinizdeki materyali Creative Commons'a tanıtırsınız o da onaylaması durumunda o materyalin sosyal ağlardaki telifi sizde olur.
Örnek vermek gerekirse siz videonuzu Creative Commons'ta tanıttınız ve Youtube'ye yüklediniz daha sonra birisi sizin videonuzu yükleyip size telif atarsa siz Creative Commons kaydınızı gösterip karşı bildirim yapabilirsiniz ve Youtube'de karşı bildiriminizi kabul etmek zorunda kalır.Genel olarak böyle çalışır.
Websiteleri olanlar bilir ve genelde DMCA kullanırlar Creative Commons'ta aynı mantıkla çalışır.

Eşleşen 3.Taraf almak için Contend ID başvurusu yapmalısınız ki çok yüksek izlenimler almadığınız ve videolarınızın size ait olduğunu kanıtlamayacak durumdaysanız bu zaten kabul edilmez.

2.seçenek partnerliğe başvurun kabul edilir iseniz videolarınızı Creative Commons ile lisanslandırın.Zaten neredeyse tüm partnerlik sitelerinde 3.taraf eşleşmesi yapılabiliyor. Eğer sizin videonuzu kullanan kişi bir boş bulunmuşlukta bulunup 3.Tarafı kabul etmez ve size karşı bildirim yollar ise Creative Commons lisansınızı iletip karşı bildirimi başarıyla tamamlarsınız.

Diyelimki ben ozgur bi video cekdim, lakin muzik olarak lady gagani ekledim, bu zaman creativ commons yapmam mumkunmu? yani icerik tam bana ait olmadan bu islemi yaparak videolarimi koruya bilirmiyim?

Diyelimki ben ozgur bi video cekdim, lakin muzik olarak lady gagani ekledim, bu zaman creativ commons yapmam mumkunmu? yani icerik tam bana ait olmadan bu islemi yaparak videolarimi koruya bilirmiyim?

Creative Commons tarafından kabul edilirse lisanslı olarak gözükür.O videoyu Youtube'ye yüklediğinizde şarkıdan dolayı 3.taraf eşleşmesi almamanız durumunda ve herhangi biri size telif vs bildirimi yaparsa Creative Commons lisansınız geçerli olarak sayılır ama direk Lady Gaga'nın çalıştığı firmadan gelirse bu telif o zaman lisansınız işe yaramaz hocam.

Ama para kazanmak istemiyorum derseniz zaten yukarıda söylediklerim formalite işlemi görür.Lady Gaga'nın çalıştığı firma dışında atılan tüm teliflerde işe yarar lisansınız.

Bahsettiğiniz content ID durumu benim analyatic panelimde yeşil yanıyor. Yani ben bu durumda Creative commonsu kullanabilirim rahatlıkla öyle mi?

Bahsettiğiniz content ID durumu benim analyatic panelimde yeşil yanıyor. Yani ben bu durumda Creative commonsu kullanabilirim rahatlıkla öyle mi?

Telif yememiş tüm kanallarda o durum yeşil görünür hocam.

Creative Commons size eşleşen 3.taraf atma şansını vermemekle birlikte sadece telif yemeniz durumunda ''bu video benimdir bana aittir'' demek için elinizde kanıt olmasını sağlar.

Eğer istediğiniz buysa kullanabilirsiniz tabiki ama eşleşen 3.taraf vermek için partnerlik sizin için en iyi seçenek

adam yazmış resmen bi uyuyup uyanıp şu paartner kısmını tekrar okumam lazım :) çizik

Telif yememiş tüm kanallarda o durum yeşil görünür hocam.

Creative Commons size eşleşen 3.taraf atma şansını vermemekle birlikte sadece telif yemeniz durumunda ''bu video benimdir bana aittir'' demek için elinizde kanıt olmasını sağlar.

Eğer istediğiniz buysa kullanabilirsiniz tabiki ama eşleşen 3.taraf vermek için partnerlik sizin için en iyi seçenek

Edit. Pardon anladım :) Uyanamadım hala sanırım..

JukinVideo | Shoot Share Sell sitesinden istediğiniz işlemi gerçekleştirebilirsiniz

Ancak burada , sanırım sadece dünya genelinde veya belirli ülkelerde engelleme yapabiliyorsunuz

Örnek olarak :
JukinVideo | Shoot Share Sell

Territory kısmından dünya genelinde veya istediğiniz ülkelerde engelleyebilirsiniz
Length of Use kısmı , lisansın ne kadar süreceği yazar

ve daha birçok özellik .

[MENTION=1110]WeyliPreci[/MENTION]

Partnerli kanalda sadece bu secenekler var:

monetize in all coutries
monetize in all coutries clones from ( )
track in all countries

Bunlardan hangisi ile videoardan hem para kazaniriz hemende videomuzu baskasi yüklediginde ona 3.taraf verir?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri