3.Taraf ve Dünya Genelini Atlatmak İçin Beyin Fırtınası

• Kullanıcı Yeteneck
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

Yeteneck

Platin Üye
3. tarafı atlatmanın yolu

http://www.ytpara.com/youtube-hakkinda-soru-ve-sorunlariniz/19528-goruntu-esleseni-asmak-hakkinda-3.html

http://www.ytpara.com/youtube-hakkinda-soru-ve-sorunlariniz/19534-eslesen-3-taraf-gecirme-kendi-yontemim.html

http://www.ytpara.com/youtube-kazanc-sistemi-adsense-ve-anlatimlar/20892-telif-hakkina-takilmadan-youtubea-video-yuklemek.html

Yukardaki teknikleri öğrenmeyenler bilmeyenler okumaya devam etmesin lütfen çünkü daha ileri seviye bir konudur.Özellikle son linkte hem görüntü hem ses telifini aşmanın tüm yolları gösterilmiştir

Aşağıdaki kanalları inceleyin En üstteki serkan abinin kanalı

https://www.youtube.com/user/SonCikanFilmler

https://www.youtube.com/user/PODEXMAIN

Bu kanallardaki videolar normal bi kanala yüklenince direk telif veriyor..Partnerli bi kanala yüklenince ise videolar sorunsuz geçiyor...

videoları indirip özelliklerini felan inceledim başka videolarla karşılaştırdım.hepsinde frame rate 23 ve 360p(640x270 gibi oranlarda)....

Aynı şekilde videolar hazırlıyorum partnerli kanala atmama rağmen dünya geneli yiyor..

yaptığım videolarla bu kanallara yüklenen videolar arasındaki tek fark

"akışlı bir dosya biçiminde kodlarsanız daha hızlı yüklenir"

gibi bir yazı onlarda çıkmasına rağmen benim hazırladıklarımda çıkmıyor..Yani olay videonun kodlanmasıyla ilgili yukardaki videolar nasıl kodlandıysa partnerli kanallara yüklenince bazı filitreleri atlatıp sorunsuz bir şekilde yükleniyor videoyu eğip bükmeye gerek kalmıyor.(Tahminimce bu Tarama tekniğiyle ilgili bir durum fakat tarama tekniğini nasıl değiştireceğimi bulamadım.)

Serkan abi rahatsızlandığı için ulaşıp soramadım bi yönetici arkadaşa ve moderatör abimize mesaj bıraktım..Bu durumun sebebini bilen arkadaş varsa cevabını bekliyorum.Yerli forumlarda pek bir şey yok yabancı forumlarda Baya araştırdım bu akışlı kodlamayı fakat cevap bulamadım..Cevabı biliyosanız bir ipucu bile söyleseniz bulurum.

Cevap: 3.taraf ve dünya genelini atlatmak içeri buyrun

bende katılıyorum, kanalı çektiğim kanalın videoalarında reklamlar aktif ve epey video var aynı videoyu ben atınca 3.taraf eşleşen yiyor veya ünleme düşüyor,
bunda kodlamayla alakalı bir durum ortaya çıkıyor

3.taraf ve dünya genelini atlatmak içeri buyrun yazmışsın başlığa sanki çözümünü bulmuşsunda açıklıyormuşsun gibi başlığı düzeltin lütfen.

hocam benim bildigim akıslı dosya bicimi derken videoların isimlerinden bahsediliyor.örnegin 5 video yükleyeceksiniz.ama isimler birbirlerinden farklı
1-asdfsadf
2-yyııı
3-rttyut
4-dffff
5-uıuıuı

yt de diyoki eger isimleri şu şekilde sıralı olucak şekilde yaparsanız daha hızlı yüklenir.

a1,a2,a3,a4,a5 .... gibi yani sıralı olucak.yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Aşağıdaki kanalları inceleyin En üstteki serkan abinin kanalı

https://www.youtube.com/user/SonCikanFilmler

https://www.youtube.com/user/PODEXMAIN

Bu kanallardaki videolar normal bi kanala yüklenince direk telif veriyor..Partnerli bi kanala yüklenince ise videolar sorunsuz geçiyor...

videoları indirip özelliklerini felan inceledim başka videolarla karşılaştırdım.hepsinde frame rate 23 ve 360p(640x270 gibi oranlarda)....

Aynı şekilde videolar hazırlıyorum partnerli kanala atmama rağmen dünya geneli yiyor..

yaptığım videolarla bu kanallara yüklenen videolar arasındaki tek fark

"akışlı bir dosya biçiminde kodlarsanız daha hızlı yüklenir"

gibi bir yazı onlarda çıkmasına rağmen benim hazırladıklarımda çıkmıyor..Yani olay videonun kodlanmasıyla ilgili yukardaki videolar nasıl kodlandıysa partnerli kanallara yüklenince bazı filitreleri atlatıp sorunsuz bir şekilde yükleniyor videoyu eğip bükmeye gerek kalmıyor.(Tahminimce bu Tarama tekniğiyle ilgili bir durum fakat tarama tekniğini nasıl değiştireceğimi bulamadım.)

Serkan abi rahatsızlandığı için ulaşıp soramadım bi yönetici arkadaşa ve moderatör abimize mesaj bıraktım..Bu durumun sebebini bilen arkadaş varsa cevabını bekliyorum.Yerli forumlarda pek bir şey yok yabancı forumlarda Baya araştırdım bu akışlı kodlamayı fakat cevap bulamadım..Cevabı biliyosanız bir ipucu bile söyleseniz bulurum.

Listedeki 3. kanali kaldir kardesim adamin kanalini degsifre ediyorsun gelip burada. Ortalik bebe dolu milleti kazancindan etmeyin.

bu pokemonu kım ızlıo bu kadar ya :D

Listedeki 3. kanali kaldir kardesim adamin kanalini degsifre ediyorsun gelip burada. Ortalik bebe dolu milleti kazancindan etmeyin.

Emir kipiyle konuşma
kimsenin kanalını degsifre ettiğim yok gizli saklı bişey değil youtubeda 1000lerce kanal var internete pokemon yazıp arayanların karşısına ilk gelenleri ekledim buraya hiçbirini de tanımam etmem.

Buraya PewDiePie - YouTube gibi de bi çok kanal yazabilirim işsiz adam hepsiyle de uğraşır...

Konu dışında mesaj atmayın

Forum kurallarına aykırı bi durum varsa moderatör arkadaşlar düzeltebilirler

hocam benim bildigim akıslı dosya bicimi derken videoların isimlerinden bahsediliyor.örnegin 5 video yükleyeceksiniz.ama isimler birbirlerinden farklı
1-asdfsadf
2-yyııı
3-rttyut
4-dffff
5-uıuıuı

yt de diyoki eger isimleri şu şekilde sıralı olucak şekilde yaparsanız daha hızlı yüklenir.

a1,a2,a3,a4,a5 .... gibi yani sıralı olucak.yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Tek video atıyorum dostum isimle alakalı birşey değil

3.taraf ve dünya genelini atlatmak içeri buyrun yazmışsın başlığa sanki çözümünü bulmuşsunda açıklıyormuşsun gibi başlığı düzeltin lütfen.

3. tarafı atlatmanın yolunu zaten açıkladım

http://www.ytpara.com/youtube-hakkinda-soru-ve-sorunlariniz/19528-goruntu-esleseni-asmak-hakkinda-3.html

burdan ulaşabilirsiniz ses ve görüntü eşleşenlerinin bir çoğundan kurtulursunuz bu şekilde
Ama öyle illet videolar vardır ki (pokemon gibi veya lig tv yayınları gibi)
videoyu video olmaktan çıkarmak gerekir...burda onun cevabını arıyorum..neredeyse görüntüyü hiç bozmadan atlatabilmenin yolu zaten bilen biri tarafından eklenecek bu konuya

Ki çok fazla kanal var bu şekilde elbet biri yazacaktır

hem kanalları deşifre etmişssin hemde sanki çözümü bulmussun gibi başlık atmışsın

Yorum atan arkadaşlar , rica ediyorum birazcık daha ılımlı yaklaşımlarda bulunun ,
arkadaş başlığı atarken kendisini tam ifade edememiş olabilir ama burada değindiği konu önemli bir konu ve eminim forumda %70 %80 kişi bunun çözümünü bilmiyor.
Baş başa verip fikir alış verişlerinde bulunarak ilerleme kaydetmek varken , başlığı eleştiriyorsunuz , sanki çözüm bulmuşsun yazıyorsunuz , kanalları deşifre etme yazıyorsunuz.
Bunları bırakalım da problemin çözümüne odaklanalım , burada herkesin daha faydasına olmaz mı ? Eğer 3. kanal içimizden birisinin kanalıysa , gerek konu açan arkadaş ile iletişime geçip editletir gerek bir moderatör arkadaşa bilgi verip düzenlettirebilir.
Zaten konuyu açan arkadaşın da belirttiği üzere videolar dünya geneli , eşleşen vs ile karşılaşıyor.

Bekliyorum kardeşim çok merak ediyorum.

LG-P705 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hic bir bilen kisi bunu paylasmayacaktir. Bizim insanimiz biseyi ogrenir ama baskasina ogretmez aman o kazanmasin. istisnalar var tabi. Dogru yoldasiniz ama videonun kodlamasiyla alakali bu. Bende cok arastirdim sonra pes ettim.

hocam bir kanal vardı full dizi yüklüyor ama isimler a3b1 gibi sacma sacma ondan mı yapıyor öyle yapınca daha hızlı mı yüklüyo ne yapıyor ?

benim anladığım kadarıyla 3.taraf ve dünya geneli atlatıldığı felan yok.

olay bence bazı Network firmalarının partnerli kanallara ayrıcalık tanıması.

1-3.taraf ve dünya genelini atlatılıyorsa; bunu normal adsensede deneyin (bahsi geçen kanallar partnerli kanal çünkü)

2-3.taraf ve dünya genelini atlatılıyor olabilir ama bu kısa süreli bir zaman.

3-yaşadığım bir olaydır bu. 2 telifli eski kanalımı yedeklemek istemiştim bir ara. Çok izlenim alan videoları kopyaladığımda bu video dünya geneli engellenmiştir ibaresi vermişti (eski kanalda hiç sorun yoktu) burada yükleme zamanı ile ilgili bir durum olabilir. Nekadar erken yüklersen okadar eşleşen ve dünya geneli engelleme yeme olasılığı azalıyor.

4-bir kaç ayrıntı daha var ama kesin sonuç almadan açıklama yapamıyorum.

benim anladığım kadarıyla 3.taraf ve dünya geneli atlatıldığı felan yok.

olay bence bazı Network firmalarının partnerli kanallara ayrıcalık tanıması.

1-3.taraf ve dünya genelini atlatılıyorsa; bunu normal adsensede deneyin (bahsi geçen kanallar partnerli kanal çünkü)

2-3.taraf ve dünya genelini atlatılıyor olabilir ama bu kısa süreli bir zaman.

3-yaşadığım bir olaydır bu. 2 telifli eski kanalımı yedeklemek istemiştim bir ara. Çok izlenim alan videoları kopyaladığımda bu video dünya geneli engellenmiştir ibaresi vermişti (eski kanalda hiç sorun yoktu) burada yükleme zamanı ile ilgili bir durum olabilir. Nekadar erken yüklersen okadar eşleşen ve dünya geneli engelleme yeme olasılığı azalıyor.

4-bir kaç ayrıntı daha var ama kesin sonuç almadan açıklama yapamıyorum.

1)3. taraf ve dünya genelini zaten adsensele atlatmak çok çok daha zor(popüler videolar için)...en üstte gösterdiğim yollarla bazı videolar geçiyor ama çok kısa sürede çok fazla hit alabilecek videolar (lig tv,acunmedya..gibi) videolar geçemiyor...böyle videolar en üstte bahsettiğim yöntemlerle partnerden de geçemiyor

2-)3.taraf ve dünya genelini atlatabiliyor dostum ve bu 2-3 ay (belki daha fazla sürebiliyor verdiğim kanalları videoları incelersen görebilirsin..hakkında kısmına tıklarsan kaç izlenim almış onu da görebilirsin..en kötü partnerle bile 100k izlenime 500 lira aldığından bi hesap çıkararak kazanılabilecek paranın büyüklüğünü görebilirisn.

3-) dediğin doğru olabilir fakat yine pokemon için düşünecek olursak 2 ay önce yüklenmiş bu videoların çoğu ve pokemon kaç senelik çizgifilm yani öncesinde de bir çok kere denenmiştir

1)3. taraf ve dünya genelini zaten adsensele atlatmak çok çok daha zor(popüler videolar için)...en üstte gösterdiğim yollarla bazı videolar geçiyor ama çok kısa sürede çok fazla hit alabilecek videolar (lig tv,acunmedya..gibi) videolar geçemiyor...böyle videolar en üstte bahsettiğim yöntemlerle partnerden de geçemiyor

2-)3.taraf ve dünya genelini atlatabiliyor dosutum ve bu 2-3 ay (belki daha fazla sürebiliyor verdiğim kanalları videoları incelersen görebilirsin..hakkında kısmına tıklarsan kaç izlenim almış onu da görebilirsin..en kötü partnerle bile 100k izlenime 500 lira aldığından bi hesap çıkararak kazanılabilecek paranın büyüklüğünü görebilirisn.

3-) dediğin doğru olabilir fakat yine pokemon için düşünecek olursak 2 ay önce yüklenmiş bu videoların çoğu ve pokemon kaç senelik çizgifilm yani öncesinde de bir çok kere denenmiştir

bu kanal videoyu attiktan 10 dk sonra ben denedim dunya engeli yedim. Kesinlikle bisey var ama nedir. Acaba videolari youtubeden degilde google + veya daha degisik bir platformla yada bir programlami yukluyorlar?

hocam bir kanal vardı full dizi yüklüyor ama isimler a3b1 gibi sacma sacma ondan mı yapıyor öyle yapınca daha hızlı mı yüklüyo ne yapıyor ?

o dediğin sistemi genelde dizi siteleri kullanıyor. başlığı anlaşılır bişey yapmıyorlar ki video uzun süre dayansın diye. Dizi işi ile uğraşmıştım zamanında, bende bu uygulamayı yapıyordum. bu konu ile pek bağlantılı değil hocam.
ör: Kurtlar Vadisi Pusu 214. Blum izle - Diziizle.net

2-)3.taraf ve dünya genelini atlatabiliyor dostum ve bu 2-3 ay (belki daha fazla sürebiliyor verdiğim kanalları videoları incelersen görebilirsin..hakkında kısmına tıklarsan kaç izlenim almış onu da görebilirsin..en kötü partnerle bile 100k izlenime 500 lira aldığından bi hesap çıkararak kazanılabilecek paranın büyüklüğünü görebilirisn.

ben olayı direk 3.taraf ve dünya geneli olarak değerlendiriyorum hocam. partner kanalların nezaman ne yapacağı belli olmuyor. kimisi fon müziğine eşleşen vermezken kimisi veriyor en basiti.

3. tarafı atlatma gibi bir yöntem varsa bunu partner kanallar ile değil de normal kanal ile anlatmak lazım. bu konuya değinmek istedim.

2014 yılına girdiğimizden beri partner kanallarada güvenemez olduk çünkü.

bu kanal videoyu attiktan 10 dk sonra ben denedim dunya engeli yedim. Kesinlikle bisey var ama nedir. Acaba videolari youtubeden degilde google + veya daha degisik bir platformla yada bir programlami yukluyorlar?

adsense'inizle kesinlikle denemeyin zaten hocam..partner kanalınız varsa onunla deveyin geçecektir.Videoların özelliği kesinlikle kodlamalarıyla ilgili ama dediğim gibi çözemedim

1080i 1080p ( interlaced progressive ) videolar arasındaki fark gibi bir tarama farklılığı olduğunu düşünüyorum ama deneme yapamadım çünkü bu tarama şekillerini birbirine çevirecek bir program veya yöntem yok ya da ben bilmiyorum veya bulamıyorum

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri