5 Milyon TL Destek

cemocan03

Kayıtlı Üye
Başbakan Erdoğan'ın, "Devletin kriptolu telefonlarını dinliyorlar" dediği TÜBİTAK, üniversitelerle ilgili kurumlara dikkat çekici bir çağrıda bulundu.

Kriptolu telefonların dinlenmesiyle ilgili soruşturmanın merkezi haline gelen TÜBİTAK, ulusal kripto algoritmalarının kullanılacağı, kritik bilgilerin yayılmasını engelleyen TEMPEST (elektromanyetik darbe sızıntı standartı) kriterlerine uygun "akıllı mobil cihaz geliştirenlere" 5 milyon liraya kadar destek verecek.

BAŞTA ÜNİVERSİTELER OLMAK ÜZERE İLGİLİ KURUMLARA...

Erdinç Çelikkan'ın hurriyet.com.tr'de yer alan haberine göre, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Devletin kriptolu telefonlarını dinliyorlar" dediği TÜBİTAK, başta üniversiteler olmak üzere ilgili kurumlara dikkat çekici bir çağrıda bulundu.

Kurum, 1511 Öncelikli Alanların Desteklenmesi Çağrı Programı kapsamında "Akıllı Mobil İletişim Cihazlarının Geliştirilmesi" için araştırmacıların çalışma yapmalarını istedi. İlgili birimlere bilgi verilen projeyle, ulusal bilgi birikimine katkı sağlayacak, yerli teknolojilerin oluşmasına imkan tanıyacak ve güvenli iletişime yönelik akıllı mobil cihazların geliştirilmesi hedefleniyor.

Yapılan duyuruda, Türkiye'de geliştirilen akıllı cihaz terminallerinin uluslararası pazara hitap edecek düzeyde tasarlanmasının hedeflendiği de belirtildi.

aslında zeka olarak ilerdeyiz fakat teknoloji olarak neden gerideyiz acaba düşündürücü bi durum.

kardeş bu tür saptırılmış videolarla bi yere varılmaz. ben binali yıldırımın konuşmasının tamamını dinledim merak etmeyin.
benim anlatmak istediğim türkiyedeki insanlar zekasını türkiye yararına deilde türkiye zararına kullanıyor. hile hurda beyin göçü vs.

O zaman o video da bulunan Obama'yı çıkartıp sadece Binali Yıldırım konuşmasını açalım? Siz tüm konuşmasını izlemişsin ya orada bir değişiklik söz konusu mu?

Ben ne merak edeceğim. Soru sordun benimde en iyi yanıt olarak bu cevap geldi. Bunu sıradan bir İnsan söylemiyor dikkatini çekerim. ;)

Siyasete girmeyelim...

Sorduğun soru: aslında zeka olarak ilerdeyiz fakat teknoloji olarak neden gerideyiz acaba düşündürücü bi durum.

Cevabım: Videodur.

O zaman o video da bulunan Obama'yı çıkartıp sadece Binali Yıldırım konuşmasını açalım? Siz tüm konuşmasını izlemişsin ya orada bir değişiklik söz konusu mu?

Ben ne merak edeceğim. Soru sordun benimde en iyi yanıt olarak bu cevap geldi. Bunu sıradan bir İnsan söylemiyor dikkatini çekerim. ;)

Siyasete girmeyelim...

Sorduğun soru: aslında zeka olarak ilerdeyiz fakat teknoloji olarak neden gerideyiz acaba düşündürücü bi durum.

Cevabım: Videodur.

cevabını siyasete girmeden verseydin daha iyi olurdu aslında :) şimdi sen sebebi binali yıldırım dersin bende binali yıldırım yokken 80 yıldır napıyodu bu ülke, sanki 10 yıl önce dünyanın süper gücüydük derim uzar gider.daha fazla uzatmaya gerek yok yani :)

Video da siyasetlik pek bişey yok aslında arkadaşlar.
Bizim teknoloji alanında bu adamlardan geri olduğumuz zaten bilinen bir gerçek.
Hükümete maledilecek bir konu değil.
Trajikomik bir video işte. İyi yakalamışlar ben beğendim videoyu.

cevabını siyasete girmeden verseydin daha iyi olurdu aslında :) şimdi sen sebebi binali yıldırım dersin bende binali yıldırım yokken 80 yıldır napıyodu bu ülke, sanki 10 yıl önce dünyanın süper gücüydük derim uzar gider.daha fazla uzatmaya gerek yok yani :)

Güzel kardeşim ben Binali Yıldırım diye bunu buraya koymadım. Sadece iyi bir örnek olarak adamlar yapmış buraya koydum.

Bu Ahmet de olabilirdi Mehmet'de. Önemli olan orada ki kişinin Ahmet olması değil Mehmet'de aynı düşünceleri taşıyan bir İnsan zaten anlatabildim mi? Orada ikisi de olsa düşünce aynı.

arkadaslar su satırları okurmusunuz... bi bılgısayar muhendısının sozlerı

3 TİP KRİPTOLU TELEFON

- Kriptolu telefonun diğer telefonlardan farkı nedir?

İki modeli var. Bir tanesi donanım özellikli modelli telefonlar. Bunlar özel bort ve tasarımla yapılır. İkinci modelde her türlü telefon özel bir yazılım yüklenerek dönüştürülür. Üçüncüsü de var aslında; Hem yazılım, hem de özel tasarım telefonla birlikte çalıştırılan telefonlar.

ŞİFRE TEHDİT EDİLEREK DE KIRILABİLİR

- Şifre nasıl bir yöntemle kırılıyor?

Şifre yalnızca şifreyi yapanlar, satın alanlar ya da tehdit edilerek kırılabilir. TÜBİTAK şifreleme algoritması, 4-5 ülkede olan çok kuvvetli bir algoritma. 40 bin bireysel PC’nin 120 sene hiç durmadan çalışarak, bir sıralama sitemi ile kırılması gerek. Eğer 120 sene sonra 40 bin bilgisayar şifreyi kırarsa, çözeceği kelime iki harfli bir hece olacaktır. Yani bir ‘ve” için 120 sene, 40 bin makina çalışmalı. Başbakanın bir konuşmasının çözmek için ihtiyaç olunacak PC adedini ve zamanı siz düşünün.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri