aaaah sıkıntıdan patlıcam

bayburt16

Kayıtlı Üye
beyler anlatın birşeyler konu uzayıp gitsin ben başlıyım :D

1 senedir fransadayım istemeyerek geldik şuan fransızca bilmıyorum ve deli oluyorum futbola gıdıyorum mıllet fransızca konusuyor bende oyle takılıyom :D fransa iyi halkına sahip çıkıyor çalışmayana para var okuyana para var ne istersen sen adam olduktan sonra devlet sana harbi harbi sahip çıkıyor ama çok pahalı yiyecek vs. martda randevum var dil kursu dil öğrenmek ve staj için staj ücretin 1 saati 9.53 euro sen düşün artık :D burda trafik mahalle vs Türkiye gibi değil rahat yani herşey kuralı kuralına tek sıkıntı sokakda insan olmaması gerçi Türkiyedede bu yavaş yavaş yok oluyor Türkiyede olan şeyler burda hiçbirşeye değişilmez adanası olsun kebabı olsun insanı olsun :D burda saat 7 dedin mi hayat bitmiştir dışarıda kimse olmaz disko vs. yerler hariç tabi :D market filan onlar hiç açık değildir 7 den sonra otobüs yoktur bunun içinde birşey yapamassın. ama 18 euro bir kart alırsın 1 ay sadece kartı göster istedıgın otobüse ister on defa ister yirmi defa bin ne güzel demi Türkiyede bu sistem şuan yok sanırım gelmezde heralde bundan sonra :D iyi olduya valla sıkıntım gitti beni dinleyenler inş sizi sıkmadım rahatladım ya :D

kafaya göre daldım valla ordan girdim burdan çıktım ben zaten hiç kompozisyon yazamazdım :D

cümleleri pardon kelimeleri inanılmaz bağlamışsın. insan bi noktalama işareti felan koyar ya.:)

fransa'ya marsilya ile eskişehirspor uefa eşleşmesinde arkadaşlarımın ısrarıyla gelmiştim. açık konuşacam cidden pis bi şehirdi:)

konyada dediğin sistem var 50 tl ver en az 15dk arayla istediğin otobüse tranvaya sınırsız binersin.. fransadan ucuz :) üstelik 24 saat tranvay var :)

benim de tek hayalim yurtdışında eğitim alıp orada yaşamak ve söylediklerine göre fransa pek te bana göre bir ülke değil ben tam tersi insanı çok olan sokakları tıklım tıklım yerler severim hayatından memnunsan sorun yok :)

cümleleri pardon kelimeleri inanılmaz bağlamışsın. insan bi noktalama işareti felan koyar ya.:)

fransa'ya marsilya ile eskişehirspor uefa eşleşmesinde arkadaşlarımın ısrarıyla gelmiştim. açık konuşacam cidden pis bi şehirdi:)

doğrudur bilindik şehirler marsilya paris buralarda zaten 7 den sonra hayat başlıyor :D

sorma canım sıkıldı daldım öyle cümle filan hiçbirşey dinledım :D

konyada dediğin sistem var 50 tl ver en az 15dk arayla istediğin otobüse tranvaya sınırsız binersin.. fransadan ucuz :) üstelik 24 saat tranvay var :)

50 tl ne hocam ya şimdi burda 18 diye 18 ile 3 ü çarpmayın :D burda ne kazanıyorsan Türkiyedede aynı kazanıyorsun ama burdan Türkiyeye göç ettin mi tabi ki 3 katı :D paracıklar paracıklar paracıklar :D

---------- Mesaj saat 02:54:11 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 02:52:33 civarında gönderildi. ----------

benim de tek hayalim yurtdışında eğitim alıp orada yaşamak ve söylediklerine göre fransa pek te bana göre bir ülke değil ben tam tersi insanı çok olan sokakları tıklım tıklım yerler severim hayatından memnunsan sorun yok :)

yok hocam pariste filan yaşarsan öyle değil tabi ki şehre göre değişir yani :D burda üniversiteye git en az sınavsız vs. siz 400 euro alırsın şimdilik bildiğim kadarıyla dahada fazla olabilir

---------- Mesaj saat 02:57:21 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 02:54:11 civarında gönderildi. ----------

Türk birilerini bulmayı dene :)

bu dediğini duymamış olayım :D Türk mü ? Türk heryerde hocam hele şuan yaşadıgım şehirde heryer Türk diyebilirm 2 tane cami sınırsız dönerci dükkanı sınırsız kahve dükkanı sınırsız market Türk futbol kulübleri ama işte burda doğmuş büyümüşle Türkiyede doğmuş büyümüş insan arasında çok fark var mesela benım top oynadıgım kulubde 7 tane Türk var hiçbiride gelip bana gel takılalım dememiştir ama bunlar Türkiyeye gelse bizim adetimizdir gezdirmediğimiz yer bırakmayız

50 tl ne hocam ya şimdi burda 18 diye 18 ile 3 ü çarpmayın :D burda ne kazanıyorsan Türkiyedede aynı kazanıyorsun ama burdan Türkiyeye göç ettin mi tabi ki 3 katı :D paracıklar paracıklar paracıklar :D

---------- Mesaj saat 02:54:11 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 02:52:33 civarında gönderildi. ----------

yok hocam pariste filan yaşarsan öyle değil tabi ki şehre göre değişir yani :D burda üniversiteye git en az sınavsız vs. siz 400 euro alırsın şimdilik bildiğim kadarıyla dahada fazla olabilir

---------- Mesaj saat 02:57:21 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 02:54:11 civarında gönderildi. ----------

bu dediğini duymamış olayım :D Türk mü ? Türk heryerde hocam hele şuan yaşadıgım şehirde heryer Türk diyebilirm 2 tane cami sınırsız dönerci dükkanı sınırsız kahve dükkanı sınırsız market Türk futbol kulübleri ama işte burda doğmuş büyümüşle Türkiyede doğmuş büyümüş insan arasında çok fark var mesela benım top oynadıgım kulubde 7 tane Türk var hiçbiride gelip bana gel takılalım dememiştir ama bunlar Türkiyeye gelse bizim adetimizdir gezdirmediğimiz yer bırakmayız

hocam fransadaki ünilerden söz eder misin yıllık ücretleri nedir iyi bir seçim mi orada üni okumak şartları nelerdir ing eğitim mi fransızca mı? özellikle ücreti önemli benim için memur aileye sahibim benim için emekli olmuyorlar ne yapıp edip yurtdışında uygun bir ünide okumayı düşünüyorum ama henüz karar veremedim..

Neresindensin Fransanin? Yakinsan eyer bircok konuda yardimci olabilirim.

hocam fransadaki ünilerden söz eder misin yıllık ücretleri nedir iyi bir seçim mi orada üni okumak şartları nelerdir ing eğitim mi fransızca mı? özellikle ücreti önemli benim için memur aileye sahibim benim için emekli olmuyorlar ne yapıp edip yurtdışında uygun bir ünide okumayı düşünüyorum ama henüz karar veremedim..

malesef tam bilgim yok bu konuda abim şuan yatıyor o araştırmıştı bi ara ben size dönüş yaparım

---------- Mesaj saat 03:05:51 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 03:04:42 civarında gönderildi. ----------

Neresindensin Fransanin? Yakinsan eyer bircok konuda yardimci olabilirim.

montargis dicem büyük ihtimal bilmessiniz :D orleansın oralarda kalıyor

Türkmenistanlı bir arkadaşım var burda taksiye 20 lira ver Aşkabatta tur atabilirsin diyordu. Türkiyede neredeyse Taksimetre 20 liradan açılıyor elektrik doğalgaz falanda ucuzmuş sanırım ama Türkiye kadar gelişmiş değil interneti vs. Yani her ülkenin birbirinden üstün yerleri ve gelişmemiş yönleri var :)

Bilmemi hic? Montargis guzel bir yer. Cok geldim :)

hocam bu mesaja farklı bir konudan yaklaşıcam. para birimi euro olan ülkelerde üni okumak bir dezavantajdır unutma paranın sna gelecegi yer tr sürekli bir kur dalgalanması var.

okul konusuna gelecek olursak. başarılı bir ögrenciysen erasmus'da şansını denemelisin bu sayede giderlerinin büyük bir cogunu okul karşılayacaktır.

tavsiyem. kanada - polonya -amerika vs gibi gercekten işin hakkını veren ve denklik konusunda sıkıntı yaşamayacagın bir ülkeyi seçmen yönündedir.amerikada egitim konusunda cok alternatif olacağı için fiyatta pek sorun yaşamassın.

ne yazıkki fransa bu tercihlerde biraz arka planda kalır.

Alisirsin,Insan zamanla neye alismiyorki. Yakinda gelicem montargis'e istersen tanisiriz.

[MENTION=112]Throck[/MENTION] katılıyorum 3 bin tl burda edicek bin euro

---------- Mesaj saat 03:16:14 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 03:15:32 civarında gönderildi. ----------

Alisirsin,Insan zamanla neye alismiyorki. Yakinda gelicem montargis'e istersen tanisiriz.

olabilir sen burda ne tarafa geliyorsun abi

hocam bu mesaja farklı bir konudan yaklaşıcam. para birimi euro olan ülkelerde üni okumak bir dezavantajdır unutma paranın sna gelecegi yer tr sürekli bir kur dalgalanması var.

okul konusuna gelecek olursak. başarılı bir ögrenciysen erasmus'da şansını denemelisin bu sayede giderlerinin büyük bir cogunu okul karşılayacaktır.

tavsiyem. kanada - polonya -amerika vs gibi gercekten işin hakkını veren ve denklik konusunda sıkıntı yaşamayacagın bir ülkeyi seçmen yönündedir.amerikada egitim konusunda cok alternatif olacağı için fiyatta pek sorun yaşamassın.

ne yazıkki fransa bu tercihlerde biraz arka planda kalır.

çok teşekkür ederim ben de Amerika'da okumayı çok istiyorum bunun için ilk olarak ingilizcemi geliştirmeliyim.

[MENTION=112]Throck[/MENTION] katılıyorum 3 bin tl burda edicek bin euro

---------- Mesaj saat 03:16:14 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 03:15:32 civarında gönderildi. ----------

olabilir sen burda ne tarafa geliyorsun abi

Oturdugum yerde Turk magazalari pek yok.O yuzden arasira yengenle alisverise cikariz,montargis,orleans,paris,montroux gibi yerlere.Ben Auxerre de kaliyorum.

çok teşekkür ederim ben de Amerika'da okumayı çok istiyorum bunun için ilk olarak ingilizcemi geliştirmeliyim.

bak sana cok samimi söylüyorum dil dile değmeden dil öğrenilmez diyorlar ya cok doğru bir söz.

smdi burda aylarca belki binlerce tl'ye malolan kurslara gideceksin ama ingilizceni sadece pratik anlamında geliştireceksin. amerika gideceksin sokakda hani derler ya argo veya sokak ağızı diye bi başlıcaklar öyle konuşmaya mal gibi kalacaksın.

kursa gideceksin saatlerce ögreneceksin felan filan ama dışarıya cıkacaksın yine türkçe konuşacaksın. böyle dil ögrenilmez pratik olmaz.

burda 2 yılda ögrenemedigin dili orda 5-6 ayda ögrenirsin. cünkü konuşmak zorunda kalırsın.

bu yüzden yurt dışında eğitim istiyorsan ' ki bircok ülkede yabancı öğrenciler için bölümlere geçiş öncesi dil amaçlı hazırlık sınıfı vardır. orda sana o dili öğretirler rahat ol. orta seviyenin biraz altı sana yeter. burda pratik yabancı dili öğrenip orda alay konusu olmanın verdiğin parayı heba etmenin anlamı yok.

Oturdugum yerde Turk magazalari pek yok.O yuzden arasira yengenle alisverise cikariz,montargis,orleans,paris,montroux gibi yerlere.Ben Auxerre de kaliyorum.

güzel 1 saat burdan orası bızım orda akraba var ordan biliyorum

---------- Mesaj saat 03:28:02 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 03:23:01 civarında gönderildi. ----------

@Throck tekrar katılıyorum bende Türkiyede üç beş öğrendım buraya geldim beş para etmez derler ya o hesap oldu :D ama kelimeleri ezberlersen sokak dilinide öğrendikten sonra bak ozaman işine yarar hemen kaparsın [MENTION=4478]nescafe3in1[/MENTION]

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri