Abone / Kazanç Tahmini ?

• Kullanıcı thetex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Sorunları & Çözümleri

thetex

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba,
Uzun bir süredir işler nedeni ile youtubedan uzak kaldım. Özgün bir proje niyetine girdim ve alet edevat için güzel bir maliyet ayırdım. Tabi harcayacağım paranın dönüşünün ne kadar sürede olacağını hesaplamaya çalışıyorum.

İlk hedef olarak yaklaşık 30.000 aboneli bir kanalın günlük getirisi sizce ne kadar olur. Sizin tahmininiz günlük görüntülenme sayısı ne olur. Bu konu hakkında ki fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.
Herkese hayırlı günler.

Çok değişken içerik dili, video süreleri, izlenim aldığın ülke, ortalama görüntüleme süresi vs vs.bir çok etken var.

Çok değişken içerik dili, video süreleri, izlenim aldığın ülke, ortalama görüntüleme süresi vs vs.bir çok etken var.

Video süreleri ortalama 15 - 20 dk, içerik Türkçe.
Video konuları olarak şu an Türkiye'de olmayan beğenileceğini düşündüğümüz bir proje diyelim.

hocam bana kalırsa türkçeden uzak dur yapabiliyorsan yabancı dil yap

Türkçe içerikte 1000 görüntülenmeye 1-2 tl.
İngilizce içerikte 1000 görüntülenmeye 3-5 dolar.
Kararı sen ver. Bence türkçe yerine yabancı dillere yönel

hocam bana kalırsa türkçeden uzak dur yapabiliyorsan yabancı dil yap

Türkçe içerikte 1000 görüntülenmeye 1-2 tl.
İngilizce içerikte 1000 görüntülenmeye 3-5 dolar.
Kararı sen ver. Bence türkçe yerine yabancı dillere yönel

Tavsiye ve bilgi için teşekkürler arkadaşlar,
Benim burada merak ettiğim en önemli husus takipçi ve izlenme oranı.
Yani örnek olarak 30k takipçisi olan bir kanalın sizin elinizde olan izlenim istatistiklerine göre hesaplama yapılırsa, günlük görüntülenmesi ne kadar olur?
Bu konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.

Tavsiye ve bilgi için teşekkürler arkadaşlar,
Benim burada merak ettiğim en önemli husus takipçi ve izlenme oranı.
Yani örnek olarak 30k takipçisi olan bir kanalın sizin elinizde olan izlenim istatistiklerine göre hesaplama yapılırsa, günlük görüntülenmesi ne kadar olur?
Bu konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.

hocam şimdi 30k ama kanaldan kanala değişir gerçekten aktif kullanıcılarla 30k olmak var birde diğer türlü bunun cevabını sizin kanalınız verecektir diğer kanallara bakarsın birisi müthiştir diğeri sönük

Türkçe ise 1000 izlenime ortalama 0,50 TL alırsın :) yani 1 milyon izlenmeye 500 TL cik. Bol şans..
Not: Bu arada aboneden kazanç tahmini olmaz..

33.000 izlenime ortalama 10$

---------- Spam Engelliyici 15:05 ---------- Önceki Mesaj 15:02 ----------

Türkçe ise 1000 izlenime ortalama 0,50 TL alırsın :) yani 1 milyon izlenmeye 500 TL cik. Bol şans..
Not: Bu arada aboneden kazanç tahmini olmaz..

Hocam o kadar da düşük değil 1-1,5₺ ortalama

Türkçe içerik bin izlenmeye 0,50 kuruş bile vermiyor kendimizi kandırmayalım :) geçen enes batur ss atmıştı 5 milyon izlenmeden 900tl kazanmıştı :) aklın varsa türkçe çalışma parana, çabana emeğine yazık

Türkçe içerik bin izlenmeye 0,50 kuruş bile vermiyor kendimizi kandırmayalım :) geçen enes batur ss atmıştı 5 milyon izlenmeden 900tl kazanmıştı :) aklın varsa türkçe çalışma parana, çabana emeğine yazık

Bazi kişiler ücret düşük gozuksun diye belli bir süreliğine reklam kapatıyorlar
Ruhi cennette aynısını yapti
Daha fazla boğaz istemiyorlar kategorilerinde reklam kapatıyorlar sonra gelen izlenmler para getirmiyor tabi

aboneyle kazanç tahmini nasıl yapılır ki

Önceden abonesi az olan kanallarım vardı. 1000 abone 3000 abone gibi.
Ortalamasını alıyordum.
1000 abonesi olan kanalım günlük 5k civarı izleniyordu.
3000 abonesi olan 13k 20k arası değişiklik gösteriyordu.
Bu şekilde istatistikler çıkarıyordum.
Kanallar spam değildi, özgün videolardı tamamı.
Belki benim gibi yapan arkadaşlar vardır diye düşündüm.

Bu dediğinizi kimse bilemez aynı dil aynı kategori kanallarımda bile değişkenlikler var

Türkçe çalışıp iyi kazanan da var reklam geliri olarak ama tabiki İngilizce kadar değildir. Adwords Keyword Planner yaparsan CPM olarak aşağı yukarı içeriğin hakkında fikir sahibi olabilirsin. Kanalının içerisindeki videolarda yapacağın başlık,açıklama bile geliri etkileyen bir faktör.

Türkçe içerik çalışıyorum gösterim bgbg si 7-9 tl arası. trafiğin % 50 si türkiyeden diğerleri almanya ve avrupa ülkeleri. Yani oradaki gurbetçiler izliyor. O sayede bgbg artıyor. Sadece türkçe gelirine baktığım zaman 1tl (gösterim bgbgsi). Ona göre yap hesabını

abone ile kazanç tahmini yapmak çok zor içeriğiniz ve içeriği izleyen ülke çok önemli

1 - İçerik
2 - Video Uzunluğu
3 - Video İzlenme Süresi

Bu 3 başlık kazancını belirler oyun kanalı düşünün 15dk lık bir video attın videonu 100k kişi izledi bunun 40ksı 12dk izlese 30ksı 7dk izlese 20k sı 4 dk izlese ve 10k sı 1 dk izlese iyi kazanırsın lakin 100k lık videonun izlenme süresi ortalama 2 3 dk olursa çok az kazanırsın :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri