Açık Ogretim Lisesi Hakkında

ShineAizen

Kayıtlı Üye
merhaba arkadaslar ben 11. sınıf endustri meslek lisesi bilgisayar teknik bölümü ogrencisiyim bildiginiz üzere bazı dershaneler koleje gecmeye basladı
tabikide sorunlarda hatsafada bilgisi olan arkadaslardan yardım almak istiyorum 11. sınıf bittiginde düz acık liseye gecersem stajdan sorumlu olur muyum hocalarıma sordum birisi var elbet sorumlusun diyorlar mudur yardımcısıda okuldan kaydını alıyorsun ne stajı diyor arkadaslar staj haftanın 3 gunu 12.sınıf donemınde olucak 3 gun staj 2 gun okul seklinde

hocam bende açık öğretimden mezunum eğer düze geçersen staj görmüyorsun ama topladığın krediler 0 lanıyor diye biliyorum sistem değiştimi bilmiyorum ama ama düze geçersen staj görmezsin

Krediler olduğu gibi kalıyor. Seçimine göre değişiyor. Açık "Düz" Liseyi seçersen muaf olursun stajlardan. Eğer meslek seçersen yine staj yapman gerekiyor.

Toplam aldığın kredi kalır. 8 dönem okumuş olman gerekir mezun olabilmek için toplamda. Hem okul hem açık öğretim toplamı 8 dönem olacak. Açık öğretim senede 3 4 defa sınav yapıyor zaten. Her sınav 1 dönem sayılıyor ve dersler aşırı kolay. Tüm sorular mantık. Hiç çalışmadan geçen sınavda 32 kredi aldım 2 dersi veremedim o da Geometri 3 ve Matematik 3'tü.

Kısaca düz seçersen staj görmezsin, meslek seçersen staj görürsün açıköğretimde.
Toplam 192 kredi toplaman gerekiyor mezun olabilmek için ve 8 ders dönemini tamamlaman gerekir.

yokmu ufak işyeri olan biryer stajer göstersin para vermesin sende gitme :)

Krediler olduğu gibi kalıyor. Seçimine göre değişiyor. Açık "Düz" Liseyi seçersen muaf olursun stajlardan. Eğer meslek seçersen yine staj yapman gerekiyor.

Toplam aldığın kredi kalır. 8 dönem okumuş olman gerekir mezun olabilmek için toplamda. Hem okul hem açık öğretim toplamı 8 dönem olacak. Açık öğretim senede 3 4 defa sınav yapıyor zaten. Her sınav 1 dönem sayılıyor ve dersler aşırı kolay. Tüm sorular mantık. Hiç çalışmadan geçen sınavda 32 kredi aldım 2 dersi veremedim o da Geometri 3 ve Matematik 3'tü.

Kısaca düz seçersen staj görmezsin, meslek seçersen staj görürsün açıköğretimde.
Toplam 192 kredi toplaman gerekiyor mezun olabilmek için ve 8 ders dönemini tamamlaman gerekir.
çok teşekkur ederim hocam bilgileriniz için ben o kredi olaylarını tam bilmiyorum ama onuda ogreniriz yani ben bir senede mezun olurum degil mi

---------- Spam Engelliyici 15:39 ---------- Önceki Mesaj 15:39 ----------

yokmu ufak işyeri olan biryer stajer göstersin para vermesin sende gitme :)

hocalar kontrol amaclı geliyorlar ansızın hocam :)

çok teşekkur ederim hocam bilgileriniz için ben o kredi olaylarını tam bilmiyorum ama onuda ogreniriz yani ben bir senede mezun olurum degil mi

---------- Spam Engelliyici 15:39 ---------- Önceki Mesaj 15:39 ----------

hocalar kontrol amaclı geliyorlar ansızın hocam :)

yalan o ya :D bizede öyle diyorlardı bizden çoğu kişi yapmadı bende sgkda yaptm eğer yapacaksan bölümün ne olursa olsun devlet kurumunda yap zaten rahat geçer stajın az para verirler ama :)

yalan o ya :D bizede öyle diyorlardı bizden çoğu kişi yapmadı bende sgkda yaptm eğer yapacaksan bölümün ne olursa olsun devlet kurumunda yap zaten rahat geçer stajın az para verirler ama :)

Açıköğretimde okuyorum istediğin şeye iddiasına girebilirim sayın MEB bakanım :) .

Arkadaşa gelirsek, ne kadar kredin varsa önce onu 192 krediye tamamlayacaksın sonra da 8 dönemi tamamlayıp mezun olacaksın. Ne kadarda mezun olacağın senin performasına bağlı olacak.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri