Açıklamaya etiket girme seo hakkında birkaç soru

• Kullanıcı furkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - 💬 YouTube Deneyimlerim (Benim Kanalım)

furkan

Yasaklanmış
mrb arkadaşlar bu konu gerçkten forumda yok aradım sorumun cevabını bulamadım bir arkadaşa pm attım ancak tatmin olmadım
şimdi arkadaşlar hani bildiğiniz gibi videonun açıklama kısmına ilk video ile ilgili açıklama varsa gireriz sonra etiketleri alt alta gireriz
burda size bişey sormak istiyorum
lütfen arkadaşlar kimin bu konu hakkında bilgisi varsa seo dan anlayan varsa yani youtube videoya seo uygulama hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa çok memnun olurum

öncelikle ben bu işi satış ortaklığı için yapıyorum ve amacım videolarımın google da üst sıralarda çıkması bunun için konu açtım hani belki güzel seo çalışması yaparsam falan youtube yükleyeceğim videolarım googılda ilk sayfada hatta ilk sıralarda çıkabilir bunun için birkaç zamandır araştırma içerisindeyim gerekirse imleme backlink yapabilen programlarda alırım neyse sorularıma geçeyim

1. sorum etiketleri açıklamada alt alta girerken her etiketin sonuna virgül yada nokta koymak şart mı
yani virgül yada nokta koymasak olmaz mı
yani açıklamaya alt alta girilen etiketlerin sonlarına virgül yada nokta koymak seo ya nasıl etki ediyor
burda iki şık soru sorucam
a) virgülsüz noktasız mı seoya daha çok etkili oluyor
b) virgüllü noktalı mı seo ya daha çok etkili oluyor
virgüllü noktalı seoya daha çok etki ediyorsa
1 virgül mü
2 nokta mı

2. sorum açıklamaya alakalı çok etiket girmenin sizce seoya etkisi varmı
bu 2. soru da çok önemli benim için yani alakasız etiket demiyorum kesinlikle alakalı olacak bu birinci şart ve alakalı olursa alakalı çok etiket girmenin seo açısından önemi nedir sizce

Değerli arkadaşları foruma davet ediyorum lütfen bu konuda bilginiz varsa paylaşırmısınız
tşkler saygılar
[MENTION=1680]de-te-fabula-narratur[/MENTION] [MENTION=1523]mNote[/MENTION] [MENTION=79]Strider[/MENTION] [MENTION=291]Triqalx[/MENTION] [MENTION=126]e_trader[/MENTION] [MENTION=114]FGA[/MENTION] [MENTION=17]M00nsp3ll[/MENTION] [MENTION=95]neisen[/MENTION] [MENTION=2]OzanCan[/MENTION] [MENTION=1847]RockNRolla[/MENTION] [MENTION=624]3eRKaN[/MENTION] [MENTION=1316]Alex[/MENTION] [MENTION=1051]YtKoRaY[/MENTION] [MENTION=725]yumi[/MENTION] [MENTION=784]bindkzyzuc[/MENTION] [MENTION=88]capari_83[/MENTION] [MENTION=166]EgE[/MENTION] [MENTION=99]futli[/MENTION] [MENTION=1309]LoonyTuneS[/MENTION]

2. soruna ben cevap vereyim . Etiket girmek açıklama girmeden daha etkili olduğunu biliyorum . Bir kaç satır açıklama yazarsın ama etiket olmadan olmaz. Youtube bile videolarına etiket girmen için ısrar ediyorsa bunu sorman bile hata. Seo ile ilgili bende çalıştım normal web siteleri için gerçekten büyük bir etkisi var . Ama youtube de ne kadar işe yarar bunu bilmiyorum.

Ben şöyle bir şey denedim dostum.
diyelim ki kelimemiz pc oyun. Bu kelimeyi bir kaç versiyonda yanyana girdim örnek:
pc oyun,(pc oyun),{pc oyun},[pc oyun],

etkisi oldu gerçekten. Tam kesin bir şey yok ama. Bir dene derim. Niche alakalı 3 4 tane kelime bul bu şekilde altalta sırala.

Aynı etiketi alt alta 100 kere girenleri görüyorum. Bunun faydası var mı ?

hocam virgülün noktanın ünlemin benim kendi uyguladığım ve gayet başarılı olduğum yöntemde alakası yoktur. örnek verelim cilalı ibo hakkında bi video attınız ( nereden aklıma geldiyse :D ) bunun açıklama kısmına da cilalı ibo ile ilgili şeyler yazacaksınız doğal olarak. Eğer böyle yazarsanız;

Cilalı ibo dayak yedi, cilalı ibo oyun oynarken, cilalı ibo askere gidiyor, cilalı ibo okula gidiyor, cilalı ibonun şapkası, cilalı ibonun ayakkabı

böyle yazılmış bir açıklama youtube de cilalı ibo diye arama yapan bir kişide şöyle görünecek;

Cilalı ibo dayak yedi, cilalı ibo oyun oynarken, cilalı ibo askere gidiyor, cilalı ibo okula gidiyor, cilalı ibonun şapkası, cilalı ibonun ayakkabı

yani yanına yöresine koyduğunuz diğer kelimeler sadece alternatif aramalarda sizi öne çıkarır ( örn: cilalı ibo ayakkabı ) diye arayan bir kişi o açıklamanızdan dolayı yine sizin videoyu görür. Yani demem o ki hangi kelimede en üstte görmek istiyorsanız videonuzu o kelimeyi ne kadar çok yazarsanız açıklamaya o kadar iydir. noktayla virgülle uğraşmayın derim. bu bilgiyi de kolay kolay bulamassın heralde :D herkes yararlanır umarım, hadi sağlıcakla.

Bir katgorimde hiç etiket kullanmıyorum sadece açıklamaya o gün o video ile aranabilecek herşeyi yanyana sıralıyorum üst sıralarda oluyorum genelde.

arkadaşlar yorumlar için çok tşk ederim
bakalım yeni bir seo taktiği buldum eğer işe yararsa hep beraber youtuba dışında satış ortaklığı da yapacaz eğer işe yararsa güzel bir konu açarım forumda paylaşırım
yani arkadaşlar satış ortaklığı youtub gibi değil
youtubda kanalım mı kapandı, ihtar mı yedim, topluluk mu yedim, eşleşen yüzünden mi kanalım kapandı, contect engellemesinden dolayı mı kanalım kapandı, ünlem den dolayı mı kanalım kapandı, spamdan dolayı mı kanalım kapandı, yok izlenme almıyorum, yok tbm düşük, yok to düşük, çok iyi izlenim aldım izlenimlerim boşa gitti
vs bu tür zımbırtıların hiçbiri satış ortaklığında yok
bakalım eğer youtube sayesinde satış ortaklığı ile satış yapabilirsem
bu konu hakkında uzunca bir konu açarım gerçkten hepimizin youtube dışında ikinci bir işe ihtiyacımız var neyse

lütfen arkadaşlar bu konu hakkında fikri düşüncesi olanlar varsa lütfen paylaşırmısınız
bugüne kadar seo ile hiç mi kimse uğraşmadı lütfen bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim

youtube kurallarında açıklamaya etiket girmenin yasak olduğu yazıyor ama çoğu kişi giriyor ve kanalları sağlam. bu konuda daha tecrübeli arkadaşlar yorum yaparsa daha iyi olur.

youtube kurallarında açıklamaya etiket girmenin yasak olduğu yazıyor ama çoğu kişi giriyor ve kanalları sağlam. bu konuda daha tecrübeli arkadaşlar yorum yaparsa daha iyi olur.

Youtube Kurallarında başkasına ait videoları yüklemekde yasak ona bakarsan :) , Tam olarak açıklamaya etiket girme olarak bakma olaya, Açıklama kısmına cümle giriyormuşum gibi giriyorum ben ve etiketleri boş bırakıyorum. indexliyor çoğu zamanda üst sıralara çıkıyorum çalıştığım bir kategoride.

Youtube Kurallarında başkasına ait videoları yüklemekde yasak ona bakarsan :) , Tam olarak açıklamaya etiket girme olarak bakma olaya, Açıklama kısmına cümle giriyormuşum gibi giriyorum ben ve etiketleri boş bırakıyorum. indexliyor çoğu zamanda üst sıralara çıkıyorum çalıştığım bir kategoride.

evet hocam haklısınız. youtube kuralları o kadar esnek ki koyduğu kuralları kendine göre yontarak istediği kanalı kapatabilir. gerekçe olarakta kuralları gösterebilir. kısaca kafasına göre takılıyorlar :)

etiketleri özgün cümleler içinde mi kullanıyorsunuz yoksa tüm etiketleri virgül koymadan cümleymiş gibi yan yana mı diziyorsunuz? bir de açıklamaya çok fazla etiket girdik diye rakiplerimiz şikayet etse yanıltıcı metin seçeneğinden kanal kapanır mı?

yorumun için tşkler

ben bu işi satış ortaklığı için yapacağım için yani satış ortaklığı için açtığım kanallarda kesinlikle para kazanma açık olmayacak bu yüzden kanallarda bence bu konuda problem olmayacaktır

Arkadaşlar gerçkten bu işi çözersek bakın vallahi dünya kada para kazanabiliriz
arkadaşlar şuanda clickbankta şuanda bir iki haftadır en popüler olan ürün trust jacker
arkadaşlar lütfen bunu google da aratın trust jacker yazın aratın
bakın ilk sırada bir youtub videosu var
bu adam bu videodan böyle böyle en az 8 10bin dolar kazanmıştır
ve bu trust jacker ürünü tam 1 2 haftada 5binden fazla sattı

bakın analiz sitesinden trust jackere bakın
trustjackr - Trustjacker - #1 Gravity Product On CB Sells Itself | CBGraph
Initial $/sale: $21.08 bakın sitede buraya
bu site ürün başına $21.08 kazandırıyor
Referred: 92% bakın bu da şu demek
bu ürünü satış ortakları tarafından yüzde 92 satılmış
yani bu ürünün sahibi tarafından satılmış oranı yüzde 8
satış ortakları tarafından satılma oranı yüzde 92

ve arkadaşlar bu ürün sadece clickbanktan satılan sadece bir ürün
clickbankta şuanda 70bin ile 100bin arasında ürün var
ve clickbank sadece satış ortaklığı ağlarından bir tanesi
binlerce güvenilir satış ortaklığı ve cpa ağları var
gerçkten arkadaşlar bu işe kafa yorarsak
böyle böyle vallahi günde rahatlıkla bin dolar kazanabiliriz
gerçkten ben çok ciddiyim arkadaşlar
bu işte inanılmaz dehşet para var

yorumun için tşkler

ben bu işi satış ortaklığı için yapacağım için yani satış ortaklığı için açtığım kanallarda kesinlikle para kazanma açık olmayacak bu yüzden kanallarda bence bu konuda problem olmayacaktır

arkadaşlar şuanda clickbankta şuanda bir iki haftadır en popüler olan ürün trust jacker

hocam şatış ortaklığını biraz daha açar mısınız? ürünün tanıtımını youtube'de yapacaksın orasını anladım ama parayı nasıl kazanacaksın?

yorumun için tşkler

Hocam siz bu satış ortaklığı işinden anlıyosunuz galiba.Bi konu açıp bilgilerinizi paylaşır mısınız? Geniş bilgi ufkunuzla bizi de aydınlatın hocam :P

hocam şatış ortaklığını biraz daha açar mısınız? ürünün tanıtımını youtube'de yapacaksın orasını anladım ama parayı nasıl kazanacaksın?

videoların açıklamasına satış ortaklığı hop linkini koyarsın o linke tıklayıp ürünü satın alan herkesten para kazanırsın

şimdi internet üzerinden satılan iki çeşit ürün çeşidi var

1 fiziksel ürünler
2 dijital ürünler

fiziksel ürünler kargoyla satılan ürünlerdir bir bilgisayar, bir fotoğraf makinesi bir cep telefonu vs gibi falan ürünlerdir

dijital ürünler bu ürünleri satın aldığınızda size bir link verilir o link ile ürünü bilgisayarınıza indirirsiniz yani dijital ürünler bir eğitim setidir yada bir bilgisayar programıdır yada bir eğitim setidit köpek eğitimi ingilizce eğitim photoshop eğitimi gibi

İngilizcede affiliate marketing olarak adlandıırlan bu sistemin Türkçe ismi satış ortaklığıdır
iki çeşit satış ortaklığı ağları vardır
1 fiziksel ürünlerin bulunduğu satış ortaklığı ağları
2 dijital ürünlerin bulunduğu satış ortaklığı ağları

bu ağlarda sattığınız her ürün başına komisyon kazanırsınız bu komisyon oranları yüzde 40 ile yüzde 75 arası değişmektedir. Ancak clickbank ürünlerinin yüzde 85i yüzde 75 komisyon veren ürünlerdir

Clickbank.com dijital ürünlerin bulunduğu dünyanın en büyük dijital ürünleri ağıdır clickbanktan 100 doları geçtiğinizde paranız banka hesabınıza yatar
burda clickbankın minimum 100 dolar ödeme sınırı gözünüzü kesinlikle korkutmasın binlerce cpa ağı vardırki ödeme limitleri 10 15 dolardır
10 15 para kazandığınızda paranız hesabınıza yatar

Türkiyede de birkaç satış ortaklığı cpa ağları var xticaret gelirortakları gibi

fiziksel ürünlerin satıldığı en büyük satış ortaklığı ağ amazon associates
bunun haricinde binlerce fiziksel satış ortaklığı ağı var

Arkadaşlar gerçkten ben çok ciddiyim
youtube videoları nasıl ne şekilde google da çıkıyor
eğer youtube videolarınızı google da çıkartabiliyosanız kesinlikle çok iyi para kazanabilirsiniz
mesela elbise giyim ayakkabı satış ortkalığı ağlarıda var
düşünsenize birisi googıla convers ayakkabı fiyatları yazsa ve videonuz bu kelimeleleri yazanlara gözükse kesinlikle çok iyi para kaldırabilirsiniz

yani sözün kısası baya baya satış ortaklığı yada cpa ağı var ve bu ağlarda toplamda 500binden fazla ürün var gerçkten biraz kafa yorarsak çok iyi para kazanabiliriz

Hocam siz bu satış ortaklığı işinden anlıyosunuz galiba.Bi konu açıp bilgilerinizi paylaşır mısınız? Geniş bilgi ufkunuzla bizi de aydınlatın hocam :P

videoların açıklamasına satış ortaklığı hop linkini koyarsın o linke tıklayıp ürünü satın alan herkesten para kazanırsın

şimdi internet üzerinden satılan iki çeşit ürün çeşidi var

1 fiziksel ürünler
2 dijital ürünler

fiziksel ürünler kargoyla satılan ürünlerdir bir bilgisayar, bir fotoğraf makinesi bir cep telefonu vs gibi falan ürünlerdir

dijital ürünler bu ürünleri satın aldığınızda size bir link verilir o link ile ürünü bilgisayarınıza indirirsiniz yani dijital ürünler bir eğitim setidir yada bir bilgisayar programıdır yada bir eğitim setidit köpek eğitimi ingilizce eğitim photoshop eğitimi gibi

İngilizcede affiliate marketing olarak adlandıırlan bu sistemin Türkçe ismi satış ortaklığıdır
iki çeşit satış ortaklığı ağları vardır
1 fiziksel ürünlerin bulunduğu satış ortaklığı ağları
2 dijital ürünlerin bulunduğu satış ortaklığı ağları

bu ağlarda sattığınız her ürün başına komisyon kazanırsınız bu komisyon oranları yüzde 40 ile yüzde 75 arası değişmektedir. Ancak clickbank ürünlerinin yüzde 85i yüzde 75 komisyon veren ürünlerdir

Clickbank.com dijital ürünlerin bulunduğu dünyanın en büyük dijital ürünleri ağıdır clickbanktan 100 doları geçtiğinizde paranız banka hesabınıza yatar
burda clickbankın minimum 100 dolar ödeme sınırı gözünüzü kesinlikle korkutmasın binlerce cpa ağı vardırki ödeme limitleri 10 15 dolardır
10 15 para kazandığınızda paranız hesabınıza yatar

Türkiyede de birkaç satış ortaklığı cpa ağları var xticaret gelirortakları gibi

fiziksel ürünlerin satıldığı en büyük satış ortaklığı ağ amazon associates
bunun haricinde binlerce fiziksel satış ortaklığı ağı var

Arkadaşlar gerçkten ben çok ciddiyim
youtube videoları nasıl ne şekilde google da çıkıyor
eğer youtube videolarınızı google da çıkartabiliyosanız kesinlikle çok iyi para kazanabilirsiniz
mesela elbise giyim ayakkabı satış ortkalığı ağlarıda var
düşünsenize birisi googıla convers ayakkabı fiyatları yazsa ve videonuz bu kelimeleleri yazanlara gözükse kesinlikle çok iyi para kaldırabilirsiniz

yani sözün kısası baya baya satış ortaklığı yada cpa ağı var ve bu ağlarda toplamda 500binden fazla ürün var gerçkten biraz kafa yorarsak çok iyi para kazanabiliriz

hocam bilgiler için teşekkürler. sizi takipteyim.biraz daha araştırayım belki bende girebilirim bu işe.

1) Etiketleri alt alta girmek kesinlikle etkili bir yöntemdir. Hatta :

xxx,
yyy,
zzzz,

şeklinde yaparsan daha da iyi olur.

2) Çok etiket örümcekler tarafından hoş karşılanmaz, önerim 5 er li olarak şu şekilde:

AAAAA
BBBBB
CCCCC
DDDDDD
EEEEEE

FFFFFFF
GGGGGG
HHHHHHH
IIIIIIIIII
JJJJJJJJ

Bu şekillerde 5x5 i geçmeyecek sayıda etiket girebilirsiniz kolay gelsin.

Hem youtube hem de Google'dan güzel hit almak istiyorsanız, dikkatli olmalısınız.

Google'dan hit almak istiyorsanız çok fazla etiket işinize yaramaz. Etiket sayınız 13-14 adedi geçmesin. Site işleri ile uğraşanlar iyi bilir ki, açıklamaya aratılan kelimeleri virgülle ayırıp veya arda arda yazıp hit almaya çalışmak spamdır. Buda zamanla Google emmi tarafından cezalandırılır. Yani hit alan videolarınız bir bakmışsınız aramalarda yok.. Bunun yerine çok aratılan kelimeleri cümle içerisinde kullanın.

Eğer sadece youtube'dan hit almak istiyorsanız açıklamaya gireceğiniz etiketler ve aratılan kelimeler işinize çok yarıyor. Ayrıca eğer yine sadece youtube'dan hit almak istiyorsanız etiket kısmını sonuna kadar doldurabilirsiniz. Sorun çıkarmıyor hatta hite faydası var..

Her iki şekilde hit almak için Google'a yoğunlaşmak daha mantıklı.

tşkler arkadaşlar sona yaklaştım gibi baya kademe katettim
virgülünde çözümünü buldum virgüle kesinlikle hiç ama hiç gerek yok
popüler olan bir sürü ürüne baktım hemen hemen çoğu nun google da ilk sıralarda videoları var bu videoların başlıklarına açıklamalarına etiketlerine baktım
ve çok iyi bir taktik buldum
adamlar başlığı açıklamaları etiketleri sadece yazmıyolar başlıkta açıklamada etikette süper bir taktik uyguluyolar ben son anda farkettim
neyse arkadaşlar ben bu işi ya çözücem ya çözücem başka yolu yok
kesin kafama taktım hadi hayırlısı diyelim

mrb arkadaşlar bu konu gerçkten forumda yok aradım sorumun cevabını bulamadım bir arkadaşa pm attım ancak tatmin olmadım
şimdi arkadaşlar hani bildiğiniz gibi videonun açıklama kısmına ilk video ile ilgili açıklama varsa gireriz sonra etiketleri alt alta gireriz
burda size bişey sormak istiyorum
lütfen arkadaşlar kimin bu konu hakkında bilgisi varsa seo dan anlayan varsa yani youtube videoya seo uygulama hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa çok memnun olurum

öncelikle ben bu işi satış ortaklığı için yapıyorum ve amacım videolarımın google da üst sıralarda çıkması bunun için konu açtım hani belki güzel seo çalışması yaparsam falan youtube yükleyeceğim videolarım googılda ilk sayfada hatta ilk sıralarda çıkabilir bunun için birkaç zamandır araştırma içerisindeyim gerekirse imleme backlink yapabilen programlarda alırım neyse sorularıma geçeyim

1. sorum etiketleri açıklamada alt alta girerken her etiketin sonuna virgül yada nokta koymak şart mı
yani virgül yada nokta koymasak olmaz mı
yani açıklamaya alt alta girilen etiketlerin sonlarına virgül yada nokta koymak seo ya nasıl etki ediyor
burda iki şık soru sorucam
a) virgülsüz noktasız mı seoya daha çok etkili oluyor
b) virgüllü noktalı mı seo ya daha çok etkili oluyor
virgüllü noktalı seoya daha çok etki ediyorsa
1 virgül mü
2 nokta mı

2. sorum açıklamaya alakalı çok etiket girmenin sizce seoya etkisi varmı
bu 2. soru da çok önemli benim için yani alakasız etiket demiyorum kesinlikle alakalı olacak bu birinci şart ve alakalı olursa alakalı çok etiket girmenin seo açısından önemi nedir sizce

Değerli arkadaşları foruma davet ediyorum lütfen bu konuda bilginiz varsa paylaşırmısınız
tşkler saygılar
[MENTION=1680]de-te-fabula-narratur[/MENTION] [MENTION=1523]mNote[/MENTION] [MENTION=79]Strider[/MENTION] [MENTION=291]Triqalx[/MENTION] [MENTION=126]e_trader[/MENTION] [MENTION=114]FGA[/MENTION] [MENTION=17]M00nsp3ll[/MENTION] [MENTION=95]neisen[/MENTION] [MENTION=2]OzanCan[/MENTION] [MENTION=1847]RockNRolla[/MENTION] [MENTION=624]3eRKaN[/MENTION] [MENTION=1316]Alex[/MENTION] [MENTION=1051]YtKoRaY[/MENTION] [MENTION=725]yumi[/MENTION] [MENTION=784]bindkzyzuc[/MENTION] [MENTION=88]capari_83[/MENTION] [MENTION=166]EgE[/MENTION] [MENTION=99]futli[/MENTION] [MENTION=1309]LoonyTuneS[/MENTION]

Satış ortaklığı işin içinde olunca aslında sadece youtube ile sınırlı kalmaman lazım. Amaç youtube linkini 1.sıraya taşımaksa en başta paravan sosyal medya ve paravan blog servislerinden youtube linkine anahtar kelimen'den link çıkışı yapıp her türlü youtube linkini beslemen lazım özellikle blogspot diğer servislere göre daha hızlı index ve arama sonuçlarında ön sıralarda çıkmanı sağlar gerisi artık makale tanıtımı olur video vb. içerikli yazılar olur bir şekilde ziyaretçiyi linke yönlendirmen lazım. Videonun içeriğine göre açıklama alt alta keyword girmen her zaman etkili olur tabi sayıyı fazla tutma derim virgül koymana gerek yok alt alta 5-10 tane benzer kelimeler koysan yeterli etiket kısmınada aynı şekilde çalışabilirsin, geç oldu artık idare et son günlerde internet problemi yaşıyorum ;)

5.000 açıklama 500 etiket sınırını her zaman doldururum.Daha bi sorun çıkmadı.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri