adsense bana şakamı yapıyor

• Kullanıcı Moschino
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

Moschino

Kayıtlı Üye
geçen yaz açtığım bi kanalım vardı arkadaşlar 10-11 video attım hiç bakmadım bi videom çok tutmuş ve 200 küsür bin izlenmiş ve videoma yaş kısıtlaması getirilmiş(reklam iptal yani biliyosunuz zaten :)) diğer videolarda toplam 100 bin izlenim falan almış neyse (7 ayda yaklaşık). toplam 300 küsür bin izlenim almış bu kanal. Ama tabi çok bilmediğim için kanalda reklamları aktif etmişim ama adsense'me bağlamamışım kanalı yani oranın parası yansımamış.

bi kanalım daha vardı oda 2 senelik baya video atmıştım rastgele, o kanalımda 2 senede 2 haneli gelir bırakmış adsenseme o otomatik bağlı çünkü o kanaldan açmıştım adsense hesabımı. geçen ay yine bu işlere bi bakayım dedim boş vaktim vardı bu 300 bin küsür izlenme alan kanalımı farkettim ve adsenseye bağladım hatta burdanda sordum arkadaşlar yazdan beri kazancım var bi sonraki hesap döneminde yansırmı diye arkadaşların bazıları yansımaz bazıları bi kısmı yansır dedi.

neyse bu akşam hesap kesilmiş sanırım her ay iki haneli "1X" falan gelir getiren adsense'me bu ay sonunda "8XX" gelir gelmiş ben şaşırdım oha bu ne diye sonradan eklediğim 300 bin küsürlü videolu kanalın gelirlerinin hepsini aktarmış olabilir mi adsense yoksa bi yanlışlık mı var.

ödeme geçmişinde Ödenecek kazançlar kısmında yazıyor ve anasayfada kesinleşmiş kazançlarda yazıyor toplam bu 3 haneli rakam ama çok şaşırdım

biraz uzun oldu okuyan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler

Edit : Şimdi biraz hesapladım bi yanlışlık falan yok heralde kanalı bağladıktan sonra, son 1 ay ki gelirlerini ve önceki aylardaki istatistiklerine baktım normal gözüküyor. Tabi 7-8 ayın geliri birden yansıyınca şaşırdım :D Hiç beklemiyodum bağlamadığım kanalın gelirlerini eklemezler diye düşünmüştüm ama google bonkörlük yapıp hepsini eklemiş, belki de alt kanal olduğu için yaptılar ayrı bi gmailde olup dolar işareti yansa yapmazlardı

Son düzenleme:
Arada sırada fazladan veriyor ama nerden nasıl verebildigi faili mechul :)

Arada sırada fazladan veriyor ama nerden nasıl verebildigi faili mechul :)

ben meraktan falan takılıyodum pek vakit ayırmıyodum her ay "1X" para eklenen adsenseye birden "8XX" eklenince şoke oldum resmen.

---------- Spam Engelliyici 21:50 ---------- Önceki Mesaj 21:48 ----------

google : başımızın gözümüzün sadakası olsun :)

hocam valla anlamadım :D

böyle bişey geldi 4 gün önce acaba 100 bin gösterime ikramiye gibi bişeymi verdi bunlar :)

Son düzenleme:
hocam kanalın istatistikleri bunlar.
ben meraktan falan takılıyodum pek vakit ayırmıyodum her ay "1X" para eklenen adsenseye birden "8XX" eklenince şoke oldum resmen.

cgI67HE.png

---------- Spam Engelliyici 21:50 ---------- Önceki Mesaj 21:48 ----------

hocam valla anlamadım :D

böyle bişey geldi 4 gün önce acaba 100 bin gösterime ikramiye gibi bişeymi verdi bunlar :)

4SBsbL1.png

İkramiye falan yok tabi :)

İkramiye falan yok tabi :)

alt kanal olduğu için google nasıl olsa aynı gmail'de diyip tüm gelirleri aktardı heralde birden çünkü burdaki arkadaşlar dolar yansada adsense bağlamadıysan hepsi gelmez demişti.

Beyler kanalın para kazanmasını açtığınızdan itibaren izlendikçe, reklamlar aktifse para kazanıyorsunuz zaten. Adsense ve partnerler sadece bu parayı almak için. Sen kanal aç bağlama adsense'e, ayın sonunda bağla, bir aylık kazanç orada kesinleşiyor işte.

kanalı 4 ay da 10 ayda adsense bağlamazsan bağladıktan sonraki ay tüm aldıgı kazanç adsenesede kesinleşir

kanalı 4 ay da 10 ayda adsense bağlamazsan bağladıktan sonraki ay tüm aldıgı kazanç adsenesede kesinleşir

bende böyle düşünmüştüm hocam ama burdaki arkadaşlar yok geçmez en fazla son bi kaç ay geçer diyince ümidi kesmiştim, tamda diyorum bi kanalım baya iş yaptı ama onunda parasını göremedik :D bi bağlayayım dedim baktım her ay XX eklenirdi XXX 3 haneyi görünce bi afalladım 8 ayın hepsini birden eklemiş dediğiniz gibi

Olması gereken olmuş kardeşim bende birçok kez adsenseye bağlamayı unutup parayı almışımdır.

Arkadaslar benimde bir hesabim vardi adsense hesabina baglamamistim. Adsense hesabimda izlenimler cok guzel ama videolara baktigimda yeni izlenim yok acaba baglamadan onceki izlenimler mi yansiyor ?

o zaman açtığımız kanallara videoları atıp 3-5 ay bekettikten sonra tutan kanalları adsenseye bağlarız adsense sıkıntıya girmez. Doğrumudur.

Hocam gercekten boylemi bu? gecenlerde boyle bi konu vardi o para hicbiyere yansimaz diyorlardi kesin bir dille bazi arkadaslar? adsenseye degilde partnere baglarsak yansirmi hocam?

Arkadaslar benimde bir hesabim vardi adsense hsensna baglamamistim. Adsense hesabimda izlenimler cok guzel ama videolara baktigihepsiamistim nelllenim yok acaba baglamadan onceki izlenimler mi yansiyor ?

Evet kardes mutlaka bağla kanalı benimde izlenimler dusmustu ama bağladım tabi belki 8 aylik geliri oderler diye bagladiktan sonraki hesap doneminde hepsini eklediler işte tabi birden 3 hane eklenince şaşırdım ondan konu açtım :D burdanda ogrenmis olduk demek adsense kanali baglamasanda ödüyor para kazanma aktifse.

Hocam gercekten boylemi bu? gecenlerde boyle bi konu vardi o para hicbiyere yansimaz diyorlardi kesin bir dille bazi arkadaslar? adsenseye degilde partnere baglarsak yansirmi hocam?

Mesela partnerden atılan kanal adsense bağlı olmaz. Atıldıktan sonra 10 ay sonra da bağlasan para kazanma açıksa eğer tüm kazanç (partnerden atıldıktanki) adsense yansır.

Partnere bağlasan partnere bağladıktan sonra ki kazanç yansır haliyle.

Mesela partnerden atılan kanal adsense bağlı olmaz. Atıldıktan sonra 10 ay sonra da bağlasan para kazanma açıksa eğer tüm kazanç (partnerden atıldıktanki) adsense yansır.

Partnere bağlasan partnere bağladıktan sonra ki kazanç yansır haliyle.

Hocam hic biyere baglamadigim para kazanma basindan beri acik yaklasik 1m izlenmeli turkce icerik bir kanalim var. simdi ben bunu adsenseye baglasam birdahaki ay birikmis odeme alabilirim oylemi?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri