Adsense Banlarının Sebebini Buldum

• Kullanıcı ilyas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Adsense Soru ve Sorunlar

ilyas

Kayıtlı Üye
arkadaşlar elde defter kalem banlanan ve spama düşen adsenselerin sebebine dair eylül başından beri not tutuyorum ve artık neden kapatıldığına dair kafam da net bir fikir oluştu. esasın da hesapların banlanması, spama düşmesi yada para kazanmasının kapatılması çok ciddi kural ihlaller olduğun da gerçekleşir. ancak 40 yıllık adsense çalışanıyım ben böyle bir ülkeye yönelik etnik temizliği ne gördüm ne yaşadım. ağustos ortasından başlayan süreçte para kazanmaları kapattı eylül 20 den sonra az kanal çok kanal çalışan, kanallara az video yada çok video atan, spam yada özgün çalışan fark etmeksizin üç günde bir ya hesapları kapattı ya spama düşürdü ve hala robot sistem de aktif şekil de hesapları avlamaya devam ediyor. yani kapanmaların nedeni yok... şimdi aradan bazı arkadaşlar çıkıp ama benim hesap sağlam diyecektir. o arkadaşlara tek cevabım var bala şansa kısmete kapanmıyorsun. o robot gördüğü an indirir.

sonuç:

1. youtup, türklerin yaptığı kötü spamdan rahatsız oldu kuru, yaş fark etmeksizin cezalandırıcı bir robot attı sisteme. ancak bu ihtimalı düşük görüyorum çünkü kötü spama karşı adsensenin içinde çeşitli kontrol mekanizmaları var zaten forum ahalisinin geneli geçen yıl adsense den kaçıp quiz'e yığılmasının sebebi adsense'nin çöp spama karşı çalıştıramaz sistemiydi.

2. eylül başında türkiye'nin para kazanması açıldı ondan sonra denetleme yapan robot çıldırdı yada geçmişe dönük hesapları kapatma kararı aldılar. bu arada geçmiş deneyimlere dayanarak söyleyebilirim ki, bunların teknik ekibi güncellemeler den sonra oluşan açıklara müdahele de hep geç kaldı. adamlar salla başını al maaşını tarzın da çalışıyorlar.

Bunların california, texas artık USA nın hangi eyaletindeyse teknik ofisi temasa geçecek bir babayiğit varsa türkiyeyle ilgili alıp veremedikleri nedir öğrenmek lazım. sorun bizde değil onlar da. son olarak sisteme attıkları üç günde bir denetim yapan robot okyanus ötesine dönmeden hesaplarınıza kanal bağlamayın.

Son düzenleme:
Bu banlanma sebebinden çok isyana benzedi kardeşim:)

Herşey olacağına varır [MENTION=15970]ilyas[/MENTION] kardeş,sen çok takılıyorsun böyle konulara...

Boşver YT yi bence, biraz ara ver...

Başka şeyler düşün, arkadaşlarınla ailenle zaman geçir, ne biliyim oyun felan oyna.

Türklere yönelik birşey.
Türklerin Türklerden başka düşmanı yok.
Forumda birton eleman var Google Tr ofisine her bulunan açığı şikayet edip kapattıran.
Heny bile demişti, O Forumu biliyorum YT'de orda bulunan açıkları kapatıyoruz diye.

En basit örneği.
Alttaki başlık.
http://www.ytpara.com/quizgroup/85230-quiz-yenilikleri-okuyun.html

Adamın işi gücü yok Quiz elemanına FACE'ten spam kanal alıyor musunuz?
Almıyorsanız neden ödeme yapıyorsunuz, ödeme yapmayacaksanız Sistemdeki SPAM kanalları ATACAK mısınız?
Gibi sorular sorup Quiz'de kalan ödeme alan 3-5 kanalıda attırmaya çalışıyorlar.
Bunun gibi TİPLER olduğu sürece biz daha çok böyle başlıklar açarız.
Evet Güncelleme TR'YE özel görünüyor ve GÖRÜLÜYOR.
Herkese geçmiş olsun.

Google ytparanın da kullanmış olduğu Google Analytics sayesinde istese tüm ytparayı banlayabilir.Yani sadece Türklere özgü değil belli platformda olanları bile banlayabilme gücüne sahip.Umarım anlatabilmişimdir.

Benim hesaplar sağlam. Aynı adres abi anne kardeş, 1 i spamdan mimliydi 8 ay önce.

Türklere yönelik birşey.
Forumda birton eleman var Google Tr ofisine her bulunan açığı şikayet edip kapattıran.
Heny bile demişti, O Forumu biliyorum YT'de orda bulunan açıkları kapatıyoruz diye.

En basit örneği.
Alttaki başlık.

Almıyorsanız neden ödeme yapıyorsunuz, ödeme yapmayacaksanız Sistemdeki SPAM kanalları ATACAK mısınız?
Gibi sorular sorup Quiz'de kalan ödeme alan 3-5 kanalıda attırmaya çalışıyorlar.
Herkese geçmiş olsun.

%100 katılmamak imkansız bu tespitlere.

Türklere yönelik birşey.

En basit örneği.
Alttaki başlık.

Herkese geçmiş olsun.

haklısın altına imzamı atarım..aramızda daha zeka yaşı 6-12 arasında insanlar oldukça biz bu gidişle zor para kazanırız.

hayalimiz de ki paraları her ay aldığımız güzel ekmek kapısını resmen kırdık. Her şeyi kendi kendimize yaptık. Google neden ara versin ki. Demek ki spamı kafada bitirdi adamlar.

İlyas kardeş biz de de sıkıntı var 4 adsense gitti halen 3 tane açık olan var. Bu ara biraz yavaş takılıyoruz sen de biraz ara ver. Kafanı topla.

Ben kazanamazsam kimse kazanamasın mantıgında bir ton insan var. Boşuna bitmedi bu sistem. Bu işi baştan kimseye öğretmemek lazımdı. Zaten adam gibi kazanacak insan kendi kendine de öğrenirdi. Beleşçi insandan daima korkacaksın. Hep zararı gelir.

Bu arada ilyas hocam adsense ban için sebep çok fazla. Neden banladıgından daha çok bence neden şimdi banlıyor. Önemli olan soru bu bence. Zaten banlanan herkes illegal video yüklüyor. Ayrıca içeriğin benzersiz olmaması da ban sebebi. Zaten spama düştükten sonra banlıyor.

Hocam google dediğimiz şirket çok büyük bir şirket ve yaptıkları çoğu şeyi gizli tutuyorlar ve içlerinde dünyanın en iyi mühendisleri yer alıyor ve hepsi bir arada çalışıyor bu botları kodlayanlarda bunlar şu zamana kadar kimse google algoritmalarını çözemedi bunuda üst düzey google çalışanları hariç kimse bilmiyor.Yani biz ne dersek şuan hepsi bir uydurma olur.Yani bizim yapacağımız tek iş bahane üretmek yerine düştüğümüzde ayağa kalkıp tekrar devam etmek olacak her ne kadar zor olsada dışarıda hayat daha kötü burda iyi kötü birşeyler alıyoruz ve bunun değerini bilelim.

Uzun oldu ama uzun lafın kısası adsense banlarının sebebini bulmak için o kodladıkları botun algoritmasını bilmemiz lazım onuda öğrenemeyeceğimiz için imkansız gibi bişey bizim için.

Google daha 17 sene önce kuruldu, nasıl 40 yıllık adsense kullanıcısı oluyosunki [MENTION=15970]ilyas[/MENTION]

arkadaşlar elde defter kalem banlanan ve spama düşen adsenselerin sebebine dair eylül başından beri not tutuyorum ve artık neden kapatıldığına dair kafam da net bir fikir oluştu. esasın da hesapların banlanması, spama düşmesi yada para kazanmasının kapatılması çok ciddi kural ihlaller olduğun da gerçekleşir. ancak 40 yıllık adsense kullanıcıyım böyle bir ülkeye yönelik etnik temizliği ne gördüm ne yaşadım. ağustos ortasından başlayan süreçte para kazanmaları kapattı eylül 20 den sonra az kanal çok kanal çalışan, kanallara az video yada çok video atan, spam yada özgün çalışan fark etmeksizin üç günde bir ya hesapları kapattı ya spama düşürdü ve hala robot sistem de aktif şekil de hesapları avlamaya devam ediyor. yani kapanmaların nedeni yok... şimdi aradan bazı arkadaşlar çıkıp ama benim hesap sağlam diyecektir. o arkadaşlara tek cevabım var bala şansa kısmete kapanmıyorsun. o robot gördüğü an indirir.

sonuç:

1. youtup, türklerin yaptığı kötü spamdan rahatsız oldu kuru, yaş fark etmeksizin cezalandırıcı bir robot attı sisteme. ancak bu ihtimalı düşük görüyorum çünkü kötü spama karşı adsensenin içinde çeşitli kontrol mekanizmaları var zaten forum ahalisinin geneli geçen yıl adsense den kaçıp quiz'e yığılmasının sebebi adsense'nin çöp spama karşı çalıştıramaz sistemiydi.

2. eylül başında türkiye'nin para kazanması açıldı ondan sonra denetleme yapan robot çıldırdı yada geçmişe dönük hesapları kapatma kararı aldılar. bu arada geçmiş deneyimlere dayanarak söyleyebilirim ki, bunların teknik ekibi güncellemeler den sonra oluşan açıklara müdahele de hep geç kaldı. adamlar salla başını al maaşını tarzın da çalışıyorlar.

Bunların california, texas artık USA nın hangi eyaletindeyse teknik ofisi temasa geçecek bir babayiğit varsa türkiyeyle ilgili alıp veremedikleri nedir öğrenmek lazım. sorun bizde değil onlar da. son olarak sisteme attıkları üç günde bir denetim yapan robot okyanus ötesine dönmeden hesaplarınıza kanal bağlamayın.

Ben de ciddi ciddi sebebini buldunuz zannettim,adsense banlarında sebeb aramak kadar boş iş yok.Nasıl çalışılırsa çalışılsın adamlar istediği zaman kapatabiliyor mu?bu sorunun cevabı evet olduğu müddetçe sebeb aramak gereksiz.

spamı bitirmeye yönelik olsa dünya çapında bir operasyon olurdu arkadaşlar. dünya dan her ay yaşanan münferid ban olayları dışında bir haber gelmiyor. bu başka bir şey özgün spam fark etmeksizin sebebsiz nedensiz türkiyenin nefesini kesiyorlar.

ben dünya çapında ban olaylarına şahit oldum. böyle kitlesel ve etnik kimliğe dayalı bir ban olayını ne gördüm ne yaşadım.

Son düzenleme:
Boşver YT yi bence, biraz ara ver...

Başka şeyler düşün, arkadaşlarınla ailenle zaman geçir, ne biliyim oyun felan oyna.

Aynen öyle yapıyorum şu sıra ama 3 aydır içerden yiyoz.. :) Ev kirası yakıt parası yeme içme o şu bu.. Nereye kadar sürecek? :)
[MENTION=15970]ilyas[/MENTION] kardeşim doğru diyorsun birisi iletişime geçebilse keşke ama o iş hakikaten çok zor.. Tek bir şeye katılmıyorum. Sorun bizde değil onlarda olayına. Sende yazmışsın adamlar artık çıldırdı bizim yüzümüzden. Ve bize ambargoyu koydular sonunda.. İşin içine edenler biziz maalesef.. Biziz derken sen ben ve bu işi doğru yapanlar değil belki ama genele vurduk mu hakikaten bizler işin içine ediyoruz.. Abi günde 1000 tane 2000 tane kanal açmak nedir ya.. Nedir bu aç gözlülük.. Youtube'da ben sorun göremiyorum. Sorun bizleriz.. :)

İlyas iyi şef mühendisin klavyesine kahve dökülmüş dememişin bu ne abi böyle analiz mi olur :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri