adsense cevabını bulamadıgım soru ve sorunlarım

cemil2006

Kayıtlı Üye
Daha önceden yazdığım forumda ve Google da arama yapıp cevabını bulamadığım sorularımı tek başlıkta toplayıp son bir kez daha çözüm bulmaya çalışacağım.

1. 20 nisanda kayıt oldum youtube ve videolarımı para kazanmaya açtım ama istatistiklerde 9 mayıs gösteriyor.Sanki 9 mayısta başlamış gibi daha öncesinin ne kazancı var ne istatistiği var.

2. hesabımda 18 dolar var ama pin namına hiç bir şey yok.ne mail geldi nede ödeme ayarına girince hesabım 10 doları geçmediğini söylluyor.Yardım maili atayım dedim yetkin yok gibi hata veriyor.

3. 6 7 tane farklı kategoride kanalım var ayrıca bir tane karışık tutuğum bir hesabım var.kanalımın biri oteller hakkında videolar var ve asıl sormak istediğim istatistiklerde toplu olarak çıkıyor ve hepsi aynı adsense hesabına bağlı.ayrı kategoride açtığımızda ayrı bir adsense hesabına mı almalıyız?Çunki günlük bir sabit tbm çıkıyor ve oyle devam ediyor.

4.Kendime ait videonun başkası yüklediğinde 3. taraf eşleniği diye uyarı verip bu videoyu yükleseler dahı benim reklamımım çıkmasını ıstıyorum.ametör video telif hakkı için nerden nasıl başvuracağım.

Arkadaşlar bu 4 soruma cevap arıyorum.yardımlarınızı bekliyorum.

Daha önceden yazdığım forumda ve Google da arama yapıp cevabını bulamadığım sorularımı tek başlıkta toplayıp son bir kez daha çözüm bulmaya çalışacağım.

1. 20 nisanda kayıt oldum youtube ve videolarımı para kazanmaya açtım ama istatistiklerde 9 mayıs gösteriyor.Sanki 9 mayısta başlamış gibi daha öncesinin ne kazancı var ne istatistiği var.

2. hesabımda 18 dolar var ama pin namına hiç bir şey yok.ne mail geldi nede ödeme ayarına girince hesabım 10 doları geçmediğini söylluyor.Yardım maili atayım dedim yetkin yok gibi hata veriyor.

3. 6 7 tane farklı kategoride kanalım var ayrıca bir tane karışık tutuğum bir hesabım var.kanalımın biri oteller hakkında videolar var ve asıl sormak istediğim istatistiklerde toplu olarak çıkıyor ve hepsi aynı adsense hesabına bağlı.ayrı kategoride açtığımızda ayrı bir adsense hesabına mı almalıyız?Çunki günlük bir sabit tbm çıkıyor ve oyle devam ediyor.

4.Kendime ait videonun başkası yüklediğinde 3. taraf eşleniği diye uyarı verip bu videoyu yükleseler dahı benim reklamımım çıkmasını ıstıyorum.ametör video telif hakkı için nerden nasıl başvuracağım.

1. soruyun cevabi;
Istadiskleri 9 mayis dan itibaren almaya baslamis ayrica ilk basladiginiz zaman ertesi gun istadiskler gelmeye baslamiyor sizin kide 9 mayisda baslamis o bir sorun degil

3. sorunuzun cevabi;
ayri ayri istadiskler almak istiyorsaniz googlenin analytics ozelligini kullana bilirsiniz ve aldiginiz kimlik numarasinida takip etmek istediginiz kanalin ayarlarindan Google Analytics hesabı kimliği onun disinda butun istadiskler bagli olan adsensede gozukecektir buda bir sorun degil

4. soruna cevabi;
Kendinize ait bir video nunhakki size aittir bir yere basvurmaniz gerekmez, eslesen taraf desin diyorsan youtube ile iletisime gecmen gerekiyor cun ki eslesen ucuncu taraf icerigi youtubenin veritabaninda kayitli olan iceriklerdir bir videoyu sikayet ederken size secenek sunuyor zaten youtube eger birden fazla hak sahipligini yaptiginiz video varsa veri tabanimizi kullanin gibi birsey..

4. sorunun cevabi youtube ile iletisime gecmen gerek ne belge isterler onuda orda ogrenebilirsiniz

iletişime geçmen gerekir derken bu linktekini yaptım
doğrumu sizce ?

https://www.youtube.com/content_id_signup

İçerik Kimliği Programımıza gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. İsteğinizi incelemek üzere sıraya aldık ve sizden sabırlı olmanızı rica ediyoruz. Başvurunuzu incelendikten sonra [email protected] adresine e-posta göndererek bir sonraki adımları bildirmek üzere sizinle bağlantı kuracağız.

Bu bir Beta programdır ve sistemi, herkesin gereksinimlerini karşılayacak şekilde hassaslaştırma, iyileştirme ve ölçekleme çalışmalarımız devam etmektedir.

cevabın için teşekkurler

1.20 nisandan sonraki istatistiklerin yansıyorsa sorun yok demektir
2.hesabındaki para mayıs sonu kesinleşicek.o zaman 10 doları geçtiğin için pin göndericekler ve banka hesap numaranı girmeni isteyecek
3.o farketmez her kanaldan aldıgın reklam tıkı adsens'ine işler.Diğerlerin ortalaması düşük diye bir sorun olmaz farklı adsens'e bağlanama gerek yok

cevaplar:

1:9 mayısa kadar herhangi bir izlenim veyahut tık almamış olmandan kaynaklanıyor olabilir:) 20 nisan dan mayıs başlarına kadar zaten trde reklamlar yoktu tr içerikse kanal sebep budur.

2:hesabında 18 dolar var demişsin ama 18 doları bu ay içinde youtubeden kazandıysan o daha adsenseye yansımamıştır ve adsense 0da gözüküyordur .1 nisandan beri adsense youtube gelirleri aylık olarak yansıdıgı için bu konu biraz sıkıntı oldu. hemen 10 doları tamamlamaya calısan arkadaşlara tavsiyem ;adsensenin baglı oldugu gmail hesabı üzerinden blogger acarak blogda reklam yayınlamanız.blog reklamları içerik için adsense olarak yansıyacagı için günlük gelirlere anında düşer 10 dolara ulaştıgın an yansır.

3:bu sorunun cevvabını kendin vermelisin sonucta kanallarının tmbsini reklamların para degeri belirler:) eger niche calısacaksan farklı bir adsenseden gelirlerini takip edebilirsin nichede ama yok böle devam diyorsan 2ci adsense gerek yok.

4:cevap verilmiş

1.20 nisandan sonraki istatistiklerin yansıyorsa sorun yok demektir
2.hesabındaki para mayıs sonu kesinleşicek.o zaman 10 doları geçtiğin için pin göndericekler ve banka hesap numaranı girmeni isteyecek
3.o farketmez her kanaldan aldıgın reklam tıkı adsens'ine işler.Diğerlerin ortalaması düşük diye bir sorun olmaz farklı adsens'e bağlanama gerek yok

20 nisandan sonraki istatistikler yansımıyor 9 mayıstan sonraki istatistikler yansıyor.yanı aradaki 19 gun felan ne istatistiği yok nede geliri.

cevabın için teşekkürler.

iletişime geçmen gerekir derken bu linktekini yaptım
doğrumu sizce ?

https://www.youtube.com/content_id_signup

İçerik Kimliği Programımıza gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. İsteğinizi incelemek üzere sıraya aldık ve sizden sabırlı olmanızı rica ediyoruz. Başvurunuzu incelendikten sonra [email protected] adresine e-posta göndererek bir sonraki adımları bildirmek üzere sizinle bağlantı kuracağız.

Bu bir Beta programdır ve sistemi, herkesin gereksinimlerini karşılayacak şekilde hassaslaştırma, iyileştirme ve ölçekleme çalışmalarımız devam etmektedir.

cevabın için teşekkurler

benim bildigim evet o, geri donus saglayacaklarini soylemisler beklemelisiniz

cevaplar:

1:9 mayısa kadar herhangi bir izlenim veyahut tık almamış olmandan kaynaklanıyor olabilir:) 20 nisan dan mayıs başlarına kadar zaten trde reklamlar yoktu tr içerikse kanal sebep budur.

2:hesabında 18 dolar var demişsin ama 18 doları bu ay içinde youtubeden kazandıysan o daha adsenseye yansımamıştır ve adsense 0da gözüküyordur .1 nisandan beri adsense youtube gelirleri aylık olarak yansıdıgı için bu konu biraz sıkıntı oldu. hemen 10 doları tamamlamaya calısan arkadaşlara tavsiyem ;adsensenin baglı oldugu gmail hesabı üzerinden blogger acarak blogda reklam yayınlamanız.blog reklamları içerik için adsense olarak yansıyacagı için günlük gelirlere anında düşer 10 dolara ulaştıgın an yansır.

3:bu sorunun cevvabını kendin vermelisin sonucta kanallarının tmbsini reklamların para degeri belirler:) eger niche calısacaksan farklı bir adsenseden gelirlerini takip edebilirsin nichede ama yok böle devam diyorsan 2ci adsense gerek yok.

4:cevap verilmiş

9 mayısa kadar 15k izlenım aldım.içerik yabancıydı kanalı adsense koymadan once biraz araştırma yapmıştım.diyelim tık yok neden gosterım veya istatistik yok.bizzat her gun takıp ettim.

niche kanallarım var tbm 0.15 geçtiğini görmedim vede ayrı adsense koymam lazım mı duzgun gelir için halen anlamış değilim.

cevabın için teşekkurler

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri