Adsense kazanç nasıl hesaplanır?

kanunsuz_

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar. adsense de youtube üzerinden aldığımız tıklamalar günlük olarak kesinleşmiş kazanç olarak gözükmüyor.(sanırım yeni tasarımda toplamn kazanç da gözükmüyor)
uufwh.png

Şimdi benim anladığım kadarıyla ben o ayki kazancımı hesaplamak için

O GÜNÜN TIKLAMA SAYISI X O GÜNÜN TBM'i = Günlük kazanç
yani mesela 17 kasım için : 179 * 0,06 = 10,74
Şeklinde yapıyorum.hepsini topladığımda aylık kazancı alıyorum.

Bu işlem doğru mu yoksa google bunu toplam tıklama X ortalama tbm ile mi çarpıp kesinleşmiş kazanç çıkarıyor ?

Merhaba arkadaşlar. adsense de youtube üzerinden aldığımız tıklamalar günlük olarak kesinleşmiş kazanç olarak gözükmüyor.(sanırım yeni tasarımda toplamn kazanç da gözükmüyor)
uufwh.png

Şimdi benim anladığım kadarıyla ben o ayki kazancımı hesaplamak için

O GÜNÜN TIKLAMA SAYISI X O GÜNÜN TBM'i = Günlük kazanç
yani mesela 17 kasım için : 179 * 0,06 = 10,74
Şeklinde yapıyorum.hepsini topladığımda aylık kazancı alıyorum.

Bu işlem doğru mu yoksa google bunu toplam tıklama X ortalama tbm ile mi çarpıp kesinleşmiş kazanç çıkarıyor ?

3.207*3,29 = Brut kazanc. (Ay sonu kesinti yapilir %20-%19 oraninda)

Sayfa goruntuleme sayısı /100* Sayfa BGBG =Brut kazanc.

17 kasimin kazanci ne kadar simdi sizin dediginiz hesaba gore.kafamda oturtayim su işlemi

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sagolun hocam

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

toplam kazancın nekadarsa onu 0.20 ile çarpıyorsunuz ve çıkan sonuç kesinti oluyor

önrek atıyorum 500 TL toplam kazanç

500*0.20=100 yani 500 TL nin 100 TL si kesinti

500-100=400 yani 400 TL kazanç kesinleşecek

yani bu rakamlar tam kesin net değil ama ortalası bu şekilde bazen kesinti yüzde 15 yada 25 de olabiliyor

uwf44.jpg

Kafamda iyice oturtamadım şu işi. resimdeki gün için ne kadar kazanç var ?

Birisi şu işlemin mantığını bana iyice anlatabilirmi :D işlem önceliğinde hata yapıyorum sanırım ama mantıksız rakamlar çıkıyor.

uwf44.jpg

Kafamda iyice oturtamadım şu işi. resimdeki gün için ne kadar kazanç var ?

1- islemin dogru Tiklama * TBM = Sonuc. Bu senin gunluk kazancin
2- Googlede ayni yapiyor her ayin 10 - 14 arasi youtube kazanclari kesinlesir ve Adsensede toplanir.

Cikan Toplam onucda %25 civarinda adsense kesintisi olur ve kesinlesenlere yansir bu tutar.

Baktigin sayfada aslinda Toplam Kazanc kismi olmali TBM de son buluyor orda eksiklik var.

Neden kesinti oluyor.

Bu ise sen para yatiriyormusun ?
Reklamlari firmalardan kendin mi topluyorsun ?

Adamlar sana Reklam veriyor ve kendilerine dusen payi aliyorlar.

Ben adwors e reklam veriyorum ve diyroum ki Veri Kurtarma reklami verdim ve bu reklama tiklama basi 1 dolar olsun diyorum.

senin videonda bu reklam cikiyor ve 1 dolar yansiyor sana.

adsense kendi tutarini hesap kesinlesmede aliyor.

yani 1 dolara reklam alip 0.50 ye sana satmiyor.

Benim reklamimi senin araciligin ile yayinlatiyor ve ay sonu kendi payini aliyor.

1- islemin dogru Tiklama * TBM = Sonuc. Bu senin gunluk kazancin
2- Googlede ayni yapiyor her ayin 10 - 14 arasi youtube kazanclari kesinlesir ve Adsensede toplanir.

Cikan Toplam onucda %25 civarinda adsense kesintisi olur ve kesinlesenlere yansir bu tutar.

Baktigin sayfada aslinda Toplam Kazanc kismi olmali TBM de son buluyor orda eksiklik var.

Neden kesinti oluyor.

Bu ise sen para yatiriyormusun ?
Reklamlari firmalardan kendin mi topluyorsun ?

Adamlar sana Reklam veriyor ve kendilerine dusen payi aliyorlar.

Ben adwors e reklam veriyorum ve diyroum ki Veri Kurtarma reklami verdim ve bu reklama tiklama basi 1 dolar olsun diyorum.

senin videonda bu reklam cikiyor ve 1 dolar yansiyor sana.

adsense kendi tutarini hesap kesinlesmede aliyor.

yani 1 dolara reklam alip 0.50 ye sana satmiyor.

Benim reklamimi senin araciligin ile yayinlatiyor ve ay sonu kendi payini aliyor.

Eyvallah hocam çok sağol. Ben google kendi payını düştükten sonraki bize verdiği para sanıyordum TBM deki rakamları.hocam o sayfada başka bir sütun yok.toplam kazanç sütunu açılmıyor bozuk mu benim adsense ? :)

Eyvallah hocam çok sağol. Ben google kendi payını düştükten sonraki bize verdiği para sanıyordum TBM deki rakamları.hocam o sayfada başka bir sütun yok.toplam kazanç sütunu açılmıyor bozuk mu benim adsense ? :)

Eski tasarımı mı kullanıyorsun yeniyi mi?

Degil iste :) o tablodaki brut gelir youtubeden kesintisiz yansiyan. 10-14 arasi kesinlesmis kazanclara kesintisyle yansiyacaktir.

Gozteriyorda 0 gozteriyor.

Resimde gordugum kisim sanirim icerik icin AdSense kismi bu bolume bakiyorsunuz.

icerik Barindiricilari icin AdSense Burasi youtube kazanclarini gozteriri diger taraf da ise Toplam kazanclar kisminda goztermez.

Degil iste :) o tablodaki brut gelir youtubeden kesintisiz yansiyan. 10-14 arasi kesinlesmis kazanclara kesintisyle yansiyacaktir.

Gozteriyorda 0 gozteriyor.

Resimde gordugum kisim sanirim icerik icin AdSense kismi bu bolume bakiyorsunuz.

icerik Barindiricilari icin AdSense Burasi youtube kazanclarini gozteriri diger taraf da ise Toplam kazanclar kisminda goztermez.

hocam direk adsenseye girince Performans raporları bölümünden bakıyorum ben. dediğiniz bölüm tam olarak hangi menüde?

yeniye geçtim fakat eskidede aynıydı diye hatırlıyorum

Eskiye bir geri dön. Anasayfaya gel. Sağ tarafta Tam raporları görüntüle | Google Analytics ile entegre et kısmı var oradan tam raporları görüntüleye bas. Aşağıya in İçerik İçin Adsense - İçerik Barındırıcıları için Adsense var oradan İçerik Barındırıcıları için yazanın üstüne tıkla. Artık hesaplamana gerek kalmadan toplam kazancını görebilirsin oradan. Ya da direkt şuraya tıklarsan da açılır galiba: TIKLA BURAYA

Eskiye bir geri dön. Anasayfaya gel. Sağ tarafta Tam raporları görüntüle | Google Analytics ile entegre et kısmı var oradan tam raporları görüntüleye bas. Aşağıya in İçerik İçin Adsense - İçerik Barındırıcıları için Adsense var oradan İçerik Barındırıcıları için yazanın üstüne tıkla. Artık hesaplamana gerek kalmadan toplam kazancını görebilirsin oradan. Ya da direkt şuraya tıklarsan da açılır galiba: TIKLA BURAYA

Leon muhteşem filmdi

senin şu verdiğin link de en az onun kadar müthiş, çok işime yaradı çok sağol.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri