Adsense kazanç problemi (yeni kanallar)

man10black

Kayıtlı Üye
Merhaba,

2014 yılında açılan ve adsense'e bağlanan kanalların bir çoğunda kazançlar raporlara yansımıyor. Bu konuyla ilgili sorun yaşayan forumda bir çok arkadaş var. Yurtdışındaki forumlarda da bu konudan bahsediliyor.

Öncelikle para kazanması aktif eski bir kanalınızdaki videonuzu açın. Kaynak kodunu görüntüleyin. Kodlar içinde "adsense" diye arattığınızda 1 sonuç buluyorsa kanalınız para kazanıyordur. (veya adsense id'inizi arattırın) Kaynak kodlarında çıkacaktır.

2.jpg

Gelelim yeni kanallara. Görüntüleme var ama adsense'da kazanç yok diyorsanız..
Bu yeni kanalınızdaki dolar işareti açık izleme almış bir videonuzu browser'da açın.
Kaynak kodunu görüntüle deyin. Kodlar içinde "adsense" diye arattığınızda 11 sonuç bulacaktır.. Aynı şekilde adsense yayıncı numaranızı arattığınızda bulamayacak... "pub" diye aratırsanız kodlar içinde gömülü adsense yayımcı kodları bulacaktır. Bu kodlar google'ın kendi yayıncı kodları.

Örnek:
5.jpg

Yani görüntülemelerinizde yayınlanan reklamlar google'ın kasasına giriyor demek.

Kazançların sonradan yansıyacağını sanmıyorum. Bu bir bug ise youtube kısa zamanda düzeltmeli..

Benim tavsiyem bu sorun düzelene kadar eski kanallarınıza yükleme yapın.

adsense yeniden ilişkilendirme, para kazanma açma kapama gibi aklınıza gelcek tüm metotlar denendi ve sonuç alınamadı.

Bugün benim 100K izlenmem resmen çöpe gitti..

Görüntüleme ve kazançlar sonradan yansır diyemiyorum çünkü kaynak kodunda reklamı sizin yayınladığınızla ilgili hiç bir veri yok.. Yukarıda anlattım.

Videonun kaynak kodunda adsense yayıncı kodunuz mutlaka gözükmeli.

2014 te Adsenseye başvurdum onaylandı, 4 gün önce 7-8 kanal bağladım , biraz önce girdim Adsenseye hiç bir veri yok, napalım şimdi bu kanalları başka Adsenseye mi bağlayalım?

Haklisiniz,eski kanallarimda adsense id gorunuyor. Dun actigim kanalda yok !
Acaba ne kadar zamanda duzelir?

bilgilendirme için teşekkürler [MENTION=4592]man10black[/MENTION]

2014 te Adsenseye başvurdum onaylandı, 4 gün önce 7-8 kanal bağladım , biraz önce girdim Adsenseye hiç bir veri yok, napalım şimdi bu kanalları başka Adsenseye mi bağlayalım?

Hayır hocam adsense değiştirmenize gerek yok. Yeni açılan ve adsense'e bağlanan kanallarla ilgili sıkıntı var.. Görüntüleme ve para kazanmalar yansımıyor.

Sorun youtube kaynaklı. Eski kanallarınız varsa onları bağlamayı deneyin. Videoda reklamları aktifleştirdikten sonra kaynak kodlarına göz atın. Sizin adsense yayıncı kodunuz çıkmalı kaynak kodunda.

Benim bildigim yeni bir kanal actiginizda adsense ile iliskilendirdiginizde yada onceden acilmis bir kanali adsense ile iliskilendirdiginizde kazanclar olsun izlenim olsun 48 saat sonra yansimaya basliyor.Yani hemen iliskilendirme sonrasinda yansima olmuyor en az 2 gun gecmesi lazim.

Bahsedilen buysa,adsense analystic tam entegre olayindan sonra zaten vardi bu.

Eger bu sure 2 gunden fazlaysada o zaman adsense ile kanaldaki analysticden olusan bir hatadan olabilir.Yani iliskilendirme duzgun yapiliyor ama youtube'daki anlik hatalardan dolayi baglanti yapmiyor olabilir.Bu gibi durumdada adsense bagli kanali farkli adsenseye baglamak 24 saat sonra yeniden eski adsenseye baglayip 48 saat beklemek gerekiyor.

Benim bildigim yeni bir kanal actiginizda adsense ile iliskilendirdiginizde yada onceden acilmis bir kanali adsense ile iliskilendirdiginizde kazanclar olsun izlenim olsun 48 saat sonra yansimaya basliyor.Yani hemen iliskilendirme sonrasinda yansima olmuyor en az 2 gun gecmesi lazim.

Eger bu sure 2 gunden fazlaysada o zaman adsense ile kanaldaki analysticden olusan bir hatadan olabilir.Yani iliskilendirme duzgun yapiliyor ama youtube'daki anlik hatalardan dolayi baglanti yapmiyor olabilir.Bu gibi durumdada adsense bagli kanali farkli adsenseye baglamak 24 saat sonra yeniden eski adsenseye baglayip 48 saat beklemek gerekiyor.

Umarım dediğiniz gibidir ve kazançlar 1-2 güne yansır. Google forumlarında 15 gündür aynı sorunu yaşayanlar olduğunu gördüm. Kaynak kodundaki farkta önemli. adsense yayıncı kodumuz gözükmüyor yeni kanallarda. ilişkilendirme yapmış gibi gözüküyor ama yapamıyor gibi geldi bana da.

31 Aralik,9-11 ocak tarihli 3 kanalinda denildigi gibi id gozukmuyor ve analitic 0 gorunuyor.

Google uyutuyomus desenize bizi.

Google Forumunda Yetkili sayilabilecek birinin mesaji ;

Your estimated YouTube earnings for December should be finalized by January 15th. At that time the finalized earnings should show up on the Payments page of your AdSense account.

Konu burasi ;

Google Grupları

Soyledigi sey su aralik ayinin kazanclari ocagin 15inde sonuclanmasi gerekiyor. Bu zamanda sonuclanmis kazanclarin adsense hesabinizdaki odemeler kisminda gozukmesi gerekmekte.

Kafami cok karistirdi bu yazi .....

Ayrica bu sorunu yasayan cok kisi var. Google forumunda bunu gorebilirsiniz. Sadece biz degil.

Yukaridaki mesaja gore Ocak 2014 kazanclari eski usul ayin 15inde direk yansiyacak gibi gozukuyor. Tabiki yukaridaki soylenilen dogru ise.

1 gun daha bekleyecegim, olmadi sizin dediginiz yontemi uygulamayi dusunuyorum mantikli gorunuyor..

Google Forumunda Yetkili sayilabilecek birinin mesaji ;

Your estimated YouTube earnings for December should be finalized by January 15th. At that time the finalized earnings should show up on the Payments page of your AdSense account.

Konu burasi ;

Google Grupları

Soyledigi sey su aralik ayinin kazanclari ocagin 15inde sonuclanmasi gerekiyor. Bu zamanda sonuclanmis kazanclarin adsense hesabinizdaki odemeler kisminda gozukmesi gerekmekte.

Kafami cok karistirdi bu yazi .....

Ayrica bu sorunu yasayan cok kisi var. Google forumunda bunu gorebilirsiniz. Sadece biz degil.

Yukaridaki mesaja gore Ocak 2014 kazanclari eski usul ayin 15inde direk yansiyacak gibi gozukuyor. Tabiki yukaridaki soylenilen dogru ise.

Sanirim Dolar hesaplari 15'ine kadar yansiyor, bunu soylemis bu yazida ama eger diger turlu ise suan kesinti cok diye dert yandigimiz bir cok adsense hesabi 15'ine kadar tekrar kesinlesecek demektir..

Sanirim Dolar hesaplari 15'ine kadar yansiyor, bunu soylemis bu yazida ama eger diger turlu ise suan kesinti cok diye dert yandigimiz bir cok adsense hesabi 15'ine kadar tekrar kesinlesecek demektir..

Bu yazi adsense kazanclarinin sonradan (adsense yansimadan) youtube hesabindaki tahmini kazanc yazan yerdeki kazancin bir anda kesim tarihinde eklenecegini soyluyor.

Hadi buna tamam diyelim .

Fakat kanalin kazanclarina girdigimizde kanal adsense ile iliskilendirdigimiz halde bu kazanclari gormeniz icin bir adsense hesabi ile iliskilendirmeniz gerekiyor diye uyari veriyor.

Google formuna bakiyorum (ayni sekilde bizim forumda da ) haftalardir, aylardir bu sorunlari yasayanlar var.

Zannediyorum beklemekten baska caresi yok kimsenin su durumda.

"Youtube Adsense işini bırakıyor mu yoksa?" diye düşünüyordum ki bu konuyu gördüm.

Bende kaç gündür dert yanıyordum size ama kimse olayı kavrayamadığından yani yeni hesabı olmadığından cevap veremedi. Demek ki yanlız değilim bu yolda :P

Sonuç olarak biz ne yapacağız şimdi? :)

11 Ocakta kanalda görünen izlenme 340 adsense e bakıyorum 47 diyor

8-11 ocak toplamda 514 olması lazım adsense te 153

saçmalık yaw

Kazançları 0 olarak gözüken bütün kanallarımda şu pub id (ca-host-pub-4895533112976992) var. Login olup adsense connect kısmına baktığımda kendi id numaram gözüküyor. Bu şekilde 1 adsensede 15 diğer adsensede 25 kanalım aynı durumda.

Şuan adsenseye bağlamadığım 3 kanalımdaki idleri kontrol ettim ve yukarıdaki id numarası ile eşleşiyor. Büyük ihtimal kazançları 0 olan kanalların adsense bağlantısı yapılmamış olarak görüyor.

Konuyu görünce bende baktım 1 ocaktan sonra açtığım kanallarda 48 saat geçmesine rağmen adsense id ' im yok. Genel sorun galiba.

24 Aralık'ta açtığım kanal da aynı durumda, 6 Ocak'ta açtığım kanal da... Ne kadar bekleyeceğiz acaba? Daha ne saçmalıklar göreceğiz merak ediyorum doğrusu...

Forumun çoğu bu sıkıntı ile debelleşiyor. Bende böyle bir sıkıntı olmadı. Herşey gayet doğal olarak işliyor. [Not: Website AdSensesi kullanıyorum]

Forumun çoğu bu sıkıntı ile debelleşiyor. Bende böyle bir sıkıntı olmadı. Herşey gayet doğal olarak işliyor. [Not: Website AdSensesi kullanıyorum]

Youtube kullanan herkesde var bu sıkıntı.10 günde 30 kanal yaptım.200 300k gösterim boşa gitti.Hala daha gitmeye devam ediyor. :mad:

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri