Adsense'de bazı reklamları engellemek

weberesice

Kayıtlı Üye
Şurada [MENTION=8895]palipleten[/MENTION] arkadaşımızın açtığı bir konu vardı.

Bir süre oradaki taktiği denedim. Fazla bir etkisi olmadı sanırım. Fakat benim videolarımın %80'i 10 dakika altı videolar. Kısa videolarda etkisi oluyormu belli değil.

Daha sonra Youtube üzerinden video reklam ayarlarından sadece videolu reklamları seçili bıraktım. Bu da tam işe yaramadı. Çünkü bazen ne video ne de görüntülü hiç reklam çıkmıyordu.

Bugünden itibaren tekrar reklam engellemeye başlayacağım. Videolarda gördüğüm görüntülü reklamların adreslerini not edip Adsense'de URL engelleme kısmına ekleyeceğim. Bugün 10-15 URL engelledim. Amacım görüntülü reklamlar olabildiğince engelleyip videolu reklamların çıkmasını sağlamak. Çünkü özgün kanalım Türkiye'ye yönelik olduğundan, reklam görüntüleme sayısı her geçen gün artmasına rağmen TBM düşük olduğundan fazla kazanamıyorum. Ama en azından T.O artırırsam kazanç artacak bu da videolu reklamların daha fazla çıkmasıyla mümkün.

1-2 hafta engellemeye devam edeceğim. Bir artısı ya da eksisi olursa buradan paylaşırım :)

Bu arada konu hakkında fikri olan arkadaşlar da paylaşabilirler.

konuya abone oldum eğer yararı oluyorsa bende yapayım hocam.sadece videolu reklamlar görüntülensin yaptım ilk gün güzeldi sonradan oda bozdu reklam cıkmıyordu.zaten eşleşmeyen reklam istekleriyle başım dertte.

Yararı olacağını sanmıyorum. Reklamları engellemekle reklamları bitiremezsin öncelikle. Eğer reklam biterse de sürekli video öncesi reklamlar çıkacak diye bir şey yok, hiç reklam çıkmaz TO yine düşük olur. Ama tabii dene, belki işe yarar.

Yararı olacağını sanmıyorum. Reklamları engellemekle reklamları bitiremezsin öncelikle. Eğer reklam biterse de sürekli video öncesi reklamlar çıkacak diye bir şey yok, hiç reklam çıkmaz TO yine düşük olur. Ama tabii dene, belki işe yarar.

Aynen kardeşim bir ümit deniyoruz bakalım :) En azından hedef kitlemizin yaş ortalaması düşük olduğundan onların ilgisini çekebilecek görüntülü reklamları bırakıyorum. Google, Facebook, Turknet tarzı reklamları engelliyorum.1-2 hafta takip edeceğim en az. Gelişme olursa buradan paylaşırım.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri