Aliexpres.com Dikkat Edelim Çünkü

whitedevil1

Kayıtlı Üye
Evet arkadaşlar aliexpress malum alışveriş yapıyoruz, ama şuna dikkat edin.
Bazı ayakkabı, ayakkabı bağcık, bazı deri bileklik, deri mamul, kolye, kemer, ceket parçaları, çanta, oyuncak vb... bazı aksesuarlarda ama %100'ü ama %1 i durumlarda deri ürünlerde, yapay deri mamullerinde DOMUZ derisi ve kalıntıları kullanılıyor, karıştırılıyor yada yan mamul-tam mamul domuz derisi kullanılabiliyor, ekleniyor...

NkZ8GN.jpg

Genelde ürün alırken sormanızı, yada ürün açıklamaları kısımlarını dikkatli okumanızı, araştırmanızı, öneririm. Ben bir arkadaş bot-ayakkabıalıcaktım. Sayfa türkçeye çevrilince acı gerçek ortaya çıktı.

hocam o da bieşey mi yani. Türkiyede kaç tane domuz çiftliği var ve hangi ürünlerde domuz ürünleri kullanılıyor haberin bile yoktur. önce bir burayı halledelim de.

Evet arkadaşlar aliexpress malum alışveriş yapıyoruz, ama şuna dikkat edin.
Bazı ayakkabı, ayakkabı bağcık, bazı deri bileklik, deri mamul, kolye, kemer, ceket parçaları, çanta, oyuncak vb... bazı aksesuarlarda ama %100'ü ama %1 i durumlarda deri ürünlerde, yapay deri mamullerinde DOMUZ derisi ve kalıntıları kullanılıyor, karıştırılıyor yada yan mamul-tam mamul domuz derisi kullanılabiliyor, ekleniyor...

NkZ8GN.jpg

Genelde ürün alırken sormanızı, yada ürün açıklamaları kısımlarını dikkatli okumanızı, araştırmanızı, öneririm. Ben bir arkadaş bot-ayakkabıalıcaktım. Sayfa türkçeye çevrilince acı gerçek ortaya çıktı.

aliexpressten sürekli alışveriş veriş yapıyordum ama buna hiç dikkat etmemiştim neden dikkat etmediğimide anlamadım :)

güzel paylaşım bundan sonra daha dikkatli olmam gerekiyor

hocam o da bieşey mi yani. Türkiyede kaç tane domuz çiftliği var ve hangi ürünlerde domuz ürünleri kullanılıyor haberin bile yoktur. önce bir burayı halledelim de.

Haklısınız hocam bir yerden başlamak gerekli. Sizde fark ettiğiniz, ayan-beyan bu ürün domuz mamulludur diye belirten markaları/ürünleri belirtirseniz, Tüketici olarak o ürünlerden uzak dururuz. Ama bilmeden yedirirler/içirirler ona yapacak bişi yok. Domuz değil neler yedi, bu millett neler.

Aslında bu durumu biri vardı, ona vereyimde TV de haber yapsın, Yerli malı ayakkabı kullanımına teşvikde olur belki... şimdi geldi aklıma ;) Gündeme getirelim bari.

ayakkabı derisinin domuz derisi olmasının ne gibi sakıncaları var bilmediğimden soruyorum.

aliexprese gelene kadar ülkemizde bakayım bize neleri yutturuyolar , kaçımız dikkat ediyoruz ki boğazımıza gitmeyen bişey olmadktan sonra ben domuz derisi varmış yok kuyruğu varmış aman aman dikkat etmiyorum, gıda da dikkat etmeye çalışıyorum sadece

bende sandım hayvan derilerinden yapılan -eşya-giyim karşı duyarlı bi arkadaş

eyy domuz sen nelere kadirsin

Türkiye'de yiyecek içecekte bol bol domuz ürünleri kullanılıyor. bunu ben tek tek açıklamam isteyen araştırmasını yapar. yiyecek-içecek olmayan ürünlerde bana göre domuz ürünleri kullanılmasında bir mahsur yok. sonuçta onu da bizleri de yaratan Yüce Allah değil mi? madem hiçbir işe yaramıyor o zaman neden yarattı bu canlıyı?

Biraz araştırma yaptım

Burada hangi deri tabaklanırsa tabaklansın kullanımında sıkıntı yok diyor

* Soru- Tabaklanmış domuz derisi ve ondan yapılan eşyalar alınıp satılabilir mi? Bunlar giyili olarak namaz kılınabilir mi?

Cevap- Tabaklanan deri temiz olur. Abdullah b. Abbas, ona dua ve selam olsun, Allah'ın Elçisi'nin şöyle dediğini bildirmiştir: “Hangi deri tabaklanırsa temiz olur.” (Nesei, Fer’, 4)

Allah'ın Elçisi'nin konu ile ilgili bir sözü de şöyledir: “Hangi ham deri tabaklansa temiz olur.”

Süleymaniye Vakfı

Abdullah bin Abbas Kim Derseniz?

Abdullah bin Abbas (Arapça: عبدالله بÙâ€* عباس, d. 619, Mekke - ö. 687, Taif), İslam peygamberi Muhammed'in tefsir ve fıkıh alanlarında otorite kabul edilen ve çok sayıda hadis rivayet edenler arasında yer alan sahabesi. Raşidi Halifelerden dördüncüsü Ali bin Ebu Talib'in amcası Abbas bin Abdulmuttalib'in oğlu.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Abdullah_bin_Abbas

Tabaklama, deri işleme yöntemidir, yani derinin fiziksel ve kimyasal işlemlere tabi tutulup endüstriyel bir ürün olarak kullanılacak hale getirilmesidir.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Tabaklama

İkinci bir site ise

Sual: Bazıları, “Domuzun sadece eti haramdır, yağı, derisi ve gerisi haram değildir, ayrıca, (Hayvan derisi dabağlanınca temiz olur) hadisine istinaden domuzun derisi dabağlanınca temiz olur, elbise, kemer, cüzdan yapılabilir, derisi üzerinde namaz kılınabilir” diyorlar. Domuzun derisi dabağlansa da temiz olmaz mı?

CEVAP
Domuzun sadece eti pis, yağı, derisi ve gerisi temiz olur mu? Âyet-i kerimede (Domuzun idrarı necis) diye bir ifade yok diye, domuzun idrarı da temiz mi kabul edilir? Bu tür iddiaları din düşmanları yapmaktadır.

Domuzun her şeyi haramdır, derisi dabağlansa da temiz olmaz. Genelde her şeyin bir istisnası olur. İstisnalar kaideyi bozmaz. Birkaç örnek verelim:

Domuzun derisi de necistir - Dinimiz İslam

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri