Aliexpress alışverişlerine gelen fahiş gümrük vergileri

bezstrashen

Kayıtlı Üye
İyi günler. Önceden 120 Lira (20 Euro) sınırına kadar olan alışverişlerinizde herhangi bir gümrük vergisi alınmıyordu. 120 lirayı aşan alışverişler %20 vergiye tâbi oluyordu ama bu kadar da beklemiyordum. 45 lira değerinde bir ateş ölçer cihazı satın aldım, geldi. Ptt'ye 20 lira gümrük vergisi ödedim. Benim gözümde Aliexpress'in de önü kapanmış oldu. İndirimden toplam tutarı 22 lira olan 3 adet ayrı ayrı yerlerden ampül, kart okuyucu, tornavida seti sipariş vermiştim. Ortalama 7 liralık eşyalara 20'şer lira vergi isteyecekler. Kargolar geldiğinde almayacağım, maalesef iade edeceğim. Haberi olmayan ve yurtdışından birşeyler almak isteyen arkadaşlara bilgi olsun.

Son düzenleme:
1$'lık birşey bile alsan 5tl gümrük sunum ücreti adı altında vergi veriyorsun.

Senin son gelen vergilerden haberin yok herhalde, neyse, Egonomi mükemmel olduğundan Dolarla kimse yurtdışından ithalat yapmasın diye atılmış adımlardan sadece bir tanesi bu.
Hea birde parası olupta aklı başında ucuz ürün kovalayan insanlara getirilen BİR VERGİ türüdür.

Yapacak birşey yok Yerli ve Milli VESTEL-ARÇELİK-BEKO gibi üreticilerden varsa yerli muadillerini alacaksın.
Yada paşa paşa vergini vereceksin.
:cool:

Her sey yurtdisindan gelmeye devam etmeli ve ulkemizde satis yapanlar iflas etmesi lazim bazilarina göre.
En cokta kayserililerin zoruna gitmistir bu aliexpress gibi siteler. Artik 5'e alip 150'ye satamiyorlar garibanlar :D

Bu vergiler olmasa ulkemizde ki esnaflar ac gezer.

1$'lık birşey bile alsan 5tl gümrük sunum ücreti adı altında vergi veriyorsun.

Senin son gelen vergilerden haberin yok herhalde, neyse, Egonomi mükemmel olduğundan Dolarla kimse yurtdışından ithalat yapmasın diye atılmış adımlardan sadece bir tanesi bu.
Hea birde parası olupta aklı başında ucuz ürün kovalayan insanlara getirilen BİR VERGİ türüdür.

Yapacak birşey yok Yerli ve Milli VESTEL-ARÇELİK-BEKO gibi üreticilerden varsa yerli muadillerini alacaksın.
Yada paşa paşa vergini vereceksin.
:cool:

Çokomelli açıklamaları duydumda bu kadar olacağını tahmin etmiyordum. 5 lira nerede 20 lira nerede. Biz de, sadece fiyat ve vergisine değen şeyleri söyleriz anca. Ufak şeylere değmeyecek.

Son düzenleme:
ben 3 tlik ürüne 15 tl gümrük vergisi gördüm alın kardeşim geri götürün hediyem olsun size dedim :))

1 tllik ürüne 18 tl toplamda vergi ve gümrüğe sunum ücreti verdim.Üretmeden kazanan tek ülkeyiz.

1 tllik ürüne 18 tl toplamda vergi ve gümrüğe sunum ücreti verdim.Üretmeden kazanan tek ülkeyiz.

Kardesim uretmeye baslasak bile hic bir zaman çinde uretilen ve satilan fiyatlara satamayiz. Oranin gider ve gelirleri farkli ve buranin gelir ve giderleri farkli.

Size kalsa yerli pazar bitsin para kazanmasin her sey ucuza disardan gelsin. Eee ne olacak ozaman uretim kalkinacak mi? Yerli pazardan daha kim urun alacak?

Son düzenleme:
Kardesim uretmeye baslasak bile hic bir zaman çinde uretilen ve satilan fiyatlara satamayiz. Oranin gider ve gelirleri farkli ve buranin gelir ve giderleri farkli.

Size kalsa yerli pazar bitsin para kazanmasin her sey ucuza disardan gelsin. Eee ne olacak ozaman uretim kalkinacak mi? Yerli pazardan daha kim urun alacak?

Bu vergileri gerçekten iç pazarı düşündüklerinden mi getiriyolar sizce?

Peki Çaykur çay bizde 1 kg su 35 tl almanyada 2euro
Bizde antep fıstıgı 100 tl yurtdışına satış 3 euro
Bizde üretilen nohut 6,5 tl yurtdışına satış 2,5 tl

Hadi bakalım daha çok sayarımda gerek yok.Şimdi madem biz çok kazanmak istiyoruz neden kendi ürettiğimiz bir ürünü yabancılara daha ucuza satıyorlar kendi halkına 5 10 kat pahalıya satıyorlar açıklayabilirmsin.

3 TL'lik ürünü de bir zahmet yurtdışından getirmeyin arkadaşım ya, tamam Türkiye'de satışı olmayan bir ürün bulursun ederi neyse alırsın da aliexpress'den kürdan getiren adam var. Aliexpress'in bu kadar dikkat çekmesinin nedeni de bu yapılan ucuz alışverişler zaten.

Aynen öyle elin avrupalısının 20’ye aldığı şeyi yeri geliyor 180’e alıyorsun büyük çöküşteyiz. Ben de artık hiçbir şey alamıyorum 3-5 dolarlık şeyler oldu 30-50 dolar

Peki Çaykur çay bizde 1 kg su 35 tl almanyada 2euro
Bizde antep fıstıgı 100 tl yurtdışına satış 3 euro
Bizde üretilen nohut 6,5 tl yurtdışına satış 2,5 tl

Hadi bakalım daha çok sayarımda gerek yok.Şimdi madem biz çok kazanmak istiyoruz neden kendi ürettiğimiz bir ürünü yabancılara daha ucuza satıyorlar kendi halkına 5 10 kat pahalıya satıyorlar açıklayabilirmsin.

rize caykur 1kgsu 6 euro felan. 38tlye geliyor.
500 gram antep fistigi 7,5 euro yani 50tl

Fiyatlari bilmesek senin gibilerine inanacaz :D

Soyledigin fiyatlari kim satiyosa gidip ordan 150 kg antep fistigi 150kg de cay alacam adres ver. Ama uzak olmasin bana lutfen.

Bide ticarette fiyatlar herzaman ayni olacak diye bisey yok.

Sen gidip mal alirken 10.000kg birden aliyosun fiyat degisiyor
oburu gidiyor 1.000kg aliyor fiyati degisiyor.

Senin kucuk markete aldigin fiyatla, carrefour sa'nin aldigi miktar ayni mi.

Son düzenleme:
bir ürün almıştım aliexpressden 20 dolar civarı vergiyi nereye ödeyeceğim?

Bu vergilerin olmadigini dusun, sence ne olur?
Uretim tamamen 0'a iner, ve herkez herseyini yurtdisindan almaya baslar.
Meyve uretiminin 25%'ini olusturan Elma ve uzum bile yurtdisindan gelir.

Ekonomi hiç iyi değil.Devlet vergilerle ayakta duruyor.Yoksa bu kadar vergi artışı ve zamlar olmazdı.Yurtdışı alışverişine getirilen abuk subuk verginin savunulacak hiçbir tarafı yok bence.

rize caykur 1kgsu 6 euro felan. 38tlye geliyor.
500 gram antep fistigi 7,5 euro yani 50tl

Fiyatlari bilmesek senin gibilerine inanacaz :D

Soyledigin fiyatlari kim satiyosa gidip ordan 150 kg antep fistigi 150kg de cay alacam adres ver. Ama uzak olmasin bana lutfen.

Bide ticarette fiyatlar herzaman ayni olacak diye bisey yok.

Sen gidip mal alirken 10.000kg birden aliyosun fiyat degisiyor
oburu gidiyor 1.000kg aliyor fiyati degisiyor.

Senin kucuk markete aldigin fiyatla, carrefour sa'nin aldigi miktar ayni mi.

Sayemde bilinçlenicen az sevinmen lazım.Unutmaki bu ürünler birim fiyat üzerinden satılıyor.Burdan yurtdışına nakliyesi işçi maliyetinide üstüne koy bide şunuda atlıyorsun en kalitelisi gidiyor yurtdışına.Almanyadan çaykur al tane tanedir yapraklar bide türkiyeden al toz gibidir :)Bak burda fiyatları karşılaştırmış vatandaş.Bunlar satış fiyatları toptancı alış fiyatları değil bide üstüne koydukları karı hesapla :)
https://forum.donanimhaber.com/turk...lastirmalari-yeni-resimler-eklendi--139724505

Burdada nohut kaça gidiyormuş öğren.
http://mobile.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/141135198

Son düzenleme:
yıllardır sürekli yurt dışından alışveriş yapardım,artık hiçbişey alamıyorum çünkü 3-4tllik ürüne belki 5tl belki 50tl vergi çıkabiliyor,çok karışık bi işleyişi var bu konunun.

herşeyi burdan alın diyen arkadaşlarada şunu söyliyim,yurt dışından normalde 3tlye aldıgım ürünü burada 200tlye satıyor adamlar.nasıl çıkıpda ordan alma burdan al diyorsunuz?üniye mersine gittigimde mesela bluetooth kulaklık aldım aliexpressden,3 tanesine 2$ vermedim ki dolar o ara 2-2,5tlden fazla degildi.o kulaklıkların birebir aynısı burada 180tlye satılıyordu.

hatırlarsınız,bi ara gizli kameralar vardı kalem şeklinde filan.ben tanesini 15tlye alıyordum yurt dışından,burdaki alışveriş sitelerinde 300-400tl idi birebir aynısı.ben parayı sokaktan mı topluyorum,15tllik mala 300tl vereyim diye tabiki yurt dışından alıyordum.

üretimsiz degirmen dondurmeye calısan ulkemizin son hali.
bende 1dolarlık sacma bı okuyuca 18 tl odedım ptt ye.

dışarıdan alırsan fahiş vergi , buradan alırsan ya salatalık çıkıyor ya da aliexpress veya başka yerden adıklarını 1 e 10 koyup satıyorlar.
engelleyerek öne geçebileceklerini sanıyorlar.Engeleyerek öne geçemezler.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri