Aliexpress alışverişlerine gelen fahiş gümrük vergileri

Bot bağcığı alacaktım sadece n11'de buldum aradığımı. Adam sınır koymuş 40 tl altı sipariş iptal edilecekmiş, şaka gibi.Mecburen aliexpress'ten sipariş verdim. Şimdi 50 centlik sipariş için 15 tl alacaklar. Artık ülkeyi yaşanmaz hale getirdiler. Ayakkabı bağcığı için ürünün 5 katı vergi mi olur? Sonu nereye varacak çok merak ediyorum.

---------- Spam Engelliyici 22:52 ---------- Önceki Mesaj 22:44 ----------

Sayemde bilinçlenicen az sevinmen lazım.Unutmaki bu ürünler birim fiyat üzerinden satılıyor.Burdan yurtdışına nakliyesi işçi maliyetinide üstüne koy bide şunuda atlıyorsun en kalitelisi gidiyor yurtdışına.Almanyadan çaykur al tane tanedir yapraklar bide türkiyeden al toz gibidir :)Bak burda fiyatları karşılaştırmış vatandaş.Bunlar satış fiyatları toptancı alış fiyatları değil bide üstüne koydukları karı hesapla :)
https://forum.donanimhaber.com/turk...lastirmalari-yeni-resimler-eklendi--139724505

Burdada nohut kaça gidiyormuş öğren.
http://mobile.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/141135198

Birim fiyat nedir bilmeyen cahillere ne anlatıyorsun boşver ? Orda garson 1 saatte 10 euro kazanırken bizde 10 lira kazanıyor. Ama bu süper zekiler Almanyadaki benzin fiyatını 6 ile çarpıp aaa bak bizden pahalı diyerek evrenin sırrını çözdüğünü sanıyor.

Bot bağcığı alacaktım sadece n11'de buldum aradığımı. Adam sınır koymuş 40 tl altı sipariş iptal edilecekmiş, şaka gibi.Mecburen aliexpress'ten sipariş verdim. Şimdi 50 centlik sipariş için 15 tl alacaklar. Artık ülkeyi yaşanmaz hale getirdiler. Ayakkabı bağcığı için ürünün 5 katı vergi mi olur? Sonu nereye varacak çok merak ediyorum.

---------- Spam Engelliyici 22:52 ---------- Önceki Mesaj 22:44 ----------

Birim fiyat nedir bilmeyen cahillere ne anlatıyorsun boşver ? Orda garson 1 saatte 10 euro kazanırken bizde 10 lira kazanıyor. Ama bu süper zekiler Almanyadaki benzin fiyatını 6 ile çarpıp aaa bak bizden pahalı diyerek evrenin sırrını çözdüğünü sanıyor.

Haklisin sen super zekisin ki demiyosun ki Almanyada kira en az 800 900 euro turkiyede 5.760tl haklisin.

Ekmegin tanesi 15tl haklisin
Aylik elektrik ve gaz faturasi 4 5 kisilik aile icin 1100 tl haklisin
TV & Internet = 390tl haklisin

Aylik giderin 7.250tl var mi?
Daha buna su faturasini, yeme icmesini, araba masraflarini eklemedim haaa.

Sen zekisin digerleri salak haklisin. :D

Sana tavsiyem hic bir zaman bir sirket kurma, kurarsanda ne olur butçe planini baskasina yaptir. Gelir gider dengesi cok bozuk olur. Muhasebeni de baskasi tutsun, ortada kalirsin yoksa.

Son düzenleme:
90 Kuruşluk bir ürün için 11 TL vergi ödedim.

Gümrük Snm Ucr: 4.50

Damga vergisi: 0.70

Gümrük vergisi: 5.72

Ürünün fiyatına pek baktıklarını sanmıyorum. Ürünün kutusunun büyük olup olmadığına bakıyorlar sanırım (:

SM-N910F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Haklisin sen super zekisin ki demiyosun ki Almanyada kira en az 800 900 euro turkiyede 5.760tl haklisin.

Ekmegin tanesi 15tl haklisin
Aylik elektrik ve gaz faturasi 4 5 kisilik aile icin 1100 tl haklisin
TV & Internet = 390tl haklisin

Aylik giderin 7.250tl var mi?
Daha buna su faturasini, yeme icmesini, araba masraflarini eklemedim haaa.

Sen zekisin digerleri salak haklisin. :D

Sana tavsiyem hic bir zaman bir sirket kurma, kurarsanda ne olur butçe planini baskasina yaptir. Gelir gider dengesi cok bozuk olur. Muhasebeni de baskasi tutsun, ortada kalirsin yoksa.

birim fiyat nedir anlamadığını birkez daha kanıtlamak ilan yazmış galiba. Fiyatları 6 ile çarpıp yine büyük oyunu bozmuş. Şaka gibi bunlar yahu...

birim fiyat nedir anlamadığını birkez daha kanıtlamak ilan yazmış galiba. Fiyatları 6 ile çarpıp yine büyük oyunu bozmuş. Şaka gibi bunlar yahu...

Ben birim fiyatina bisey demedim, senin yazdigin kiyaslamaya yorum yaptim saka gibisin. Orda 10tl burda 10 euro demen bile senin ne kadar hesap kitap yapabildigin ortada.

Turkiyedeki insanlarin cogunlugu zaten bu kafa yapisiyla kiyaslama yapiyor giderleri hesaba katan yok.

Ben birim fiyatina bisey demedim, senin yazdigin kiyaslamaya yorum yaptim saka gibisin. Orda 10tl burda 10 euro demen bile senin ne kadar hesap kitap yapabildigin ortada.

Turkiyedeki insanlarin cogunlugu zaten bu kafa yapisiyla kiyaslama yapiyor giderleri hesaba katan yok.

Birim fiyata birşey demedim diyor ama orda 10 euro burda 10 tl bıdı bıdı. İşte tam olarak birim fiyat o oluyor zaten. Zaytung haberi gibi tipler türedi.

Alman devleti de iş bilmez gerçekten senin gibileri toptan koyacak kapının önüne, istanbulda 2 kişi 4000 tl kazanıp 2000 tl kira verecek o zaman görürüm ben bunları.

Birim fiyata birşey demedim diyor ama orda 10 euro burda 10 tl bıdı bıdı. İşte tam olarak birim fiyat o oluyor zaten. Zaytung haberi gibi tipler türedi.

Alman devleti de iş bilmez gerçekten senin gibileri toptan koyacak kapının önüne, istanbulda 2 kişi 4000 tl kazanıp 2000 tl kira verecek o zaman görürüm ben bunları.

Almanyada degilim bu bir.
Ikincisi saatlik ucrete ben birim fiyati demem. ton, adet, kg m² fiyatlarina ben birim fiyati derim.

Senin birim fiyatin ne? Is arayim sana Almanyaya yerles :D

Neyse sana bu kadar zaman harcadim yeter senin gibi gereksiz tiplere fazla bile :)

Almanyada degilim bu bir.
Ikincisi saatlik ucrete ben birim fiyati demem. ton, adet, kg m² fiyatlarina ben birim fiyati derim.

Senin birim fiyatin ne? Is arayim sana Almanyaya yerles :D

Neyse sana bu kadar zaman harcadim yeter senin gibi gereksiz tiplere fazla bile :)

Cahillikte arşa değiyor resmen. Birim fiyattan bahsediyoruz, konu para. Yani kurdan arındırılmış şekliyle kıyaslama yapılır.

Fiyatları 6 ile çarparak büyük oyunu yine boz ama bunu kendi kendine yap buraya yazma.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri