Almanya

Berat06

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar. Erasmusla staj için Almanya'ya gideceğim. Yaklaşık 2 ay orada kalacağım fakat merak ettiğim şeyler var.
  1. Daha önce yurtdışına çıkmadım ve orada ev kiralamak için oturma izni felan gerekiyor mu?
  2. Vize ve pasaport işlemleri ortalama ne kadar sürüyor?
  3. Araba kiralamak yada almak istesek uluslararası ehliyet dışında başka neler isteniyor?

oturma iznin olmadan zaten erasmuus alamazsın almanyaya gdeceksen fazla dert etme turk cok turk evleride var hersey turkce sıkıntı cekmezsin almanya da. araba ıcın turk ehliyeti yeterli .

Merhaba arkadaşlar. Erasmusla staj için Almanya'ya gideceğim. Yaklaşık 2 ay orada kalacağım fakat merak ettiğim şeyler var.
  1. Daha önce yurtdışına çıkmadım ve orada ev kiralamak için oturma izni felan gerekiyor mu?
  2. Vize ve pasaport işlemleri ortalama ne kadar sürüyor?
  3. Araba kiralamak yada almak istesek uluslararası ehliyet dışında başka neler isteniyor?

Ankarali kardesim,
1)Ögrenciye kolay kolay ev vermezler Almanya'da, oturma iznin bile olsa. Ki sen Erasmus ile geleceksin o is biraz zor. WG denen evler var, baska insanlarla kaliyorsun, ya da yurtlara onlara bir göz at derim.

2) En kötü durumda 2 ay sürer vize, pasaport isleri beraber yürütürsen. (Erasmus icin tabi, yoksa yil bekleyen var evlilik falan olaylarinda)

3) Türkiye ehliyetini 6 ay kullanabiliyorsun burada sorun olmadan. Araba kiralama da cok zor is degil, bu isle ilgilenen cok fazla Türk var, halledersin onlarla. Ama kiralama yerine araba satin almani öneririm, 2000 model arabalari 800-900 Euroya satin alabilirsin.

Ankarali kardesim,
1)Ögrenciye kolay kolay ev vermezler Almanya'da, oturma iznin bile olsa. Ki sen Erasmus ile geleceksin o is biraz zor. WG denen evler var, baska insanlarla kaliyorsun, ya da yurtlara onlara bir göz at derim.

2) En kötü durumda 2 ay sürer vize, pasaport isleri beraber yürütürsen. (Erasmus icin tabi, yoksa yil bekleyen var evlilik falan olaylarinda)

3) Türkiye ehliyetini 6 ay kullanabiliyorsun burada sorun olmadan. Araba kiralama da cok zor is degil, bu isle ilgilenen cok fazla Türk var, halledersin onlarla. Ama kiralama yerine araba satin almani öneririm, 2000 model arabalari 800-900 Euroya satin alabilirsin.

Zaten gideceğimiz hastanenin yurdu varmış ama günlüğü 35€. 4 kişi gideceğimiz için günlük 140€ ve aylık 4200€ ve 2 aylıkta 8400€ yapıyor. Araştırma yaptım yaklaşık ev kiraları 1000€ muş. Bu durumda 2 aya 2000€ verip 6400€ nun cebimize kalması lazım ki böyle çok daha güzel olur. Ev masraflarının çok fazla tutacağını sanmıyorum ki böyle olursa dediğin gibi 800-900€ ya araba bile alabiliriz. Gideceğimiz yerden davet mektubu gelecek ve eğitim amaçlı olduğu için bu tarz şeyler vize işlemlerini hızlandırıyormuş. Pasaportu araştırdım biraz. Pasaport zaten en geç 1 haftada çıkıyormuş.

Zaten gideceğimiz hastanenin yurdu varmış ama günlüğü 35€. 4 kişi gideceğimiz için günlük 140€ ve aylık 4200€ ve 2 aylıkta 8400€ yapıyor. Araştırma yaptım yaklaşık ev kiraları 1000€ muş. Bu durumda 2 aya 2000€ verip 6400€ nun cebimize kalması lazım ki böyle çok daha güzel olur. Ev masraflarının çok fazla tutacağını sanmıyorum ki böyle olursa dediğin gibi 800-900€ ya araba bile alabiliriz. Gideceğimiz yerden davet mektubu gelecek ve eğitim amaçlı olduğu için bu tarz şeyler vize işlemlerini hızlandırıyormuş. Pasaportu araştırdım biraz. Pasaport zaten en geç 1 haftada çıkıyormuş.

Gectigin yollardan bende gectim dostum, 2 yildir Almanyadayim, Ankaradan geldim, ögrenci olarak.

1-Ev kiram 400 Euro, sehir merkezinde oturuyorum. 4 kisi icin 600 Euroya güzel bir ev bulursunuz. Özellikle sahibi Türk olursa kolay ikna olur, Almanlar güvenmez pek yabancilara. Dedigin gibi yurt pahali olmus, bosverin onu.

2- Pasaport en kolay is, parada bitiyor. Vize uzun sürebiliyor, konsoloslugun keyfine bagli.

Gectigin yollardan bende gectim dostum, 2 yildir Almanyadayim, Ankaradan geldim, ögrenci olarak.

1-Ev kiram 400 Euro, sehir merkezinde oturuyorum. 4 kisi icin 600 Euroya güzel bir ev bulursunuz. Özellikle sahibi Türk olursa kolay ikna olur, Almanlar güvenmez pek yabancilara. Dedigin gibi yurt pahali olmus, bosverin onu.

2- Pasaport en kolay is, parada bitiyor. Vize uzun sürebiliyor, konsoloslugun keyfine bagli.

Artık tanıdıklar bi işe yarayacak vize için. Gideceğim yer: Eckert Schulen: Kontakt Regenstauf diye bi yer. Oralarda Türk var mıdır? Hocalar önceden gitmişte nazi çoğunluklu bir yermiş. Bize sıkıntı çıkarırlar mı ?

Artık tanıdıklar bi işe yarayacak vize için. Gideceğim yer: Eckert Schulen: Kontakt Regenstauf diye bi yer. Oralarda Türk var mıdır? Hocalar önceden gitmişte nazi çoğunluklu bir yermiş. Bize sıkıntı çıkarırlar mı ?

Bayern eyaletine bagliymis Regenstauf, Bayern Almanya'nin en irkci bir eyaletidir, nazi coktur. Zaten sol partilerin oyuna bakarak neresi irkci neresi degil anlayabilirsin Almanya'da. Bayern'de oylari yoktur neredeyse. Neden söylüyorum bunu? Eger böyle bir durumla karsilasirsan yine de, az da olsalar sana destek verirler. Poliste de irkci coktur, onlara da güvenilmez. Ama sen genel olarak isinde, gücünde, kimseye karismazsan korkmana gerek yok.

Ve evet her yerde Türk vardir Almanya'da. En ücra köyde bile vardir. :D

Almancilar toplanmissiniz burda :).. Ozyy baya bilgi vermis zaten de..Ama 35€ yurt icin günlügü cok arkadas..O iste bi yanlislik olmasin, biz uzun vadeli kalacaz diyin. adam basi aylik 1050€ ediyo..Oda sanki büyük sehir degil bisey degil..Adamlar belki o fiyati kisa sürelide vermistir.. burda ben stuttgartdayim en pahali sehirlerden birisi millet 1000€ ya 4 odali müstakil ev veriyor..sizinkisi bide oda..

Ama ev bulmak kolay degil, hele 2 ayligina hic kolay degil..denk gelmesi lazim.Tr deki gibi degil isler, bunlar aylar öncesinden herseyi planli yaparlar..giris tarihi cikis tarihi..Sen o bölgedeki otellere de bak..2 aylik kalcam diye yaz , uygun bi rakam iste..otel bile aylik 1050€ den ucuza birakir bence..(yada pansiyon gibi, hostel filan da yazabilirsin)..Nazi olayini kafana takma, 2 ayda size bisey olmaz, heryerde var, nadir olaylar oluyor..burdaki polislerdende cekinme, TR deki gibi degil, sarisin kiz polislerin resimleri arkadaslik sitelerinde bile var :) ..kimse pek sallamiyo burda polisi cocuklar filan eliyle itenleri bile gördüm..memur sadece..evraklarin tam olsun onlarla hic isin olmaz..pek fonksiyonlari yok..

Araba filanda satin almada kiralamada, burda aylik biletlerden al, gidemeyecegin yer yok, geceye kadar calisiyor, baglantilar vs internette saatler internette , sorun olmaz..hemde biraz tanimis olursun kültürlerini..

pasaport kolay ozzy nin dedigi gibi, vize elindeki kagida göre sürebilir biraz erken basvur..cekinme, o kadar kagit belge istiyorlar, 3/4 bakmadilar bende..yok noter olayli yeminli tercümanli..hepsi yalan oldu..sirf yildirma..

Olmazsa otel felan bişeyler ayarlayacaz artık. O bilet işinide araştırayım. Biz kiralamayı Fransaya felanda gitmek için istiyorduk. Yakın ülkelere vs. vs.

Parise gidiyim deseniz 833 km sadece gidis..Bence ucak daha mantikli olur...Yada tren filan..Bilemiyorum, 2 ay kisa süre..Tavsiyem önce Almanya ici gezilecek yerleri bitirin..Sonucta 2 ay tatilde degil, staj degilmi? anca hafta sonlari 2 gün zamaniniz olcak.onlardada yapacak bir sürü sey cikar, is güc..

Trende grup biletleri falan, 6 kisi 2 bilet fiyatina gidebiliyor sanirim öyle biseydi. Ama 4 kafadar Avrupa'ya geliyorsa araba sarttir diye düsünüyorum ben. :)

Trende grup biletleri falan, 6 kisi 2 bilet fiyatina gidebiliyor sanirim öyle biseydi. Ama 4 kafadar Avrupa'ya geliyorsa araba sarttir diye düsünüyorum ben. :)

Süre kisa 1. si, 2 side , ehliyet olabilir ama, buranin kurallari tabela levhalari, otobanlari , beyaz cizgilerde yaya önceligi , bisiklet yollari kurallari vss.. bence risk alirlar..bilemiyorum.Trafik TR ye hic benzemez biliyosun..en ufak hatada cezalari yazarlar..araba satin alsalar onun sigortasi var, belediyeden gidip actirmasi, plaka cikarttirmasi ..degermi 2 ay icin..

Süre kisa 1. si, 2 side , ehliyet olabilir ama, buranin kurallari tabela levhalari, otobanlari , beyaz cizgilerde yaya önceligi , bisiklet yollari kurallari vss.. bence risk alirlar..bilemiyorum.Trafik TR ye hic benzemez biliyosun..en ufak hatada cezalari yazarlar..araba satin alsalar onun sigortasi var, belediyeden gidip actirmasi, plaka cikarttirmasi ..degermi 2 ay icin..

O acidan bakinca kesinlikle haklisin hocam.
Ama Avrupa'yi gezmek istiyolarsa en karli araba oluyor aslinda. Tren denenebilir dedigim grup biletleriyle.

Araba almak sıkıntılı iş o zaman. Kiralamak daha mantıklı. Şimdi trenle gitsek istediğimiz yerde duramayacaz, gittiğimiz yerde sürekli yürümek zorunda kalacaz. Yürümeyi hiç sevmediğim için baya bi eziyet olur bana :D

Ben de komple üniversiteyi orada okumak için gitmek istiyordum.Ama sonra orada yaşayan insanlardan gördüğüm duyduğum ve anladığım kadarıyla almanya gidilecek veya yaşanacak memleket değil.İnsanları da çok sıkıcı.Herşeyleri bilgisayar algoritması gibi planlı.Vesselam kolay gelsin.Umarım beklediğin gibi bir yolculuk olur.

Araba almak sıkıntılı iş o zaman. Kiralamak daha mantıklı. Şimdi trenle gitsek istediğimiz yerde duramayacaz, gittiğimiz yerde sürekli yürümek zorunda kalacaz. Yürümeyi hiç sevmediğim için baya bi eziyet olur bana :D

Avrupa'da tren eziyet degildir, öyle düsünme. Ulasim zaten trenler üzerine kurulu. En fazla yürüyecegin yol 10 dakika olur. En ücra köye bile trenle rahatlikla gidebiliyorsun, Türkiye'de ki gibi degil yani.

---------- Mesaj saat 23:21:00 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 23:18:07 civarında gönderildi. ----------

Ben de komple üniversiteyi orada okumak için gitmek istiyordum.Ama sonra orada yaşayan insanlardan gördüğüm duyduğum ve anladığım kadarıyla almanya gidilecek veya yaşanacak memleket değil.İnsanları da çok sıkıcı.Herşeyleri bilgisayar algoritması gibi planlı.Vesselam kolay gelsin.Umarım beklediğin gibi bir yolculuk olur.

Kesinlikle dogru karar vermissin hocam.
Yasanilacak ülke degil Almanya.

Pasaport için baya bi koşturduk bugün. Sağolsun bizim memurlarımız bir iş için herşeyi tek tek söylemeye bayılırlar. 5 saat içinde 1 dilekçe için Ankara içinde yaklaşık 100km yol yaptık. Şunu yaptırın, gidip yaptırırız. Şunuda yaptırmanız gerekiyodu niye yaptırmadınız? Ee söylemedin ki nasıl yaptıralım?

Bu arada davetiye mektubu için e-mail yollamışlar. Kısa süre içerisinde gelir umarım. Vize için davetiyenin aslını istiyorlarmış.

En ucuz uçak biletini hangi firmadan bulabiliriz? THY 1000 tl gibi uçuk rakamlar gösteriyor. :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri