moneydad
Yasaklanmış
Elimde gigabyte g41-m combo anakart var. Ddr2 ve ddr3 2 şer slotu var. Bu zamana kadar pek gideri olmayan 333 mhz ddr2 ram kullanıyordum. Ramı çıkarıp taktığımda bir daha okutmak için bayağı uğraşıyorum. Garip ve saçma bir durum. Ramı okumadığında ekrana görüntü vermiyor yalnız birazcık uğraştığımda yani çıkarıp mtakıyorum resetliyorum falan zar zor görüntü alabiliyorum monitörümden. Bugün vatandan Vengaence serisi ddr3 4*2 8gb ram aldım desteklemedi. Hiç bir şekilde görüntü alamadım. Gittim iade ettim değişim istedim değiştirdim ve özellikle durumu izah edip anlattım ve farklı marka ve mhz değerinde ram aldım. Çalıştıracağını söylediler. Eve geldim denedim gene desteklemedi ramlari. vengaence serisi farklı model ram deniyorum aynı şekilde sorun olmadan çalışıyor. Yani anakartta bir sorun yok. İlkinin kutusu yırtılmadan açılmıştı yalnız bunların kutusu açılırken yırtılması gerekiyordu. Şimdi iade etsem kesinlikle sorun çıkaracaklar ve değişim yapmayacaklar. Bios guncelledim genede ramlari görmedi. 220 tlde para verdim ve hiç bir işimi görememesi açıkcası sinirimi bozuyor. Böyle bir sorunu yaşayan varmı anakartında. Bi ram içinde anakart işlemci değiştirmekte istemiyorum