Android Programlama Hakkında

J
  • Kullanıcı JACKAL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Programlama
J

JACKAL

Guest
Merhaba Arkadaşlar,
ben android mobil programlamayı öğrenmek istiyorum, sizce bu eğitim seti yeterlimidir,
normal düzeyde uygulamalar yapmak için evden çalışarak belli bir seviyeye gelmek mümkünmüdür sizce?
teşekkürler

Merhaba Arkadaşlar,
ben android mobil programlamayı öğrenmek istiyorum, sizce bu eğitim seti yeterlimidir,
normal düzeyde uygulamalar yapmak için evden çalışarak belli bir seviyeye gelmek mümkünmüdür sizce?
teşekkürler

Java dili hakkında hiç bir bilginiz yoksa direkt olarak android studio ile başlamak yanlış olur hocam eğer temel fonksiyonlara ve eventlere hakimseniz bu setlere başlayabilirsiniz
Java karışık bir dil Android'e geçince daha da karışıyor işler Android Studio nun syntaxı biraz lanettir :)

Java dili hakkında hiç bir bilginiz yoksa direkt olarak android studio ile başlamak yanlış olur hocam eğer temel fonksiyonlara ve eventlere hakimseniz bu setlere başlayabilirsiniz
Java karışık bir dil Android'e geçince daha da karışıyor işler Android Studio nun syntaxı biraz lanettir :)

yok hocam hiç bilgim yok java ile alakalı, sizce bu tarz eğitim seti ile direk mobil uygulama ile bu işe başlamak mantıklımıdır

yok hocam hiç bilgim yok java ile alakalı, sizce bu tarz eğitim seti ile direk mobil uygulama ile bu işe başlamak mantıklımıdır
udemy.com da Mimar Arslan'ın temel java dersi var 2 tane ücretsiz onlara bi bak istersen

Para vererek başlamaktansa internet üzerinde biçok ücretsiz video mevcut ordan başla derim, ilerliyen zamanda kafan sararsa ücretli kaynaklara yönelebilrsin çünkü başlarken bi hevesle başlıyo insan ama işin içine girince sıkılıp bırakıyosun en azından bende böyle olmuştu :)

Konu açılmışken unity öğrenmek ne kadar mantıklı ve zorluğu nedir?

programlaması çok ta zor değil Unity'in önemli olan içerik, ve bu işte tek başına ilerleyemezsiniz ekip olarak çalışmak gerekir programlamayı ayrı tasarımı ayrı kurguyu ayrı animasyonları ayrı kişiler yapıp tüm materyaller birleştirildiğinde ortaya çıkan iş tek başına yapılmış olan bir projeden kat kat daha başarılı olacaktır :)

udemy den istediginiz egitim uygun fiyata saglarım .. :)

Temelden başlarsanız hem sıkılmazsınız hemde birşeyleri başardığınızı görerek çalışma azmi kazanırsınız direkt android programlamaya bodozlama giriş yaparsanız kodlara bir göz attığınız da olaya tamamen fransız kalırsınız android de birde XML var o da ayrı bir olay :) tasarımı mutlaka XML kodlarıyla yapmalısın ki responsive olmalı tasarımın her boyuttaki cihazlarda kusursuz görünmeli,

ayrı sadecec Java, XML de yetmiyor :) örneği apilerle çalışmanız gerekiyor yoğun requestlerinizin olduğu uygulamalarda işin içine PHP dahil oluyor :) kendi apilerinizi yazmanız gerekicek vs..

örneğin server bağlantılı bir uygulama geliştiriceksiniz burda da işin içine C# giriyor :)
şuan yaptığım şu uygulamada

http://www.ytpara.com/mobil-uygulamar-android-ios/93844-android-mp3-downloader.html

Java & PHP ve local olarak sunucu tarafında C# kodlaması var :)

Java ile uygulamayı yazdım
PHP ile youtube apilerini kullanarak 3 requesti teke indirdim
C# ile server taraflı kodlamasını yaptım (müzikleri convert etme işlemi)

ve son olarak local servere indirme komutu verip indirilen müziği post etme olayını PHP ile yaptım

bunları okurken bile aklınız karışmış olabilir o yüzden Javayı Temel olarak öğrenmeye başlayın android bir sonraki adım olsun :)

Merhaba Arkadaşlar,
teşekkürler

Eğer hiç yazılım bilginiz yoksa çok çok zorlanıcaksınız :( Önce java yı öğrenin bir seviyeye gelin daha sonra android programlamaya geçerseniz daha rahat olur.

Konu açılmışken unity öğrenmek ne kadar mantıklı ve zorluğu nedir?

Unity gerçekten öğrenirsen karakterleri yerleştirmeden vs. bahsetmiyorum karakterler animasyonlar bir şekilde internetten bulursun veya satın alırsın ama kodlamasını öğrenirsen yanına bir adet para basma makinası al hem paranı say hemde unity'de kodlama yap:) Unity de bildiğim kadarı ile 2 şekilde kodlama yapabiliyorsunuz 1. javascript 2. c# bunlardan birine hakim olun daha sonra unity kodlarına hakim olun birazda hayal gücü oldum mu bu iş tamamdır.

Temelden başlarsanız hem sıkılmazsınız hemde birşeyleri başardığınızı görerek çalışma azmi kazanırsınız direkt android programlamaya bodozlama giriş yaparsanız kodlara bir göz attığınız da olaya tamamen fransız kalırsınız android de birde XML var o da ayrı bir olay :) tasarımı mutlaka XML kodlarıyla yapmalısın ki responsive olmalı tasarımın her boyuttaki cihazlarda kusursuz görünmeli,

ayrı sadecec Java, XML de yetmiyor :) örneği apilerle çalışmanız gerekiyor yoğun requestlerinizin olduğu uygulamalarda işin içine PHP dahil oluyor :) kendi apilerinizi yazmanız gerekicek vs..

örneğin server bağlantılı bir uygulama geliştiriceksiniz burda da işin içine C# giriyor :)
şuan yaptığım şu uygulamada

http://www.ytpara.com/mobil-uygulamar-android-ios/93844-android-mp3-downloader.html

Java & PHP ve local olarak sunucu tarafında C# kodlaması var :)

Java ile uygulamayı yazdım
PHP ile youtube apilerini kullanarak 3 requesti teke indirdim
C# ile server taraflı kodlamasını yaptım (müzikleri convert etme işlemi)

ve son olarak local servere indirme komutu verip indirilen müziği post etme olayını PHP ile yaptım

bunları okurken bile aklınız karışmış olabilir o yüzden Javayı Temel olarak öğrenmeye başlayın android bir sonraki adım olsun :)

Ben java ya başlıyacağım dedikleriniz araştırmalarıma göre doğru ama merak ettiğim şu. Ben java fundementals , database, desktop, web programlamayı öğreneceğim eğitim setini buna göre aldım.Ben java dan sonra freelancer olarak çalışırım desktop olmazsa mobil app çalışırım diye düşünüyordum. Ancak dediklerinizden yola çıkarak şimdi benim php ve C# da mı bilmem gerekiyor?

Ben java ya başlıyacağım dedikleriniz araştırmalarıma göre doğru ama merak ettiğim şu. Ben java fundementals , database, desktop, web programlamayı öğreneceğim eğitim setini buna göre aldım.Ben java dan sonra freelancer olarak çalışırım desktop olmazsa mobil app çalışırım diye düşünüyordum. Ancak dediklerinizden yola çıkarak şimdi benim php ve C# da mı bilmem gerekiyor?

C# pekçok programda kullanılıyor ve araştırmalar yaptığımda genelde C# öneriyorlar. JS biraz hafif kalıyor deniyor tabi seçim yine de sizin. Unity için her ikisini de kullanan var ama önerilen gördüğüm C#. Bence C# çok önemli bir programlama dili.

C# pekçok programda kullanılıyor ve araştırmalar yaptığımda genelde C# öneriyorlar. JS biraz hafif kalıyor deniyor tabi seçim yine de sizin. Unity için her ikisini de kullanan var ama önerilen gördüğüm C#. Bence C# çok önemli bir programlama dili.

Çoğu kişide Java öneriyor C# sağlamlık açısından zayıf kaldığı için çoğu şirket kullanıcı kullanmıyor. Ama java çözdükten sonra basit olacağı kanaatındayım. O yüzden onu öğrendikten sonra C# arada kaynatmayı düşünüyorum.

C#'ın önerilmesinin sebebi arkasında koskoca Microsoft desteği var :) adamlar bi güncelleme getiriyo yeni bir sınıf getiriyo programlamacıyı 100 lerce satır kod yazmaktan kurtarıyo C# ile android uygulamasından Windows Phone uygulamaları windows 8 & win 10 metro uygulamalarına kadar her türlü uygulamayı geliştirebiliyosun yakın zamanda Cross-Platform desteği de geldi artık açık kaynak kodlu işletim sistemlerine dahi script yazılabiliyor kısacası C# programcısı diğer dillere göre çok daha az kod yazarak yapacağı işe ulaşmış oluyo

Programlamaya başlamadan önce öğrenmeniz gereken tek ve önemli dil İNGİLİZCE dir.

C#'ın önerilmesinin sebebi arkasında koskoca Microsoft desteği var :) adamlar bi güncelleme getiriyo yeni bir sınıf getiriyo programlamacıyı 100 lerce satır kod yazmaktan kurtarıyo C# ile android uygulamasından Windows Phone uygulamaları windows 8 & win 10 metro uygulamalarına kadar her türlü uygulamayı geliştirebiliyosun yakın zamanda Cross-Platform desteği de geldi artık açık kaynak kodlu işletim sistemlerine dahi script yazılabiliyor kısacası C# programcısı diğer dillere göre çok daha az kod yazarak yapacağı işe ulaşmış oluyo

üstte alıntılamıştım hocam soruma cevap verebilir misiniz?

android ile app geliştirirken kullandığın linux dağıtımı ubuntu ve kullandığın ide jetbrainsin geliştirdiği ide mi? bu şekilde kullanma sebebin nedir

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri