animasyon bilen var mı ?

dreamblack

Kayıtlı Üye
arkadaslar aranızda animasyon bilen arkadaslar vardır illaki bu egitimi nasıl aldılar acaba bende animasyona merak saldımda biraz

aslında benimkisi cin ali tarzı bi karakter olustursam yeterli bunun için bi egitim almam sartmı yoksa nette arastırıp ögrenilebilir mi

egitim alınacaksa öneriniz nedir

NOT: bilge adam olmasın

İnternetten öğrenirsin hocam. Blender kullanılır genelde, çünkü açık kaynaktır sonrasında lisans sorunları vs içermez. Sadece internet kaynaklarıyla bile iyi bilgiler edinebilirsin.

cin ali yapıcaksan flash veya html5 işini görücektir bunlarla cin ali tarzında basit animasyondan profesyonel animasyona kadar gidersin ama kastettiğin çizgifilm tarzında birşey ise daha geniş kapsamlı programlar öğrenmelisin bunun için ilk önceliğin karakter modelleme olucaktır
Elbette internetten öğrenebilirsin sadece hangi programları öğrenmen gerektiğinin listesini çıkartman ve o programlara ait eğitim setlerini izlemen başlangıç için yeterli olucaktır tabi tüm bunların yanında render için de iyi bilgisayarın olması gerekiyor yoksa çok zorlanırsın

Blender ücretsiz olduğu için ders sayısı fazla ancak şimdi ki aklım olsa c4d yada maya ile başlardım. Blender ücretsiz olmasına rağmen çok güçlü bir program. Bazı video editleri için bile blender kullanıyorum ben alışkanlık oldu daha kolay geliyor :) İngilizcen iyiyse türkçe derslere bakma bile. Ama illa türkçe ders istiyorsan buyur : https://www.youtube.com/playlist?list=PLvLMFRixKogY-NWhSESC9u3CvjHVrfNTD - Ha az önceki kanala özenip ben böyle içerikler üretirim diye düşünüyorsan tek kişilik bir iş değil pek. Bir video bir kaç ayını alır :D Ekran kartın iyiyse tabi yoksa render süreleri uçuk oluyor.

Hocam cin ali yapacaksan hiç bir eğitime ihtiyacın yok pivot progamını kur yarım saat kurcalasan çözersin zaten.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri