Animasyon mu Oyun Programlama mı?

FurkanErol

Kayıtlı Üye
Merhaba. Sizce oyun programlama mı öğrenmeliyim, animasyon yapımı mı?

PROGRAMLAMA
Bir dönem oyun programlamaya merak sarmıştım, Game Maker Studio isimli programı 2 senedir kullanıyorum ve her şeyini biliyorum programın. C# dili için de biraz bilgim var. Yani bu tür programların arayüzüne biraz biraz alışığım ve kodlama dilini (Özellikle C#) öğrendikten sonra güzel projeler yapabilirim. Hatta sadece oyun değil, aklımda farklı programlar da var.

Avantaj, dezavantaj
+ Programlamadan para kazanması daha basit (Animasyona göre), AdMob ile uygulamadan para kazanabiliyoruz.
+ Programlamaya biraz biraz alışığım
+ Yapımı çok eğlenceli olmasa da sonucunda çıkan şeyin sizin yapımınızın olması çok güzel:)
- Uygulamayı tanıtması büyük bir sorun. Yaptığınız uygulama çok güzel bile olsa belki en fazla 10 indirilebilir, yaptığınız tüm uğraş boşa gidebilir
- Çok derinlikleri var. Programlama hakkında öğrendikçe öğreniyorsunuz.

ANİMASYON
Bir ara animasyon yapımına da merak sarmıştım :P özellikle Animator vs Animation serisini görünce. Adobe Flash Professional CS6 programını kullanmıştım. Program hakkında o nedenle biraz bilgiye sahibim.

Avantaj, dezavantaj
+ Yapımı eğlenceli oluyor
+ Sonucunda izlemek güzel
- Para kazanması daha zor. Tek para kazanabileceğim platform YouTuber. Ve biliyorsunuz ki YouTube'da bu işler şansa oluyor. Berbat bir vidoe 10.000.000+ izleniyorken güzel bir video 500+ izlenebiliyor :)
- Çok emek gerektiriyor (Emek gerektirmesi çok güzel de, sonucunda bir şey kazanabileceğinizi bilmeden çok emek harcamak büyük hayal kırıklığına sebep olabiliyor)

Sizce hangisini seçmeliyim? Kodlama bana daha yakın geliyor fakat kodlamanın çok derinliği olduğu için nereden başlayacağımı bilemiyorum :)

Sıfırdan oyun programlamak için bir dereceye kadar animasyonda bilmek gerekiyor zaten.
Kodlamaya hakimsen oyun konusunda kendini geliştir derim

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri