Api v3 kullanarak takip takibi

yns002

Yasaklanmış
Api v3 kullanarak kanal takibi

merhaba arkadaşlar;
ben kanallarımın takibini api v3 kullanarak takip ediyorum. Kendi hazırladığım php script kullanıyorum. 20 farklı gmail hesabından api key oluşturdum. Hesapları kontrol ederken rasgele bir api key kullanarak kanal verilerini çekip database ye kayıt ediyorum. asıl sorum şu;
takip ettiğim kanallardan biri spamdan kapanırsa aynı api key ile takip ettiğim diğer kanallar bundan etkilenir mi acaba?

Son düzenleme:
Takip ettiğin kanallar başkasının kanalları da olabilir. Api üzerinden bunun kontrolünü yapmaları çok olasılık dışı.

Forumdaki diger iki takip programida api kullaniyor,Ben herhangi bir sorun ciktigini duymadim.

token izni vermeden api üzerinden bilgi çekmekte sıkıntı olacağını sanmam. öyle olsa rastgele başkalarının kanalları ekler kapanmasını sağlardık. token ile belki risk olabilir diye düşünüyorum.

Takip ettiğin kanallar başkasının kanalları da olabilir. Api üzerinden bunun kontrolünü yapmaları çok olasılık dışı.

evet bunu da düşündüm ama yine de şüphelerim gitmiş değil. Tam emin olamıyorum

---------- Spam Engelliyici 00:12 ---------- Önceki Mesaj 00:10 ----------

token izni vermeden api üzerinden bilgi çekmekte sıkıntı olacağını sanmam. öyle olsa rastgele başkalarının kanalları ekler kapanmasını sağlardık. token ile belki risk olabilir diye düşünüyorum.
token izni yok hocam. Sadece kanal bilgilerini çekiyorum.

kanallara herhangi bir token - izin verip, oturum açma gibi işlemler yapılmadığı için bir sorun olmaz hocam..

bu arada kullandığınız sistem nasıl hocam..
paylaşma imkanınız var mı ?
bende bir ara şu ve şu scriptleri denedim ama, izlenimleri herhangi bir veritabanına kaydetmediği için günlük ortalama izlenimi vs görme imkanım olmuyor.

kanallara herhangi bir token - izin verip, oturum açma gibi işlemler yapılmadığı için bir sorun olmaz hocam..

bu arada kullandığınız sistem nasıl hocam..
paylaşma imkanınız var mı ?
bende bir ara şu ve şu scriptleri denedim ama, izlenimleri herhangi bir veritabanına kaydetmediği için günlük ortalama izlenimi vs görme imkanım olmuyor.

hocam malesef paylaşmayı düşünmüyorum. 1 hafta boyunca uğraştığım bir şey. tamamen kendime göre geliştirdim. cevabın için teşekkür ederim.

hocam malesef paylaşmayı düşünmüyorum. 1 hafta boyunca uğraştığım bir şey. tamamen kendime göre geliştirdim. cevabın için teşekkür ederim.

estağfurullah hocam..
peki mantık-sistem işleyişi olarak bana yardımcı olabilir misin ?

yani günlük görüntülmeyi, abone sayısını vs. kanal kanal görüp takip edebiliyorum.
burda bir sıkıntım yok..
ama, günlük olarak veritabanına otomatik olarak kaydetme olayını nasıl bir sistem ile yapıyorsunuz ?
en azından bu konuda yardımcı olabilirseniz elimdeki hazır scriptleri geliştirip daha kullanılabilir yapmaya çalışırım :)

estağfurullah hocam..
peki mantık-sistem işleyişi olarak bana yardımcı olabilir misin ?

yani günlük görüntülmeyi, abone sayısını vs. kanal kanal görüp takip edebiliyorum.
burda bir sıkıntım yok..
ama, günlük olarak veritabanına otomatik olarak kaydetme olayını nasıl bir sistem ile yapıyorsunuz ?
en azından bu konuda yardımcı olabilirseniz elimdeki hazır scriptleri geliştirip daha kullanılabilir yapmaya çalışırım :)

PHP için konuşursak gelen verileri tek tuşla MySQL veritabanına kaydetmek oldukça basit bir şekilde yapılabilir. Gerek bu manuel tuşla yapılır, gerekse de cronjob'a bağlanan bir PHP kodu ile oldurulur.

PHP için konuşursak gelen verileri tek tuşla MySQL veritabanına kaydetmek oldukça basit bir şekilde yapılabilir. Gerek bu manuel tuşla yapılır, gerekse de cronjob'a bağlanan bir PHP kodu ile oldurulur.

ilgili veriyi mysql'a kaydetmeyi dediğiniz gibi bir tuşla yapılabilir hocam.
ama önemli olan, o tuş ile veritabanına kaydettiğimiz veriyi belirli aralıklarla ya da belirli saatlerde veritabanına otomatik kaydetsin istiyorum..

galiba bu da bahsettiğiniz cronjob ile oluyor.. bunu biraz araştırayım teşekkürler :)
[MENTION=15032]yns002[/MENTION] hocam sizin sisteminizde mi bu mantıkla çalışıyor, yoksa izlediğiniz farklı bir yol mu var ?

ilgili veriyi mysql'a kaydetmeyi dediğiniz gibi bir tuşla yapılabilir hocam.
ama önemli olan, o tuş ile veritabanına kaydettiğimiz veriyi belirli aralıklarla ya da belirli saatlerde veritabanına otomatik kaydetsin istiyorum..

galiba bu da bahsettiğiniz cronjob ile oluyor.. bunu biraz araştırayım teşekkürler :)

[MENTION=15032]yns002[/MENTION] hocam sizin sisteminizde mi bu mantıkla çalışıyor, yoksa izlediğiniz farklı bir yol mu var ?

Sürekli çalıştırılması gereken tüm olaylar PHP'de cronjob ile yapılır. Cpanel'de bu özellik mevcut ancak sırf bunun için aylık 5$ gibi çok cüzi ücretlerle çalışan web siteleri de var. Siz saati veriyorsunuz, o otomatik olarak o URLyi çağırıyor örneğin. Çağırılan URL'deki php kodu da günlük izlenimi hesaplayıp veritabanına kaydediyor. Mantık budur.

Sürekli çalıştırılması gereken tüm olaylar PHP'de cronjob ile yapılır. Cpanel'de bu özellik mevcut ancak sırf bunun için aylık 5$ gibi çok cüzi ücretlerle çalışan web siteleri de var. Siz saati veriyorsunuz, o otomatik olarak o URLyi çağırıyor örneğin. Çağırılan URL'deki php kodu da günlük izlenimi hesaplayıp veritabanına kaydediyor. Mantık budur.

evet şuanda kendi websitemin cpanelinde gördüm olayı :)
bu adımdan devam edip, denemelere başlayayım ..

halledip kullanılabilir bir script ortaya koyabilirsem, forumda da paylaşabilirim.
nasıl olsa tamamen bana ait olmayan bir script olacak :)

tekrardan teşekkürler [MENTION=35996]Drizzt[/MENTION] hocam..

ayrıca arkadaşlar, bu konuda destek-fikir-öneride bulunmak isteyen olursa çok mutlu olurum.. en azından birşeyler yaparken daha çok ihtiyaca cevap veren bir sistem oluşturmak en mantıklısı :)

evet şuanda kendi websitemin cpanelinde gördüm olayı :)
bu adımdan devam edip, denemelere başlayayım ..

halledip kullanılabilir bir script ortaya koyabilirsem, forumda da paylaşabilirim.
nasıl olsa tamamen bana ait olmayan bir script olacak :)

tekrardan teşekkürler [MENTION=35996]Drizzt[/MENTION] hocam..

ayrıca arkadaşlar, bu konuda destek-fikir-öneride bulunmak isteyen olursa çok mutlu olurum.. en azından birşeyler yaparken daha çok ihtiyaca cevap veren bir sistem oluşturmak en mantıklısı :)

hocam file_get_contentsfonksiyonu ile verileri api aracılığıyla çekiyorum.
daha sonra mysql_query insert into ile veritabanına kayıt ediyorum.
veri güncelleme işlemini manuel yapıyorum. Sürekli api ye bağlanmasını istemiyorum.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri