Askere giderken neler götürmeliyim ?

Maxilife

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar, ayın 16 sında birliğime katılmam gerekiyor. Arkadaşlarım yanında hiçbir şey götürmene gerek yok diyorlar fakat ben yine sizlere bir danışmak istedim.

Askere giderken neler götürmeliyim ? Acemi birliğine götürmeme gerek var mı yoksa ustaya geçerken mi götüreyim malzemeleri ?

Üzerinde giydigin gündelik kıyafetinle dal içeri. Çantaya kadar verirler zaten.

Hicbisey goturme ...
Maxilife gotur yeter ..
Biraz kaba olacak ama gercek bu "Dona kadar verecekler" :-)

eğer çavuş talimgahına düştüysen acemi birliğin 75 gün sürecek,28.gün yeminden sonra çarşı izinleri başladığından günlük giyeceğin kıyafetlerini götürmeni tavsiye ederim. normal er olarak gideceksen ve yemin töreninden sonra dağıtım için evine döneceksen üstündeki kıyafetlerle git.

her iki durumda da sakın ola ki ailen yanına vermek için don atlet çorap zart zurt vermesin boşu boşuna taşırsın. askeriye ye adım attıktan sonra tepeden tırnağa fazlasıyla eşya verecekler. biraz yanına para al yeterli. ilk zamanlar yemeklerle ilgili sıkıntı yaşayabilirsin ama zamanla o sıkıntın ortadan kalkar demir tabak bardağa alışınca herşey normal gibi gelmeye başlar :)

Yeteri kadar vriyorlar [MENTION=11554]kizilaslan[/MENTION] :-)

Göturme hocam ... Onu da veriuorlar (esofman takimi) bu ne acemilik ilk defa mi askere gidiyosun :P

Saka bi yana da bu sicakta askerlik mi yapilir ya !!!! :-)

Hicbirsey alma, orada ihtiyacin olan herseyi alabilirsin dostum,

sadece biraz para al yeterli :)

ne götüreceğini değil ama ne götürmeyeceğini söyleyeyim;
askere gitmek için evden çıkarken mantığını evde bırak :D
para götür,ne lazım olursa kantinde var zaten

Güzel bi şampuan + ayak kremi veya spreyi.İlk 1 hafta ayaklarını tanıyamayacaksın çünkü :D
Para ve tel.kartı.

Mesaj yazmistim ama ekleyim dedim ;

Telefon karti al bol bol, bizde büyük dertti, yüzlerce telefon var, kart yoktu.
ayrica ilk günlerde ortama alisana kadar kendine su al. su yetmiyordu bizde ilk günler susuz kaldigimiz oldu..

dişmacunu fırçası donu atleti herşeyi veriyorlar eksik olan bişey varsada askerikantinden tedarik edersin.

*telefon rehberi al yanına (aramak istediğin kişileri yaz lazım olur)
*telefon serbest oldu sanırım. Ama askere özel bir hat kullandıracaklar diye biliyorum bitane eski telefon al yanına Nokia 1100 al şarjı baya gidiyordu bizim zamanımızda :)
*kolsaati al bitane casio :D
*ziraat bankamatik kartın olsun.
*bir miktarda para olsun eksiklerini askeri kantinden alırsın. Herşey piyasanın yarı fiyatına satılıyor zaten.

telefon kartı maxsimum 500lira nakit bankamatik
bi de yeşil atlet don içlerine cep diktir giy git :D cok faydalı
yeni botlar ortopedik sanırım degilse ortopedik ayakkabı tabanımı ne zımbırtıysa su ayakkabının içine koyulanlardan ondan al başka bişeye gerek yok

Atlet kilot corap. Tras takimi yada parayla git ordan al.askeriyede daha az. Ustunde fazla nakiy tutma hirsiz cok. Bankada dursun.

Merhaba arkadaşlar, ayın 16 sında birliğime katılmam gerekiyor. Arkadaşlarım yanında hiçbir şey götürmene gerek yok diyorlar fakat ben yine sizlere bir danışmak istedim.

Askere giderken neler götürmeliyim ? Acemi birliğine götürmeme gerek var mı yoksa ustaya geçerken mi götüreyim malzemeleri ?

Çalındığında Pardon Yer Değiştirdiğinde içinin Yanmayacağı Yedek Kılık, Kıyafet ve Ayakkabını Bulundur Yanında. Temizlik Malzemelerini (Tıraş Takımı, Diş Fırçası, Şampuan vs.) Mutlaka Olmalı. Diğer Arkadaşların Dediği Gibi Telefon Kartı Lazım Olacak. Bu Arada Bence En Önemli Bulundurman Gereken Araç Boyuna Takılan Fermuarlı Para Cüzdanı Olsa Gerek... :)

hocam birliği arayıp hangi bankanın atm si varsa hesap açtır diğer atm kartlarıda oluyor fakat komisyon kesiyorlar

3 yıl önce gittim telekom aile kartı almıştım çok işime yaramıştı kantinde genelde çok sıra oluyor

birde casionun klasik asker saati var 3-4 yıl geçmesine rağmen hala çalışıyor orjinalini al

bunların dışında birşey almana gerek yok kaydı yaptırdığın zaman kantine toplu götürüp eksiklerini alıyorsun mach 3 üne kadar mevcut üstelik piyasadan çok daha ucuzdu

Askerlik ile ilgili elbise vs.. satan yerler var.Oradan alıp gitmiştim ben.Zaten öyle bir yere gidersen orada da senin gibi askere gitmeye hazırlanan kişiler olacak onlarla da konuşursun neler götüreceğinle alakalı hem neler götüreceğin de belli aslında(büyük seyahat çantası veya valiz,atlet,traş bıçağı,köpük,tırnak makası,havlu,bere,çarşı için yazlık-kışlık elbiseler,casio (çakması) saat 5 lira civarı satılıyor çok işine yarıyacak(zaten aldınmı askerlik süresince pilinin bitmeyeceği kesin ben orjinalıni almıştım kaç sene geçti hala çalışıyodu en son noldu bilmiyorum).Ha bide unutmadan koyu yeşil atlet-don :) kimisi büyük iki-üç seyahat çantası ile gelmişti kimisi bavul ile ama orda zaten veriyolar tugaya gideceksin kayıt yaptırıcaksın vs.. don atlet herşeyi verecekler zaten ama yedek olarak al sen.Hayırlı tezkereler.

[MENTION=9740]DeviLLe[/MENTION] eminmisin hocam 75 gün olduğuna kısalarda mı 75 gün ? Öyle demedilerde çünkü bize

[MENTION=9740]DeviLLe[/MENTION] eminmisin hocam 75 gün olduğuna kısalarda mı 75 gün ? Öyle demedilerde çünkü bize

valla ben 6 sene önce yaptığımda çavuş talimgahında 75 günlük eğitim aldım. o yüzdende acemilik süresi bu kadar uzun oluyor. sülüste çavuş talimgahı yazmıyorsa problem yok zaten klasik asker modeli olarak 28 gün acemilik yapıp eve dönüp sonra usta birliğinize geçiyorsunuz.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri