Askerlik tecil hakkında acil

artist58

Kayıtlı Üye
merhaba arkadaşlar,
Tercihler bugün son gün ben bu sene onlisans bir bölüm bitirdim. Açıktan lisansa tamamlayacaktım ama dgsye girme şartı getirilmiş bende girmemiştim. Seneye dgs ye girip 4 yıla tamamlamayı düşünüyordum fakat 2020 ye kadar olan tecilim 2018 2.aya düşmüş. Yani seneye dgs ye girmeden askerlik tecil sürem doluyor. Nasıl bir yol izlemeliyim.*

Öylesine ygs ye girmiştim barajı geçtim bir tane 2 yıllık bir bölüm yazsam askerliği öyle uzatabilir miyim? Tabi birde bu bölümü okurken seneye DGS ye girebilir miyim?

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

askerlik şubeden bilgi alman en dogru olanı bende bügun tecil işlemimi uzattım. okumayacagin bölümü yazıpta okul puanından olma ayrıca bi bölümde okurken dgs ye girebilirsin

+1 takipdeyim. Konuyu gördükden sonra merakdan girip bakıyım dedim 2019 ocak ayına kadar olan tecilim 2018 2.aya çekilmiş. Durumu daha once fark edip bu konuda bir bilgisi olan varmı ?

arkadaşlar e türkiyeden mi bakıyorsunuz tecil durumuna ? ben şşimdi baktığımda

AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN ÖĞRENCİLİĞİ DEVAM ETTİĞİ TAKDİRDE 31/12/2020 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR

ibaresi var tecil evrağında farklı bir yerden sorgulama yapmama gerek yok heralde.

Hocam hangi okulu okuduysan önlisansa bi üstü linsans okusan tekrar tecil olur tekrar önlisans sana tecil getirmez. Ama bakayaya kalıp askerik şubesine dgs girceğini beyan edersen ve kazanırsan 4 yıl okul 2 yılda bitirmeden tecil yaptırırsın. Bakaya durumundan yakalanırsan askere alırlar. Onun için askerlik şubesi gidip dgs sınavın olduğunu beyan etmen lazım

En kısa sürede askerlik şubeye ugrayıp kesin bilgi almak lazım en iyisi:) Kasım ayında kardeşim asker olacak. Sanırım aynı anda bi aileden 2 kişi almıyorlar ama genede sağlama almak lazım.

Valla bugün tercihlerin son günü 2 saat kaldı. Askerlik şubesi bu saatte bilgi verir mi acaba?

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üniversite bittikten sonra teciller otomatik yapılmıyor. Ön lisans bu sene bitirdiyseniz 2 yıl tecil ettirme hakkınız var. Yani kanuna göre 2019 aralık ayına kadar tecili uzattırabilirsiniz demek bu. Mezuniyet belgenizi veya diplomanızı, birkaç resim ve kimlik fotokobisini askerlik şubesine götürerek bu işlemi kolaylıkla yaptırabilirsiniz

Ayrıca 2. bir üniverite durumu ise şöyle:

ön lisans okuyup DGS ile veya LYS ile 4 yıllık bir bölüme atanırsanız teciliniz devam eder.
Ancak 2 yıllık bitirip tekrar 2 yıllık okumak tecil etmenize engel oluyor ne yazikki. Birde 4yıllık bir bölüm bitirip sonra tekrar 4 yıllık bir bölüm okumakta tecile engel oluyor. Ancak yan dal ve ana dal veya yüksek lisans gibi durumlar varsa şartlar değişiyor ve teciller uzuyor.

Mesela iki gün önce bende şu konuyu açmıştım. Sizinle farkımız şu, ben önlisans bitirdikten sonra 2 yıllık tecil hakkımıda kullandım. Bu sene DGS ile bir yer gelirse tecili devam edecekmi bende bunu bilmiyorum. Yani tecil hakkı kullanmak ve sonrasında dgs ile sınav kazanmak tecile engel oluyormu bilmiyorum.
https://www.ytpara.com/konu-disi/118423-tecil-hakkinda-onemli-bir-soru.html

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri