Astım olan var mı?

maihes

Kayıtlı Üye
Hayırlı geceler
2 gündür hastanelerde dolaşıyorum, doktor astım teşhisi koydu, bronşit ve alerjik astım teşhisi koyuldu. Bundan sonra sigara içmemem gerekiyor fakat nasıl bırakıcam bu konuda hiç fikrim yok, doktorun verdiği fısfısı da beceremedim, bu hastalığın bide atak kısmı varmış ben şuana kadar çok şükür yaşamadım fakat böyle bir şey yaşarsam ne yapmam gerekiyor? doktora sormuştum fakat ne anlattıysa unuttum, bu hastalığı olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Bu arada bir öneride bulunayım; nefes alma da zorluk çekiyorsanız mutlaka doktora gidin böyle şeyler aksatmaya gelmiyor.

Banada astım teşhisi konuldu abi geçmiş olsun :)

Son düzenleme:
geçmiş olsun knka ya dikkat et kendine

Geçmiş olsun kardeşim. Forumda hadi sigarayı bırakalım kampanyası başlatıcam en sonunda. Çok şükür bende yok astım ama bırakmam lazım günde 2 paketi geçicem bu gidişle..

geçmiş olsun beyler

Son düzenleme:
Hayırlı geceler
2 gündür hastanelerde dolaşıyorum, doktor astım teşhisi koydu, bronşit ve alerjik astım teşhisi koyuldu. Bundan sonra sigara içmemem gerekiyor fakat nasıl bırakıcam bu konuda hiç fikrim yok, doktorun verdiği fısfısı da beceremedim, bu hastalığın bide atak kısmı varmış ben şuana kadar çok şükür yaşamadım fakat böyle bir şey yaşarsam ne yapmam gerekiyor? doktora sormuştum fakat ne anlattıysa unuttum, bu hastalığı olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Bu arada bir öneride bulunayım; nefes alma da zorluk çekiyorsanız mutlaka doktora gidin böyle şeyler aksatmaya gelmiyor.

Geçmiş olsun hocam. Bu sitede bir kaç bilgi var bir göz atın isterseniz.

@maihes uzun süredir alerjik astımım var.Özellikle bahar aylarında artıyor.Aşırı kapalı ve boğuk ortamlarda uzun süre duramıyorum.

6 sene önce neye alerjim olduğunu öğrenmek için gittiğimde öğrendim.Bana da sigarayı bırakmam söylendi.Sigara bırakma hattını aradım randevu aldım vs ama isteğim olduğu halde çok zorlandım.Sigara sayısını düşürmeyi başardım sadece günde 1 paketten 2 günde 1 pakete düşürdüm.

şuan durum nasıl?

sağ ol kanka

kaç ay/yıldır bu durumdasınız?

Vallaha abi şuan %69 dan %89'a kadar düzelme oldugunu söyledi doktor 1 ay önce gitmiştim. Verdigi ilaçları hiç aksatmadan kullanmalısın yoksa sonu gerçekten kötü olabilir abi

bendede böyle nefes darlığı falan oluyor, annemdede var bu astımda çeşitlere ayrılıyor hangisi olduğunuzu bilmeniz lazım bazı astımlar çok ürkütücü değil toz falan oldumu oluyor, ama bazıları yakanızı bırakmıyor atak dediğiniz kısmı işte bu şekilde bir anda toza veya kötü dumana mağruz kaldığınızda yda sinirlendiğinizde ortaya çıkıp öksürük krizleri nefes alma verememe verip alamama vs gibi toparlanamayan nefes durumları sonucunda cıkıyor, kesinlikle bu gibi durumlarda paniğe kapılmayın istediğiniz kadar paniğe kapılır çırpınsanızda faydası olmucak temiz hava alabilecek bi yere geçin o spreyi yanınızdan ayırmayın bir 2 fırt (doktor önerisine göre çekin) sakinliğinizi koruyun, sinirlenmeyin sigara dumanınıa mağruz kalmayın sıcak soğuk dengesini koruyup sanayi vs gibi ortamlarda bulunmayın.

artık çoğu kişi astım , korkmanıza gerek yok bol bol bal yiyin.. Allah tüm hastalara içi sırada bize şifa versin.

kardeşim tekrar geçmiş olsun

o deilde yorumlara bakıyorum arada bende zorlanıyom nefes almakta

erinmesekte gitsek bi gün

Allah yardımcınız olsun çok zor bi hastalık.

forum yöneticileri sigarayı bırakanlara günlük en az 100 dolarlı içerik verseler forumda sigara içen kalmaz eminim :D

geçmiş olsun hocam bırak sigarayı komple bırakamıyorsan eğer bir gün boyunca içtiğin sigaranın küllerini kül tablasından bir bardak suya boşalt ve iç :D

bir daha içmiyceksindir sigara :d

Geçmiş olsun kardeşim,aynı durumu geçen sene bende yaşamıştım nefes almakta zorluk çekiyordum sonunda astım dendi fısfıs verdiler kullandım şuan iyiyim... ama buharlı ortamda pek fazla kalamıyorum nedense hamam gibi yerlerde misal bayılacak gibi oluyorum nefes alamıyorum :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri