Asus ölü pixel sorunu ! Ne yapabilirim ?

• Kullanıcı AzRe@L
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Teknik Yardım

AzRe@L

Yasaklanmış
Merhaba saygıdeğer forumdaşlar.

28 şubat günü antalya konyaaltı migros avm teknosa mağazasından asus n551jw-cn383t bilgisayarını satın aldım (ürn linki ASUS N551JW-CN383T 15 6 /i7-4720HQ/16GB/2TB/4GB GTX960M/WIN10 NOTEBOOK - Teknosa)

neyse ilk başta ürünü sorunsuz aldım eve geldim 1 gün kullandım hiç bir sorun gözüme çarpmadı.

3 günlüğüne memleketim mersine gittim dün akşam geldim gözüme hemen yeşil bir nokta çarptı hemen ölü pixel testi yaptım (ölü piksel en iyi siyah arkaplanda görünüyor) bilgisayarda 2 tane yeşil nokta ölü piksel oldugunu gördüm başımdan aşağı kaynar sular indi...

biraz önce makinayı tüm parçaları ile birlikte teknosaya aldıgım yere teslim ettim

şimdi sorum bu makinayı değiştirirler mi

bundan sonrası süreçte nasıl bir yol izlemeliyim

bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim

ilginiz için teşekkür eder iyi forumlar dilerim

Ne olur ne biter dostum bilmiyorum fakat 1-2 arkadaşımın başına şöyle bir şey gelmişti ;

Televizyon almışlardı ve bir sıkıntı ile karşılaşmışlardı, sonra da şirket bunlara yenisini vereceğiz deyip 1-2 model altını vermişti. Dikkat edin hocam siz de böyle şeylere. Sadece bilgi amaçlı yazdım.

Ne olur ne biter dostum bilmiyorum fakat 1-2 arkadaşımın başına şöyle bir şey gelmişti ;

Televizyon almışlardı ve bir sıkıntı ile karşılaşmışlardı, sonra da şirket bunlara yenisini vereceğiz deyip 1-2 model altını vermişti. Dikkat edin hocam siz de böyle şeylere. Sadece bilgi amaçlı yazdım.

Bilgi için teşekkür ederim hocam. Teknosa da ki yetkili bana istersen teşhir ürünü al götür dedi bende kabul etmedim doa kapsamında değişimini istedim tavsiyelerinizi aklımda bulunduracagım

geri iade edin sonrada başka yerden yenisini alın. iade etme hakkınız var

1 haftalik pc n de olu piksel çıktı. Samsung. Kargi süresi dahil 4 günde ekran garantiden değişti geldi.

geri iade edin sonrada başka yerden yenisini alın. iade etme hakkınız var

hocam asus 5 ölü piksele kadar garanti kapsamından saymıyor felan diye yazmışlar bazı yerlerde bugun mağaza da da söylediler beni bu tedirgin ediyor. resmen enayi yerine koyup kusurlu malın faturasını bize kesiyorlar

1 haftalik pc n de olu piksel çıktı. Samsung. Kargi süresi dahil 4 günde ekran garantiden değişti geldi.

sen şanslıymışsın hocam umarım benim pc'mde değişir yenisi gelir

ölü pixel varsa ekranı değiştirirler. yok biz 5 pixele kadar değiştiriyoruz diye saçma bir cevap verirlerse de üzerinden fazla geçmediği için, ürünü iade edip paranı geri alma hakkın var. ama dikkat et genelde o sürenin geçmesini beklerler (üstteki yorumda 14 gün denmiş), daha sonra sana, değişim yapmıyoruz diyerek saçma bir bahane sunarlar. peşini bırakma yani

edit: flash bellek, hafıza kartı gibi ürünlerde kutu açılınca cayma hakkın olmuyor. "içine veri yazıldıktan sonra çeşitli programlarla geri getirilebiliyor o yüzden iade alamıyoruz" diye bir cevap vermişti bana teknosadaki çalışanlar. bilgisayar için nasıl bir yol izlenir bilemiyorum

Benim bildiğim 5 ya da daha fazla ölü pixel varsa iade edebilirsin ya da servise aldığın yere sor ya da yetkili servisi ara çok üzücü bir durum gerçekten

Madde 13- (2) Tüketici, cayma süresi içinde malı, işleyişine, teknik özelliklerine ve kullanım talimatlarına uygun bir şekilde kullandığı takdirde meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan sorumlu değildir.

Yani siz malı düzgün kullandıysanız sorun yok 14 gün içinde değiştirmek zorundalar.Eğer değiştirmezseler tüketici mahkemesine dilekçe ile başvurabilirsin

hocam makina 5 gündür bende birazda kullandım yine de bu kanuna göre işlem yapabilir miyim

Alıcı, ürünü kullansa bile iade edebilir mi?

Ürünün ambalajının açılması, ürünün denenmesi, ürünün mutat kullanımı, yani ürünün alışılageldiği gibi kullanılması cayma hakkını ortadan kaldırmaz. Satıcı, cayma süresi içinde ürünü alıcıya teslim etmişse alıcı, ürünü ancak olağan bir gözden geçirmenin gerektirdiği ölçüde kullanabilir. Aksi takdirde alıcı cayma hakkını kullanamaz.

Vermiş oldugunuz bilgiler için teşekkür ederim. Şimdi asus müşteri hizmetlerini aradım dedim ben bu ürünü iade etmek istiyorum cayma hakkımı kullanmak istiyorum dedim. Telefondaki müşteri hizmetleri ürünün garanti belgesi vs. tüm belgelerinin kendilerine ulaşmasını gerektiğini belirtti tahmini olarak pazartesi günü ürün bunların ellerine ulaşacaktır bundan sonra gerekli işlemleri forumda yazılanlar doğrultusunda tamamlayacağım ve sonucunu buraya yazacam vermiş olgunuzu bilgiler için tekrardan teşekkür ederim

1. 14 gün içerisinde iade hakkı yalnızca internet üzerinden (Mesafeli satış sözleşmesine göre) alındığında geçerli. Mağazalardan elden alımlarda bu geçerli değil.

2. Bir tane ölü piksel bile ayıplı ürün kapsamına girer. Bununla ilgili TSE' nin 2-3 yıl öncesine ait bir açıklaması / belgesi var. Eğer 3-5 tane olması gerekiyor derlerse bu acımasız şirketin kendi belirlediği ama sizin uymak zorunda olmadığınız bir kuraldır. Eğer itiraz konusunda zorlarsanız tüketici hakem heyetine gerek bile kalmadan değişiminizi yaparlar diye düşünüyorum.

Daha Ocak ayında aynı durumu Samsung telefonda yaşadım. 1 ölü piksel vardı ve mağazadan aldığım için iade edemedim, mecburen birebir sıfırıyla değişimi gerçekleştirildi. Tabi 2 hafta boşuna bekledim, o ayrı bir mağduriyet.

asus pc ekranda cızık vardı benimkinde şu yolları iizleyerek yaptım

ınternet sıtelerı var pc ürün kodunu gırıp adres bilgileri giriyorsun UPS kargo kapıdan allıyor 2 hafta içinde değişimden güzel kutulanmış şekilde geliyor.

kargo ücretsiz

Cayma hakkı

MADDE 9 � (1) Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü
Hocam bu dediginiz mesafeli yani netten alisverislerde gecerli degil mi.bnmde farkli bi urunde basima geldi 2 gun sonra gittim iade etmek istediğimi soledim iade etme hakkiniz yok sadece degisim var dedi.tuketici heyetini aradım magazan aldigim urunu hic kullanmadigim halde 2gun sonra iade hakkim varmi dedim.malesef magazadan gorerek elleyerek aldiginiz icin iade hakkiniz yok yasal olarak dedi sadece mesafeli satislarda var dedi.ancak kusurlu malsa iade oluyor magazadan dedi.

Hocam bu dediginiz mesafeli yani netten alisverislerde gecerli degil mi.bnmde farkli bi urunde basima geldi 2 gun sonra gittim iade etmek istediğimi soledim iade etme hakkiniz yok sadece degisim var dedi.tuketici heyetini aradım magazan aldigim urunu hic kullanmadigim halde 2gun sonra iade hakkim varmi dedim.malesef magazadan gorerek elleyerek aldiginiz icin iade hakkiniz yok yasal olarak dedi sadece mesafeli satislarda var dedi.ancak kusurlu malsa iade oluyor magazadan dedi.

evet bende yeni farkettim sürekli internetten alışveriş yaptığım için dikkat etmedim.

Arkadaşın olayı ayıplı mal statüsüne giriyor sanırım o yönde değişim isteye bilir.

hocam asus 5 ölü piksele kadar garanti kapsamından saymıyor felan diye yazmışlar bazı yerlerde bugun mağaza da da söylediler beni bu tedirgin ediyor. resmen enayi yerine koyup kusurlu malın faturasını bize kesiyorlar

sen şanslıymışsın hocam umarım benim pc'mde değişir yenisi gelir

cayma hakkınız var üstadım. onu kullanın. 14 gün içinde iade etme hakkınız var direk iadeye verin

Bu durumda sadece monitörü götürmeniz yeterli oluyor. Süreç işleyiş şekli de şöyle ;

Aldığınız mağazaya müracaat ediyorsunuz. Ürünü teslim edip, gerekli dosyaları imzalıyorsunuz. Ürününüz "teknik servise" ulaştığı an, kargo teslim edildiği an iş günü başlar. 20 iş günü yani 4 haftalık süreç içerisinde ürünün onarımının bitmesi yada sıfır ürünün tedarik edilmesi gerekir. Bunun haricinde cayma hakkınızı kullanmak için de aynı süreç işler. Firma sorunun nerede olduğunu bulmak için teknik takip başlatır. Kendileriyle alakalı bir sorun varsa iadesini yapar.

Abartilacak mevzu değil ki arkadaşlar. Yolla garantiye değisim yapar gelir. Neden iade anlatsaniza biraz?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri