Bankadan Aldığınız Krediden Kesilen Masrafları Geri Alın

• Kullanıcı ugur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Şikayetim Var

ugur

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.bilmisadam.com
Bankalardan kredi çektiğinizde sizlerden masraf kesmektedir. Genel olarak ‘’Dosya masrafı’’ adı altında masraf alınır. Çekilen kredi Konut kredisi ise masraf alınan kalemler ipotek ücreti, ipotek fek ücreti,dosya masrafı,sigorta,ekspertiz gibi kalemlerdir. Ticari krediler haricinde bütün çekilen kredilerden alınan masrafları geri iade olarak alabiliyorsunuz. Peki bunları nasıl alabileceksiniz.

Soru cevap şeklinde açıklama yapmaya çalışalım.

Soru: Çektiğim krediden banka ne kadar masraf kesmiş bunu nereden nasıl öğrenebilirim ?

Cevap: Bunu bankadan öğrenmeniz gerekecek. Bankaya gidip diyeceğiz şey ‘’ Bana çektiğim krediden kesilen masrafları gösterir dekontları,makbuzları verin’’ diyeceksiniz. Bana bunları vermek mecburiyetinde bunu unutmayın. Bu dekontlar karşılığı sizden ücret talep ederlerse o ücreti de verin makbuzunu alın onuda geri alabiliyorsunuz.

Soru: Dekontları aldıktan sonra nereye başvurmamız gerekecek ?

Cevap: Kesilen masraf 1.191.52 tl’nin altında ise ikametiniz olan yerin Tüketici Hakem Heyetine başvuruda bulunabilirsiniz. Kaymakamlık binasında olur genelde. Oraya gittiğinizde matbuu bir dilekce örneği vardır onu doldurmanız yeterli. 1.191.52 tl’nin üstünde ise ikametiniz olan yerin adliyesine giderek Tüketici Mahkemesine dava açmanız gerekecek.

Not: Tüketici hakem heyetlerini ulaşmak için burada ki linki kullanabilirsiniz.
http://www.tuketici.gov.tr/index.sne...emheyetibul_tr

Soru: Tüketici Hakem Heyetine başvuruyu yaptık karar lehimize çıktı. Şimdi Ne yapmalıyız.

Cevap: Karar vatandaşın lehine çıktığında ilk olarak bankaya ödemesi için gidiliyor. Fakat bankalar ödeme yapmıyor. Onun için paranızı icra takibi yolu ile almanız gerekecek. İcra takibi detaylarını anlatmıyorum şu anda. İlgiye göre detaylı bir şekilde anlatılır.

Soru : Banka kredimi yapılandırdım. Yapılandırma ücretimi alabilirmiyim

Cevap: Evet yapılandırma ücretlerinizide iade olarak alabiliyorsunuz.

Soru: Bütün işlemler için Avukat tutmam şart mı ?

Cevap: Hayır şart değil. Ama profesyonel bir yardım almanızı tavsiye ederim.

Kaynak : http://www.bilmisadam.com/bankalarin-kestigi-dosya-masraflari-nasil-geri-alinabilir.html

Ankara'da tanıdığım bir avukat sizden hiçbir masraf almadan sizin yerinize bu işlemleri yapıyor. kendi ücretini karşı taraftan alıyor.

isteyen olursa bilgilerini yollayabilirim. hangi şehirde olduğunuzun önemi yok.

Valla bizimkilerde öğrenmişti bunu ev almıştık dosya masrafı şu masrafı falan. Geçen ay mı ne gitmil 1 2 milyar birsey almışlardı

Eğer bunu gercekten geri alabilirsem cok iyi olur öncelikle bir kac sorum var.
1- Bu işlemi sadece su an taksitlerini ödediğimiz kredidemim yapıyoruz yoksa geçmiş dönemide kapsıyormu? Mesela belli bir yılı varmı 2010 öncesi yada sonrası diye?

2-Kreidyi ankara sincan subesinden cektik, evrakları kızılca hamam subesinden isteyebiliyormuyuz yada istesek bize verirlermi? İLlla krediyi cektiğimiz subeyemi gideceğiz.

3-Kestikleri tutarın tamamınımı alıyoruz yoksa yine kesintiye ugruyormu?

4-Yasal fazii ile birlikte alabiliyormuyuz?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Eğer bunu gercekten geri alabilirsem cok iyi olur öncelikle bir kac sorum var.
1- Bu işlemi sadece su an taksitlerini ödediğimiz kredidemim yapıyoruz yoksa geçmiş dönemide kapsıyormu? Mesela belli bir yılı varmı 2010 öncesi yada sonrası diye?

2-Kreidyi ankara sincan subesinden cektik, evrakları kızılca hamam subesinden isteyebiliyormuyuz yada istesek bize verirlermi? İLlla krediyi cektiğimiz subeyemi gideceğiz.

3-Kestikleri tutarın tamamınımı alıyoruz yoksa yine kesintiye ugruyormu?

4-Yasal fazii ile birlikte alabiliyormuyuz?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

1. Son 10 yıl içinde çekilen kredileriniz bitsin bitmesin alabilirsiniz.
2. Bende Sincandayım hocam. Çektiğiniz şubeden alabiliyorsunuz evrakları.
3. İcra ceza evi ve tahsil harcı kesintisi oluyor. %7 kesinti. yani alacağınız 1000 tl ise 930 lira alıyorsunuz
4. Hakem heyeti faiz tipini ne belirlerse o şekilde alabiliyorsunuz. Hiç bir şey belirtmiyorsa yasal faizi ile birlikt alabiliyorsunuz. Faiz başlangıç tarihi hakem heyetinden çıkan tarihle aynı oluyor.

1. Son 10 yıl içinde çekilen kredileriniz bitsin bitmesin alabilirsiniz.
2. Bende Sincandayım hocam. Çektiğiniz şubeden alabiliyorsunuz evrakları.
3. İcra ceza evi ve tahsil harcı kesintisi oluyor. %7 kesinti. yani alacağınız 1000 tl ise 930 lira alıyorsunuz
4. Hakem heyeti faiz tipini ne belirlerse o şekilde alabiliyorsunuz. Hiç bir şey belirtmiyorsa yasal faizi ile birlikt alabiliyorsunuz. Faiz başlangıç tarihi hakem heyetinden çıkan tarihle aynı oluyor.

hocam cvplarıız için teşekkür edeirm.

Şimdi bir arkadaşla konustum iş yerinden onlarda bi zamanlar basvurmustu ama mahkeme oların davada bankayı haklı bulmus ve banka bunlardan tazminatmı ne istemiş öyle birseyler diyor varmıdır bunun aslı.

hocam cvplarıız için teşekkür edeirm.

Şimdi bir arkadaşla konustum iş yerinden onlarda bi zamanlar basvurmustu ama mahkeme oların davada bankayı haklı bulmus ve banka bunlardan tazminatmı ne istemiş öyle birseyler diyor varmıdır bunun aslı.

Açtığınız dava da yanlış bir iş yaparsanız bankaya vekalet ücreti ödemek durumunda kalabiliyorsunuz. Bir avukata vekalet verip yaptırabilirsiniz.

Açtığınız dava da yanlış bir iş yaparsanız bankaya vekalet ücreti ödemek durumunda kalabiliyorsunuz. Bir avukata vekalet verip yaptırabilirsiniz.

üstadım benim davalarım cok büyük davalar degil tahmini400-500 liralık davalar ama eşim ve benim toplamda 10 dan fazla kredim var avukatlar bu davalar ufak diye ugrasmak isteeyebilir.

üstadım benim davalarım cok büyük davalar degil tahmini400-500 liralık davalar ama eşim ve benim toplamda 10 dan fazla kredim var avukatlar bu davalar ufak diye ugrasmak isteeyebilir.
Hocam Sincanda ise ulaş bana herhangi bir ücret almadan hallederiz. Banka dekontları yeterlidir.

Hocam Sincanda ise ulaş bana herhangi bir ücret almadan hallederiz. Banka dekontları yeterlidir.

yok hocam sincanda değilim bodrumdayım sincanı siz ankaradayım dediniz diye söylemiştim anlaması kolay olsun diye.

Değerli arkadaşlar kredi kartı aidatı geri alınırmı acaba Ben bankacıya aidat ödemek ıstemıyorum dedim doğru dürüst yüzüme bile bakmadı küfür eder gibi borçlarını öde kredi kartını kapatalım o zaman ödemessin dedi Bende 3000tl borcu bikerede nasıl oderim diye dusundum oradan ayrıldım Tam bilmıyorum ama facede okumustum hakem heyetimi ne varmıs oraya gıdınce geri alınıyormus diye okudum Acaba hiç geri aidat parası alan arkadaşımız varmı Eğer varsa lütfen cevaplayabılırmı Teşekkur ederım

Arkadaşlar forumun maşallahı var ;) yahu .. youtube harici konu açılıyor.. anında bir sürü kişi bir birine yardım seferberliğine başlıyor.. reelde herkesin bir uzmanlık alanı var malum... Gerçekden de site kalitesi yüksek arkadaşlar kaç tane işi dolu böyle forum olabilir ;)

Değerli arkadaşlar kredi kartı aidatı geri alınırmı acaba Ben bankacıya aidat ödemek ıstemıyorum dedim doğru dürüst yüzüme bile bakmadı küfür eder gibi borçlarını öde kredi kartını kapatalım o zaman ödemessin dedi Bende 3000tl borcu bikerede nasıl oderim diye dusundum oradan ayrıldım Tam bilmıyorum ama facede okumustum hakem heyetimi ne varmıs oraya gıdınce geri alınıyormus diye okudum Acaba hiç geri aidat parası alan arkadaşımız varmı Eğer varsa lütfen cevaplayabılırmı Teşekkur ederım

Garanti Bonus kartım için yıllık aidat kesilmişti 59 TL.Bankayı aradım bunu ödemek istemiyorum dedim 2 gün içinde bonus olarak geri iadesini yaptılar.Karşıdaki kişinin insiyatifine kalmış gibi bir durum var burda.Çok şükür hiç uğraşmadan geri almıştım 4 ay önce. :cool:

yok hocam sincanda değilim bodrumdayım sincanı siz ankaradayım dediniz diye söylemiştim anlaması kolay olsun diye.
Hocam avukatlar arasında yaygınlaşmaya başladı bu bir kaç avukata gdin sizden ücret ve masraf talep etmeyen bir avukata vekalet verin beklemede kalın.

Kredi kart aidatlarını geri alabilirsiniz. Son 10 yılda sizden kesilen miktarları toplayın hesap ekstrelerinde bulun hakem heyetine başvuru yapın. Bu tarz konularda banka yardımcı asla olmaz.

Garanti Bonus kartım için yıllık aidat kesilmişti 59 TL.Bankayı aradım bunu ödemek istemiyorum dedim 2 gün içinde bonus olarak geri iadesini yaptılar.Karşıdaki kişinin insiyatifine kalmış gibi bir durum var burda.Çok şükür hiç uğraşmadan geri almıştım 4 ay önce. :cool:
Ufak meblağlarda bu şekilde yapıyorlar. İş bankası da bana maxi puan olarak yatırmıştı.

Hocam avukatlar arasında yaygınlaşmaya başladı bu bir kaç avukata gdin sizden ücret ve masraf talep etmeyen bir avukata vekalet verin beklemede kalın.

Kredi kart aidatlarını geri alabilirsiniz. Son 10 yılda sizden kesilen miktarları toplayın hesap ekstrelerinde bulun hakem heyetine başvuru yapın. Bu tarz konularda banka yardımcı asla olmaz.

Ufak meblağlarda bu şekilde yapıyorlar. İş bankası da bana maxi puan olarak yatırmıştı.

Teşekkür ederim öncelikle cevabınız için Ben bütün ekstreleri hep attım hiç birini saklamadım Ekstreler olmadan bir sonuç alabılırmıyız acaba

Bilgiler için teşekkürler..

Teşekkür ederim öncelikle cevabınız için Ben bütün ekstreleri hep attım hiç birini saklamadım Ekstreler olmadan bir sonuç alabılırmıyız acaba

Hocam bankayı arayıp bu zamana kadarki tüm ekstrelerini mailine isteyebilirsin sonrasında ise yıllara göre hangi ayda kredi kartı kullanım ücreti yansımış ise onları çıktı alır ve hakem heyetine başvurabilirsin.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri