Herkese merhaba, bu konu ile ilgili çok fazla araştırma yaptım ama kesin ve net bir sonuca ulaşamadım. Genellikle yabancı ve türk youtuberlar başka bir oyunun oynanış videosunu alıp, sesini kısıp üstüne yorum ekleyerek videolar yapıyorlar ve bu videolar sandığınız gibi 15 20 saniye değil bayağı uzun diyeceğimiz 10 dakikalık videolar. Benim sorum ise şu bu kişiler bu videoları nasıl yayınlayabiliyor hemde 60k veya 250k abonesi olan kanallar. Youtube da başka bir videoyu sadece sesini kısarak yorumlama hakkımız var mıdır? Bu durum adil kullanıma girer mi? Hatta bazı kullanıcılar ise konuştukları oyunun, offical youtube kanalından turnuva videolarını alıp onlar üstünde de aynı şekilde bir video yapabiliyorlar. Genel olarak bu yazdıklarım hakkında net, kesin ve geniş bilgiler var mıdır? Bu durumlarda telif yemeden nasıl abone kasabiliyorlar? hemde yüksek miktarda abone, biliyorum belki çok fazla soruldu ve çok fazla konu açıldı ama bunun olmasının sebebi bu konuda hiçbir yerde net bilgisinin olmaması. Bu konuda bana ve benim gibi sorunu olan arkadaşlara yardım edebilir misiniz?