Başkasının Videosunu Kullanma

• Kullanıcı DefyYT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Sorunları & Çözümleri

DefyYT

Kayıtlı Üye
Herkese merhaba, bu konu ile ilgili çok fazla araştırma yaptım ama kesin ve net bir sonuca ulaşamadım. Genellikle yabancı ve türk youtuberlar başka bir oyunun oynanış videosunu alıp, sesini kısıp üstüne yorum ekleyerek videolar yapıyorlar ve bu videolar sandığınız gibi 15 20 saniye değil bayağı uzun diyeceğimiz 10 dakikalık videolar. Benim sorum ise şu bu kişiler bu videoları nasıl yayınlayabiliyor hemde 60k veya 250k abonesi olan kanallar. Youtube da başka bir videoyu sadece sesini kısarak yorumlama hakkımız var mıdır? Bu durum adil kullanıma girer mi? Hatta bazı kullanıcılar ise konuştukları oyunun, offical youtube kanalından turnuva videolarını alıp onlar üstünde de aynı şekilde bir video yapabiliyorlar. Genel olarak bu yazdıklarım hakkında net, kesin ve geniş bilgiler var mıdır? Bu durumlarda telif yemeden nasıl abone kasabiliyorlar? hemde yüksek miktarda abone, biliyorum belki çok fazla soruldu ve çok fazla konu açıldı ama bunun olmasının sebebi bu konuda hiçbir yerde net bilgisinin olmaması. Bu konuda bana ve benim gibi sorunu olan arkadaşlara yardım edebilir misiniz?

Dostum o kadar fakir düşünme, bizim youtuberlar o videoları kendileri üretiyor sende aynı videoların üzerine sadece yorum yaptıklarını sanıyorsun. Niyetin yorumsuz gameplay sayfalarından video çekip yorumlamak ise telif yersin bunu bil.

Dostum o kadar fakir düşünme, bizim youtuberlar o videoları kendileri üretiyor sende aynı videoların üzerine sadece yorum yaptıklarını sanıyorsun. Niyetin yorumsuz gameplay sayfalarından video çekip yorumlamak ise telif yersin bunu bil.

Hocam o videoları kendi üretemez çünkü başka yayıncıya ve youtuber a ait videolar onlar, hani videonun orjinal halinide biliyorum. Dediğim gibi başka bir videodan alıp sadece sesini kısıp üstüne konuşuyorlar. Ayrıca ben yorumsuz gameplay sayfalarından video çekmek ile alakalı hiçbir şey söylemedim onu nerden çıkardın anlamadım.

aslında farklı bi amaçla ama aynı şekilde farklı kanalların içerigi ile çalışan benimde takip ettigim yabancı kanallar var.kanal sahibi ile,videodaki kişilerin alakası yok.mesela konudaki oyun videoları üzerinden anlatayım;

adamın birisi oyun oynarak video çekmiş,yüklemiş.örnegin benimde arada açıp izledigim pinti pandayı ele alalım.adamın videolarında hem sesi hem yüzü var.başka bi adam bu videoyu alıyor,pinti pandanın görüntüsünün oldugu yere kendi resmini/kanal logosunu vb farklı bi şek ekleyerek görüntüyü kapatıyor.aynı şekilde videonun sesinide kapatıyor,alta ücretsiz müzik ekliyor mesela.telif yedigini,videosunun silindigini görmedim bu kanalların.ama eşleşen filan yiyorsa,yt üzerinden para kazanamıyorsa vb sorunları bilmem.ama videolarıda,kanalıda kapanmıyor...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri