Benim Videolarim ve TBM degerleri

CennetKapisi

Yasaklanmış
Web sitesi
www.cennet-kapisi.net
Merhaba,

Uzun zamandir konu acip bilgi sunmamistim. Simdi size bir öneri daha sunuyorum.
Benim Videolarimdaki konular ve Kelimelerin TBM degerleri.

Dikkat etmemiz gerekki Türkiyede izlenen ve Amerikada izlenen ayni Kelime ayni degerde degildir! Bunu anlamamiz gerek ilk önce

Benim Videolarimi cogu Amerika, Ingiltere, Avusturalya, Norvec ve Israil izliyor.

Kelimeler:

Movies -> $0.87 Cost Per Click
cars -> $1.35 Cost Per Click
electric cars -> $3.14 Cost Per Click

facebook -> $0.50 Cost Per Click
powerful images -> $2.52 Cost Per Click
Dubai -> $0.51 Cost Per Click
Otel -> $3.44 Cost Per Click
Make up -> $2.23 Cost Per Click
world war -> $1.47 Cost Per Click
best games -> $1.69 Cost Per Click
iphone apps -> $4.64 Cost Per Click
funny animals -> $1.85 Cost Per Click
military -> $2.50 Cost Per Click

Cost Per Cick -> Tiklama Basina Miktar

Tüm Videodaki kelimeleri yazmadim sadece inglizce bulunan bir kac kelimeleri yazdim.

Türkce olan kelimelerin tbm degeri 10 kurus - 20 kurus arasi degisiyor buda benim GENEL TBM oranimi baya etkiliyor

Suanki TBM degerim 0,40€ ile 0,70€ ulasmis durumda.

Bazi arkadaslar Nichesiz bu kadar yüksek miktar olamaz kesin bizim bilmedigimiz birsey yapiyorsun diyorlar. Hayir ne var ne yok herseyi bu foruma tüm bilgilerimi yazdim.

Sorusu olan buraya yazmaniz yeterli veya beni skype adresimden ekliye bilirsiniz.

Sağol hocam gerçekten yararlı bir bilgi olmuş, Allah razı olsun.

Spama tam başlamadan özgünemi geçsem ne yapsam :cool:

valla insanı özgüne özendiriyorsunuz hacam :D

Yani uzun lafin kisasi:

Spamci Iphone tbm -> 0,03$
Özgün Iphone tbm -> 4,00$

Burada denmek istenen mesela sen özgün video çektin attın o videodan tbm değerin 4 dolar diyelimki ben geldim senden aldım aynı videoyu herşey aynı şekilde spam olarak kanalıma attım simdi benim tbm değerim 0,03 dolar mı olacak :)

Burada denmek istenen mesela sen özgün video çektin attın o videodan tbm değerin 4 dolar diyelimki ben geldim senden aldım aynı videoyu herşey aynı şekilde spam olarak kanalıma attım simdi benim tbm değerim 0,03 dolar mı olacak :)

Almanlarin tecrübesiyle konusuyorum ben spam yapmadigim icin nerden bileyim :D

Şimdi YT'nin en yüksek kazanan kanalı.

PewDiePie - YouTube

Adam özgünün KRALI adamın 1Tıkı 4$
Adam 22Milyon$ kazanıyor Yıllık YT'den ama bu hesapla 2Milyar$ kazanıp YT'nin yıllık reklam gelirinin 4 te birine ortak olması lazım.
:D

sanirim sen youtube'i avucunun ici gibi biliyorsun böyle kesin konusuyorsun :)

Şimdi hocam ben durumu şu şekilde izah etmeye çalışayım, kanalınızda çıkan reklamlar tamamen kişinin çerezleri, o anki arama alakası sonra sizin yaptığınız ayarlamalar ile çıkar atıyorum dediğim gibi ben sizin özgün kanalınızdan bir video aldım siz özgünsünüz ben spam sizde bir kamera reklamı çıktı aynı reklam bendede çıktı ikimizinde tbmleri aynıdır bu adwordste reklam veren kişinin o reklam için biçtiği değerdir. Youtube adama özgünsün diye özel olarak aynı reklamdan fazla para vermez. Yani burada yazdığınız bence yanlış bir bilgidir. İnsanları özgüne heveslendirirken bu şekilde bilgiler ile yönlendirirseniz iki gün sonra hayal kırıklığı oluşabilir kişilerde, bence daha dikkat edilmesi gerekir bu tarz bilgi paylaşımlarında. Ha bunu bize ispatlarsınız bizde varı yoğu satar alırız kameraları geçeriz özgüne :)

hocam niche değeri var bi de lokasyon reklamları var.benim arapça rusça sırpça urduca türkçe içerikli kanallarım var.kategoriler aynı ama diller farklı.rusça ve urduca çok az kazandırıyor,türkçe ve sırpça idare eder ,arapça mükemmel kazandırıyor gibi.

Şimdi hocam ben durumu şu şekilde izah etmeye çalışayım, kanalınızda çıkan reklamlar tamamen kişinin çerezleri, o anki arama alakası sonra sizin yaptığınız ayarlamalar ile çıkar atıyorum dediğim gibi ben sizin özgün kanalınızdan bir video aldım siz özgünsünüz ben spam sizde bir kamera reklamı çıktı aynı reklam bendede çıktı ikimizinde tbmleri aynıdır bu adwordste reklam veren kişinin o reklam için biçtiği değerdir. Youtube adama özgünsün diye özel olarak aynı reklamdan fazla para vermez. Yani burada yazdığınız bence yanlış bir bilgidir. İnsanları özgüne heveslendirirken bu şekilde bilgiler ile yönlendirirseniz iki gün sonra hayal kırıklığı oluşabilir kişilerde, bence daha dikkat edilmesi gerekir bu tarz bilgi paylaşımlarında. Ha bunu bize ispatlarsınız bizde varı yoğu satar alırız kameraları geçeriz özgüne :)

Ben hic birsey kafamdan uydurmuyorum birsey paylasiyorsam ya bir yerde okumusumdur yada diger youtube arkadaslardan bilgi edinmisimdir. Oradan aldigim bilgileri ise sizlere paylasiyorum.

Sizin özgün olup daha fazla kazanmaniz bana hic bir fayda etmez! Bi düsünün bakalim fayda etmeyen bir insan menfaati olmayan bir insan neden böyle bir hizmet etsin?

Cünkü ben Milletimi seven birisiyim! Yabanci kazaniyorrsa benimde milletim kazansin istiyorum. (Cogu ahlaki yönden kötüde olsa... sahte telif vesayre... )

Ha bu almanlardan aldigim bilgiler dogrudur yanlistir bunu kimse hakkiyla dost dogru bilemez sonucta YouTube'in ne yaptigi belli olmuyor. Ama bu arkadaslar bilgi aldigim arkadaslar'in tecrübesi ve bilgisi cok fazla...

Niyetim yalan yere kimseyi kandirmak degil inandigim güvendigim kisilerin bilgilerini paylasiyorum...

Inanan inanir inanmayan inanmaz bende garanti vermiyorum kimseye... kimse vermezde zaten :)

sanirim sen youtube'i avucunun ici gibi biliyorsun böyle kesin konusuyorsun :)
avucumun içi gibi bilmeme gerek yok bu bilgi için 1 2 ay youtube da takılmış bu tür şeyleri denemiş herkes bunu bilir zaten videon özgünün kralıda olsa 100 dolarlık etiketide girsen spamla özgünün tbmsi hemen hemen aynı olur ha nerde fark eder onu söyleyim birinin izleyici kitlesi nitelikli kişilerden yani iyi kazandıran ülkelerin ip si ile videonu ziyaret edip reklama tıklarsa ve o ziyaretçinin çerezleri yüksek tbm li içerikle doluysa tbm o zaman yüksek olur bu nitelikli kişi eğer spam videoya geliosa spamın yüksek olur özgüne geliosa özgünün yüksek olur ama dediğim gibi spamla özgün arasında tbm farkı olması bu gibi etkenlere bağlı sadece yoksa senin dediğin gibi bir fark imkansız.

Ben hic birsey kafamdan uydurmuyorum birsey paylasiyorsam ya bir yerde okumusumdur yada diger youtube arkadaslardan bilgi edinmisimdir. Oradan aldigim bilgileri ise sizlere paylasiyorum.

Sizin özgün olup daha fazla kazanmaniz bana hic bir fayda etmez! Bi düsünün bakalim fayda etmeyen bir insan menfaati olmayan bir insan neden böyle bir hizmet etsin?

Cünkü ben Milletimi seven birisiyim! Yabanci kazaniyorrsa benimde milletim kazansin istiyorum. (Cogu ahlaki yönden kötüde olsa... sahte telif vesayre... )

Ha bu almanlardan aldigim bilgiler dogrudur yanlistir bunu kimse hakkiyla dost dogru bilemez sonucta YouTube'in ne yaptigi belli olmuyor. Ama bu arkadaslar bilgi aldigim arkadaslar'in tecrübesi ve bilgisi cok fazla...

Niyetim yalan yere kimseyi kandirmak degil inandigim güvendigim kisilerin bilgilerini paylasiyorum...

Inanan inanir inanmayan inanmaz bende garanti vermiyorum kimseye... kimse vermezde zaten :)

Çok şükür bizde bazı şeyleri biliyoruz sizin alman arkadaşlarınız kadar olmasada neyse umarım haklısındırda herkes özgüne geçer spam bize yeter :)
Not: İnanır inanmazlar, ben sadece yazarım garanti vermem, ''Almanlarin tecrübesiyle konusuyorum ben spam yapmadigim icin nerden bileyim'' gibi cümleler bilgi paylaşımını çok seven ve gayesi insanlara yardım etmek isteyen bir insana hiçte uymuyor. Ayrıca yt işinde denemeden söylemek biraz tuhaf gibi sanki :)

Çok şükür bizde bazı şeyleri biliyoruz sizin alman arkadaşlarınız kadar olmasada neyse umarım haklısındırda herkes özgüne geçer spam bize yeter :)
Not: İnanır inanmazlar, ben sadece yazarım garanti vermem, ''Almanlarin tecrübesiyle konusuyorum ben spam yapmadigim icin nerden bileyim'' gibi cümleler bilgi paylaşımını çok seven ve gayesi insanlara yardım etmek isteyen bir insana hiçte uymuyor. Ayrıca yt işinde denemeden söylemek biraz tuhaf gibi sanki :)

Arkadasim ne dememi beklerdin? Yemin billah kuran carpsin bana inaninmi diyeyim? Herkesin kendi fikri ister inanir ister inanmaz zorla kimseyi birseye inandiramam herkes özgürdür. Birseyi birine zorla inandirmak buna kimsenin hakki yok! Bir bilgiyi paylasirsin ya inanirlar yada inanmazlar! Örnek: Dinler özgürlügü politik özgürlügü ne güzel birsey herkes istedigine inanir ...

// EDIT

Benim zoruma giden o kadar bilgi paylasimimdan sonra sizin böyle heleki bir yetkilinin böyle yazmasi... konu elestirmeye birsey demiyorum fakat sahsiyetimi elestirmeniz benim zoruma gitti hic kusura bakmayin cok ayip ettiniz bir yetkiliye yakistiramadim

Adam ne guzel özgüne teşvik etmiş.Tesekkur edeceğinize yaptığınıza bakin. Siz böyle yaptıkça daha çok " sahte telif yedim " konusu görürüz!

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri