Beyler Pc Mavi Ekran Verdi Acil

Burkayka

Kayıtlı Üye
ııııııııııııııııı diye ses geldi beyler anında foto çekip reset attım pc ye
1. resim
BM7GB9.jpg

2. resim
7k3QGW.png

3.resim
yMZjOy.png

bu da mavi ekran
BM7Gkv.jpg

bıktırdı artık yeni pc alıcam bunu baltayla ortadan 2 ye yarıcam yeter artık.

Arkadaşıma bu mavi ekrandan çok geliyodu, bilgisayarcı hard disk bozuluyomu ne demiş. Hard diski değiştirdi şuan problem yaşamıyo. Ama kesin bir bilgim yok.

Arkadaşıma bu mavi ekrandan çok geliyodu, bilgisayarcı hard disk bozuluyomu ne demiş. Hard diski değiştirdi şuan problem yaşamıyo. Ama kesin bir bilgim yok.

yok hocam bende her yaz böyle oluyor ya pc çok ısınıyor ondan mı acaba

bu benim yeni aldığım laptopta da yapıyor sürekli yapıyor hemde.. ssd disk taktırdım ilk aldığımda artık ssd den mi yoksa başka bişiden mi kaynaklı bilmiyorum da konunun takipçisiyim

Ramların yerlerini değiştir özellikler ve işletim sistemi ne ?

Öncelikle geçmiş olsun. Genel olarak HDD ve RAM'den kaynaklı bir sorundur. HDD bozuksa ona şuan bişey yapamazsın ancak RAM'dense kasayı aç 2 den fazla RAM slotun varsa yerlerini değiştir 1 den fazla RAM kullanıyorsan 1 tanesi kalsın diğerlerini çıkar sırayla dene bozuk RAM tespitini bu şekilde yapabilirsin. Her defasında farklı slotlara takarsan daha net anlarsın eğer olmuyorsa HDD değiştirmen gerekir.

ekran kartı problemi

amd mi ekran kartın ona göre tavsiye vereceğim

donanımsal bir sorun oldugu açık da eğer sadece yazları veriyorsa ve verdiğinde pc cayır cayır yanıyorsa günü kurtarmak için bir soğutucuyla şansını deneyebilirsin. Ondan değilse de gelecekte de kullanabilirsin zaten
tabi çok da bir bilgim yok benimki çakma çözüm :D

Mavi ekranın bir çok nedenleri vardır.Başlıca nedenleri biri şunlardır.Bunları tek tek denemiz lazım.

1.İşletim sisteminde arızalanma.
2.Hdd'de bozuk sektörler bulunması.
3.Ramlerde bozukluk.
3.İşlemci ısınması.

Bununla ilgili bir çözüm var.Deneyin isterseniz belki düzelir.

Page Fault in Nonpaged Area hatasını şu sebeplerden olabilir

Hatalı veya arızalı donanım (çoğunlukla RAM)
Antivirüs Yazılımı
NTFS dosya sistemi üzerindeki hatalar.
Windows 7 Page Fault in Nonpaged Area mavi ekran hatası şu hata kodlarında görüntülenir:
STOP: 0×00000050 (0xCD3DD628, 0×00000001, 0x804EFC9A, 0×00000000)

Windows 7'de PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA hatasını çözmek için şu aşamaları deneyebilirsiniz:

1.Aşama: Windows 7 üzerinde yüklü antivirüs yazılımın kaldırılması:

Yüklü bir antivirüs yazılımınız varsa bunu kaldırın.
Bilgisayarı yeniden başlatın.
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA hatası ile tekrar karşılaşıyorsanız 2. aşamaya geçin.

2.Aşama: Windows 7 NTFS dosya sistemini hatalara karşı tarayın.

Başlatı tıklayın.
Arama bölümüne (Programları ve dosyaları ara yazan yere) CMD yazın ve enter tuşun basın.
Komut istemi ekranına Chkdsk /f /r yazın ve enter tuşuna basın.
Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve disk taramasının bitmesini bekleyin.
3.Aşama: Windows 7 RAM Testi yapma

Yukarıdaki işlemleri denediniz ve çözüm alamadıysanız bilgisayarınızdaki belleği test etmeniz gerekecektir.

Başlatı tıklayın.
Arama bölümüne (Programları ve dosyaları ara yazan yere) mdsched.exe yazın ve enter tuşuna basın.
Açılan pencerede Şimdi yeniden başlat ve sorunları denetle'yi tıklayın.
Mavi ekran hatalarının büyük bölümü donanım kaynaklı olsa da sürücü hataları da oldukça fazla yer tutar.

Bu sebepten şunları da yapmayı deneyebilirsiniz.

Bilgisayarınızdaki tüm sürücüleri güncelleyin, özellikle ekran kartı sürücülerini
Windows 7 güncellemelerinin tamamını yükleyin.
Yukarıdaki işlemler Windows 7 işletim sisteminde PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA hatasının çözümünde izlenecek yolları sırası ile anlatmaktadır. Umarım faydası olur.

Son düzenleme:
sendeki hata %90 ihtimalle ekran kartıdır hocam. Kısaca özetlersek

aldığın hata kodu bir donanımın yada yazılımın bellekte olmayan bir veriyi istemesi yada belleğin bu veriyi taşıyamamasından kaynaklanır. Türkçesi ya donanım arızasıdır (%80) yada yazılım.

Bellek taşıma hatası olarak 3 bellek ten kaynaklanır ana bellek l2 bellek ve vga bellek

Yaz aylarında dediğin için ram ve anakart belleğini es geçiyorum. muhtemelen ekran kartı belleği.

Çözüm için:

Ekran kartı driiverlarını mğmkünse komple kaldır sonra en güncellerini yükle. bulamam diyorsan aygıt yöneticisi->driverı bul-> özelliklerden->donanım kimliği sekmesini google da arattır driverını bulursun.

Düzelmezse mecburen ekran kartını değiştirmelisin tabi %10 ihtimal diğer belleklerde olabilir.

AMD mi diye sormamın sebebi şudur amd bazı modellerde O.C otomatik açıktır. programını biraz kurcala Over Clock otomatik açık olunca haliyle makina ısınır. Kışın sorun olmaz ama yazın bu ısınma senin bu hatayı almana neden olur.

Umarım yardımcı olur.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri