Bilgisayar Bi Açılıyor Bi Açılmıyor

• Kullanıcı EgE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı

EgE

Yasaklanmış
Arkadaşlar masaüstü vatandan 2 sene önce topladığım bilgisayar var.Yazın render yaparken veya bir oyuna girdiğimde kendini kapatıyordu açmıyordum bende hiç yaptırcam diye öyle kalmıştı.

Geçen ay bakayım dedim bilgisayarı açtım herşeyi yaptım kapanma olmadı.Ondan sonra kapadım ertesi gün power butonuna basıyorum basıyorum açılmıyor 20-30 kere basıyorum açılıyor.Kapatıyorum tekrar aynı bu şekilde 1 aydır kullanıyordum.Şu 2 gündür belki 500 kere bastım açılmadı bilgisayar.Anlayan biri birşey diyebilirmi bilgisayarcıya götürücem pek güvenmiyorum kazık yemek istemiyorum.

İnternette biraz araştırdım Psu'dan dolayı diyorlar.300 Watt lık psu var onun ömrümü bitti ? Ömrü bittiyse önceden bi açıyor bi açmıyordu bilgisayarı bu nedendi ?

Isınma olabilir mi ? Açıp bi fanları temizlesen. Hatta tecrüben varsa işlemci macununu falanda yenilesen?

Hocam ısınmadan olduğunu düşünmüyorum çünkü açılmıyor şuan hiçbir şekilde önceden 10-20 kere power'a basıp açabilirdim.

Power tuşunuz bozulmuş olabilir. Power tuşunun kablosunu takip edin, anakarta giren soketini çıkartın. O iki tele metal bir parça ile (tornavida vb.) kısa devre yaptırın. Eğer tek seferde açılırsa, yüzde yüz power tusunuz bozulmustur.

Aynı sorun bende de var. iki nedeni olabilir.
1. si Ramlardan kaynaklı
2. si de dediğin gibi power sub dan.

Ram kaynaklı sanıyordum.Ramlardan birini (bozuk olanı) değiştirdim bi süre düzeldi sonra yine yaptı . Muhtemelen ramlardan değilde powersub dan. Yetmiyor ya da şimdi aklıma geldi bak. Anakart üstünde pil var o da bitmiş olabilir belki. Bu tamamiyle bir fikir ama ihtimali olabilir belki.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri