Bilgisayar Donanımından Anlayanlar Bakabilir Mi?

Furkan Akman

Kayıtlı Üye
Web sitesi
furkanakman.com.tr
5xeyyA.jpg

H1NSHB.jpg

9f5c8K.jpg

Bu bilgisayarı genel olarak sosyal medya ve iş için kullanıyorum mecburen. Biraz daha iyi olması için hangi parçaları değiştirmem gerekli? Genel olarak çok program açıyorum oyun vs. oynamıyorum sadece bana çalışma sırasında daha hızlı olması için ne yapmam lazım. İşlemci vs. önerir misiniz?

Islemci degilde egerki Ssd disk yoksa ilk olarak ssd takip kullanmanizi tavsiye ederim hocam islemci icin masraf yapmayin en onemli parca ssd disk suan sizin isinizi cozecek olan

Hocam çok fazla anladığımı söyleyemem ama,
1. İşletim sistemini düşürebilirsin. Abartı olacak belki ama XP gibi. Yani var olan kaynakları güçlü bir işletim sistemin kullanıyor bu da bilgisayarını yavaşlatıyor olabilir.
2. Eski bir bilgisayar ise bir temizlik ve macun değişimleri işe yarayabilir.
3. SSD bir miktar hız artımı sağlayabilir.
4. Format atıp az ve gerekli programları kurmak fayda sağlayabilir.

Onun dışında bir bilgisayara işlemci yatırımı yapmak gereksiz diye düşünüyorum. En fazla ramleri bir miktar arttırabilirsin ama o da çok etkiler mi emin değilim.

Öncelikle ssd ve sonrasında işlenci yükselmesi yaparsanız dedikleriniz konusunda rahat olursunuz

Görev yöneticiden bakarsan bilgisayarın internet gibi basit kullanımlarda daha çok ram kullandığını görebilirsin. Pek masraf edilecek bir bilgisayar değil ama ucuz 60-120gb civarı bir ssd ve boş ram slotu varsa 4gb ram daha ekleyebilirsin.

Bi ssd al kardeş. İşlem tamam. O işlemci normal şartlarda yeter. 120 gb bile bi ssd alsan işini görecek düzeye gelir yeterki işletim sistemini ssd ye kur. Normal hardisk ile işlemci i7 bile yapsan performansı iyi olmuyor. Ama ssd bi başka. İş yerimdeki pc' de i7 4790 var evdede aynı işlemci var masaüstü pc imde. İş yerindekinde normal hardisk. Evde ssd var SSD olan world excell internet sayfası beklemez açar kolay kolay kasılmaz. Yeri geliyor 10 saatlik render alıyorum internet te hiç tık demiyor. İş yerindekinin performansı ölü. Hardiski yenilediler gene aynı.

öncelikli olarak ssd almanızı tavsiye ederim. çok program açıyorsanız ram gerekecektir. eğer işlem gücü yüksek programlar açıyorsanız işlemci yükseltmelisiniz. render alma grafik işleme v.s işleri yapıyorsanız işlemci yükseltilmeli ekran kartıyla takviye yapılmalıdır.

Islemci eski. Anakart değişeceksin doğal olarak işlemci de 5abi ram vs... Kısaca yeni bir makine toplaman gerekebilir. Render istiyorsan Ryzene yönel ama yok oyun dersen intel. Tabi Ryzen ile de oyunlar gayet iyi. Tabi ekran kartı da iyi olmalı. Bende Ryzen 7 1700x, msi x370 gaming pro carbon anakart, samsung 960 evo 250gb m2sata ssd, 16gb Corsair ram ve 8gb rx580 ekran kartı var. Yani bayağı para tutuyor ama render işi mükemmel. Oyunlarda da son ayarlarda hepsinde akıcı.

sata bağlantılı ssd alma hocam ulaşacağın hız 500-600 geçmez.

M.2 PCIE NVME özellikli ssd alman olacak okuma hızı aldığın gb modeline göre değişir.

HTB1YBQWepYM8KJjSZFuq6Af7FXaM.jpg

HTB1vnBJmNHI8KJjy1zbq6yxdpXa7.jpg

https://tr.aliexpress.com/item/2018...expid=4d39d7cf-4562-4cdd-a176-76c4e5aba198-43

m2 nvme ssd takabilmen için adaptör
https://tr.aliexpress.com/item/PCI-...expid=cd4c74ac-c06a-459e-adda-bb560e40ee9b-10

m2 nvme ssd
https://www.youtube.com/watch?v=nz3taaswPyw
....................................................

bu videoda m2 girişi olamayan anakarta m2 montajını yaptığını bakabilirsin.

https://www.youtube.com/watch?v=uc3eYkXZgYs

Not : alacağın ssd M.2 NVME olmalıdır. okuma yazma hızlar diğer ssdlerden 3 kat daha fazladır.

..............................

İşlemci pek değiştirmenin bir anlamı yok. 2008 birinci çeyreğinde üretilmiş. sonuç olarak 775 pinli işlemci. Çoklu çekirdeğin amaçlarına örnek web tarayıcısında 20-30 sekme açmak bir yandada photoshop açmak işlemler gerçekleştirmek. bu tarz konularda işlemci önem arz ediyor.

...............................

ek olarak ram alabilirsin. yanlış değilse g41t-m7 bu model netten baktım. DDR3-1066 PC3-8500 modelli bir ram alabilirsin. 4gb ekleyebilirsin.

092805099444964.jpg

......................

---------- Spam Engelliyici 20:21 ---------- Önceki Mesaj 20:15 ----------

laptop test sonuçu
g6dX2N.png

Islemci degilde egerki Ssd disk yoksa ilk olarak ssd takip kullanmanizi tavsiye ederim hocam islemci icin masraf yapmayin en onemli parca ssd disk suan sizin isinizi cozecek olan

Hocam çok fazla anladığımı söyleyemem ama,
1. İşletim sistemini düşürebilirsin. Abartı olacak belki ama XP gibi. Yani var olan kaynakları güçlü bir işletim sistemin kullanıyor bu da bilgisayarını yavaşlatıyor olabilir.
2. Eski bir bilgisayar ise bir temizlik ve macun değişimleri işe yarayabilir.
3. SSD bir miktar hız artımı sağlayabilir.
4. Format atıp az ve gerekli programları kurmak fayda sağlayabilir.

Onun dışında bir bilgisayara işlemci yatırımı yapmak gereksiz diye düşünüyorum. En fazla ramleri bir miktar arttırabilirsin ama o da çok etkiler mi emin değilim.

xp kuracaktım hocam ama çoğu programı desteklemiyor.
SDD alıp sistemi ona kuracağım buna karar verdim.2 adet ram slotu var şuan ikisi de dolu 2 gb + 2 gb olarak. Ayrıca teşekkür ederim.

Öncelikle ssd ve sonrasında işlenci yükselmesi yaparsanız dedikleriniz konusunda rahat olursunuz

İşlemci ne önerirsiniz? SDD`de alacağım.

Görev yöneticiden bakarsan bilgisayarın internet gibi basit kullanımlarda daha çok ram kullandığını görebilirsin. Pek masraf edilecek bir bilgisayar değil ama ucuz 60-120gb civarı bir ssd ve boş ram slotu varsa 4gb ram daha ekleyebilirsin.

Firefox vs. çok ram yiyor evet. SDD alacağım 2.el falan bulurum. Ram ekleyemiyorum çünkü 2 slot var ikisindede 2 GB ram takılı.

Bi ssd al kardeş. İşlem tamam. O işlemci normal şartlarda yeter. 120 gb bile bi ssd alsan işini görecek düzeye gelir yeterki işletim sistemini ssd ye kur. Normal hardisk ile işlemci i7 bile yapsan performansı iyi olmuyor. Ama ssd bi başka. İş yerimdeki pc' de i7 4790 var evdede aynı işlemci var masaüstü pc imde. İş yerindekinde normal hardisk. Evde ssd var SSD olan world excell internet sayfası beklemez açar kolay kolay kasılmaz. Yeri geliyor 10 saatlik render alıyorum internet te hiç tık demiyor. İş yerindekinin performansı ölü. Hardiski yenilediler gene aynı.

Şuan ilk işim sdd almak :)

öncelikli olarak ssd almanızı tavsiye ederim. çok program açıyorsanız ram gerekecektir. eğer işlem gücü yüksek programlar açıyorsanız işlemci yükseltmelisiniz. render alma grafik işleme v.s işleri yapıyorsanız işlemci yükseltilmeli ekran kartıyla takviye yapılmalıdır.

genel olarak word,excell,access gibi programlar üzerinde yoğun çalışıyorum.SSD alacağım artık bakalım :)

sata bağlantılı ssd alma hocam ulaşacağın hız 500-600 geçmez.

M.2 PCIE NVME özellikli ssd alman olacak okuma hızı aldığın gb modeline göre değişir.

HTB1YBQWepYM8KJjSZFuq6Af7FXaM.jpg

HTB1vnBJmNHI8KJjy1zbq6yxdpXa7.jpg

https://tr.aliexpress.com/item/2018...expid=4d39d7cf-4562-4cdd-a176-76c4e5aba198-43

m2 nvme ssd takabilmen için adaptör
https://tr.aliexpress.com/item/PCI-...expid=cd4c74ac-c06a-459e-adda-bb560e40ee9b-10

m2 nvme ssd
https://www.youtube.com/watch?v=nz3taaswPyw
....................................................

bu videoda m2 girişi olamayan anakarta m2 montajını yaptığını bakabilirsin.

https://www.youtube.com/watch?v=uc3eYkXZgYs

Not : alacağın ssd M.2 NVME olmalıdır. okuma yazma hızlar diğer ssdlerden 3 kat daha fazladır.

..............................

İşlemci pek değiştirmenin bir anlamı yok. 2008 birinci çeyreğinde üretilmiş. sonuç olarak 775 pinli işlemci. Çoklu çekirdeğin amaçlarına örnek web tarayıcısında 20-30 sekme açmak bir yandada photoshop açmak işlemler gerçekleştirmek. bu tarz konularda işlemci önem arz ediyor.

...............................

ek olarak ram alabilirsin. yanlış değilse g41t-m7 bu model netten baktım. DDR3-1066 PC3-8500 modelli bir ram alabilirsin. 4gb ekleyebilirsin.

092805099444964.jpg

......................

---------- Spam Engelliyici 20:21 ---------- Önceki Mesaj 20:15 ----------

laptop test sonuçu
g6dX2N.png

Yorumunuz için teşekkürler hocam, dikkate alarak sdd seçimi yapacağım. ram ekleyemicem zaten 2 sloktata 2 gb ram var.

Bu karta E8500 olur ve i3 ayarında bir işlemci kullandım gayet güzel.

Valla para varsa ve pc ile iş yapıyorsan paraya kıy derim. Sana getirisi iyi oluyor. Özellikle video edit işi için sağlam pc şart. O işlemci ile uzun süre iş görmek zor olabilir.

Valla para varsa ve pc ile iş yapıyorsan paraya kıy derim. Sana getirisi iyi oluyor. Özellikle video edit işi için sağlam pc şart. O işlemci ile uzun süre iş görmek zor olabilir.

İşlemci , SDD aldım.Geldiğinde takıcam illa ki fark eder. Normalde kendi bilgisayarımın özellikleri çok üstün ama her zaman kendi evimde durmuyorum 2 ev arası gidip geldiğim için bu bilhisayarı da kullanmak zorunda kalıyorum. Onun için biraz hızlandırmak istedim. :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri