Programcılık harika bir bölüm bence. Tanıdığım çok güzel para kazanan 2 yıllık programcılık mezunu arkadaşlar mevcut. Programcılık okuyup internet devrinde boşta kalmak programcının kendi suçudur.
Okulu bitirdim ettim demekle olmuyor bu işler. Sen program öğrenmezsen, yeni yazılımları öğrenmezsen tabiki boşta kalırsın. Hangi meslekte olursa olsun. Benim programcılıkla yakından uzaktan alakam yok. Ama bir çok programlama dilini araştırmışımdır. Tam olarak öğrenemesemde anlamışımdır mantığını. En azından bir program yazdıracaksam bile bu ne neden böyle diye sorabiliyorum. Şunu şöyle yapsaydık olmazmıydı diye önerim olabiliyor.
Dediğim gibi yakından uzaktan alakam yok ama hala araştırırım. Fakat tam manasıyla bende bilmiyorum çoğu programlama dilini. Gemi inşaatçıyım. 13 senedir gemi dizayncı olarak çalışıyorum hala mesleğimde bir şeyler öğreniyorum.
Sen öğrenmedikten sonra, istemedikten sonra en kral okulu bitir bi halta yaramaz. Tavsiyem programcılık iyidir ve günümüzün güzel bir mesleğidir. Aklını kullanırsan tabi. Yani en basitinden web yazılım ile başla. html, php, asp. Araştır.