Bilgisayar programcılığı

ilhansylmz3

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar dün üniversite tercihleri açıklandı. İstanbul Aydın Üniversitesi Bilgisayar programcılığı bölümü çıkmış.Bölüm hakkında tavsiyeleri olanlar varsa alabilirim. Okul öncesi çalışmaya başlamayı düşünüyorum nereden başlamalıyım konu hakkında tecrübeli arkadaşlar yazarsa sevinirim.

2 yıllık MYO mezunuyum bi faydasını görmedim su ana kadar eger 4 yıllık ise de bilgisayar mühendisliği-yazılım mühendisliğine geçiş yapma sansın varsa daha iyi bir tercih olur

2 yıl en dandik yerde Kırşehir Kaman'da bu bölümü okudum sonra kpss çalıştım şimdi vhki yim.

Kırşehir Kaman'a en dandik yer diyon da bence en dandiği Kırıkkale :D

Şimdi 2 yıl orda okuduktan sonra DGS ile Isparta Süleyman Demirel Üniversitesine gidince bana çok dandik geldi. Resmen köyden metropole geçiş yapmış gibi hissettim kendimi ama hocalar sarmadı bende bıraktım okulu memur olunca. (Kısacası sı....yım okuluna dedim :)

Kırşehir Kaman'a en dandik yer diyon da bence en dandiği Kırıkkale :D

Kırıkkale'ye en dandik diyon da bence en dandiği Niğde/Bor :D

Bende bilgisayar programcılığı okudum ama önemli olan yeniliklere, güncel yazılımlara ve teknolojiye ayak uydurabilmek.

Yoksa benim gibi körelip gidersin :) İş hayatı olarak bir faydasını görmedim ama mühendislik dikey geçiş yapabilirsen faydasını görür ve iyi bir iş hayatın olabilir.

Hayırlısı olsun..

git matematik çalış 2 sene :) okulu zaten basit bir şekilde bitirirsin 2 yıl mat çalış dgs şansın olur okul önemsiz ;)

Bide bende gelsin :D kırşehir-mucur pc programcılığı okudum. 2.senede full erasmus yapıp dgs ye girdim.Kazanamadım.Bu sene tekrar girdim bakalım sonuç ne olacak :D

2 sene sonunda iş bulma imkanı ne olur şu an okul öncesi tam olarak nereden başlamalıyım öğrenmeye ?

Programcılık harika bir bölüm bence. Tanıdığım çok güzel para kazanan 2 yıllık programcılık mezunu arkadaşlar mevcut. Programcılık okuyup internet devrinde boşta kalmak programcının kendi suçudur.

Okulu bitirdim ettim demekle olmuyor bu işler. Sen program öğrenmezsen, yeni yazılımları öğrenmezsen tabiki boşta kalırsın. Hangi meslekte olursa olsun. Benim programcılıkla yakından uzaktan alakam yok. Ama bir çok programlama dilini araştırmışımdır. Tam olarak öğrenemesemde anlamışımdır mantığını. En azından bir program yazdıracaksam bile bu ne neden böyle diye sorabiliyorum. Şunu şöyle yapsaydık olmazmıydı diye önerim olabiliyor.

Dediğim gibi yakından uzaktan alakam yok ama hala araştırırım. Fakat tam manasıyla bende bilmiyorum çoğu programlama dilini. Gemi inşaatçıyım. 13 senedir gemi dizayncı olarak çalışıyorum hala mesleğimde bir şeyler öğreniyorum.

Sen öğrenmedikten sonra, istemedikten sonra en kral okulu bitir bi halta yaramaz. Tavsiyem programcılık iyidir ve günümüzün güzel bir mesleğidir. Aklını kullanırsan tabi. Yani en basitinden web yazılım ile başla. html, php, asp. Araştır.

sana okulda öğretecekleri C#, aspx + mvc ek olarak html + azıcık da JS

Bence C/C++ öğren, gir arge şirketlerin birine ömür boyu hem kendini geliştirirsin hem projelere katılırsın, katkısı çok büyük olur, freelancer olarak da bir dünya iş yaparsın forumlarda

Sanmayın üniversite kazandık milyarlar kazanacağım.iki yılda ne öğrendin ne kadar kendini geliştirdin bunlara bakarlar.artık herkes üniversite mezunu.yani ben üniversite mezunuyum maaşım 3bin tl sigortam olsun iş bulamayınca yaaağğ ben üniversite okudum ama devri bitti.peogramcılıkta ne kadar geliştirirsen o kadar iyi yerlere gelirsin.maaşını firma değil sen belirlersin.yani diyexeğim şu ki kendinizi geliştirin yazılım dillerinde

2 yıl sonunda dgs'ye girip herhangi bir fakülteye yerleşmek o kadar basit değil. Tamam DGS ösym'nin yaptıgı en kolay sınavdır lakin hem kontenjan sıkıntısı var ve talep çok hem de iyi bir sıralama yapılması gerek

DGS ' ye gireceksen okul puanı önemlidir, ondan okulu salıp sadece matematik çalışmakla olmaz.

DGS sınavı kolay olsa bile her girene kolay, kontenjan da az. Aslında diğer sınavlara göre daha zor yerleşmen.

Üstüne 2 sene okuyup bilgisayar mühendisi olmak hikaye. Benim bildiğim başlıca üniversitelerin çoğu 7-8 ders sayıyor. Hazırlık dahil yine bir 5 sene okuyorsun. Özel üniversitelerde çok ders sayılıyor diyorlar orasını bilmiyorum.

1 sene hazırlanıp 4 senelik bir yer kazanmanız daha iyi. 2 senelik üniversitelerin piyasada değeri yok.

Merhaba arkadaşlar dün üniversite tercihleri açıklandı. İstanbul Aydın Üniversitesi Bilgisayar programcılığı bölümü çıkmış.Bölüm hakkında tavsiyeleri olanlar varsa alabilirim. Okul öncesi çalışmaya başlamayı düşünüyorum nereden başlamalıyım konu hakkında tecrübeli arkadaşlar yazarsa sevinirim.

bana da aiü bilgisayara programcılığı çıkmış 1 sene hazırlık var ama

müfredata baktımda lise müfredatından farksız.bende nişantaşı makine kazandım ama 2 yıl sonra tekrar hazırlanmayı düşünüyorum

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri