Bilgisayar Programcılığı

Blackheart

Yasaklanmış
Merhabalar mezunlar veya bu bölüm hakkında bilgisi olanlar. Yorumlarını nelerdir?

Yeni başlayan,
Tecrübeli,
Programlama dillerine alt / orta / profesyonel düzeyde hakim olan programcıların maaşları sizce ne olur? Bu ülkede veya yurtdışında bu mesleğin geçimi, şartları, avantajları nelerdir?

çok iyi programlama bilmiyorsun 1000tl çalıştırırlar köle olursun ben okudum pişmanım sağlık okuyan arkadaşım att oldu 3000tl üstü maaş alıyor şimdi subaylık sınavlarına giriceğim bende

Geçtiğimiz yaz mezun oldum. İyi maaş almak istiyorsan gerçekten iyi yazılım bilgin olması gerekiyor.

geçen yıl akdeniz üniversitesi teknik bilimler myo bilgisayar programcılından mezun oldum şuan resmiyette bi işim yok :D

iyi maaş almak istiyorsan en az 1 tane dili su gibi bilmen lazım

bende düşünüyorum okul bittikten sonra bilgisiyar ile ilgili bir bölüm okumak derslere kendimizi verirsek 2 sene sonra kaç dil öğrenmiş oluruz

açıköğretimden işine gelen 4 yıllık bölüm oku, internetten'de araştırarak 1 dili tam olarak öğren, illa bilgisayar programcılığı okumana gerek yok

gideceksen iyi bir üniversiteye git benim arkadaşım var erciyes üniversitesi bilgisayar müh. bana facebookta nasıl şifre değiştirildiğini soruyor :(

Bu güne kadar öğrenmemişsen o konuda birşey hiç gitme o bölüme sadece diploma icin gidilir oda işte lazım olmaz cevrendeki insanlari susturmaya yarar

[MENTION=10783]RocKSceN[/MENTION] ve [MENTION=13722]AzRe@L[/MENTION] sınıf arkadaşımdı iyi bir bölüm hiç bir zaman işsiz kalmazsın ancak iyi bir programlama bilgisine sahip olman gerekiyor okulda fazla bir ders olmuyor eğer yazılım alanında ilerlemek istiyorsan BİLGE ADAM diye bir bilişim kursu var gayet iyi eğitim veriyorlar onu tavsiye ederim ve oradan aldığın sertifika ile çok rahat iş bulabilirsin.

[MENTION=10783]RocKSceN[/MENTION] ve [MENTION=13722]AzRe@L[/MENTION] sınıf arkadaşımdı iyi bir bölüm hiç bir zaman işsiz kalmazsın ancak iyi bir programlama bilgisine sahip olman gerekiyor okulda fazla bir ders olmuyor eğer yazılım alanında ilerlemek istiyorsan BİLGE ADAM diye bir bilişim kursu var gayet iyi eğitim veriyorlar onu tavsiye ederim ve oradan aldığın sertifika ile çok rahat iş bulabilirsin.

2000 plazadaki bilge adam kapandı :(

ama oradaki hocalar yeni yer açtılar markantalyanın karşısında pixel akademi diye :)

2000 plazadaki bilge adam kapandı :(

ama oradaki hocalar yeni yer açtılar markantalyanın karşısında pixel akademi diye :)

Evet öyle ben türkiye geneli olarak örnek verdim ve eğer bilgisayar ile ilgili bir bölüm okuyor isen güzel indirimler yapıyolar.

Bilge adamı boşver hocam. Sadece marka. Yazılımcıların neredeyse hepsi yazılım yazmayı sevmediği için yol katedemiyorlar. Okulla veya kursla prof olmak imkansız. Yazılım işi tamamen tecrübe ile gelişir. Matematiği sevmeyen veya başaramayanda iyi yazılımcı olamaz hocam.

Bilge adamı boşver hocam. Sadece marka. Yazılımcıların neredeyse hepsi yazılım yazmayı sevmediği için yol katedemiyorlar. Okulla veya kursla prof olmak imkansız. Yazılım işi tamamen tecrübe ile gelişir. Matematiği sevmeyen veya başaramayanda iyi yazılımcı olamaz hocam.

aynen öyle bi arkadaş bilge adama gidiyordu geçen get set leri yapamış bana yaptırmıştı gerçekten sırf diploma için giden veya gidip bişey kapamayan ögrendini pratik yapmazsan bişey kapamazsın tabi

bilgisyar programcılıgın okumayı önerir misin hocam hevesliyim bu işlere yoksa interneten kurslardan v.s öğrenmeyi mi tavsiye edersin

Tek kişiyi örnek alın oda "Web_Scripti" adam sırf yazılımı için sabah akşam uymuyor ve işini severek yapıyor.Zamanlada kendine çok şey katmış bu şekilde ve alanında uzman kişilerden.

Bilge Adam konusunda bir şey diyemem ama diğer konularda size tamamen katılıyorum okulda sadece temel düzeyde bilgi veriliyor ve gerisi size kalmış.Örnek olarak ASP.NET derslerinde 4 haftada küçük bir blogspot örneğini yapabildik.Bu örnek diller içinde geçerli vb.net,c# vb diller.Hani birde o kadar çok dil çeşidi var ki microbasic dahi gördük bir süre sonra hepsi karışıyor.Hocam [MENTION=26073]Blackheart[/MENTION] size önerim sadece 1 veya 2 dile yoğunlaşın ve gerçekten ben bu işi ileride yapacığım diyorsanız yapın sonra pişman olabilirsiniz.

Programcılığa meraklıysan matematik zekan ve yaratıcılığına güveniyorsan programcı ol ama boşu boşuna bilgisayar programcılığı bölümünde 2 seneni harcama çünkü okul sana hiçbirşey katmayacak illa programcı olabilirim zekiyim yaratıcıyım diyorsan özel kurslarda dil öğren kendini ciddi derecede geliştirerek para kazanabilirsin,memur gibi şirket hayatı yaşayacağını sanırsan yanılırsın ama ciddi derecede öğrenirsen kendi başına müthiş paralar kazanabilirsin.

Matematikle yazılım arasında bir türlü bağ kuramıyorum. html den örnek verecek olursak ufak tefek basit hesaplamalar dışında matematik yeteneğiyle bağdaştıramıyorum bir türlü

gideceksen iyi bir üniversiteye git benim arkadaşım var erciyes üniversitesi bilgisayar müh. bana facebookta nasıl şifre değiştirildiğini soruyor :(

bende ordayım hocam malesef üniversitede o düzeyde çok kişi var

Programcılığa meraklıysan matematik zekan ve yaratıcılığına güveniyorsan programcı ol ama boşu boşuna bilgisayar programcılığı bölümünde 2 seneni harcama çünkü okul sana hiçbirşey katmayacak illa programcı olabilirim zekiyim yaratıcıyım diyorsan özel kurslarda dil öğren kendini ciddi derecede geliştirerek para kazanabilirsin,memur gibi şirket hayatı yaşayacağını sanırsan yanılırsın ama ciddi derecede öğrenirsen kendi başına müthiş paralar kazanabilirsin.

Bu güne kadar öğrenmemişsen o konuda birşey hiç gitme o bölüme sadece diploma icin gidilir oda işte lazım olmaz cevrendeki insanlari susturmaya yarar

Bilge Adam konusunda bir şey diyemem ama diğer konularda size tamamen katılıyorum okulda sadece temel düzeyde bilgi veriliyor ve gerisi size kalmış.Örnek olarak ASP.NET derslerinde 4 haftada küçük bir blogspot örneğini yapabildik.Bu örnek diller içinde geçerli vb.net,c# vb diller.Hani birde o kadar çok dil çeşidi var ki microbasic dahi gördük bir süre sonra hepsi karışıyor.Hocam [MENTION=26073]Blackheart[/MENTION] size önerim sadece 1 veya 2 dile yoğunlaşın ve gerçekten ben bu işi ileride yapacığım diyorsanız yapın sonra pişman olabilirsiniz.

Hocam 12 yaşımdan beri bilgisayarla içli dışlıyım. 8 yılda 4 pc bozdum ama içini dışını öğrendim. Ayrıca web tasarım, php, html biliyorum ve programlara, yazılımlara küçüklükten beri aşinalığım var. Yukarıda mühendislik okuyup facebook şifresi soran örneği verilmiş ki bu örnekler beni çok mutlu ediyor. Çevremde, meslektaşlarımın bu şekilde bilgisiz olması beni başarılı kılar. Ben alanımda çalışır, kendimi geliştirir ve attığım her adımı mesleğime faydalı olacak şekilde atarım. Bu yüzden açıkçası çevremdeki adamların sırf okumak için okuması, o bölümde vakit geçirmek için gelmesi beni çok memnun eder. =)

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri