Bilgisayar toplama

sontorun

Yasaklanmış
Arkadaşlar merhaba benim bir Laptopum var özellikleri şu şekilde ;

* 3 GB RAM
* 2 GB EKRAN KARTI

Şimdi ben ekran kartı + Ram alacagım

şimdi sorular

1- Ben bu ramle ekran kartını laptopa taktırabilir miyim ?
2- 2 GB RAM ALACAGIM 3 DE BENDE VAR 5 OLACAK DEGİLMİ YOKSA AYRI AYRMI TAKILIR AYNISI EKRAN KARTI İÇİNDE GEÇERLİ ?

Bence sendeki ram biri 1gb diğeri 2gb. Extra slot yoksa 2gb daha alınca birini çıkarman gerekecek.

Laptopa ram takılır ama ekran kartı için ana kart sökülüyordu galiba değiştirilmiyor ekran kartı yani ekran kartı ana karta gömülü ekran kartı için ana kart alacaksın laptopuna uygun ana kart bulman çok zor Türkiye'de ancak amazon gibi sitelerden temin edebilirsin oda çok zor yani en iyisi yeni bir bilgisayar almak veya elindeki ile devam etmek.

Laptopa ram takılır ama ekran kartı için ana kart sökülüyordu galiba değiştirilmiyor ekran kartı yani ekran kartı ana karta gömülü ekran kartı için ana kart alacaksın laptopuna uygun ana kart bulman çok zor Türkiye'de ancak amazon gibi sitelerden temin edebilirsin oda çok zor yani en iyisi yeni bir bilgisayar almak veya elindeki ile devam etmek.

Masaüstü var ona da olur o 256 MB ekran kartı var 2 GB ram var yani aldıgımı kullanabiliyorum 8 gb ram aldım diyelim ya 2 gb yi kullancagım yada 8 i
8+2 şeklinde olmuyor yani

hocam piyasadaki çoğu laptoplara ram takılır ama ekran kartı takılmaz ekran kartı bilgisayarın ana kartına onboard olarak geliyor.

Masaüstü var ona da olur o 256 MB ekran kartı var 2 GB ram var yani aldıgımı kullanabiliyorum 8 gb ram aldım diyelim ya 2 gb yi kullancagım yada 8 i
8+2 şeklinde olmuyor yani

Öyle olmuyor işte slot olması lazım ve hadi diyelim slot var bilgisayarın max desteklediği ram var bakabilirsin pc eskiyse sanmam 4 den fazla olmasını.

Değişebilen ekran kartlı laptoplar var ilk bu tipmi bunu öğrenin sonrasında genelde 2 slot olur laptoplarda senin de büyük ihtimal biri 2 diğeri 1 dir.Laptop un max desteklediği ram miktarıonı öğren sitesinden ona göre ram takviyesi yapabilirsin

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri