bilgisayara virüs bulaştığını nasıl anlarız?

• Kullanıcı Kimbo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı

Kimbo

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar biliyosunuzki forumda daha bugün bir arkadaşımızın başına geldi bilgisayarına bulaşan keylogger yüzünden çok zor durumda. Demem oki bilgisayarımıza trojen,keylogger,truva atı ve benzeri zararlı yazılımlar girdiğini nasıl anlarız eminim ki forumda bu konuda sağlam tecrübelere sahip kişiler var (benimde tanıdığım :) ) bu arkadaşlarımız , nacizane bilgilerini nasıl önlem alacağımızı ve bulaştığını nasıl anlicağımızı anlatırlarsa çok makbule geçer (yt işiyle uğraşıyoruz zaten kazandığımız burumuzdan gelio bide hırsızlara kaptırmayalım demi:D )

Saygı ve Sevgilerimle...

O işler o kadar kolay değil maalesef. Keyloggeri tespit etmek zordur. Bir bulaştı mı kolay kolay temizlenmez tabi format kurtarabilir, Ki zamanında format atsan bile silinmeyen keyloggerler mevcut diye okumuştum. Tabi şehir efsanesi mi gerçek mi bilinmez. Mantık format esnasında silinmeyen 1-2 sistem dosyası var keyloggerler o dosyalara bulaştırılıyor. Format sonrasında da aktifliğini sürdürüyor. Her neyse eğer bilgisayarınızda keylogger olduğunu hissetmişseniz bile büyük başarıdır :) Öyle virüs programı falan boş işler sadece hissederek bulursunuz en azından benim bildiğim keyloggerler öyle bulunuyor. ;) Virüs programının bulduğu keyloggere keylogger demem ben :) Çok korkuyorsanız Bitdefender bi çare olabilir.

O işler o kadar kolay değil maalesef. Keyloggeri tespit etmek zordur. Bir bulaştı mı kolay kolay temizlenmez tabi format kurtarabilir, Ki zamanında format atsan bile silinmeyen keyloggerler mevcut diye okumuştum. Tabi şehir efsanesi mi gerçek mi bilinmez. Mantık format esnasında silinmeyen 1-2 sistem dosyası var keyloggerler o dosyalara bulaştırılıyor. Format sonrasında da aktifliğini sürdürüyor. Her neyse eğer bilgisayarınızda keylogger olduğunu hissetmişseniz bile büyük başarıdır :) Öyle virüs programı falan boş işler sadece hissederek bulursunuz en azından benim bildiğim keyloggerler öyle bulunuyor. ;) Virüs programının bulduğu keyloggere keylogger demem ben :) Çok korkuyorsanız Bitdefender bi çare olabilir.

bir çok şey yazmışsınız fakat,

format kesin bir çözümdür keylog a

bir çok şey yazmışsınız fakat,

format kesin bir çözümdür keylog a

Evet dediğim gibi şehir efsanesi olabilir anlatmaya çalıştığım şey. Şöyle düşünün eğer virüs format attığınız Cd'nin içerisindeyse ? :)

Edit: Ayrıca bu kadar emin konuşmayın belli olmaz ;)

Format atarken biçimlendirdinmi harddiski hiçbirşeycik kalmaz ilk günkü gibi olur :d

Kaspersky internet security kurun keylogger'ın k si bile bilgisayarınıza bulaşmaz. Başka virüs programı da kullanmayın derim. O saçma sapan malware falan filan... "10 yıllık tecrübe"

Evet dediğim gibi şehir efsanesi olabilir anlatmaya çalıştığım şey. Şöyle düşünün eğer virüs format attığınız Cd'nin içerisindeyse ? :)

Edit: Ayrıca bu kadar emin konuşmayın belli olmaz ;)

Aynen emin konuşmayın siz hiç Surubaya virüsü yemediniz sanarım :) 3 formatla gitmedi :) En son internette yazan bir yöntemle hallettim.

İstediğiniz kadar antivirüs programları kurun sizi kurtarmaz arkadaşlar yapılan virüsler Crypter yadımı ile Crypted yapılarak gönderiliyor yani tanınmaz Fud bir şekilde bu konuda tecrübeli olanlar indirdikleri site adresi paylaşan kişiden yani bir çok şeyi inceleyerek indirsin tecrübeli olanlar virüs olup olmadıgını anlar zaten :)

Kaspersky internet security kurun keylogger'ın k si bile bilgisayarınıza bulaşmaz. Başka virüs programı da kullanmayın derim. O saçma sapan malware falan filan... "10 yıllık tecrübe"

Eksilemek olsa bu yorumu direk eksilerdim.

Hocam insanın yaptığı bir program her zaman açıkları vardır kesin konuşmak doğru olmaz böyle bir durumda.

Sen ne biliyorsun da neyi eksiliyorsun merak ediyorum?

Esas siz ne biliyorsunuz merak ediyorum. 10 yıllık tecrübeniz Kaspersky'ın Keyloggerin K'sını bile bilgisayara sokmayacağı mı ? Gerçekten çok profesyonel bir tecrübe. Sanırsam siz hiç keylogger ile uğraşmadınız. Eğer biraz bilginiz olsa keylogger yazan kişilerin keylogger fudlarken bu virüs programlarının sistemlerinde olmayan kodlarla oluşturduğunu bilirdiniz. Basit nette dolaşan virüslerden bahsetmiyoruz. Keylogger'den bahsediyoruz. Şuan bile cuzi bir miktarda keylogger sahibi olunabilir. Virüs programı ance sizi tatmin eder bu kadar..

Sizin o 10 yıllık tecrübenizle keyloggerin K'sını bile sokamadığını düşündüğünüz bilgisayara Wardom'dan alınan bir keylogger bile rahat yerleştirilir merak etmeyin.
Sizin bu dedikleriniz sadece Kaspersky'a girdiğimizde sitede ki reklamlarda görürüz. Hiç bir antivirüs %100 koruma sağlayamaz.

firewall kurarak, bilgisayara bağlanan ip leri görebilirsiniz. Şüpelendiniz ip olursa bağlanmasını engelleyebilirsiniz.

Esas siz ne biliyorsunuz merak ediyorum. 10 yıllık tecrübeniz Kaspersky'ın Keyloggerin K'sını bile bilgisayara sokmayacağı mı ? Gerçekten çok profesyonel bir tecrübe. Sanırsam siz hiç keylogger ile uğraşmadınız. Eğer biraz bilginiz olsa keylogger yazan kişilerin keylogger fudlarken bu virüs programlarının sistemlerinde olmayan kodlarla oluşturduğunu bilirdiniz. Basit nette dolaşan virüslerden bahsetmiyoruz. Keylogger'den bahsediyoruz. Şuan bile cuzi bir miktarda keylogger sahibi olunabilir. Virüs programı ance sizi tatmin eder bu kadar..

Sizin o 10 yıllık tecrübenizle keyloggerin K'sını bile sokamadığını düşündüğünüz bilgisayara Wardom'dan alınan bir keylogger bile rahat yerleştirilir merak etmeyin.
Sizin bu dedikleriniz sadece Kaspersky'a girdiğimizde sitede ki reklamlarda görürüz. Hiç bir antivirüs %100 koruma sağlayamaz.

Bak canım arkadaşım senin dediğin o gizli kapaklı sokulan resim içerisine yerleştirilen keyloggerları ben 15 yaşındayken yapıyordum. Şu an öyle bir şey çok çok çok zor. Ben demiyorum ki %100 güven sağlar. Ama bu programı kurduktan sonra sen keyloggermış cartmış virüsmüş uğraşmazsın. Gidip salak gibi de exe uzantılı dosyaya ulaşıp tıklarsan ki artık kimse tıklamıyor böyle bir dert tasa olmaz. Yani antivirüsünü kur rahatına bak..

Kinston un KingSoft virüs programı var. Netten bulun indirin Usb olsun gerek pc olsun tüm virüsleri temizler. Ayrıca avast kurup tam tarama yapmanızı öneririm.

Kaspersky antiviruse guvenim sonsuz kurmani degil de cdye atip tarama yapmani oneririm ama tabiki [MENTION=4471]Mtkn58[/MENTION] dedigi gibi %100 koruma saglamasi mumkun degil

Sent from my HTC One

Bak canım arkadaşım senin dediğin o gizli kapaklı sokulan resim içerisine yerleştirilen keyloggerları ben 15 yaşındayken yapıyordum. Şu an öyle bir şey çok çok çok zor. Ben demiyorum ki %100 güven sağlar. Ama bu programı kurduktan sonra sen keyloggermış cartmış virüsmüş uğraşmazsın. Gidip salak gibi de exe uzantılı dosyaya ulaşıp tıklarsan ki artık kimse tıklamıyor böyle bir dert tasa olmaz. Yani antivirüsünü kur rahatına bak..

Biliyorum hocam msn den resim gönderip keylog yutturma zamanları bitti. Demek istediğim öyle bir yazmışsın ki sanki bu virüs programı her şeyi engelliyor. Onun ben full sürümünü de kullandım yıllarca. Sadece bu kadar abartmana şaştım. Keylogger'in K'sını bile geçirmez ne demektir böyle saçma şey olur mu ? Sen işte %100 güven sağlar gibi yazmışsın ilk mesajına bak tekrar oku

Kaspersky internet security kurun keylogger'ın k si bile bilgisayarınıza bulaşmaz.
şimdi ben buradan ne anlayım sen söyle. Hem öyle diyorsun hem böyle.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri