Telif konusunda youtube tutumunu biliyorsunuz ve biz de tamamen youtube kurallarina bagliyiz, youtube buyuklugunde bir firma dahi telifler konusunda cok ilgisiz kalabiliyor, bizim amacimiz ozellikle ozgun icerikli kanal sahiplerini mumkun oldugu kadar korumak ve onlerini acmak, kanal izlenim sayisi bu konuda hic onemli degil, cunku kopya icerik ile, diziler-tv yapimlari ile bu izlenimlerin yuzlerce katini alabilmek cok kolay, ama kanal degeri olarak ozgun kanala karsi tavrimiz daha belirgin olacaktir, icerigini mumkun oldugu kadar korumasi icin calismamiz olacak ama her korumanin bir acigi oluyor biliyorsunuz, su an eslesen bircok muzik videosunu eslestirmeden yukleme imkani oluyor, ama bir sorun oldugunda youtube size hicbir destek sunmaz, calismalarinizi da onemsemez,kanala verdigin emegi bilmez, gelen uyari varsa onaylar, sonucta milyonlarca kisi var yukleyen, youtube gene kazanir, senden kazanmazsa digerinden kazanir, pazar payi belli cunku, senin kanalin kapandi diye youtube da kazanc azalmaz. Eser yaraticilari icin partnerlik disinda ek calismamiz var elbette. Odeme esigi konusunu yukarida belirttim. Adsense de var ama kanal basi degil, toptan kazanca bakar adsense, networkler ise kanal basi calisir. Odeme limiti olmayan network var elbette, yani ilk olmayacagiz bu konuda.Sozlesme kisminda da hem kisa sureli sozlesme olacak dediginiz gibi, bu sure icinde de gene cikmak isteyen olursa cikabilecek, kanal sahibini memnun edecek hizmeti sunmazsaniz o kisi zaten hem networkten memnun kalmaz hem de o kanala olan hevesi olmaz, kendimden ornek verecek olursam ben begenmedigim networkteki kanalima tekrar yukleme bile yapmiyorum, memnun olursam da zaten elimden geldiginin en iyisini yapmaya calisirim. Telif hakki olmayan muzik hizmetimiz olacak, CPM oranlari icin hicbir network kesin bir rakam veremez, ortalama bir aralik verilebilir ama bu da sadece bilgi amaclidir, ornegin 2$-6$ yazan bir networkte 0.5$ bile alabilirsiniz. Kanal kazancinizi etkileyen bircok faktor vardir. En onemli husus kazandiran oynatmalarin fazla olmasidir. Ayni videolardan olusan iki kanalinizda 1000 izlenimde bir kanalda 100 videoda reklam cikarken, diger kanalda 300 videoda reklam cikabilir, bu konularda da detayli bilgileri ve kazanc artirma yontemlerini paylasacagim, genel olarak paylasacagim ki herkes faydalanabilsin. Kisa sureli denemeler hemen paylasmak istemiyorum cunku cok fazla sonuc ve veri olursa daha verimli sonuclar olacaktir.
[MENTION=80]cansuyildiz[/MENTION] Kendi Networkünü mü açıcan?
Telif konusunda bence biraz daha hasas olmanız lazım. Sonuçta video hazırlayan kişiler emek veriyor ve biz hiçbirşey yapmadan bundan nemelanmak istiyoruz. Bazı videolarda çok ciddi emekler ve yaratıcılık var.
Hiç kimse böyle bir video'dan başkalarının nemalanmasını istemez.
Ödeme eşiği adsense'de var. Networkde'de olur. Olmayan network varmı ki? ben daha hiç görmedim.
Beklentilere gelince
3 ay
6 ay
gibi gibi anlaşmalar olması gerekir bence. 2 veya 3 yıl çok uzun bir zaman.
Studio sağlayabilir
CPC oranları yüksek tutabilir. (mümkün olduğunca)
Tellif hakkı olmayan arkaplan müzikleri sağlayabilir,
Farklı video bloglarında paylaşım yapılmasını sağlayabilir.
Daha bir sürü şeyler yapabilir. Sonuçta bunların hepsini sağlayan networkler mevcut.
Diğerlerinde olmayan unsurlarısağlaması lazım.
---------- Mesaj saat 14:45:45 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 14:43:24 civarında gönderildi. ----------
Destek ekibini genis tutmak dusuncem var, bu konuda forumdaki arkadaslara oncelik tanimayi dusunuyorum. Kanal basvurusu almak degil, destek olabilmek onemli olan.
Türkiyede resmi olarak tanınan ve broands tv ye baglı bir sub-network var eger onun gibi kurumsal şirket tarzında yapıcaksan devam et derim çünkü türkiyede şuan chip dergisi ayrıca shidelete dergisi tarafından röportajları verildi ve türkiyenin en iyi youtuberleri o şirketle çalışıyor şirketin kurucusu eski bir google çalışanı diye biliyorum sana kurucunun bilgilerini veririm pm atarsan ama dedigim gibi bence en çok destek ekibine önem ver farkettiysen büssürü piyasada network var hepsininde destek ekibi sorunlu bana göre hatta bazı networklar varki forumdan tanıdıgımız adamlara ulaşamıyoruz bile yani destek ekibini geniş tut ödemelerdede sorun çıkmasın yeter zaten
---------- Mesaj saat 14:49:05 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 14:45:45 civarında gönderildi. ----------
Acikcasi su ana kadar hic index sorunu yasamadigim icin ve bu sorunu yasayanlarda ne sebepli oldugunu arastirip ogrenmeden evet o da olacak diyemem, index almayan kanallar ile deneme yaparak daha verimli cevap verebilirim.
---------- Mesaj saat 14:51:45 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 14:49:05 civarında gönderildi. ----------
Dedigim gibi onceligim orjinal icerik, ozgun kanali olan arkadaslara ne izlenim, ne de abone sarti olmadan mumkun oldugunca destek verilecek, ozellikle icerikleri konusunda. Diger kanallarda da gene ayni durum var, izlenme ve abone onceligimiz degil, sahte teliflere karsi herkese yardimci olmaya calisacagiz.
aboneye bakıyor o en az 100 k abone olacak tı heralde
---------- Mesaj saat 14:58:34 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 14:51:45 civarında gönderildi. ----------
Lutfen once yazilanlari okuyun.
Viso'nun recruiter'yım
Komisyon ile çalışmayı foruma layık görmem diyorsun ama bu işin ana temeli komisyon üstüne. Sizde komisyon üstüne çalışıyorsunuz.
Bazı sektörlere veya o işi yapanları hor görmek veya haksız kazanç gösteriyormuş gibi yapıp kendi yaptığınız işi yüceltmek sizin yönteminiz olabilir ama dolaylı veya dolaysız olarak hepimiz aynı kaptan yemek yiyoruz.
Kesintiyi düşük tutmak için iyi reklam anlaşmaları yapman gerekiyor. buda çok kolay bir iş değil. Umarım başarılı olursunuz ve herkesin daha çok kazanmasına vesile olursunuz.
Networkün panelinde bu video'yu otomatik indexle veya buna benzer bir seçenek yok. Sadece indexlemeyi kolaylaştırmak adına farklı şeyler yapabiliyorlar.
Farklı video sitelerinde videonuzun yayınlanması, Local sitelerde kanalınızla ilgili yazılar vs.. vs... gibi.
Ama Şu veya bu networkE dahil oldunuz diye videonuz otomatik indexlenmez, Bu google (arama motorunun) elinde olan birşey youtube ile ilgili yok ne yazık ki. DOlayısı ile networklerinde elinde böyle direkt bir seçenek olmuyor.