Bir turlu direksiyon sinavi parkurunu ogrenemedim nasil ogrenirim?

adsenseci16

Kayıtlı Üye
Arabayi surmeyi ogrendim 3 gunde herseyiyle surebiliyorum araba üstünde hakimiyeti saglayabiliyorum ama gel gor ki bu 3 gunde parkuru hala tam anlamiyla cozemedim. Sinav zamani bu parkurda surulecek araba. Bu parkuru nasil cozebilirim nerden ne tarafa donulecek vs arada bir karistiriyorum ve yanimdaki egitim hocam donulcek yerleri soyluyor bana oyle olunca. Ben nasil ogrenebilirim sinava kadar? Sinava 9 gun var bu arada. Biraz yon duygum zayif galiba benim. Nasil aklimda kalmasini saglarim parkurun?

Arabayi surmeyi ogrendim 3 gunde herseyiyle surebiliyorum araba üstünde hakimiyeti saglayabiliyorum ama gel gor ki bu 3 gunde parkuru hala tam anlamiyla cozemedim. Sinav zamani bu parkurda surulecek araba. Bu parkuru nasil cozebilirim nerden ne tarafa donulecek vs arada bir karistiriyorum ve yanimdaki egitim hocam donulcek yerleri soyluyor bana oyle olunca. Ben nasil ogrenebilirim sinava kadar? Sinava 9 gun var bu arada. Biraz yon duygum zayif galiba benim. Nasil aklimda kalmasini saglarim parkurun?
Yolu bilmene gerek yok ki ben de bilmeden gittim zaten yanında ki söylüyor önemi yok arabayı sürsen yeterli.

Hocam en iyisi ne yap biliyon mu sinav parkurunu bir arkadasinla sohbet ederek dolas oyle kalir aklinda ...

Sınavda bir sürü kisi olacak önde ki arabayi takip et

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
Yolu bilmene gerek yok ki ben de bilmeden gittim zaten yanında ki söylüyor önemi yok arabayı sürsen yeterli.

Bugün egitim hocam bana parkuru ogrenmem gerektigini sinavda yardim edilmedigini soyledi saga yada sola don diye yardim edilmiyo dedi ben de yardim edilcek heralde zannediyodum ondan parkuru cozmem lazim

---------- Spam Engelliyici 16:49 ---------- Önceki Mesaj 16:48 ----------

Sınavda bir sürü kisi olacak önceki arabayi takip et

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bak bu da mantıkliymis:)

Bugün egitim hocam bana parkuru ogrenmem gerektigini sinavda yardim edilmedigini soyledi saga yada sola don diye yardim edilmiyo dedi ben de yardim edilcek heralde zannediyodum ondan parkuru cozmem lazim

---------- Spam Engelliyici 16:49 ---------- Önceki Mesaj 16:48 ----------

Bak bu da mantıkliymis:)

bence bu çok saçma birşey elbette sola dön şunu geç sağa dön diyecek :D yani bende girecem böyle olması gerek diye düşünüyorum ;)

bence bu çok saçma birşey elbette sola dön şunu geç sağa dön diyecek :D yani bende girecem böyle olması gerek diye düşünüyorum ;)

Bencede sacma ama hocam bana bugun dedi ki yollari ezberle bilmiyorsunuz yollari diye de birakiyolar cins biri gelirse dedi

---------- Spam Engelliyici 17:07 ---------- Önceki Mesaj 17:06 ----------

yolu videoya çek 3 5 kere izle aklında kalır

Buda mantikli yarin yolu cekeyim surerken bide :)

sinyal vermen gerektiğini falan söylemezler ama atıyorum ilerideki ışıklardan döneceksin şeklinde bi'şeyler söylemesi lazım. ben girdiğimde kadıköy'de bi' pazar yerindendi ilk haraket, arkadaşların da dediği gibi önünde de olacak zaten diğer sürücü adayları onları takip edebilirsin, bana pazar yeri kapısından çıkacağız dediler mesela ben pazar yerinde kapıya doğru giden adayları solladım da çıktım, ne o öyle boncuk gibi mi gidecez dedim kendi kendime :D bi'şey olmadı :cool: çıktıktan sonra da öndekileri takip ettim, trafikte sollama gibi atraksiyonlara girmedim ama şovumu da yaptım yani :rolleyes:..

ne alakası var hocam, zaten gidip döndüğün bi kavşak falan var herşey belli, sıra sana gelene kadar çözersin işi, kafana takma.

Keşke tek sorun parkur olsa parkur o an aklına geliveriyor bir anda ben de ya yolu unutursam vs diyordum heyecanlanmıştım yol aklına geliyor olmadı diğer arabaları takip ediyon olmadı yanındaki hocalara sorarsın yönlendiriyorlar da

Tek sorun en ufak bir hatada arabadan indirmeleri dışarda iyi kullanıyorsundur en ufak ihlalde çiziyolar :( en azından beni çizdiler :D

ama stres heyecan olmasın heyecanlancak bir şey yok strese sokma kendini boşa
en önemlisi biraz dikkat az heyecan sakin ol gerisi oluyor
ben alamadım daha orası ayrı :D

Hocam sınav parkurunun olduğu yolları Google Street viewle dolaşabilirsin aklında kalır o zaman. Gerçi direksiyon derslerinde hep o parkurda çalıştırıyorlar aklında kalmaması çok zor ama kalmaz diyosan teknolojiden faydalan :D

hocam söylüyorlar yolu. surdan sağa dön sola dön falan zaten sınavın amacı arabayı nasıl sürebildiğin ezber gücün değil.

Ben girdiğimde nerden dönülceğini felan söylemişti ama güzergahı bil yinede :D

sürekli aynı yolda git gel söylerler heralde o kadar kasacaklarını sanmıyorum 2 pakette sigara al yanına kafa dengi biri denk gelir filan yardımı dokunur :)

Dönülecek yeri, gideceğin yeri her şeyi söylüyorlar rahat ol. En kötü çıkmaza girersen karıştırırsan, ne taraftan devam edeyim hocam falan de, onlar yönlendirir. Sen arabayı sür doğru düzgün, park et tamamdır :D

ben sınavdan önce hayatımda 1 saat araba sürmüştüm :D
hocalar yoldaki trafo, market tabelası, elektrik direği gibi şeylerle ezberletmişti
sanada öneririm

Zaten sınava tek sen girmiyorsun diğer adayların takıl peşine sıkıntı olmaz :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri