Biz boşa mı kürek çekiyoruz arkadaş?

ibrahimk.1907

Kayıtlı Üye
Sa. ben günde 1dolar kazanan biriyim genelde haber ve kendi compilation videolarımı yapıyorum bugün yine youtube u gezerken bir kanal ile karşılaştım içinde 11 video var, başlıklar Türkçe ve 812 abonesi var. içindeki videolar 45-50 saniyelik komedi tarzı videolar... Eeee diyeceksiniz :) Abartmıyorum her video ortalama 25.000 kere izlenmiş iki videoda 600k-800k arası. Bunları görünce gerçekten şoka girdim ben o kadar uğraşıyorum özgün derleme video yapıyorum kanal 1,5-2 ayda 7k gösterim aldı, bu adam bu kadar izlenimi nasıl aldı :( Çünkü kanal da banner filan hiç birşey yok... Var mıdır bunun bir cevabı? Arkadaş dün bir 29 saniyelik video atmış ''66.292 görüntüleme''... Bazen anasayfa da çıkıyor .

Katıldığı Tarih: 17 Haz 2012

çok basit 1milyon beğenili facebook sayfası vardır, haber sitesi, komedi sitesi vardır. 1 videoyu 1milyon beğenili bir kanala attığını düşün? bu 1 milyonun 500k kısmı görsün sadece 100k lık kısmı paylaşsın? az bile yapıyor hesaba göre..

Dışardan baktığında kolay gelebilir fakat onun bir alt yapısı, tecrübesi bir zeka parıltısı vardır.Hiç bir başarı tesadüf değildir diye boşuna dememişler.Ek olarak belki bu izlenimleri sosyal medyadan sağlıyordur yani atıyorum adamın 500k bir sayfası vardır o kanal ile alakalı videoları koyup fazla fazla izlenim alabiliyordur yada çok daha farklı bir yöntemi olabilir

Dışardan baktığında kolay gelebilir fakat onun bir alt yapısı, tecrübesi bir zeka parıltısı vardır.Hiç bir başarı tesadüf değildir diye boşuna dememişler.Ek olarak belki bu izlenimleri sosyal medyadan sağlıyordur yani atıyorum adamın 500k bir sayfası vardır o kanal ile alakalı videoları koyup fazla fazla izlenim alabiliyordur yada çok daha farklı bir yöntemi olabilir

senden 7-8 salise önce yazmışım hocam :)

Hocam senin anlattığın kanal YokBöyleBirşey :) o kanalın facebook sayfası var 837 binlik doğal yani yatırım şeklinde çok kazanmak istiyorsan vericeksin 5-10 bin lira arası her ay 3-4 bin lira paranı alıcaksın.

Hocam senin anlattığın kanal YokBöyleBirşey :) o kanalın facebook sayfası var 837 binlik doğal yani yatırım şeklinde çok kazanmak istiyorsan vericeksin 5-10 bin lira arası her ay 3-4 bin lira paranı alıcaksın.

Hocam merak ettiğim bişey var.Tabi herkeze soruyorum bu soruyu.Ort. 100k organik bir sayfa örneğin caps sayfası içerikle alakalı bir video atıldığı zaman ort ne kadar izlenim alınabiliyor.

Ben 100k civarı sayfa düşünüyorumda ona göre plan yapıcam .Bilgisi olan varmıdır.

Hocam merak ettiğim bişey var.Tabi herkeze soruyorum bu soruyu.Ort. 100k organik bir sayfa örneğin caps sayfası içerikle alakalı bir video atıldığı zaman ort ne kadar izlenim alınabiliyor.

Ben 100k civarı sayfa düşünüyorumda ona göre plan yapıcam .Bilgisi olan varmıdır.

Size şöyle diyim 500 binlik bi sayfa tabi burada aktifliği ön planda olması lazım konuşulan sayısı, ort. 200 bin konuşanı var sayalım, 10 bin 15 bin izlenim alır yani burada önemli olan sayfada aktiflikle alınan izlenimle Türkiye gündemine girmek aslında, girersede patlar gider video. en az 150 bin 200 bin lere kadar bulur.

Size şöyle diyim 500 binlik bi sayfa tabi burada aktifliği ön planda olması lazım konuşulan sayısı, ort. 200 bin konuşanı var sayalım, 10 bin 15 bin izlenim alır yani burada önemli olan sayfada aktiflikle alınan izlenimle Türkiye gündemine girmek aslında, girersede patlar gider video. en az 150 bin 200 bin lere kadar bulur.

Dediğiniz gibi organik izlenme en güzeli fakat şimdi 500k facebook sayfasında her gönderi 2-3 saatlik zaman diliminde tüm hayranların %45inin anasayfasında gözükür bu offline/online farketmez hepsi dahil bunlarında en fazla yarısı görür ona da %22.5 desek 112.500 yapıyor bunlardan en kötü 10 bini izlese adam bu gönderiyi günde 6-7 kere tekrarlasa yeter zaten geçen seneye kadar sayfa işleriyle ilgileniyordum üni devreye girince bıraktım sosyal medya etkisi büyük.

Yok böyle bir şey hem facebook sayfasında adam ağırlıklı olarak video paylaşıyor ve çok ilginç videolar bunlar. Adam kanalı zaten video ve çok nadir fotoğraf üzerine yoğunlaştırmış ve insanlar bu videoları paylaşıyor. Yani adam direk youtubeye yüklenmiyor asla. 10 tane facebooka normal video yüklüyorsa eğer 1 tane youtube arada paylaşıyor. İşin sırrı burada hem facebook paylaşılan video ile yeni üye kazanıyor ve arada paylaştığı youtube ile kanalını destekliyor izlenim alıyor vb.

Hocam buna kimse bir şey diyemez 5 k 10 k diye. Öyle bir Dünya yok çünkü sayfayı görmeden nasıl yorum yapılsın ki size istatistiklere bakılır öyle söylenir. Veya sayfayı tanırsın öyle söylersin. Sayfa belki video izlemiyor yazı paylaştığın zaman 10 k video da 100 kişi anca beğenip izliyor. O yüzden yorumsuz.

Hocam buna kimse bir şey diyemez 5 k 10 k diye. Öyle bir Dünya yok çünkü sayfayı görmeden nasıl yorum yapılsın ki size istatistiklere bakılır öyle söylenir. Veya sayfayı tanırsın öyle söylersin. Sayfa belki video izlemiyor yazı paylaştığın zaman 10 k video da 100 kişi anca beğenip izliyor. O yüzden yorumsuz.

Anladım dostum organik bi sayfadan bahsediyorm mesela 100k sayfadan gönderi yapıldımı 40-50k kişinin gördüğü bi sayfa gibi düşün.

Facebook konusundada çok bilgim yok almadan önce bilgi almak için soruyorum.Çok ümit bağlamamak adına.

Anladım dostum organik bi sayfadan bahsediyorm mesela 100k sayfadan gönderi yapıldımı 40-50k kişinin gördüğü bi sayfa gibi düşün.

Facebook konusundada çok bilgim yok almadan önce bilgi almak için soruyorum.Çok ümit bağlamamak adına.

Hocam diyorum ya kimi sayfa video'yu hiç sevmez araştırmak lazım bilmek lazım bunları yoksa aa sayfa aktif deyip almak saçma kalır youtube işi için.

Hocam o kanalın sahibi bu forumda :) Geçenlerde bi konuda fotoğraf paylaşmıştı,hatta bir arkadaş da altına hocam sen 11 video ile bu kadar aboneyı nasıl yaptın helal olsun gibisinden bişey söylemişti.Düşük bi ihtimal r10'da da görmüş olabilirim ama sanmıyorum.Adamın facebook sayfası var.Ayrıca youtube yaz kanalın adını 5 6 tane kanalı var mesela bi kanalında binlerce video var 20 abone var sadece.Ama tutacak videoları ana hesabına atıyor.Helal olsun etiketlerine baktım.''komik video'',''inanılmaz video'',''eğlenceli video'' gibi etiketler girmiş.Funny etiketi bile 0.01 0.02 tbm veriyorken , bide bu etiketin türkçeşi 0.01 den 0.02 den yukarı çıkmaz diye düşünüyorum.Çok tık az tbm alıyodur bence kendisi.Ama helal olsun.

27 binlik 10 k hakkında konusan caps sayfam var günde 1-2 video paylasıyorum videoları 500-1k arası izlenim alıyor. ama işin kahreden kısmı youtube bu izlenimlerin 3/2 sini sayıyor. caps sayfasındaki insanlar video izlemez. ama 5klık bir komedi sayfam var full aktif 1-2k arası izlenim alıyor paylastığım video. ama sunu da unutmayalım arkadaslar sosyal ortamlarda paylastığınız videolardaki tbmler 0.01-0.03 arası oluyor.
tecrübe ile sabittir

bi sayfa almadan önce videonuzu paylaştırın sayfaya, gelen hitlere bakın gerkirse 3-5 video rica edin atsın memnun kalırsanız alırsınız.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri