Blogger sahipleri sitenizi üst sıralara cıkarın!

bemonth

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Adsense yeni politikaları gereği sitenizin ve blogunuzun adsense reklamına uygun kabul edilmesi için en az 6 ay yayında olması gerekmektedir (Bazı ülkelerde)

Konu başlığında blogger olarak geçse'de bu bahsedeceğim olaylar ve faktörler birçok sitede kullanılabilir. Öncelikle bunu sizlere dönem dönem anlatacağım. Daha dogrusu şuanda seo ya yöneldim. Eğitim alıp bilgi topluyorum ve denemeler yapıyorum. İşe yarayan ve faydasını gördüğüm bilgileri konu altında zaman zaman paylaşacağım.

Başlamadan önce belirtmeliyim ki bu organik bir seo çalışmasıdır. Burada verilen bilgiler spam olarak kullanıldığında sorumluluk size aittir. Siteniz bi anda ortadan kaybolabilir. O bakımdan anlatılanların dısında cıkmaz iseniz, sonuçlarını fazlası ile görürsünüz.

Madde 1 : Yeni bir blogger kurma peşindeysek eğer, site ismi klavyeden direk yazılabilir bir şekilde olması, sizi bulacak veya isminizi unutmayacak kişiler açısından önemlidir.

Örnek...
Doğru : teknohaber.com
Doğru : ytpara.com
Doğru : yemektarifi.com
Doğru : tutku.com
Doğru : google.com
Doğru : yandex.com

Yanlış : dunya.com
Yanlış : ciceksepeti.com
Yanlış : dogruyanlis.com
Yanlış : caydanlik.com

yani kişi sizin isminizi direk yazarak bulması gerekir. (Google genelde düzeltme yapsada, sizler tüm kesimlere hitap etmeniz açısından isminizin okunduğu gibi yazılması diğerine göre sizi bir tık öne getirecektir.

Madde 2 : Blogger site map oluşturma.

En doğal ve en organik bir şekilde google'ın bizlere ücretsiz sunduğu bir hizmettir. site haritası oluşturmak hızlı index almanıza olanak sağlayacaktır. Her blogger'ın vazgeçilmezi olmalıdır.

İlk olarak Web Yöneticileri – Google adresine gidip oturum açın. Sağ tarafta bulunan "SİTE EKLE" butonuna tıklayın.
Karşınıza çıkan ekrana site adresinizi yazın.
Bu adresi doğrulamanız istenecek. Doğrulama için "Alternatif Yöntemler"> "HTML ETİKETİ" yazan yere tıklayın ve size "meta" diye başlayan bir kod verecek. Bu kody kopyalayın ve blogger'da "HTML Düzenle" Bölümüne giderek aşağıda ki şekilde uyarlayın.

Kod:
<html>
<head>
<meta name="[COLOR="Red"]Doğrulama için verilen kodu bu alana yapıştırın" [/COLOR]/>

Daha sonra şablonu kaydedin ve "google web yöneticisi"nden doğrulama işleminizi bitirin. İşlem bittikten sonra sitenizi o sayfada göreceksiniz. Bu aşamada web yöneticisi ekranında bulunan kendi sitenize tıklayın ve sol menüden "Tarama>Site Haritaları" sekmesine tıklayın.
Açılan sayfanın sağ tarafında "Site haritası ekleme, test etme" bölümüne tıklayın ve aşağıda kodlardan hangisi site uygunsa onu o bölüme yapıştırın. Olay bundan ibarettir.

Eğer blogunuzda 500’den az yazı varsa
Kod:
atom.xml?redirect=false&start-index=1&max-results=500
Blogunuzda 500-1000 arası yazı varsa
Kod:
atom.xml?redirect=false&start-index=501&max-results=500

Devamı gelicek arkadaşlar. Çok uzun, detaylı bir konu olacak inşallah faydalıda olur. Çok yazı yazınca kasvet çöküyor üzerime :) O yüzden devamını daha sonra yazıp güncelleyeceğim ara ara.

İyi Forumlar

Kardeşim bir yanlışın var.
Artık site isimleri eski dönemlerde ki kadar etkili değil. Artık her şey içeriğe bakıyor neredeyse dışarıdan aldığın verdiğin olaylara bakıyor.

Google son pagerank güncellemesinde bile saçmalıklar yapmıştır. Düşün artık pagerank değerine göre bile site kaliteli veya kalitesiz olmuyor durumunda şu sıralar.

Ek olarak caydinlik - google amcam için çaydanlık'dır.
Ben seni arayınca nasıl bemonth değil de kardeşindir diye görüyorsam oda çaydanlığı öyle görüyor. :D :D

Kardeşim bir yanlışın var.
Artık site isimleri eski dönemlerde ki kadar etkili değil. Artık her şey içeriğe bakıyor neredeyse dışarıdan aldığın verdiğin olaylara bakıyor.

Google son pagerank güncellemesinde bile saçmalıklar yapmıştır. Düşün artık pagerank değerine göre bile site kaliteli veya kalitesiz olmuyor durumunda şu sıralar.

Ek olarak caydinlik - google amcam için çaydanlık'dır.
Ben seni arayınca nasıl bemonth değil de kardeşindir diye görüyorsam oda çaydanlığı öyle görüyor. :D :D

1 : site isimleri siteyi arayan kullanıcılar için önemli :)
2 : pagerank konusunda %100 haklısın, eskısı gibi değeri yok. Hiçbir şekilde pr degeri artık sitenin değerini ölçmüyor gibi. Bunun sebebi yine bizleriz
3 : caydanlik google için tabiki de çaydanlık tır. Ancak burada da aynı şekilde google için değil, buda kullanıcıların sitenizin ismini daha net akıllarında tutmaları için ufak bir yardımdır. herkezin IQ seviyesi bir değil canım kardeşim :))

kardesım bırsey soracagım ben cok ıyı tutmus hepsı kendı tarafımdan yazılmıs ıcerıklı bloggerım vardı ama 5-6 ay gırmedım blogum kaybolmus kontrol panelımse ıse bulamıyorum ne yapmam gerekır

Bu isimler gayet jenerik neresi yanlış hocam anlayamadım onu.

Bu isimler gayet jenerik neresi yanlış hocam anlayamadım onu.

isimler jenerik ve güzel isimler. yanlış olan tarafı aslında alt düzey kullanıcılar için. bu isimler tabiki de çok güzel. ancak alt kullanıcıya yani bu işleri bilmeyen bir kişiye site adresini verdiğin zaman tükçe karakter kullanma vs gibi anlatman ve bu kişinin tekrar senin sitene gelmek için ismi tam hatırlaması gibi en kötü ihtimalde %2'lik bir kısım için yanlış site ismidir. Bu sadece aklınızın bir köşesinde bulunsun diye belirttim. ufak detalar bunlar. aklınızda bulunsun yinede

isimler jenerik ve güzel isimler. yanlış olan tarafı aslında alt düzey kullanıcılar için. bu isimler tabiki de çok güzel. ancak alt kullanıcıya yani bu işleri bilmeyen bir kişiye site adresini verdiğin zaman tükçe karakter kullanma vs gibi anlatman ve bu kişinin tekrar senin sitene gelmek için ismi tam hatırlaması gibi en kötü ihtimalde %2'lik bir kısım için yanlış site ismidir. Bu sadece aklınızın bir köşesinde bulunsun diye belirttim. ufak detalar bunlar. aklınızda bulunsun yinede

kardes yukarıdakı soruma cvb bı zahmet :)

kardesım bırsey soracagım ben cok ıyı tutmus hepsı kendı tarafımdan yazılmıs ıcerıklı bloggerım vardı ama 5-6 ay gırmedım blogum kaybolmus kontrol panelımse ıse bulamıyorum ne yapmam gerekır

site adresinizi hatırlıyor iseniz direk url olarak giriş yapın. Eger cıkıyorsa bir sorun yoksa mail adresinize giriş yapın ve googe'a blogger dıye yazıp blog panelınıze gırın tekrar kontrol edın

site adresinizi hatırlıyor iseniz direk url olarak giriş yapın. Eger cıkıyorsa bir sorun yoksa mail adresinize giriş yapın ve googe'a blogger dıye yazıp blog panelınıze gırın tekrar kontrol edın

hocam sıte ısmını hatırlıyorum ama gırıs kısmı yok sıtede. dıger yolla ıse bloggerımı bulamıyorum yardım kısmından basvurdum gırıs bılgılerı gonderecegız yazılı maıl var ama ıkı hafta oldu gırıs bılgısı gelmedı

hocam sıte ısmını hatırlıyorum ama gırıs kısmı yok sıtede. dıger yolla ıse bloggerımı bulamıyorum yardım kısmından basvurdum gırıs bılgılerı gonderecegız yazılı maıl var ama ıkı hafta oldu gırıs bılgısı gelmedı

site url'sinden giriş yapamıyormusunuz? yanı Google gibi adres satırından girilmiyor mu siteye?

adsense için 6 ay olayi kalktı diye biliyorum sitenin içerigi özgün mü ona bakiyorlar artık

Google bukelamun gibi algoritma değiştirdiği sürece sıralamalar kimsenin istediği gibi olmayacaktır.Adamlar hem haklı hem haksız, algoritmayı sabit tutsalar suyunu çıkartıyor webmasterlar.Tutmasalar kaliteli içerik sahipleri sürekli sırasından oluyor.
Ve Google haklı olarak, dolandırıcılığın yeni, hatta artık yerleşmiş bir diğer ismi "Seo Optimizasyonu" adı altında çıkan dolandırıcıları durdurmak istiyor, sponsor olarak reklam almak istiyor.Zamanında bu yüzden az müşteri kaybetmedim, yıllardır ilk sıra doğal sonuçlarda hiçbir zaman garanti değil dedim müşterilere, bunun için para ile çalışma yapmam dedim 2 ay durur sonra tepe takla olursunuz dedim, sağa solada para vermeyin bana da para vermeyin dedim ne oldu, kim ile tanışsam şuraya şu kadar milyarlar ödedik ama hiçbirşey yapmadılar, ne için ödediniz seo optimizasyonu diye geldiler falan filan.
Ah ah , milletin hoşuna gidiyor böyle paralar harcamak galiba :)
Netice de birşey kaybetmedik, karakterden ödün vereceğime para dan vermiş oldum ki onu da Allah verir biryerlerden :D

Backlinkleri hacklinkleri bas, azıcık ilerle sonra google incelesin kimler referans olmuş nerlerde ismi geçmiş bu sitelerin kalitesi nedir hoop aşağı.
Meta tagları falan hikaye backlinki basanı tepeye çakıyor google, sonrada indiriyor olan kaliteli içerik sahiplerine oluyor.Düzenli içerik giren değil de hile hurda yapanlar ön sıralarda.Tabi Google'ın bir başka güzelliği onlarıda dibe indiriyor bir süre sonra :)
Kısacası herkez haklı :D

Wordpress içinde geçerli mi bilgiler?

gecerlıdır. yalnız burada blogger'ı tarıf ederım, sen onu farklı platformlarda kullanırsın. yanı neyın nerde oldugunu sen bulur uygularsın ;)

---------- Mesaj saat 21:27:27 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 21:27:01 civarında gönderildi. ----------

hayır hocam gırılıyor ama ben yonetııcı gırısı yapamıyorum

mdk.teknoloji skype ekle yardımcı olmaya calısırım

---------- Mesaj saat 21:30:37 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 21:27:27 civarında gönderildi. ----------

Google bukelamun gibi algoritma değiştirdiği sürece sıralamalar kimsenin istediği gibi olmayacaktır.Adamlar hem haklı hem haksız, algoritmayı sabit tutsalar suyunu çıkartıyor webmasterlar.Tutmasalar kaliteli içerik sahipleri sürekli sırasından oluyor.
Ve Google haklı olarak, dolandırıcılığın yeni, hatta artık yerleşmiş bir diğer ismi "Seo Optimizasyonu" adı altında çıkan dolandırıcıları durdurmak istiyor, sponsor olarak reklam almak istiyor.Zamanında bu yüzden az müşteri kaybetmedim, yıllardır ilk sıra doğal sonuçlarda hiçbir zaman garanti değil dedim müşterilere, bunun için para ile çalışma yapmam dedim 2 ay durur sonra tepe takla olursunuz dedim, sağa solada para vermeyin bana da para vermeyin dedim ne oldu, kim ile tanışsam şuraya şu kadar milyarlar ödedik ama hiçbirşey yapmadılar, ne için ödediniz seo optimizasyonu diye geldiler falan filan.
Ah ah , milletin hoşuna gidiyor böyle paralar harcamak galiba :)
Netice de birşey kaybetmedik, karakterden ödün vereceğime para dan vermiş oldum ki onu da Allah verir biryerlerden :D

Backlinkleri hacklinkleri bas, azıcık ilerle sonra google incelesin kimler referans olmuş nerlerde ismi geçmiş bu sitelerin kalitesi nedir hoop aşağı.
Meta tagları falan hikaye backlinki basanı tepeye çakıyor google, sonrada indiriyor olan kaliteli içerik sahiplerine oluyor.Düzenli içerik giren değil de hile hurda yapanlar ön sıralarda.Tabi Google'ın bir başka güzelliği onlarıda dibe indiriyor bir süre sonra :)
Kısacası herkez haklı :D

sen konuyu okumamışsın sanırım :) ben burda illegal bir durumdan bahsetmiyorum. ki gerçi konuyu tamamlayamadım henüz. Ancak google'ın botlarının çalışma mantığını, nasıl indexlediğini, kaç tane botu olduğunu, bu botların ne işe yaradığını, neye önem verip neye önem vermediğini bilirsen zaten SEO çalışmasını yaparsın. (SEO derken, satışı yapılan seo)'dan bahsetmiyorum. Google zaten sana seo yapmanı yasaklamıyor. satılan seo'ları (Geneli illegal olanlar) yasaklıyor. Google'ın en sevdiği şeydir "ORGANİK seo ayarları"

hocam google adsense blogger için illa 6 aylık olacak diye bir kuralı yok diye biliyorum.Anında bağlanabiliyor adsense kendi hizmeti zaten.Youtube gibi düşün.Yeterki yazıları özgün trafik doğal olsun

gecerlıdır. yalnız burada blogger'ı tarıf ederım, sen onu farklı platformlarda kullanırsın. yanı neyın nerde oldugunu sen bulur uygularsın ;)

---------- Mesaj saat 21:27:27 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 21:27:01 civarında gönderildi. ----------

mdk.teknoloji skype ekle yardımcı olmaya calısırım

---------- Mesaj saat 21:30:37 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 21:27:27 civarında gönderildi. ----------

sen konuyu okumamışsın sanırım :) ben burda illegal bir durumdan bahsetmiyorum. ki gerçi konuyu tamamlayamadım henüz. Ancak google'ın botlarının çalışma mantığını, nasıl indexlediğini, kaç tane botu olduğunu, bu botların ne işe yaradığını, neye önem verip neye önem vermediğini bilirsen zaten SEO çalışmasını yaparsın. (SEO derken, satışı yapılan seo)'dan bahsetmiyorum. Google zaten sana seo yapmanı yasaklamıyor. satılan seo'ları (Geneli illegal olanlar) yasaklıyor. Google'ın en sevdiği şeydir "ORGANİK seo ayarları"

Güzel kardeşim, ben senin mesajından alıntı yapmadım farkettiysen, mesajımı sana karşı yazmadım, yorumları okudum ve bazı arkadaşlarımızın yazdıklarına eklemeler yaptım ki bilgi sahibi olsunlar sıralama hakkında diye.

İkincisi, ben web programcılık ve web tasarımını meslek olarak uzun seneler yaptım , iyi paralar kazandım ve sektörün suyu çıkmaya başladığı zaman bıraktım, aynı zamanda masaüstü programcısıyım.

Senin fikirlerine katılmadığım gibi , eskiden bunu meslek olarak yapmış bir programcı olarak bu konuda senden zaten bilgili olduğumu düşünüyorum ve yazdığın mesaja teknik olarak cevap verme gereksinimi hissetmiyorum.Çünkü terimleri gerçekten birbirine karıştırmışsın.
Dedim ya, artık ben bu işi yapmıyorum :)

İlk mesajım sana ithafen değil di, neden sanki seni köşeye sıkıştırmaya çalışmışım gibi bir izlenime kapılıp benim bilgimi sorgulayacak bir cevap vermeye çalıştın anlayamadım.

Mesajımı bu işe yeni merak salan arkadaşlara , google üst sıralara tırmanmak için dolandırıcıların eline düşen firma sahipleri veya bireysel kullanıcılar için yazdım.

Dolayısıyla üzerine alınma kardeşim ;)

Güzel kardeşim, ben senin mesajından alıntı yapmadım farkettiysen, mesajımı sana karşı yazmadım, yorumları okudum ve bazı arkadaşlarımızın yazdıklarına eklemeler yaptım ki bilgi sahibi olsunlar sıralama hakkında diye.

İkincisi, ben web programcılık ve web tasarımını meslek olarak uzun seneler yaptım , iyi paralar kazandım ve sektörün suyu çıkmaya başladığı zaman bıraktım, aynı zamanda masaüstü programcısıyım.

Senin fikirlerine katılmadığım gibi , eskiden bunu meslek olarak yapmış bir programcı olarak bu konuda senden zaten bilgili olduğumu düşünüyorum ve yazdığın mesaja teknik olarak cevap verme gereksinimi hissetmiyorum.Çünkü terimleri gerçekten birbirine karıştırmışsın.
Dedim ya, artık ben bu işi yapmıyorum :)

İlk mesajım sana ithafen değil di, neden sanki seni köşeye sıkıştırmaya çalışmışım gibi bir izlenime kapılıp benim bilgimi sorgulayacak bir cevap vermeye çalıştın anlayamadım.

Mesajımı bu işe yeni merak salan arkadaşlara , google üst sıralara tırmanmak için dolandırıcıların eline düşen firma sahipleri veya bireysel kullanıcılar için yazdım.

Dolayısıyla üzerine alınma kardeşim ;)

bı yerde bı baglantı kopuklugu var sanırım :)
sen bır oncekı mesajda demıssın ya hanı google algorıtmaları vs degıstıgı ıcın kafasına gore takıldıgı oluyor; ben bu mesajına ithafen sunu belırtmek ıstedım.
seo satanlar, yanı benım kısadan belırttıgım, senın uzun olarak anlatmak ıstedıgın; "sitelere ücretli Search engine optimization" yaparak sitelerin üst sıralara çıkmasına yardımcı olan firmaların büyük bir çoğunluğu bu işi üst sıralara tırmandırmak adı altında illegal yapmakta.

Yine sana söylemeden, alıntı yaptıgım ıcın sana gitmiş gibi olan diğer paragrafımda ise; google'ın çalışma mantığı ve diğer düzenleri hakkında bilgi sahibi olursanız ytpara üyeleri (bu işi bilmeyen arkadaşlar), Search engine optimization olayını google'ın istediği gibi yapar ve o tarz yerlere başvurmanıza gerek kalmaz mantıgında bir cümle kurdum. Aslında ikimizin söylediği de aynı nokta, Aksine olan tarafı, "Senin mesajından anladıgım kadarı ile" (Google bukelamun gibi algoritma değiştirdiği sürece sıralamalar kimsenin istediği gibi olmayacaktır) google'ın istediği gibi çalışırsak algoritmalar konusunda sıkıntı yaşamayız.

Ek olarak kesinlikle sana karşı bir taarruz mesajım olmamakla birlikte ki olası bir durum kesinlikle yok! sadece konu hakkında yorumumu belirttim.

İkincisi masaüstü programcılığında (c#) ders verecek kapasitedeyim bundan emin olabilirsin ve diğer diller üzerine de uzun süredir çalışmaktayım ve diğer ilgimi çeken dillerin özel eğitimlerini de hali hazırda almaktayım :) Bu konu hakkında da çoğu arkadaşa da yardımcı olmaya çalışmış, şimdide seo konusunda araştırmalar yapmaktayım ve işe yarayan yönlerini forumda paylaşma gereği duydum. Olay bundan ibarettir.
İyi forumlar diler, konunun karşılıklı münasebet olayına dönmemesini dilerim.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri