Bloke Olayı Hakkında

ersan145

Yasaklanmış
Arkadaşlar sorum şu olacak Quiz ve MN gibi partnerler neye dayanarak bloke koyuyor hesaba? Telif hakkı ve topluluk kuralları ihlalinden dolayı kapanan kanallaramı bloke koyuyorlar?

bence hiç bi gerekçeleri olamaz böyle saçmalığın o zamana kadar ki reklam tıkları hep cebe iniyo adamların, bloke fln hikaye

hayır bloke koyuyorsun tamamda insan telif gelen ayın kazancına atar illa atacaksa blokeyi.Bi önceki ayın kazanclarına ne diye bloke atiyorlar.Zaten ödemeyi adsense'den alıp 1ay ellerinde tutuyorlar parayı.

bu partnerler ödemeyi toplu olarak mı alıyo acaba ? freedoma baglı bi partnerde görmüstüm aldıkları para toplu olarak analitikde falan gözüküyodu

Aslında bir sebepleri olmalı.. Bloke koydukları zaman müşteri sayıları düşüyor çünkü.
sürekli büyüyen bir şirketin önüne taş koymazlar bence mutlaka bir açıklamaları olmalı

asıl gerekçeleri şu, google bazı durumlarda networktan ödemeyi geri talep edebiliyor. quiz in kapanan kanalların ödemesini 1 ay sonradan yapması bu yüzden.

Tabi cebe bunu fırsat bilip cebe indiren AwesomenessTV, Creative Nation gibi networklar da var.

asıl gerekçeleri şu, google bazı durumlarda networktan ödemeyi geri talep edebiliyor. quiz in kapanan kanalların ödemesini 1 ay sonradan yapması bu yüzden.

Tabi cebe bunu fırsat bilip cebe indiren AwesomenessTV, Creative Nation gibi networklar da var.

Creative Nation 1 Sene oldu hala blokeli kanalın ödemesini yapacak :)

Bu ayda partner kanallarında telif ve topluluk var bakalım "ayıkla pirincin taşını :S"

Telif den ' resmi telifden ' giden kanalın ödemesine blok gelmesini gene anlarım hani 5-6 ay sonra da adam çıkıp ben buna telif attım gelirini istiyorum demesi doğal derim tabi böyle bir şey olduğuna inanmasamda ama

flagtan 11 ine kadar analytic e yansıyan 700 dolar olan kazanç ' ve geçen ayın 4 hanelisi ' quiz tarafından muhtemelen bloklanacak ben buna inanamam o kanal açık olsa ve devam etse ödeyecekti bildiğin paranın üstüne yatmak bu iş başka bir şey değil

hadi 3 haneleri ödedi bu ayda 3 haneli ödeyip 4 haneliyi bloklarsa şimdi aralık kazancını alamayıp ocak ın bu ana kadar ki kazancını alabilecek miyim kafaaamda deliğğ sorularr

neyse adsenseye bir daha alternatif bile düşünmeyeceğim neye elimi atsam kuruyor. kara gün dostum adsense.

Mesela size yaşanmış %100 gerçek bloke olayı örneğini vereyim siz pay çıkarın. Bir içerik var adam içeriğini bi networkun Managed statusü ile koruyor. Televizyonda yayınlanan bir program, türk dizisi olarak örnekleyelim, TurkwebTV ile de youtube da koruyor.

Sen quizgroup a bu diziyi yükleyip para kazanıyosun, adam takip ediyo dünya engeli atıyo telif atıyo önüne geçemiyo. Gidiyo google a diyo böyle böyle. Google Quize diyo senin şu içeriğinin sahibi yasal yoldan iletişime geçti parasını geri talep ediyo. Quiz parayı geri yollamak zorunda.

bunun gibi durumlar az olsa da oluyo. Ama sadece bu durumda Bloke olayı oluyo. creative mesela diyorki ben bu parayı şu kadar ay kasamda tutucam google geri istemezse ödiycem. Diğeri diyoki Telif gelirse kanal kapanırsa ödemem. Sonuçta sen kanalını Networka bağladığında, sana kanal logonu beğenmedim ödemem dese ödemez. Senin google ile bi bağlantın yok artık network ile arandaki sözleşme geçerli.

işin özeti kimi network bunu kendi yararına kullanıp paraların üstüne yatıp şirketini büyütme peşinde, kimisi direk çöküyor, kimi ödüyor ödüyor, hesap karışıyor diyor bu ay ödemiyelim bi bahane bulalım. Networkun insafına kalmış herşey.

Beyler konu ile alakasız ancak Quiz kesinleşmeler yarın mı belli oluyor acaba?

Chrome dan girdiğimde Maintence
Yandex ile girdiğimde normal açılıyor dashboard

Mesela size yaşanmış %100 gerçek bloke olayı örneğini vereyim siz pay çıkarın. Bir içerik var adam içeriğini bi networkun Managed statusü ile koruyor. Televizyonda yayınlanan bir program, türk dizisi olarak örnekleyelim, TurkwebTV ile de youtube da koruyor.

Sen quizgroup a bu diziyi yükleyip para kazanıyosun, adam takip ediyo dünya engeli atıyo telif atıyo önüne geçemiyo. Gidiyo google a diyo böyle böyle. Google Quize diyo senin şu içeriğinin sahibi yasal yoldan iletişime geçti parasını geri talep ediyo. Quiz parayı geri yollamak zorunda.

bunun gibi durumlar az olsa da oluyo. Ama sadece bu durumda Bloke olayı oluyo. creative mesela diyorki ben bu parayı şu kadar ay kasamda tutucam google geri istemezse ödiycem. Diğeri diyoki Telif gelirse kanal kapanırsa ödemem. Sonuçta sen kanalını Networka bağladığında, sana kanal logonu beğenmedim ödemem dese ödemez. Senin google ile bi bağlantın yok artık network ile arandaki sözleşme geçerli.

işin özeti kimi network bunu kendi yararına kullanıp paraların üstüne yatıp şirketini büyütme peşinde, kimisi direk çöküyor, kimi ödüyor ödüyor, hesap karışıyor diyor bu ay ödemiyelim bi bahane bulalım. Networkun insafına kalmış herşey.

Peki hocam mesela awe de bi Çoğumuzun alacağı var atıyorum awe gercekten parayi bekletiyor belki benden geri isterler diye 1 yıl sonunda bunu odeme ihtimali var mi ? Çok iyi niyetli düşünürsek!!! Birde bu süreç 1 yıl mi?

Peki hocam mesela awe de bi Çoğumuzun alacağı var atıyorum awe gercekten parayi bekletiyor belki benden geri isterler diye 1 yıl sonunda bunu odeme ihtimali var mi ? Çok iyi niyetli düşünürsek!!! Birde bu süreç 1 yıl mi?

2 yıl önce el koydugu param var awenin,aynı şekilde 1-1,5 yıllıkda creative de var.zoomin ve mnyi işin içerisine hiç katmıyorum :D ne sebeple bloke koyarlar bilmem ama 6 ay sonra,1 yıl sonra verilecek bi para yok.en azından ben alamadım hala öyle bi para :)

Dun gordugum bir postta, lifetan gelen bir maili paylasmisti forumdan bir arkadas. Soylediklerine gore; odemesini bekledikleri tutardan az para gelmis gogole dan ve hangi kanallarin odenmedigini bilmiyorlarmis. Bu yuzden google a odenmeyen kanallarin listesini vermeleri icin mail atmislar.

Gercekten toplu olarak odeme yapildigi icin odemelerin kanal kanal kontrol edilememe gibi bir durumu mu var acaba? [MENTION=7784]M00nsp3ll[/MENTION] [MENTION=10046]iwocan[/MENTION] bilginiz varsa bu konuda paylasabilir misiniz?

biri yasal olarak başvurmadığı sürece sanmıyorum ödesin :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri