Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
ben varım kardeş nerden ulaşacaksın bana skype vereyim mi senin ben bi kafanı şişireyim![]()
Doğru bildiğin yanlışları düzelteyimzaten gittiğin salonda sana program vereceklerdir. normal bir vücudun varsa ortalama 3 ayda toplanacaktır.devamında zaten 6 ayda kendini gösterecektir. vücudun gelişmesi için protein tozu almalısın. başlamak için biraz geç kalmışın, body kış sporudur , kışın vücudu yaparsın yazın sergilersin. yazın ağırlık basamazsın ter atarsın her yerinden (makat dahil)
Dayı vücudunu bi görsem daha iyi bişeyler söyleyebilirim ondan özelden konuşmak istemiştim.Aslında hocam tecrübelerinizi burdan yazsanız diğer arkadaşlarda faydalanmış olur. Mesela ben yeni başlıcam.
Neler yapmalıyım, nelere dikkat etmeyelim ? Neler yapmamalıyım. Yeni başlayan biri için tavsiyeleriniz nelerdir ?![]()
Yasi kucuk olan arkadaslara tavdiye etmiyorum cok yapmak istiyorsunuzda vucut agirliginizla calisin.Ben bodybuilding gecen yil P90X ile basladim extreme programdir 3 ay yaptim birakmistim.10 gundurde bodybeast basladim.Hergun 500 gr tavuk gogsu yiyorum.Bu isin %70 beslenme %20 spor %10da uykudur iyi bir beslenme olmadan vucut gelismez.Ben vaktim olmadigi icin salona gidemiyorum evde calisiyorum ama salon daha iyi bence daha kolay sonuc verir.Sorun varsa yardimci olurum bir pm atman yeterli kolay gelsin basladinmi birakmasi zordur benden soyemesi![]()
Arkadaşın dediklerine aynen katılıyorum beslenme konusu çok önemlidir şu an ben onu aşmaya çalışıyorum malum öğrenci evindeyiz olduğu kadar işte. Fakat ismini verdiğin programlar hakkında bilgim yok bunlar ağır programlarsa niye ilk önce bu programları uyguladın en azından 1 ay alıştırma programı verilir spora ilk başlayan birine
Arkadaşlar bulunduğum yerde spor salonu malesef mevcut değil.O yüzden evimin alt kaltı boş, oraya malzemeler evde çalışmayı düşünüyorum.Ayrıca bu sporuda diğer arkadaşların dediği gösteriş için değil sağlamlık için yapmak istiyorum.
Boyum 1.73 ve kilom 71, hafif göbekte var.Bu işte iyi olan bi arkadaş yeni başlayan biri için program yazabilir mi acaba?
Mide
Crunch 4x20
Mekik 4x20
Çakı 4x20
Program
göğüs
4x15 Şınav
4x15 Dar Şınav
4X15 Geniş Şınav
Dumbell Press 12-10-8-6
Dumbell Fly 4x10
ön kol
Standing Curl 12 10 8 6
Dumbell Curl 4x10
Hummel Curl 12 10 8 6
Consantrasyon 4x10
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.