Body sporu ile ilgilenenler

think

Kayıtlı Üye
Evet arkadaşlar var mı body sporu ilgilenen ? Ben bu hafta başlamayı düşünüyorum. İlgilenen arkadaş var ise günlük program konusunda yardımcı olursa çok sevinirim. :)

ben varım kardeş nerden ulaşacaksın bana skype vereyim mi senin ben bi kafanı şişireyim :D

zaten gittiğin salonda sana program vereceklerdir. normal bir vücudun varsa ortalama 3 ayda toplanacaktır.devamında zaten 6 ayda kendini gösterecektir. vücudun gelişmesi için protein tozu almalısın. başlamak için biraz geç kalmışın, body kış sporudur , kışın vücudu yaparsın yazın sergilersin. yazın ağırlık basamazsın ter atarsın her yerinden (makat dahil)

ben varım kardeş nerden ulaşacaksın bana skype vereyim mi senin ben bi kafanı şişireyim :D

Aslında hocam tecrübelerinizi burdan yazsanız diğer arkadaşlarda faydalanmış olur. Mesela ben yeni başlıcam.
Neler yapmalıyım, nelere dikkat etmeyelim ? Neler yapmamalıyım. Yeni başlayan biri için tavsiyeleriniz nelerdir ? :)

Hocam emek ve disiplin isteyen bir spor.Ayrıca iyi bir hoca lazım.Çoğu kişi hevesle başlayıp bırakıyor.Sporu seven biriyseniz çok faydasını görürsünüz.

zaten gittiğin salonda sana program vereceklerdir. normal bir vücudun varsa ortalama 3 ayda toplanacaktır.devamında zaten 6 ayda kendini gösterecektir. vücudun gelişmesi için protein tozu almalısın. başlamak için biraz geç kalmışın, body kış sporudur , kışın vücudu yaparsın yazın sergilersin. yazın ağırlık basamazsın ter atarsın her yerinden (makat dahil)
Doğru bildiğin yanlışları düzelteyim
1) İlk üç ay herhangi bir supplement kullanılmaz vücudun spora alışması açısından zaten vücut yeterince zorlanıyor.

2)Arkadaşın gittiği salon ucuz yollu bi salon olabilir ve genelde bu salonlarda hocalar ilgilenmez ben 3 aylığına 150 tl veriyorum daha fazla verirsem diğer harcamalarımdan kısmak zorundayım öğrenciyim.

3)Body kesinlikle bir kış sporu değildir eğer tadını alırsan bırakamazsın amaç vücudunu göstermek değil vücudunu sağlamlaştırmak, sağlıklı ve güçlü olmaktır.

4)Yazın ağırlık basamazsın ibaresini de tamamen yanlış buluyorum kbkma :D

Yanlış anlama hepsi kendi düşüncemdir bu alan eleştiri alanıdır ben 2 senedir (geçen sene aralıklarla bu sene full) body yapıyorum ve bi otursan 1 hafta pc başından kalkmayacağın süre kadar makale okudum ve video izledim. Ayrıca yaklaşık 7-8 çeşit supplement kullandım.
Varsa başka yardımcı olabileceğim arkadaşlar yazsınlar.

Arkadaslar benim yaşım 16 bende vücut geliştirmek istiyorum isterseniz skype den konusalım facebook:darqreen burdanda konusabiliriz

Aslında hocam tecrübelerinizi burdan yazsanız diğer arkadaşlarda faydalanmış olur. Mesela ben yeni başlıcam.
Neler yapmalıyım, nelere dikkat etmeyelim ? Neler yapmamalıyım. Yeni başlayan biri için tavsiyeleriniz nelerdir ? :)
Dayı vücudunu bi görsem daha iyi bişeyler söyleyebilirim ondan özelden konuşmak istemiştim.
Bu işe başlayacak olanlara en önemli şeyi söyleyeyim benim düşüncem vücudunuzu geliştiren kaldırdığınız ağırlık değildir vücut geliştirme beyinde biter. Nasıl beyinde biter derseniz motivasyon bu işin temelidir. Her zaman kendinizi motive etmeli salona tam moral gitmelisiniz ki antrenmanlarınız üst düzeyde verimli olsun. Ben body e başlamadan önce 56 kiloydum boyum 182 ve resmen çöp adamdım düşünürdüm kendi kendime ulan sen spor yapsan nolur sanki herkül olcan.
Genelde bol şeyler giyerdim çünkü dar gelen bişey yoktu :D Bi şekilde başladık body e vakit geçsin gidelim gelelim hesabı. Eğer ki arkadaşların varsa onları da ikna et beraber gidin çünkü birbirinizi tetiklemeniz çok önemli motivasyon açısından. Sonrasında body forumlarını makalelerini okuya okuya doğruları öğrendik neyin nasıl yapıldığını ne kullanıldığını salondakilerle konuşmalar her yerden bişeyler kapmaya çalıştık. Yeni başlayan birine de tavsiyem sadece bir yere odaklanmayın her yerden araştırın söylenen bişeyi. Hocanız dandik olabilir mesela benim hocam ayı gibi ama steroid kuullanarak o hale gelmiş bi adam ve bazı arada cevabını bildiğim halde bişeyler sorarım kendisine çoğu zaman bana tatmin edici cevabı veremez yeterince tecrübeli değil ama herkes onu dinler görüntüsüne bakıp fakat vücudu steroid denen hormon iğneleriyle yaptığını ben biliyorum kendisine sorduğumuzda inkar ediyor :D
Neyse konu uzuyor sürekli şuraya koyabilirsen bikaç vücudunun fotoğrafını at ben de biraz bişeyler konuşayım tecrübelerim dahilinde. Ben de 3 fotoğrafımı atayım şuraya motivasyon açısından iyidir her zaman fotoğraf çekilmek siz de bu sporu yapmadan önce bol bol fotoğraf çekilin ileride gülersiniz ben gibi :p

Bunlar Ekim ayında çekilmiştir.
Ekli dosyayı görüntüle 1350
Ekli dosyayı görüntüle 1351
Bunlar da şubat ayında çekilmiştir.
Ekli dosyayı görüntüle 1352Ekli dosyayı görüntüle 1353
Hala zayıfım ama çöpadam değil :cool:

Yasi kucuk olan arkadaslara tavsiye etmiyorum cok yapmak istiyorsunuzda vucut agirliginizla calisin.Ben gecen yil P90X ile basladim spor progr***** 3 aylik vucut agirligiyla calisma programi extreme programdir 3 ay yaptim birakmistim.10 gundurde bodybeast basladim hacim icin.Hergun 500 gr tavuk gogsu yiyorum.Bu isin %70 beslenme %20 spor %10da uykudur iyi bir beslenme olmadan vucut gelismez.Ben vaktim olmadigi icin salona gidemiyorum evde calisiyorum ama salon daha iyi bence daha kolay sonuc verir.Sorun varsa yardimci olurum bir pm atman yeterli kolay gelsin basladinmi birakmasi zordur benden soylemesi :D

Yasi kucuk olan arkadaslara tavdiye etmiyorum cok yapmak istiyorsunuzda vucut agirliginizla calisin.Ben bodybuilding gecen yil P90X ile basladim extreme programdir 3 ay yaptim birakmistim.10 gundurde bodybeast basladim.Hergun 500 gr tavuk gogsu yiyorum.Bu isin %70 beslenme %20 spor %10da uykudur iyi bir beslenme olmadan vucut gelismez.Ben vaktim olmadigi icin salona gidemiyorum evde calisiyorum ama salon daha iyi bence daha kolay sonuc verir.Sorun varsa yardimci olurum bir pm atman yeterli kolay gelsin basladinmi birakmasi zordur benden soyemesi :D

Arkadaşın dediklerine aynen katılıyorum beslenme konusu çok önemlidir şu an ben onu aşmaya çalışıyorum malum öğrenci evindeyiz olduğu kadar işte. Fakat ismini verdiğin programlar hakkında bilgim yok bunlar ağır programlarsa niye ilk önce bu programları uyguladın en azından 1 ay alıştırma programı verilir spora ilk başlayan birine

Arkadaşın dediklerine aynen katılıyorum beslenme konusu çok önemlidir şu an ben onu aşmaya çalışıyorum malum öğrenci evindeyiz olduğu kadar işte. Fakat ismini verdiğin programlar hakkında bilgim yok bunlar ağır programlarsa niye ilk önce bu programları uyguladın en azından 1 ay alıştırma programı verilir spora ilk başlayan birine

Orasini nasil aciklayayim bilmiyorum ama P90X tam kapsamli bir set hocam esneklikten ceviklige kadar kardiodan body kadar oyle diyeyim size bende netten gordum basladim ilk 1 hafta emekleyerek yuruyorsunuz ama 1 ayda vucut toparliyor.Vucudunuzu cok guzel gelistirmissiniz hocam bence tebrik ederim bu kadar surede gogusler iyi gelismis sirt nasil hocam.

bodyforumtr'ye bak. yeni başlayanlar için güzel antrenmanlar var.
Benimde en sevdiğim antrenman göğüs en sevmediğimde bacak antrenmanıdır.
Edit: Ayrıca kış sporu olduğuna katılmıyorum.
Bu spor daimi bir spordur yazın sergilicem gibi apaçilik yapmak olmaz. :)
Ya düzenli yapacaksın ya hiç yapmayacaksın.
Ayrıca supplement kullanmalısın ve ilk 3 ay kullanmamalısın bu iki fikrede katılmıyorum.
Eğer bilinçliysen ve yeterli bilgiye sahipsen, sporunun her evresinde supplement kullanabilirsin.
Ancak gerekli besin değelerlerini doğal yollardan alabiliyorsan, supplement kullanmana gerek yok.
Ne kadar hakkında sağlıklı olduğu söylensede, sonuçta fabrikada işlem görmüş ürünler bunlar.
Doğal çalışmanı tavsiye ederim.

Ekli dosyayı görüntüle 1357
Bende yapıyorum sorusu olanlara yardımcı olabilirim.Yeme ve uykuya dikkat edemediğim için çok çöktüm.Yemek ve uyku düzenli olursa haftada 3 gün antramanla gayet sağlıklı bir vücut yapabilirsiniz

cok degıl 2 ay gıtmıcegın kesın 6 arkdas baslayıp 2 ayda 2 kısı kaldık devamlılık ısteyen birsey bır muddet sonra sıkılıor ınsan

Arkadaşlar bulunduğum yerde spor salonu malesef mevcut değil.O yüzden evimin alt kaltı boş, oraya malzemeler evde çalışmayı düşünüyorum.Ayrıca bu sporuda diğer arkadaşların dediği gösteriş için değil sağlamlık için yapmak istiyorum.
Boyum 1.73 ve kilom 71, hafif göbekte var.Bu işte iyi olan bi arkadaş yeni başlayan biri için program yazabilir mi acaba?

amaç kilo almaksa mutlaka takviye alınmalı whey protein almalısın paran varsa takviyelere mutlaka başvur.hiçbirzararı yoktur tabikide altyapıyı biraz oluşturduktan sonra 2-3 ay geçmesi lazım.protein ve karbonhidrat ağırlıklı beslenmelisin.
amaç kilo vermekse tuz,ekmek,yağ,gibi ürünleri azaltmalısın.akşam 5den sonra karbonhidrat alımını durdurmalısın.
sabırlı olmalısın,düzenli yatıp kalkmalısın,düzenli antreman,dengeli beslenme,iyi antreman gerisi zaten gelir.

Arkadaşlar bulunduğum yerde spor salonu malesef mevcut değil.O yüzden evimin alt kaltı boş, oraya malzemeler evde çalışmayı düşünüyorum.Ayrıca bu sporuda diğer arkadaşların dediği gösteriş için değil sağlamlık için yapmak istiyorum.
Boyum 1.73 ve kilom 71, hafif göbekte var.Bu işte iyi olan bi arkadaş yeni başlayan biri için program yazabilir mi acaba?

Mide
Crunch 4x20
Mekik 4x20
Çakı 4x20

Program

göğüs
4x15 Şınav
4x15 Dar Şınav
4X15 Geniş Şınav
Dumbell Press 12-10-8-6
Dumbell Fly 4x10

ön kol
Standing Curl 12 10 8 6
Dumbell Curl 4x10
Hummel Curl 12 10 8 6
Consantrasyon 4x10

Mide
Crunch 4x20
Mekik 4x20
Çakı 4x20

Program

göğüs
4x15 Şınav
4x15 Dar Şınav
4X15 Geniş Şınav
Dumbell Press 12-10-8-6
Dumbell Fly 4x10

ön kol
Standing Curl 12 10 8 6
Dumbell Curl 4x10
Hummel Curl 12 10 8 6
Consantrasyon 4x10

İlginize teşekkür ederim.Birde bu sporu hangi saatler arası yapmamı önerirsiniz ? Gerçekten kafaya çok taktım ve düzenli olarak yapmak istiyorum.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri