Booking.com Türkiye'de Yasaklandı

mikon5

Kayıtlı Üye
Booking'in Türkiye faaliyetleri durduruldu | NTV

Hadi geçmiş olsun , haksız rekabeti engelledik diye açıklama yapmış TURSAB , %10 - 15 komisyonla booking üzerinden aldığımız oteli Türk Acentalar %25 komisyonla satıyor. Ve bunu yasağı fazla komisyonu engelledik diye açıklama yapıyorlar. Turizm can çekişiyor böyle yasak getirerek çözüm bulunacağı düşünülüyorlar.Ne söylesek boş..

Gene birilerinin canı sıkılmış anlaşılan, ne yapsakta insanları bafilesek demişler belli ki. İşe yarar her şey her kurum her uygulama yasaklanıyor.

Komedi ya :D

E5303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Giriyor şu facebook filan yasaklasalar iyi olacak

haydaaa 350 tl lik odayı 200 tl ye alıyordum kötü oldu benim için

hqdefault.jpg

Yasak sadece Türk vatandaşlarınaymış , Türk vatandaşları yurt içi ve yurtdışı işlemlerini booking.com'dan yapamaz.
Yurtdışından Türkiye'ye gelenler için yasak yok. Adamlar gelin biraz da biz yiyelim paraları diyor:)
Adam gibi iş yapsalar zaten kimse gidip booking.com'u seçmez.Booking.com ön ödeme istemez bizim acentalar ön ödeme ister. Bizim acentalar işte efendim Deniz'e 0 km falan der deniz görmeyen yerden çıkar vs..
TURSAB bu kararı aldırmış ama olası bir karşı yaptırımda ortalık fena karışır. Yurtdışından Türkiye'ye gelen turistlerin %90'u booking.com'u kullanıyor.Bildiğimiz üzere Hollanda menşei firma Booking , Türkiye'ye yapılan rezervasyonları yasakladım derse siz o zaman görün cümbüşü Otelciler ve Acentacılar birbirine girer.

Son düzenleme:
Hollanda ya uygulanan yaptırımlar kapsamında buyuk ihtimalle...Ama daha büyük firmaları napıcaklar acaba ING Bank, Shell, Philips, Lipton, Algida, Vivident, Elidor, Dove, Axe vs vs binlerce markası var adamların Türkiye de

Sıkıyorsa sattıkları petrol ofisini geri alsınlar. Birileri iş yapacak diye olan millete oluyor.

şey kadar beyin kalmamış

1) Haksız rekabet nerede var onun açıklaması yok!
2) Türkiyede bir otel başım rezillik çıkarttığında veya beni gecenin geç bir saatı sokakta bıraktığında booking 30dk içinde bana daha iyi ve daha ucuz bir yeri şak diye ayarlıyor.
3) Son kullanıcılardan korktukları için güzel yorum yazın diye müşteri memnuniyeti ön planda.
4) Booking dışında yapılan rezervasyonlarda sizi koruyon kimse yok.
5) Bir ülkeye vize alacaksınız ve sizden rezervasyon isteniyor, hop bookingden ücretsiz iptal olan bir rez yapıyor ve çıktısını götürüyorsunuz.

Bunun siyasetle veya milli duygularla açıklanabilir hiç bir yanı yok! Paypaldan sonra 2.büyük eşeklik. Bu hakim umarım yerli acenteler tarafından düdüklenirde aklı başına gelir.

Bizleri aciz gösteren bir adım daha. Koskoca ülke olarak, sinek vızıltısı tepkilerine devam ediyoruz. Küçük gösteriyor bizleri bu adımlar.

iyi olmuş.. birçok sebebi var.. Tr de düzgün çalışan acentelar büyüyemiyor ve ufak kalıyor..
komisyon oranları çok doğru... Genel olarak konuşuyorum, her otelin booking fiyatı , gerçek kapı müşteri fiyatına göre yüksektir.. bunu bütün otelciler ve acentelar bilir. otelin kendisini telefonla ararsanızda bookingden daha düşük oldugunu görürsünüz zaten . Booking in en büyük özelliği güçlü olması, bu sayede iletişimi yüksek , daima hazır ve disiplinli bir ticarethane haline dönüştü.. Fırsat verilirse bizim küçük acentelarda imkan bulur büyüyebilir. geçiş biraz sancılı olabilir, fakat sonunda Yurdum insanı kazanmalı...

Son düzenleme:
iyi olmuş.. birçok sebebi var.. Tr de düzgün çalışan acentelar büyüyemiyor ve ufak kalıyor..
komisyon oranları çok doğru... Genel olarak konuşuyorum, her otelin booking fiyatı , gerçek kapı müşteri fiyatına göre yüksektir.. bunu bütün otelciler ve acentelar bilir. otelin kendisini telefonla ararsanızda bookingden daha düşük oldugunu görürsünüz zaten . Booking in en büyük özelliği güçlü olması, bu sayede iletişimi yüksek , daima hazır ve disiplinli bir ticarethane haline dönüştü.. Fırsat verilirse bizim küçük acentelarda imkan bulur büyüyebilir.

Daha önce hiç kullanmadınız galiba. Burada neden 2+2=4'ü tartışıyoruz ki? Booking %15 komisyon alıyorken acenteler %20-25 komisyon alıyor. Müşteri desteği yok ve o acenteler bile booking kullanıyor yurtdışı hatta bazen yurtiçi işler için.

Oteli telefonla aradığımızda nerede daha ucuz fiyat bulabiliyoruz? Bunu şaka kabul ediyorum çünkü booking'de olan bir otel bunu asla yapamaz, tıpkı yemeksepeti gibi.

Rekabet edebilecek seviyeye gelemediğimiz için neden illa kaba kuvvete başvuruyoruz? Yarın google'yi kapatalım düzgün çalışan yerli arama motorunu kullanalım mı diyeceğiz böyle yaparak?

Daha önce hiç kullanmadınız galiba. Burada neden 2+2=4'ü tartışıyoruz ki? Booking %15 komisyon alıyorken acenteler %20-25 komisyon alıyor. Müşteri desteği yok ve o acenteler bile booking kullanıyor yurtdışı hatta bazen yurtiçi işler için.

Oteli telefonla aradığımızda nerede daha ucuz fiyat bulabiliyoruz? Bunu şaka kabul ediyorum çünkü booking'de olan bir otel bunu asla yapamaz, tıpkı yemeksepeti gibi.

Rekabet edebilecek seviyeye gelemediğimiz için neden illa kaba kuvvete başvuruyoruz? Yarın google'yi kapatalım düzgün çalışan yerli arama motorunu kullanalım mı diyeceğiz böyle yaparak?

dostum küçük pencereden bakıyorsun olaya... ben 8 yıl bifiil otel ve acentelarda çalışmışlıgım var. sistemin en ince ayrıntısına kadar bilirim. bizzat otelin, booking ve diğer yabancı rus ingiliz vsvs acenteların panellerini ben doldururdum fiyatta dahil tüm bilgileriyle.. hotelbeds ile çalışırsan birgün, dünyadaki en iyi acenteları görürsün topluca..

ve en son kurdugun cümle , asıl olması gereken aslında.. ama sen gücü gördüğün için büyüyemiyeceğine inanıyorsun.. Türkiye için demiyorum.. Misal rusya , orda facebook yok. Vk.com var. orda google yok yandex var. misal çin orda youtube yok face yok genelinde. kendi benzer sitelerini yapmışlar onu kullanıyorlar. ve senin dediğin gibi bi nevi googleyi kapatıyorlar. Bu bir kaba kuvvet değil. kendi tenceresinde birşeyler yapmaya çalışıyo adamlar... Bu arada bizim acentelar iyi vs demiyorum.. birçoğu kötü ama aralarında iyi ve düzgünleri var.. Belki büyümelerine imkan olabilir. bu işler böyle başlıyor..

Son düzenleme:
Devlet işini bilir biz hollandayı değil ülkemizin yaptıklarınızı destekleriz eğer ki bu vatanı seviyor ve bu vatan benim diyorsak gerisi hikaye...

dostum küçük pencereden bakıyorsun olaya... ben 8 yıl bifiil otel ve acentelarda çalışmışlıgım var. sistemin en ince ayrıntısına kadar bilirim. bizzat otelin, booking ve diğer yabancı rus ingiliz vsvs acenteların panellerini ben doldururdum fiyatta dahil tüm bilgileriyle..

ve en son kurdugun cümle , asıl olması gereken aslında.. ama sen gücü gördüğün için büyüyemiyeceğine inanıyorsun.. Türkiye için demiyorum.. Misal rusya , orda facebook yok. Vk.com var. orda google yok yandex var. misal çin orda youtube yok face yok genelinde. kendi benzer sitelerini yapmışlar onu kullanıyorlar. ve senin dediğin gibi bi nevi googleyi kapatıyorlar. kendi tenceresinde birşeyler yapmaya çalışıyo adamlar... Bu arada bizim acentelar iyi vs demiyorum.. birçoğu kötü ama aralarında iyi ve düzgünleri var.. Belki büyümelerine imkan olabilir. bu işler böyle başlıyor..

Olay burada kopuyor zaten. "ben 8 yıl bifiil otel ve acentelarda çalışmışlıgım var"

Hattatlar zamanında el işimiz gidiyor, aç kalacağız, iki çizik atıp milleti kazıklayamayacağız aman matbaa girmesin diye lobi faaliyeti yürüttü ve sonuç ortada. Acenta macenta devri bitti, bunu neden kabul etmiyorsunuz? Taksiciler überi kovar ama aradan biri çıkıp da uber yapmaz. Booking'e çamur atarlar ama biri çıkıpta booking gibi bir girişim başlatmaz çünkü başlatamaz. Yandex, Vk böyle yasaklamalar ile büyümedi, çalışarak büyüdüler. Bu konuyu burada tartışmak bile saçma, yerli bir acentarın derdi hizmet olsaydı zamanında booking yokken yapardı, bitti artık.

Son düzenleme:
Devlet işini bilir biz hollandayı değil ülkemizin yaptıklarınızı destekleriz eğer ki bu vatanı seviyor ve bu vatan benim diyorsak gerisi hikaye...

Ya yoruma bak..

Devlet değil bu bir hükümet kararıdır önce devlet- hükümet ilişkisini öğrenin seçilen hükümetler ise halkın çıkarına uygun işler yaparlar
bunu yaparken devlet zararını göz edip olumsuz bi uygulama olacaksa buna göz yummazlar. Yani birileri istedi diye devlet kararı olmuş olmuyor.

bunlar monarşi kafası aslanım

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri