BOOTMGR Eksik ve Format Atarken Aldığım Hata...

Kaanbulut

Yasaklanmış
Arkadaşlar kaç saattir uğraşıyorum artık yeter dedim ve sizlere sormaya karar verdim. :)

Laptop a format atmaya çalıştım ama atamadım.
Atmaya çalıştığımda şöyle bir hata aldım.

Windows gereken dosyaları yükleyemiyor. Dosya bozuk veya eksik olabilir.
Yükleme için gereken tüm dosyaların kullanılabilir olduğundan emin olun ve yüklemeyi
yeniden başlatın. Hata kodu: 0x80070017

Daha sonra Bilgisayarı yeniden başlat dediğim de ise şöyle bir hata aldım.

Bootmgr eksik Yeniden başlat: CTRL+ALT+DEL

Bu bootmgr denilen zımbırtı yüzünden bilgisayara dahi giremiyorum öyle bekliyor pc. Ama bilgisayara benim bir şekilde girmem lazım. Çünkü en kötü (: - D) klasöründe dosyalarım var.

Çözüm olarak bir çok yolu denedim ne yaptıysam başaramadım. Bu konuda bu sorunu aşmış arkadaşlar veya sorunu çözmeme yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok memnun olurum. Çünkü artık kafayı yemek üzereyim.

UYGULADIĞIM ÇÖZÜM
Evet arkadaşlar yapamayan arkadaşlar için ben uyguladığım ve %100 olan bir yöntemi söyleyeyim. Başına gelen arkadaşlar da aynı şekilde uygularlar.

İlk olarak arkadaşı çağırdım. Onun harici aracılığı ile benim hard diski masaüstü bilgisayarıma bağladım. Ve buradan D 'de ki tüm bilgilerimi aldım. Daha sonra C ve D yi biçimlendirdim.

Benim Hard diski bu sefer arkadaşın bilgisayara takıp başka bir format CD'si ile win 7 32 bit sürümünü yükledim sorunsuzca yüklendi. Şuanda hard diski kendi bilgisayarıma taktım driverlar vs yükleniyor.

Yardımcı olan olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim. İYİ GECELER...

Tek yol format benimde başıma gelmişti :) win 8.1 yada win 7 ne isterseniz sağlam bi yerden indirin Windows 7 USB/DVD Download Tool İndir - Win 7 ISO Kopya Oluşturma Aracı - Tamindir bunla usb yazdırıp atın .

Benim korkum D'nin içine zarar gelmesi. Çünkü başka yedeğim yok sadece yedek olarak da bu var.

2 tane Windows 7 cd ile denedim format atmadı aynı hatayı verdi.
Xp Prof. ile denedim bu sefer daha farklı bir hata verdi. Bende daha çok zorlamak istemedim yedeğim de yok çünkü.

Şuan için format vs atmadan "Bootmgr eksik Yeniden başlat: Ctrl+Alt+Del" bu hatanın çözümünü bulup bilgisayarı açmam lazım. Bir an önce yedeğimi alayım sonrası mühim değil.

Harddisk zarar görmüş olabilirmi acaba benimde böyle olmuştu harddiskten tık tık sesler geliyordu

Cevap: Re: BOOTMGR Eksik ve Format Atarken Aldığım Hata...

Harddisk zarar görmüş olabilirmi acaba benimde böyle olmuştu harddiskten tık tık sesler geliyordu

O tık tık sesi sürekli mi duyuyordunuz nasıl bir şeydi? Yani bende normal cd taktığımda nasıl çalışıyorsa öyle çalışıyorsa. Ekstra fark ettirecek bir ses duymadım.

korkmayın d nin içinde ki dosyalarınıza bir şey olmaz, farklı cd ile deneyin olmadı usb ye iso yazdırın.

O tık tık sesi sürekli mi duyuyordunuz nasıl bir şeydi? Yani bende normal cd taktığımda nasıl çalışıyorsa öyle çalışıyorsa. Ekstra fark ettirecek bir ses duymadım.

pc açılırken çıkıyordu tık sesi sonra kesiliyordu
BİOS ekranında Harddiskini pc görürüyor mu?

pc açılırken çıkıyordu tık sesi sonra kesiliyordu
BİOS ekranında Harddiskini pc görürüyor mu?

Biostan hiç anlamıyorum açtım fakat hiç bir şey anlamadım en sonda varsayılan ayarlarını buldum öyle yaptım çıktım.

Benim korkum D'nin içine zarar gelmesi. Çünkü başka yedeğim yok sadece yedek olarak da bu var.

2 tane Windows 7 cd ile denedim format atmadı aynı hatayı verdi.
Xp Prof. ile denedim bu sefer daha farklı bir hata verdi. Bende daha çok zorlamak istemedim yedeğim de yok çünkü.

Şuan için format vs atmadan "Bootmgr eksik Yeniden başlat: Ctrl+Alt+Del" bu hatanın çözümünü bulup bilgisayarı açmam lazım. Bir an önce yedeğimi alayım sonrası mühim değil.

Hatanın çözümü çok zor yani baya araştırmıştım iflah olmaz artık ama c diskinde önemli bilgi varsa format atmadan önce live cd ile açıp yedek alabilirsiniz sonra temiz bi format :D isterseniz sağlam link veriyim indirin usb ye yazdırın formatı atın d ye bişey olmaz aslında daha önce atmadıysanız nette küçük bi araştırma yapın c seçip biçimlendirip atcaksınız en temiz yol bu Windows 8.1 Nasıl Yüklenir, Nelere Dikkat Etmelisiniz? enpedi-Windows 8

Bnm başımada gelmişti bu formatta atamazsın hocam. Bootmgr silinmiş onu düzeltmen gerekiyor. Bu dediğim Ön bilgi olsun.. Netten araştır nasıl yapılacağına dair bilgi bulursun

hatırladığım kadarıyla windows 7 onarma ekranı fln var orda bi yerde diskleri görebiliyorduk.harici disk takıp d deki dosyalarınızı o ekrandan kurtarabilirsiniz.Ayrıca tam olarak bunuda hatırlamıyorum :) cd den çalışabiliyordu linux sistemler cd ye kurulumsuz çalışan kurup verileri kurtarabilirsiniz

yeni bir cd bul onla atmayı dene nede olsa soracak sana c yemi dyemi diye :) dye atmazsın olur biter

Bnm başımada gelmişti bu formatta atamazsın hocam. Bootmgr silinmiş onu düzeltmen gerekiyor. Bu dediğim Ön bilgi olsun.. Netten araştır nasıl yapılacağına dair bilgi bulursun

Mesele orada hocam bilgi var ama yarım yamalak. Dediklerini bire bir yapıyorum lakin hiç birisi denildiği gibi yapılınca bir değişiklik göstermiyor siz nasıl aştınız sorunu?

Yok formatla kesin düzeliyor bootmgr windows açılması için gereken dosyalardan biri ;)
ama illa uğraşacam derse :)
1)Bootmgr Eksik (Bootmgr is missing) Hatası ve Çözümü enpedi-Windows 7
2)Önyükleme Yöneticisi'ni (Bootmgr) C Bölüntüsüne Taşımak enpedi-Windows 7
3)"BootMgr Is Missing" Hatası ve Çözümü enpedi-Windows Vista

la c ye at işte d yi elleme bi şey olmaz harddiskte işletim sistemi olmadığı için o hatayı alıyorsun c dede gerekli dosya var dersen harddiski silmeden işletim sistemi yükle gerekli belgelerini flash belleğe yedekle sonra baştan formatla

yeni bir cd bul onla atmayı dene nede olsa soracak sana c yemi dyemi diye :) dye atmazsın olur biter

Mesele yeni cd değil 3 tane CD var elimde hepsi yeni hiç birisi ile atamıyorum aynı hatayı alıyorum.

la c ye at işte d yi elleme bi şey olmaz harddiskte işletim sistemi olmadığı için o hatayı alıyorsun c dede gerekli dosya var dersen harddiski silmeden işletim sistemi yükle gerekli belgelerini flash belleğe yedekle sonra baştan formatla

Ya sen ne diyorsun Esedullah. Sen neredesin ben neredeyim ya. Böyle bir imkanım olsa bu kadar yazıp konu açmak yerine araştırma yapmak yerine direk bu işlemleri yapardım zaten.

Dostum ben teknik serviste çalısıyorum buna benzer hata veren pc geldi bugun onda sorun sistem kendini kitliyodu sendede olabilir aynı sorun bi hiren cd si bul bi testler yap pc ne

Dostum ben teknik serviste çalısıyorum buna benzer hata veren pc geldi bugun onda sorun sistem kendini kitliyodu sendede olabilir aynı sorun bi hiren cd si bul bi testler yap pc ne

peki siz çözümü nasıl yaptınız hocam ? Hiren CD dediğiniz nedir yani testten kastınız.

Kardeşim baktım hepsine baktım işe yaramıyor.

hocam cd den başlattıgına eminsin demi :D

Zaten ilk açılan pencere o. Cd'den ... başlatmak için bir tuşa basnz...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri