Borcu Yönetmek

PiriReis

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar baya bir borcum vardı onu kapattım bir şekil son 1.500 tl borcum kaldı ve ögrenciyim ödeme yapacak gelirim kalmadı bankanın asgari ödeme tutari icin son günü gecti diger aya kadar gecikse sıkıntı olurmu? bu borcu nasıl kapatabilirim? büyüklerden yardim istiyorum ve tekrar borca girmek istemiyorum artık.

borç mevzusu çok sıkıntılı bi iştir. özellikle kredi kartı kullanımı seni borca teşvik eder. bu yüzden hayatımda sadece 1 kez kredi kartı kullandım o da codecanyon dan bi uygulama satın almak içindi. 260 lira ödedim uygulamaya. bi ara öderim diyip saldım kartı. 2-3 hafta sonra falan borcu ödemek için kartı atm ye taktığımda borcun 400 ü geçtiğini gördüm. günlük 5-6 lira faiz binmiş nasıl oluyorsa. kapatıp kurtuldum. her daim banka kartı kullanmışımdır bi ömür de böyle devam etmeyi planlıyorum. bi şey almak istiyosam tek çekim yapar çıkarım. ister 10 bin değeri olsun ister 5 lira. benim olmayan parayla asla iş yapmam. tek borcum 3. senede almaya başladığım kredi borcum şu an. hep cebimde ne varsa ona göre adım attım. bunları yazma nedenim de tam olarak " sadece sizin olanla iş yapın " demek için. ilerde pişman olmayın, kredi kartlarından uzak durmanızı tavsiye ederim. hayatınızı cebinizdekilere göre kurguladığınızda kafanız çok daha rahat eder. gereksiz harcamalardan kaçınır, hesap kitap yaparak yaşarsınız.

1 ay erteleyebiliyorsun zaten
2 ay ödemezsen haftada bir aramaya başlarlar
3 ay ödemezsen her gün aramaya başlarlar
4 ay ödemezsen her saat başı arayıp icraya vericez öde diye tehdit etmeye başlarlar
bu ara faiz sürekli işler

borç mevzusu çok sıkıntılı bi iştir. özellikle kredi kartı kullanımı seni borca teşvik eder. bu yüzden hayatımda sadece 1 kez kredi kartı kullandım o da codecanyon dan bi uygulama satın almak içindi. 260 lira ödedim uygulamaya. bi ara öderim diyip saldım kartı. 2-3 hafta sonra falan borcu ödemek için kartı atm ye taktığımda borcun 400 ü geçtiğini gördüm. günlük 5-6 lira faiz binmiş nasıl oluyorsa. kapatıp kurtuldum. her daim banka kartı kullanmışımdır bi ömür de böyle devam etmeyi planlıyorum. bi şey almak istiyosam tek çekim yapar çıkarım. ister 10 bin değeri olsun ister 5 lira. benim olmayan parayla asla iş yapmam. tek borcum 3. senede almaya başladığım kredi borcum şu an. hep cebimde ne varsa ona göre adım attım. bunları yazma nedenim de tam olarak " sadece sizin olanla iş yapın " demek için. ilerde pişman olmayın, kredi kartlarından uzak durmanızı tavsiye ederim. hayatınızı cebinizdekilere göre kurguladığınızda kafanız çok daha rahat eder. gereksiz harcamalardan kaçınır, hesap kitap yaparak yaşarsınız.

Öyle bir faiz yok, ya alışveriş yaptın unuttun ya da dolar ani yükseldiyse o fark ondan kaynaklanmıştır.

sıkıntı olmaz sicilin bozulur sadece.
yıllardır öyle cevırıorz ona 1 ay gec ver dıgerı öde ordan ora derken
biter inş bir gün Allah yardımcınız olsun

Öyle bir faiz yok, ya alışveriş yaptın unuttun ya da dolar ani yükseldiyse o fark ondan kaynaklanmıştır.

borcun ödenmesi gereken bi gün vardı. o güne dek ödemedim sonrasında 2-3 hafta geçti, o zaman ödemeye gittiğimde her gün 4-5 lira faiz bindiğini gördüm. 400 e yakın para ödedim. kartı sadece codecanyon için aktif ettim başka bi şey almadım.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri