borç mevzusu çok sıkıntılı bi iştir. özellikle kredi kartı kullanımı seni borca teşvik eder. bu yüzden hayatımda sadece 1 kez kredi kartı kullandım o da codecanyon dan bi uygulama satın almak içindi. 260 lira ödedim uygulamaya. bi ara öderim diyip saldım kartı. 2-3 hafta sonra falan borcu ödemek için kartı atm ye taktığımda borcun 400 ü geçtiğini gördüm. günlük 5-6 lira faiz binmiş nasıl oluyorsa. kapatıp kurtuldum. her daim banka kartı kullanmışımdır bi ömür de böyle devam etmeyi planlıyorum. bi şey almak istiyosam tek çekim yapar çıkarım. ister 10 bin değeri olsun ister 5 lira. benim olmayan parayla asla iş yapmam. tek borcum 3. senede almaya başladığım kredi borcum şu an. hep cebimde ne varsa ona göre adım attım. bunları yazma nedenim de tam olarak " sadece sizin olanla iş yapın " demek için. ilerde pişman olmayın, kredi kartlarından uzak durmanızı tavsiye ederim. hayatınızı cebinizdekilere göre kurguladığınızda kafanız çok daha rahat eder. gereksiz harcamalardan kaçınır, hesap kitap yaparak yaşarsınız.